Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je po 20. listopad 2017, 14:30

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Z270 + DDR4 ake?
PříspěvekZaslal v: po 16. leden 2017, 12:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. září 2004
Nahoru
Skladam novu zostavu,ale neviem ktore ramky kupit.

cpu 7700K
mb Z270 ( bud msi gaming m3 alebo gigabyte gaming k3)

Rozmyslam nad touto ramkou
http://datacomp.sk/corsair-vengeance-ddr4-2x8gb-3000mhz-cl15_d290924.html

Obe dosky ju podporuju,akurat na webe vyrobcu pise
"Intel X99 and 100 Series-based motherboards support the new XMP 2.0 standard, and Vengeance LPX DRAM does, too"

Neskladam to pre seba,takze by som to potreboval nastavit auto na 3000mhz.Pojde to,alebo treba rucne nastavovat a nasledne testovat stabilitu?
Najprv som chcel kupit kingston ale vsetky tie s vyssimi frekvenciami stoja +40e.Ma to vyznam?Vobec neviem ktoru kupit.


 Profil  
 Předmět: Re: Z270 + DDR4 ake?
PříspěvekZaslal v: po 16. leden 2017, 12:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2005
Bydliště: Kadaň
Nahoru
Jelikož kupuješ taktovací procesor, tak tomu zřejmě budoucí majitel bude rozumět. V OC sekci pamětí se dá nastavit XMP profil a tam vybere 3000 mhz. V případě že si s tím bude chtít pohrát, může manuálně nastavit časování. Co se týká jednotlivých desek, netuším jak jsou na tom s OC, ale viděl jsem test jedné dobré asus desky a v porovnáním s lepší deskou MSI měla lepší OC 7700K (jednalo se o identický kus), možná bych ještě zvážil koupit lepší desku.

_________________
7600K, Asus Strix Z270F, 16 GB RAM TridentZ 3600, 500 GB Samsung EVO 850, Gigabyte GTX 960 4G, Fractal R4 Window, Corsair RM550x, Asus MG248Q. Logitech G430, Logitech G502, MTW Mousepad, Chicony OEM. ZYXEL NAS 326 + WD RED 5TB + ASUS RT-AC55U, 1GBIT LAN. LG 55LF652V + Onkyo TX-NR646 + QA 2050i 5.1 set.


 Profil  
 Předmět: Re: Z270 + DDR4 ake?
PříspěvekZaslal v: po 16. leden 2017, 12:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. září 2004
Nahoru
Taktovanie sa planuje neskor, ale max tak do 4.8ghz (s noctuou nd14). Mne ide o to,aby sa to islo nastavit tak ako pises xmp profilom (sam mam este sandy brigde,v tych novych veciach nemam prehlad) a viac sa nestarat.Pozeral som aj ine dosky,ale zatial je malo recenzii.

Bude ta ramka v pohode,alebo pozerat ine?Ten rozdiel 40e oproti kingstonom sa mi nezda.


 Profil  
 Předmět: Re: Z270 + DDR4 ake?
PříspěvekZaslal v: po 16. leden 2017, 13:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2005
Bydliště: Kadaň
Nahoru
Sám mám paměti Trident Z Red 3600 MHZ CL 16, vyšly mě na cca 170 euro. Kdybych tehdy věděl, že mi je neutáhne deska, vzal bych si nějaké levnější 3000 MHZ paměti o kterých uvažuješ ty. Pokud jsou tyto paměti uvedené v produktovém listu pamětí k dané základní desce, nemáš se čeho obávat.

edit: Jinak to OC 4,8 nikde není zaručené ani na nejlepší možné desce. Je možné že koupíš dost špatný kus a pojedeš na 4,5. I s tím je nutné počítat.

_________________
7600K, Asus Strix Z270F, 16 GB RAM TridentZ 3600, 500 GB Samsung EVO 850, Gigabyte GTX 960 4G, Fractal R4 Window, Corsair RM550x, Asus MG248Q. Logitech G430, Logitech G502, MTW Mousepad, Chicony OEM. ZYXEL NAS 326 + WD RED 5TB + ASUS RT-AC55U, 1GBIT LAN. LG 55LF652V + Onkyo TX-NR646 + QA 2050i 5.1 set.


 Profil  
 Předmět: Re: Z270 + DDR4 ake?
PříspěvekZaslal v: út 17. leden 2017, 00:23 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2009
Bydliště: SVK - Košice
Nahoru
van Bellen napsal:
Taktovanie sa planuje neskor, ale max tak do 4.8ghz (s noctuou nd14). Mne ide o to,aby sa to islo nastavit tak ako pises xmp profilom (sam mam este sandy brigde,v tych novych veciach nemam prehlad) a viac sa nestarat.Pozeral som aj ine dosky,ale zatial je malo recenzii.

Bude ta ramka v pohode,alebo pozerat ine?Ten rozdiel 40e oproti kingstonom sa mi nezda.

3000-3200Mhz kludne, oplati sa
ano (väcsinou) staci nastavit XMP profil v biose a hotovo o ostatne by sa mala postarat doska...
ak by bol problem daju sa napätia pre pamätovy radic dvihnut rucne...
pointa je teda rovnaka ako u sandy bridge, nevidim v tom nejaky zasadny rozdiel

_________________
PC: CPU: Core i7 6700K @ 4.6Ghz + Noctua NH-D15 RAM: 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair MB: MSI Z270 GAMING M7 GPU: MSI GTX 1080 GAMING X @ 2.1/11.0Ghz
HDD: Toshiba DT 2TB SSD: Samsung 850 EVO 500GB PSU: Super Flower 650W GOLD OS: W10 x64 Pro CASE: Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 Display: DELL U2515H 1440p

NB: CPU: Intel Core i3 4030U@1.9Ghz RAM: 4GB DDR3L GPU: Intel HD Graphics 4400@1Ghz SSHD: Seagate 500GB OS: W10 x64 Pro
PHONE: LG G4 Gold CPU: Snapdragon 808 RAM: 3GB LPDDR3 GPU: Adreno 418 Storage: 32GB Display: 1440p IPS OS: Android M 6.0


 Profil  
 Předmět: Re: Z270 + DDR4 ake?
PříspěvekZaslal v: pá 20. leden 2017, 14:32 
Nováček
Nováček

Založen: 10. listopad 2012
Nahoru
Eddward napsal:
van Bellen napsal:
Taktovanie sa planuje neskor, ale max tak do 4.8ghz (s noctuou nd14). Mne ide o to,aby sa to islo nastavit tak ako pises xmp profilom (sam mam este sandy brigde,v tych novych veciach nemam prehlad) a viac sa nestarat.Pozeral som aj ine dosky,ale zatial je malo recenzii.

Bude ta ramka v pohode,alebo pozerat ine?Ten rozdiel 40e oproti kingstonom sa mi nezda.

3000-3200Mhz kludne, oplati sa
ano (väcsinou) staci nastavit XMP profil v biose a hotovo o ostatne by sa mala postarat doska...
ak by bol problem daju sa napätia pre pamätovy radic dvihnut rucne...
pointa je teda rovnaka ako u sandy bridge, nevidim v tom nejaky zasadny rozdiel


Coz o to, v pripade XMP profilu se o to postara, ale tak se muze, v zavislosti na BIOSu snazit zvysit BCLK a tim snizit stabilitu systemu...


 Profil  
 Předmět: Re: Z270 + DDR4 ake?
PříspěvekZaslal v: čt 13. duben 2017, 14:12 
Nováček
Nováček

Založen: 09. srpen 2016
Nahoru
Přihodím sem svůj dotaz:
řeším teď ramky pro stejnou sestavu a stačit mi bude 8Gb, mám ale pár otázek:
- vzít 1x8Gb nebo 2x4Gb?
- vzít nějaké 2133Mhz-2400MHz a nataktovat je na 3000-3200MHz (jestli to vůbec jde)?
- nebo vzít rovnou nějaké 3000-3200MHz
- existuje u pamětí nějaké "lepší čipy" (např. Samsung?) a ja kse dají poznat?
Děkuji za odpovědi :)


 Profil  
 Předmět: Re: Z270 + DDR4 ake?
PříspěvekZaslal v: čt 13. duben 2017, 15:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2005
Bydliště: Kadaň
Nahoru
Když vezmeš jen jeden čip, ztratis rychlost duálu. Na druhou stranu nevím jestli je rozumné brát dva 4gb moduly. Pokud ano, asi b bych vzal bazar, aby na nich člověk tolik neztratil při budoucím prodeji (až zjistíš že potřebuješ více ram). Vzal bych rovnou nějaký 3000MHz + set ať s tím nemusíš laborovat.

_________________
7600K, Asus Strix Z270F, 16 GB RAM TridentZ 3600, 500 GB Samsung EVO 850, Gigabyte GTX 960 4G, Fractal R4 Window, Corsair RM550x, Asus MG248Q. Logitech G430, Logitech G502, MTW Mousepad, Chicony OEM. ZYXEL NAS 326 + WD RED 5TB + ASUS RT-AC55U, 1GBIT LAN. LG 55LF652V + Onkyo TX-NR646 + QA 2050i 5.1 set.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum