Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je so 20. říjen 2018, 13:03

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 33 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Kingston HyperX 2x8GB 3200MHz způsobují nestabilní systé
PříspěvekZaslal v: čt 2. listopad 2017, 20:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 20. říjen 2006
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
A jo máš pravdu, na tom QVL co jsou tak to jsou 2x4GB ty patrioty (3200MHz) nevim jestli se to nějak liší, ale u nich píšou těch 2133 (Strana 10 v tom PDFku, veprostřed stránky).

Ok dík za info, ještě o tom zkusim něco pohledat, jestli najdu, rozmyslim a kdyžtak je vezmu.

_________________
Ryzen 5 1600@default,ASUS Expedition GTX 1050Ti 4GB@default, 2x8GB Kingston HyperX 3200MHz,ASUS RoG Strix B350-F, Samsung 850 SSD 250GB, Seasonic Focus plus GOLD 550W


 Profil  
 Předmět: Re: Kingston HyperX 2x8GB 3200MHz způsobují nestabilní systé
PříspěvekZaslal v: čt 2. listopad 2017, 21:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Neratovice
Nahoru
No otázka je, nak .oc je ten QVL aktuální, pokud je někdy z jara, tak bych tomu asi nepřikládal takovou váhu.
EDIT: tak ten QVL list je datovaný k 7.6. Což je stejný den jako první beta bios s agesou 1.0.0.6.

_________________
PC1: Ryzen 7 1700X | Gigabyte AX370-Gaming K5 | Corsair H100i GTX | 16GB DDR4-3000@2800 Corsair Vengeance LED | EVGA GeForce GTX 970 SC GAMING ACX 2.0 | Crucial MX200 250GB + Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Lite-On iHAS124 | DTT2200 | SilentiumPC M60W case | Seasonic Focus Plus Gold 650W | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 1280MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg | Asus Zenbook UX32LN, Haswell-ULT Core i3-4010U, 8GB DDR3, Crucial M550 512GB SSD, GeForce GT 840M, 13.3" FullHD IPS | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | NAS: Asrock N3150DC-ITX | 4GB DDR3L-1600 Crucial | Mach Extreme 8GB SLC USB3.0 | 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | OpenMediaVault | Lian Li PC-Q28B Mini-ITX Cube | 65W DC adapter


 Profil  
 Předmět: Re: Kingston HyperX 2x8GB 3200MHz způsobují nestabilní systé
PříspěvekZaslal v: so 4. listopad 2017, 19:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 20. říjen 2006
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
Tak znovu to bude sázka na nejistotu, objednal jsem z alzy ty Vipery 3200MHz a doufám, že daj aspoň stabilně ty 3000MHz, uvidíme, až otestuju memtestem dám vědět.

_________________
Ryzen 5 1600@default,ASUS Expedition GTX 1050Ti 4GB@default, 2x8GB Kingston HyperX 3200MHz,ASUS RoG Strix B350-F, Samsung 850 SSD 250GB, Seasonic Focus plus GOLD 550W


 Profil  
 Předmět: Re: Kingston HyperX 2x8GB 3200MHz způsobují nestabilní systé
PříspěvekZaslal v: so 4. listopad 2017, 19:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. říjen 2017
Nahoru
Tak ked to v podstate davaju tie 3000ky, tak to hadam daju aj 3200vky - ja ale verim, ze tych 3200 das :) Urcite daj vediet.


 Profil  
 Předmět: Re: Kingston HyperX 2x8GB 3200MHz způsobují nestabilní systé
PříspěvekZaslal v: po 6. listopad 2017, 19:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 20. říjen 2006
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
Tak nakonec jsem vzal g.skilly 2x8gb 3200mhz cl14 flare-x a znovu v memtestu chyby... Takze se v tom budu par dni vrtat a testovat a kdyztak zas vratit nebo fakt nevim...

_________________
Ryzen 5 1600@default,ASUS Expedition GTX 1050Ti 4GB@default, 2x8GB Kingston HyperX 3200MHz,ASUS RoG Strix B350-F, Samsung 850 SSD 250GB, Seasonic Focus plus GOLD 550W


 Profil  
 Předmět: Re: Kingston HyperX 2x8GB 3200MHz způsobují nestabilní systé
PříspěvekZaslal v: po 6. listopad 2017, 19:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. říjen 2017
Nahoru
No ale pravdepodobnost, ze by si kupil dva vadne kity za sebou od roznych vyrobcov... je to sice mozne, ale tam bude asi problem inde.


 Profil  
 Předmět: Re: Kingston HyperX 2x8GB 3200MHz způsobují nestabilní systé
PříspěvekZaslal v: po 6. listopad 2017, 20:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 20. říjen 2006
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
Ono já taky nevim přesně, jak má memtest fungovat, ale po domluvě na Passmark (memtest) fóru s jejich moderátorem, jsem se rozhodl ty prvni ramky vrátit, když mi na to podle výsledků napsal, že budou špatný, sám si výsledek nevyhodnotim

1) je možný, že to vypisuje chyby na základě nestabilního nastavení toho XMP (OC) režimu? (kór s ryzenem) Hodně lidí má problém se stabilitou, ale neviděl jsem snad nikoho kdo by udával, že potom co rozjel systém "stabilně ve hrách" testoval někdo memtest...

2) Teď zkoušim každou RAMku zvlášť, to mi doporučil taky z toho passmarku a pak zkusit poladit ten XMP režim manuálně, kdyby to furt házelo chyby.

3) Nevím, náhoda je blbec, je možný, že špatný budou, nebo je fakt chyba jinde, jen na to chci přijít, když je PC novej a už má blbě fungovat, to se mi nelíbí.

(A rozhodnutí na poslední chvíli vzít místo těch Patriotů ty G.Skilly, byl hlavně kvůli tomu, že se mě v tom už nechtělo dál vrtat a řekl jsem si, že tyhle B-Die když jsou všude tak doporučovaný, že musej fungovat vcajku, no evidentně....)

Někdo nějakej nápad co vyzkoušet?

Případně dovysvětlit jak funguje testování memtestu?

Když si nastavím nějaký hodnoty RAM manuálně v BIOSu, uložím a zapnu memtest, spustí se ten test s tím nastavením z biosu? (protože v memtestu potom je vidět na jakýkoliv nastavení pořád stejný settings (XMP 2.0 3200MHz 14-14-14-34 - i když teď mam zaplej test singl modulu na 2933MHz )

Jde se zbavit chyb v memtestu změněním OC nastavení? Nebo pokud to chybu vypíše, je automaticky RAM špatná?

https://ibb.co/de5pQw
https://ibb.co/de5pQw
https://ibb.co/itC3kw
https://ibb.co/bR5CdG
https://ibb.co/bQcEsb

K náhledu memrest errory.


Dík za jakoukoliv pomoc!

_________________
Ryzen 5 1600@default,ASUS Expedition GTX 1050Ti 4GB@default, 2x8GB Kingston HyperX 3200MHz,ASUS RoG Strix B350-F, Samsung 850 SSD 250GB, Seasonic Focus plus GOLD 550W


 Profil  
 Předmět: Re: Kingston HyperX 2x8GB 3200MHz způsobují nestabilní systé
PříspěvekZaslal v: st 8. listopad 2017, 19:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 20. říjen 2006
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
Tak jen pro doplnění.

Otestoval jsem oba moduly RAM zvlášť a oba prošly 8 PASSů bez chyby na 2933MHz, zkusil jsem teda oba najednou se stejnym nastavením a 12 hodin bez chyby, takže ty chyby to vypisovalo pravděpodobně kvůli moc vysoký frekvenci pro ně.

Už mam testování dost, budu je teď mít na těch 2933 a možná časeem se pohrabu v nastavení a doladim je na těch 3200MHz

_________________
Ryzen 5 1600@default,ASUS Expedition GTX 1050Ti 4GB@default, 2x8GB Kingston HyperX 3200MHz,ASUS RoG Strix B350-F, Samsung 850 SSD 250GB, Seasonic Focus plus GOLD 550W


 Profil  
 Předmět: Re: Kingston HyperX 2x8GB 3200MHz způsobují nestabilní systé
PříspěvekZaslal v: pá 24. listopad 2017, 23:38 
Nováček
Nováček

Založen: 05. únor 2008
Nahoru
Takze nieco k tym Ram-kam.
Dorazil Ryzen 7 1700X,Taichi a Patriot Viper 4 CL16 3200+Be Quiet Dark rock 3 PRO
Mozem potvrdit ze ramky funguju na 3200, ale bolo treba mierne znizit casovanie, v zaklade je CL16-16-16-36.Po nastaveni povodneho profilu CL16-16-16-36 to nabootovalo bez problemov, ale v HCI memteste to hadzalo chyby.
Mne to bezi na CL16-18-18-36 1T, SOC 1.05, 1.35 v
Testovane HCI memtest 600% preslo bez chyb, budem to este chvilu testovat na 1000%.
for:Skogamandry
Moje Patriot 3200 su 1R teda single rank a pcb je cierne -pasiv cerveny a mam ich z Alzy, takze asi Patriot 3000 nebudu tie iste ramky ked su dual rank...
To by bola asi dobra otazka pre Cage ktory robil ich test, ze aku farbu malo pcb na 3000Mhz Patriotoch

_________________
Fractal Design Define R5, Ryzen 7 1700X,Bequiet Dark rock 3 pro,2x8gb Patriot Viper 4 3200,Asus Crosshair Hero VI,MSI Radeon RX 480 Gaming X 8 Gb, PSU Coolermaster V850,2x Seagate Barracuda 2TB 7200,Kingston HyperX Savage 240 Gb


Naposledy upravil kody33 dne so 25. listopad 2017, 00:16, celkem upraveno 2x.

 Profil  
 Předmět: Re: Kingston HyperX 2x8GB 3200MHz způsobují nestabilní systé
PříspěvekZaslal v: pá 24. listopad 2017, 23:42 
Nováček
Nováček

Založen: 05. únor 2008
Nahoru
Inak kto ma problem s taktovanim RAM pre Ryzen mozte pozriet:
Ryzen Dram Calculator, niektorym to pomohlo
http://www.overclock.net/t/1640919/ryze ... cking-dram

_________________
Fractal Design Define R5, Ryzen 7 1700X,Bequiet Dark rock 3 pro,2x8gb Patriot Viper 4 3200,Asus Crosshair Hero VI,MSI Radeon RX 480 Gaming X 8 Gb, PSU Coolermaster V850,2x Seagate Barracuda 2TB 7200,Kingston HyperX Savage 240 Gb


 Profil  
 Předmět: Re: Kingston HyperX 2x8GB 3200MHz způsobují nestabilní systé
PříspěvekZaslal v: so 25. listopad 2017, 20:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. říjen 2017
Nahoru
Ano tie Patrioty Viper 3200 su single rank, vystrachal som to medzicasom tu https://3dnews.ru/950757/page-2.html#Pa ... 416G320C6K

Takze vyhodnejsi kup aj cez maly cenovy rozdiel budu tie 3000ky


 Profil  
 Předmět: Re: Kingston HyperX 2x8GB 3200MHz způsobují nestabilní systé
PříspěvekZaslal v: út 28. listopad 2017, 17:13 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Brno, Prešov
Nahoru
boli cervene Viper 3000 ak si dobre spominam

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: Kingston HyperX 2x8GB 3200MHz způsobují nestabilní systé
PříspěvekZaslal v: pá 15. prosinec 2017, 00:20 
Nováček
Nováček

Založen: 14. prosinec 2017
Nahoru
kody33 napsal:
Inak kto ma problem s taktovanim RAM pre Ryzen mozte pozriet:
Ryzen Dram Calculator, niektorym to pomohlo
http://www.overclock.net/t/1640919/ryze ... cking-dram


Mám stejnou desku a RAM také HyperX predatory 3200MHz (2x8GB).. A vlastně stejný problém..
Zítra to zkusím poladit podle toho kalkulátoru.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 33 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.