Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 20. leden 2021, 08:38

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Druhý kit pamětí pro Ryzen 2600
PříspěvekZaslal v: pá 13. listopad 2020, 13:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2009
Bydliště: Praha
Nahoru
Ahoj,
mám na počítači jen 16GB RAM a rád bych upgradoval dalších 16GB.
Vím, že nejjednodušší je koupit stejný kit a hodit do zbývajících dvou slotů...Každopádně jsem našel jiné paměti se skoro stejným časováním na stejné frekvenci, které jsou o 400Kč levnější.
Deska je Asrock B450-Pro4.
Momentálně mám: https://www.mironet.cz/hyperx-predator- ... +dp301559/
A chtěl bych přidat: https://www.mironet.cz/gskill-aegis-16g ... +dp441176/
Popřípadě bych vzal 1x16GB https://www.mironet.cz/gskill-aegis-16g ... +dp437282/ s tím, že časem přidal dalších 16GB, ale tady si myslím, že to už fungovat nebude. Minimálně počítám s tím, že těch 16GB bude v single channelu...
Myslíte, že budou spolu kompatibilní na 3200Mhz s CL16 časováním?
Díky

_________________
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Druhý kit pamětí pro Ryzen 2600
PříspěvekZaslal v: pá 13. listopad 2020, 19:40 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Jestli chceš mít jistotu že to pojede, tak vezmi ty stejný nebo je prodej a kup nějakej 2x16GB kit. Kombinace s jiným setem možná pojede, možná ne, to ti předem nikdo neřekne. Záleží, co je tam za čipy. Aegis je totální low-end s nejhoršíma čipama co Gskill prodává, samolepky místo chladiče apod. Já bych je nebral.
Cpát k nim 1x16GB je úplnej nesmysl, o tom ani neuvažuj

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: Re: Druhý kit pamětí pro Ryzen 2600
PříspěvekZaslal v: po 7. prosinec 2020, 20:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2009
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak jsem asi udělal blbost...Ale zlákaly mě levnější moduly na 3333Mhz, tak jsem je vzal: https://www.mironet.cz/hyperx-predator- ... +dp281670/
Myslel jsem, že pojedou na 3200Mhz se stejným časováním jako ty, co tam už mám, ale mělo to problémy...Tak jsem to hodil na XMP profil na 3Ghz a stejně to ve windows po chvíli spadne...Zkouším teď memtest, ale je to celé nějaké divné...Je možné, že to CPU prostě nepodporuje 4 moduly ani na 3Ghz?

_________________
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Druhý kit pamětí pro Ryzen 2600
PříspěvekZaslal v: po 7. prosinec 2020, 21:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2009
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak jsem zkusil ten "Windows" memtest a hlásí to nějaké chyby, takže ty paměti mám reklamovat?

_________________
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Druhý kit pamětí pro Ryzen 2600
PříspěvekZaslal v: út 8. prosinec 2020, 08:57 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Divný, mělo by to jet. Zkus vyhodit ten původní kit a nechej jen ten novej samostatně, jestli to bude stable.

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: Re: Druhý kit pamětí pro Ryzen 2600
PříspěvekZaslal v: út 8. prosinec 2020, 10:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2009
Bydliště: Praha
Nahoru
Ten novej nebyl stable na default frekvencích 3333Mhz.
Na 3200Mhz už jel.
Zkoušel jsem oba kity dohromady na 2933Mhz a stejně to stable nebylo.

_________________
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Druhý kit pamětí pro Ryzen 2600
PříspěvekZaslal v: čt 10. prosinec 2020, 15:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2009
Bydliště: Praha
Nahoru
No já teda popravdě nevím, co s tím mám dělat. Mám teda oba kity prodat a koupit 2x16GB? Ta deska nebo CPU asi nezvládají dva kity na nějakých rozumných frekvencích.

_________________
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Druhý kit pamětí pro Ryzen 2600
PříspěvekZaslal v: pá 11. prosinec 2020, 22:51 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
To by bylo asi nejlepší. Prostě ideálně vyzkoušet alespoň 2 kity 2x8GB stejného typu nebo 1 kit 2x16GB.

Pokud to stihneš, můžeš je vyzkoušet a případně do 14 dní vrátit.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.