Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je po 20. listopad 2017, 14:34

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Corsair vengeance LPX
PříspěvekZaslal v: ne 9. říjen 2016, 13:17 
Nováček
Nováček

Založen: 26. červenec 2015
Nahoru
Ahoj,

mám ramky corsair vengeance LPX

a desku gigabyte g7 gaming

Problém je, když chci nastavit XMP profil. PC se nenabootuje. Resp. vložim ramky, pustí se PC a automaticky nastaví XMP, pak se vypne, zapne, a hodí mě do do biosu kde bud můžu nechat XMP (situace se opakuje) a nebo dát normal a pc běží.

Druhý problém je, když chci ramky zapojit do dual channel. Ramky dle manuálu vložím do odpovídajících slotů a PC se nenabootuje, dokola se restartuje a deska hlásí error 55, tedy " Memory intialization error occurs." Nejaka rada?

Bios mám nejnovější.


 Profil  
 Předmět: Re: Corsair vengeance LPX
PříspěvekZaslal v: ne 9. říjen 2016, 15:44 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2009
Bydliště: SVK - Košice
Nahoru
problem bude asi v tom ze nastavit len XMP nestaci,
oficialne podporovany takt pamäti Intelom je 2133Mhz, vsetko nad je len negarantovane pretaktovanie - pamäte ti to sice daju ale procesor nemusi...
3200Mhz je uz dost vysoky takt pre pamätovy radic, takze sa skus pohrat aj s napätim VCCSA a VCCIO... automatika nemusi stacit,

_________________
PC: CPU: Core i7 6700K @ 4.6Ghz + Noctua NH-D15 RAM: 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair MB: MSI Z270 GAMING M7 GPU: MSI GTX 1080 GAMING X @ 2.1/11.0Ghz
HDD: Toshiba DT 2TB SSD: Samsung 850 EVO 500GB PSU: Super Flower 650W GOLD OS: W10 x64 Pro CASE: Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 Display: DELL U2515H 1440p

NB: CPU: Intel Core i3 4030U@1.9Ghz RAM: 4GB DDR3L GPU: Intel HD Graphics 4400@1Ghz SSHD: Seagate 500GB OS: W10 x64 Pro
PHONE: LG G4 Gold CPU: Snapdragon 808 RAM: 3GB LPDDR3 GPU: Adreno 418 Storage: 32GB Display: 1440p IPS OS: Android M 6.0


 Profil  
 Předmět: Re: Corsair vengeance LPX
PříspěvekZaslal v: ne 9. říjen 2016, 15:57 
Nováček
Nováček

Založen: 26. červenec 2015
Nahoru
Ok moc děkuji za radu... Ještě co s tim dual channelem?


 Profil  
 Předmět: Re: Corsair vengeance LPX
PříspěvekZaslal v: ne 9. říjen 2016, 16:01 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2009
Bydliště: SVK - Košice
Nahoru
s tym ti neviem velmi pomoct, nestretavam sa s tym aby nefungovala tak jednoducha vec ako dual channel...
skusil si aj moduly vymenit medzi sebou ?
ak nie su RAM vyslovene chybne tak je problem v biose dosky a vela s tym asi nespravis

_________________
PC: CPU: Core i7 6700K @ 4.6Ghz + Noctua NH-D15 RAM: 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair MB: MSI Z270 GAMING M7 GPU: MSI GTX 1080 GAMING X @ 2.1/11.0Ghz
HDD: Toshiba DT 2TB SSD: Samsung 850 EVO 500GB PSU: Super Flower 650W GOLD OS: W10 x64 Pro CASE: Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 Display: DELL U2515H 1440p

NB: CPU: Intel Core i3 4030U@1.9Ghz RAM: 4GB DDR3L GPU: Intel HD Graphics 4400@1Ghz SSHD: Seagate 500GB OS: W10 x64 Pro
PHONE: LG G4 Gold CPU: Snapdragon 808 RAM: 3GB LPDDR3 GPU: Adreno 418 Storage: 32GB Display: 1440p IPS OS: Android M 6.0


 Profil  
 Předmět: Re: Corsair vengeance LPX
PříspěvekZaslal v: ne 9. říjen 2016, 17:33 
Nováček
Nováček

Založen: 26. červenec 2015
Nahoru
Eddward napsal:
problem bude asi v tom ze nastavit len XMP nestaci,
oficialne podporovany takt pamäti Intelom je 2133Mhz, vsetko nad je len negarantovane pretaktovanie - pamäte ti to sice daju ale procesor nemusi...
3200Mhz je uz dost vysoky takt pre pamätovy radic, takze sa skus pohrat aj s napätim VCCSA a VCCIO... automatika nemusi stacit,



No, ja to dal z "normal" na "auto" a XMP se rozbehlo. Ramky beží na na 3 600 mhz, ale teda procík má o 15 stupnů víc - dokonce aj vetrák se musel roztočit o trochu víc než před tím :D

/e no topí to strašně, budu to muset vypnout :D

/E č.2

Zkoušel jsem ty dual channely + prohodit moduly mezi sebou. Také bez výsledku.

Počítač se spustí jen prostě v prvních dvou slotech, jinak to hlásí chybu + když v těch prvních dvou slotech ty jednotlivé moduly přehodim, tak se taky nespustí.


 Profil  
 Předmět: Re: Corsair vengeance LPX
PříspěvekZaslal v: ne 9. říjen 2016, 20:12 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2009
Bydliště: SVK - Košice
Nahoru
aha tak ty si to mal na "normal" ? nepoznam aktualny Gigabyte bios ale predpokladam ze tym sa napevno nastavuju zakladne hodnoty, ktore su samozrejme pre XMP profil nevhodne...
pri XMP nad 3000Mhz potrebujes s tym samozrejme hybat, bud to urobi na "auto" doska automaticky, alebo uplne rucne nastavit napätia...
ak ti auto funguje tak fajn... chcel si ale napisat 3200Mhz ?

iste ze to moze topit viac, zvysili sa ti napätia pre System Agent a IO, pravdepodobne ti doska pustila na auto az prilis vela... skus mi tu napisat napätia pre SA a IO ked to vies vycitat... mozno by sa to dalo vyladit rucne na nizsie hodnoty, lenze to je na dlhsie testovanie...

s tym dualom ma nic viac teraz nenapada, mozno len vypnut memory training v biose ked nieco take najdes... k tomu ti musi niekto iny poradit

_________________
PC: CPU: Core i7 6700K @ 4.6Ghz + Noctua NH-D15 RAM: 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair MB: MSI Z270 GAMING M7 GPU: MSI GTX 1080 GAMING X @ 2.1/11.0Ghz
HDD: Toshiba DT 2TB SSD: Samsung 850 EVO 500GB PSU: Super Flower 650W GOLD OS: W10 x64 Pro CASE: Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 Display: DELL U2515H 1440p

NB: CPU: Intel Core i3 4030U@1.9Ghz RAM: 4GB DDR3L GPU: Intel HD Graphics 4400@1Ghz SSHD: Seagate 500GB OS: W10 x64 Pro
PHONE: LG G4 Gold CPU: Snapdragon 808 RAM: 3GB LPDDR3 GPU: Adreno 418 Storage: 32GB Display: 1440p IPS OS: Android M 6.0


 Profil  
 Předmět: Re: Corsair vengeance LPX
PříspěvekZaslal v: po 10. říjen 2016, 07:52 
Nováček
Nováček

Založen: 26. červenec 2015
Nahoru
Moc děkuji za radu, jsem rád že ten XMP funguje. Ale co mě trápí je ten dual channel.

Přiznám se, že taktování ram je pro mě španělská vesnice, takže tady máš hodnoty: (jinak je to 3,6 ghz)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ten dual channel nevim tam nastavim, kdyz zapojim ramky do dual channelu tak se nedostanu ani do biosu :(
Jinak s továrním biosem ty ramky nefungují vůbec


 Profil  
 Předmět: Re: Corsair vengeance LPX
PříspěvekZaslal v: po 10. říjen 2016, 11:02 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2009
Bydliště: SVK - Košice
Nahoru
aha, takze si sem dal v prvom prispevku zly link, kde si pisal ze mas 3200Mhz

no 3600Mhz je uz celkom dost, kto ti take odporucil ? je to uz celkom zbytocna rychlost a moze priniest viac problemov ako uzitku...
napätia by som chcel radsej vidiet z biosu, na tychto obrazkoch nevidim vsetko co by som chcel, ale to co vidno nevyzera zle, doska si s tym poradilo celkom dobre... ak mas SA 1.20V pre take pamäte, menej by som asi neskusal...

s dual channelom tym padom vidim problem jednoducho v nekompatibilite,
pozri si memory support list - http://www.gigabyte.com/products/produc ... ort%20list

tvoje pamäte maju zrejme kod - CMK16GX4M2B3600C18R
a ten tam nie je

_________________
PC: CPU: Core i7 6700K @ 4.6Ghz + Noctua NH-D15 RAM: 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair MB: MSI Z270 GAMING M7 GPU: MSI GTX 1080 GAMING X @ 2.1/11.0Ghz
HDD: Toshiba DT 2TB SSD: Samsung 850 EVO 500GB PSU: Super Flower 650W GOLD OS: W10 x64 Pro CASE: Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 Display: DELL U2515H 1440p

NB: CPU: Intel Core i3 4030U@1.9Ghz RAM: 4GB DDR3L GPU: Intel HD Graphics 4400@1Ghz SSHD: Seagate 500GB OS: W10 x64 Pro
PHONE: LG G4 Gold CPU: Snapdragon 808 RAM: 3GB LPDDR3 GPU: Adreno 418 Storage: 32GB Display: 1440p IPS OS: Android M 6.0


 Profil  
 Předmět: Re: Corsair vengeance LPX
PříspěvekZaslal v: po 10. říjen 2016, 14:25 
Nováček
Nováček

Založen: 26. červenec 2015
Nahoru
Tak to by mě nenapadlo že to neni podprováno. Mockrát Ti děkuji za pomoc


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum