Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je po 20. listopad 2017, 14:21

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 193 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: so 1. duben 2017, 10:48 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 04. květen 2014
Bydliště: Slovensko
Nahoru
Sa tu trochu vsuniem.
NB Frequency je aktualna frekvencia? Preco mam 3099.3 a nie 3200 ako v biose?


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: so 1. duben 2017, 10:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2005
Bydliště: Kadaň
Nahoru
JJ, klasika 7700K, jdu se v tom ještě pohrabat.

Jinak jsem testoval 4000mhz@AUTO vs 3200 s časováním od PKBO a 3200 mhz má v CS:GO benchmarku o 100fps víc.. :o

edit:
Tak nevím co dělám špatně.

M.I.T.

CPU Base Clock 100 mhz
Graphics Slice Ratio auto
Graphics UnSlice Ration Auto
CPU Upgrade Auto
Cpu Clock Ration 48
FCLK Frequency for Early Power On 1GHZ
Advanced CPU Core Setting
Extreme Memory Profile : Profile 1
System Memory Multiplier 36
Memory Ref Clock 133
Memory Odd Ration Enabled
Memory Frequency 3600 mhz

_________________
7600K, Asus Strix Z270F, 16 GB RAM TridentZ 3600, 500 GB Samsung EVO 850, Gigabyte GTX 960 4G, Fractal R4 Window, Corsair RM550x, Asus MG248Q. Logitech G430, Logitech G502, MTW Mousepad, Chicony OEM. ZYXEL NAS 326 + WD RED 5TB + ASUS RT-AC55U, 1GBIT LAN. LG 55LF652V + Onkyo TX-NR646 + QA 2050i 5.1 set.


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: so 1. duben 2017, 11:11 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Zkus jiný delicky a frekvencí pak dohnat přes BLCK, mě to u z270 gigabyte Gaming 9 taky kravilo. Vyzkoušej vypnout i drama odd ratio a pak to doladuj.

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: so 1. duben 2017, 18:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2005
Bydliště: Kadaň
Nahoru
Takže zatím tak, už mě ty neustálé RR a testy nebaví, budu nějakou dobu na tomhle a pokud pojede hra a komplet PC, tak zkusím jít ještě níže. Jakmile dám 1T, tak musím do BIOSu a upravovat.


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
7600K, Asus Strix Z270F, 16 GB RAM TridentZ 3600, 500 GB Samsung EVO 850, Gigabyte GTX 960 4G, Fractal R4 Window, Corsair RM550x, Asus MG248Q. Logitech G430, Logitech G502, MTW Mousepad, Chicony OEM. ZYXEL NAS 326 + WD RED 5TB + ASUS RT-AC55U, 1GBIT LAN. LG 55LF652V + Onkyo TX-NR646 + QA 2050i 5.1 set.


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: so 1. duben 2017, 18:31 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Brno, Prešov
Nahoru
1.9V

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: so 1. duben 2017, 18:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Uherský Brod
Nahoru
Je lepší jet 4Ghz t2 než třeba 3.6ghz t1?


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: so 1. duben 2017, 18:41 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Brno, Prešov
Nahoru
http://pc.zoznam.sk/gskill-trident-z-32 ... ati?page=1

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: so 1. duben 2017, 18:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. listopad 2016
Nahoru
Je to sice pekne, ale bezny uzivatel potrebuje vediet ci sa mu za to oplati priplatit oproti obycajnym ram, nie len nejake ciselka toho produktu na defaulte a po oc.


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: so 1. duben 2017, 19:06 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Brno, Prešov
Nahoru
no chyba este výsledok 2133 MHz, ak budem mat cas doplnim..

Avsak ak chces extremne OC, tak jedine Bckove G.skill..

RYZEN skaluje hodne.. a tym myslim hodne.. Skylake skor v hrach..

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: so 1. duben 2017, 19:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2005
Bydliště: Kadaň
Nahoru
Co jsem se koukal na mé výsledky z TimeSpy, tak vypadá že je rychlejší 3600 MHZ. Zkusím najet těch 3600 podle PKBO návodu a mrsknout tam těch CL13, uvidíme.

edit: Teď ještě zkusím ten TimeSpy při 3200-13-13-32-278-1T jestli bude skóre lepší.

edit2: tak skutečně, lepší časování a nižší frekvence = lepší výsledek v timespy.

edit3: je to nějaký buglý ten bios. Vypadá že je lepších těch 3200, tak to tam pro zatím nechám.

edit4: při tom posledním nastavení na 3200 se mi nějak divně choval google chrome, tak zkusím 4000mhz-16-16-16-32-340-2T@1,5V

_________________
7600K, Asus Strix Z270F, 16 GB RAM TridentZ 3600, 500 GB Samsung EVO 850, Gigabyte GTX 960 4G, Fractal R4 Window, Corsair RM550x, Asus MG248Q. Logitech G430, Logitech G502, MTW Mousepad, Chicony OEM. ZYXEL NAS 326 + WD RED 5TB + ASUS RT-AC55U, 1GBIT LAN. LG 55LF652V + Onkyo TX-NR646 + QA 2050i 5.1 set.


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: út 4. duben 2017, 16:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2005
Bydliště: Kadaň
Nahoru
pořád mi to nedalo a chtěl jsem zkusit co nejnižší časování při 3600 mhz. Jakmile nastavím 1T, automaticky jedou paměti na 1600(3200mhz), asi to bude laborát na pěkně dlouho 8)

_________________
7600K, Asus Strix Z270F, 16 GB RAM TridentZ 3600, 500 GB Samsung EVO 850, Gigabyte GTX 960 4G, Fractal R4 Window, Corsair RM550x, Asus MG248Q. Logitech G430, Logitech G502, MTW Mousepad, Chicony OEM. ZYXEL NAS 326 + WD RED 5TB + ASUS RT-AC55U, 1GBIT LAN. LG 55LF652V + Onkyo TX-NR646 + QA 2050i 5.1 set.


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: út 4. duben 2017, 22:23 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Dneska jsem si koupil tu tvou desku michale, zítra mám v plánu zkusit nějakou parádu s B-die, očkeávám těžký zklamání ale pokud ne, tak se s tebou podělim o nastavení :)

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: st 5. duben 2017, 06:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2005
Bydliště: Kadaň
Nahoru
PKBO - OK :-) Jestli tě můžu poprosit, nainstaluj HWINFO 64 a podívej se na teploty PCIEX16 + System 2, pořád mi to tam lítá přes 90°C, nechápu proč. Jinak zkus vše se základním BIOSem, přišlo mi že byl lepší. Pro 5.0/4.5 bylo potřeba o 0.01 menší Vcore a i mi přišlo že je vše takový stabilnější. Ten co tam mám teď mi přijde buglej (RAMKY). Mám F2, teď namátkově koukám na www a vyšel nějaký další BIOS. F3c http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... erview/#dl

jinak celou dobu jsem měl obavu o teplotu VRM v malé skříni a je to v cjaku, jak tam mám tu noctuu která fučí směrem na desku. Největší teplo zákonitě vzniká v prostoru kolem grafické karty. To se mi povedlo trochu vylepšit přepastováním. Jsem dole o nějakých -12°C. Bedna Fractal Nano S. Chladič CPU tento: https://www.czc.cz/noctua-nh-l12/108035/produkt - nemám tam tu spodní 80tku.

_________________
7600K, Asus Strix Z270F, 16 GB RAM TridentZ 3600, 500 GB Samsung EVO 850, Gigabyte GTX 960 4G, Fractal R4 Window, Corsair RM550x, Asus MG248Q. Logitech G430, Logitech G502, MTW Mousepad, Chicony OEM. ZYXEL NAS 326 + WD RED 5TB + ASUS RT-AC55U, 1GBIT LAN. LG 55LF652V + Onkyo TX-NR646 + QA 2050i 5.1 set.


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: čt 13. duben 2017, 17:40 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
Pořád někde čtu o B-die, E-die... atd pamětech a jak dávají vysoké frekvence při vyšším napětí.
Chtěl jsem se zeptat nevíte o nějakém dobrém článku, kde by bylo popsáno co zvládají nebo jak na jejich přetaktování, či něco podobného?
Byl jsem v domnění, že pro DDR4 je ok napětí 1.4 V, ale Cage tu zmiňoval 1.65 - 1.9V... to je na vzduchu?

Jak poznám co mám za typ pamětí, B-die, E-die, případně jestli je ještě něco jiného?
Mám tyto Corsairy http://www.corsair.com/en-gb/vengeance- ... m2b3600c18
Tady na redditu jsem našel odkaz na program Thaiphoon Burner a jestli to chápu dobře tak podle výpisu z toho programu http://imgur.com/8oM58t4 mám Samsung B-die paměti?

Kolik do nich můžu pustit zhruba napětí? Momentálně je mám na 3600-15-16-16-32-1T při 1.38 V. Vím že při CL14 a stejném napětí už nepostne.

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz AVX & Cache, 1.312 V (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3900 MHz@CL16/CR1 GPU: Asus GTX 1080 Ti ROG Strix@2050/11800 MHz FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x SSD Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Platinum SS-660XP2 660W Mouse: Logitech G700s Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: APC Back-UPS Pro 1200, 720W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: čt 13. duben 2017, 17:44 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
http://forum.hwbot.org/showthread.php?t=148427

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: čt 13. duben 2017, 18:02 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
Díky, pak to prostuduji, jenom rychle jsem to prošel a vidím, že tam pouští až 2 V do pamětí, to mi přijde hodně, to asi nebude na 24/7 používání? Někde jsem myslím četl, že Intel připouští maximálně 1.5 V pro XMP profily.

https://phobosoc.wordpress.com/tag/b-die/ a tady jsem našel od nějakého člověka napsáno
safe OC for 24/7 – with 1.45 volts
bench safe – with 1.55-1.7 volts range
full out – with 1.75 volts and above

Tak co je na tom pravdy, jestli s tím má někdo zkušenost.

Zajímá mě to proto, že hraji Factorio a tam je nižší časování a rychlejší RAM hodně znát, tak že bych si pomohl s ještě lepším přetaktováním.

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz AVX & Cache, 1.312 V (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3900 MHz@CL16/CR1 GPU: Asus GTX 1080 Ti ROG Strix@2050/11800 MHz FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x SSD Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Platinum SS-660XP2 660W Mouse: Logitech G700s Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: APC Back-UPS Pro 1200, 720W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: čt 20. duben 2017, 15:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2005
Bydliště: Kadaň
Nahoru
Tak jsem zase na začátku, tedy co se lazení pamětí týče.

s Z270N-Wifi nebyl problém 2000-16-16-16-32-340-2T

s Z270F se nedostanu nad 3733-15-15-15-36-654-2T (tohle mi vyplivlo auto nastavení). Jak dám 3800 nebo vyšší frekvenci a všechno na auto, tak prostě neprojdu. Přitom tam cpu 1,5V a ostatní nastavení 1.25 System Agent/1.25 CPU VCCIO

_________________
7600K, Asus Strix Z270F, 16 GB RAM TridentZ 3600, 500 GB Samsung EVO 850, Gigabyte GTX 960 4G, Fractal R4 Window, Corsair RM550x, Asus MG248Q. Logitech G430, Logitech G502, MTW Mousepad, Chicony OEM. ZYXEL NAS 326 + WD RED 5TB + ASUS RT-AC55U, 1GBIT LAN. LG 55LF652V + Onkyo TX-NR646 + QA 2050i 5.1 set.


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: čt 20. duben 2017, 16:00 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
MadPavel -> to je podle typu pamětí, B-die mají rády 1,88-2,04, E-die 1,95-2,05, MFR jsou tuším do 1,7..

Ale to je jen na benchmarky, do realnýho provozu to nemá moc smysl protože ty ramky jsou hodně unstable při těhle frekvencích, tam se pak dá b-die provozovat třeba na 4133-15-17-17 při 1,45V alespon podle profilů co tu mám na Apexu.. Já na daily use mám furt x99 a tam ramky moc nemá smysl řešit, takže tam jedu nejlevnější 2133@3000-15-15-15

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: čt 20. duben 2017, 16:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2005
Bydliště: Kadaň
Nahoru
Už mám odzkoušeno že mezi 3733
1) 15-15-15-36-654-2T
2) 15-15-15-32-278-2T
3) 14-15-15-36-654-2T
4) 14-15-15-36-278-2T


v CB R15 nejsou skoro rozdíly. V čem to mám otestovat abych viděl větší rozdíl?

_________________
7600K, Asus Strix Z270F, 16 GB RAM TridentZ 3600, 500 GB Samsung EVO 850, Gigabyte GTX 960 4G, Fractal R4 Window, Corsair RM550x, Asus MG248Q. Logitech G430, Logitech G502, MTW Mousepad, Chicony OEM. ZYXEL NAS 326 + WD RED 5TB + ASUS RT-AC55U, 1GBIT LAN. LG 55LF652V + Onkyo TX-NR646 + QA 2050i 5.1 set.


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: pá 21. duben 2017, 11:49 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
SuperPi.

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 193 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum