Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je pá 15. prosinec 2017, 15:01

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Wifi - propojení 2 bytů - bez signálu
PříspěvekZaslal v: st 6. prosinec 2017, 09:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. leden 2006
Bydliště: Slavkov U Brna
Nahoru
Zdravím,

potřeboval bych radu ohledně posílení wifi signálu mezi 2 byty. Teď není prakticky žádný signál (občas se síť v seznamu zobrazí, ale buď se nepřipojí nebo je nestabilní.)

wifi router:
https://www.czc.cz/asus-dsl-ac68u/158229/produkt?gclid=CjwKCAiAx57RBRBkEiwA8yZdUMkybJdcJhRNcQZioMSnMoTbQbXhCYzJ56u31ZE57WbqRFv0fdZRyRoC9aYQAvD_BwE&dclid=CJHrstb59NcCFUoy0wodC4oGHg

USB wifi:
https://www.czc.cz/edimax-ew-7811dac/155335/produkt?gclid=CjwKCAiAx57RBRBkEiwA8yZdUCg1ZbbYwOS1AVKpm2op0xFYAMR_X7128SK-I6nW-oAroYIL335QehoC6vsQAvD_BwE&dclid=CNKr8-f59NcCFeYg0wod7lIIwQ

V bytovém domě je X dalších wifi, takže předpokládám, že vzájemné rušení tomu nepřidá.

Zkoušel jsem taky koupit k wiifi routeru tuhle anténu:
https://www.tsbohemia.cz/maxlink-15dbi-3m-rpsma-panel_d167100.html

Bohužel bez zlepšení... Není třeba přídavné napájení? Zatím jsem ji připojil jen na router místo jedné antény.

Nenapadá vás, čím situaci zlepšit?

Děkuji za každou radu..


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
ZÁKLADNÍ DESKA: ASUS P7P55D PRO, PROCESOR:Intel Core i5-750 BOX, GRAFICKÁ KARTA: Saphire Ati radeon 5850, RAM: Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz, DISK1: Samsung SpinPoint F3 3.5" 500GB, DISK2: Samsung EcoGreen F2 3.5" 1TB, Chladič disku(2x): Acutake Dark Disc 2 Pasive HDD Cooling, Chladič procesoru: Cooler Master Hyper 212 Plus, Zdroj: Seasonic S12II-500 500W Bronze, Bedna: Cooler Master Sileo 500


 Profil  
 Předmět: Re: Wifi - propojení 2 bytů - bez signálu
PříspěvekZaslal v: st 6. prosinec 2017, 09:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Nahoru
Na wifi IMHO bez sance (ani smerove anteny ti tady nepomuzou), kabel chodbou (nebo po fasade) nenatahnes?


 Profil  
 Předmět: Re: Wifi - propojení 2 bytů - bez signálu
PříspěvekZaslal v: st 6. prosinec 2017, 10:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. leden 2006
Bydliště: Slavkov U Brna
Nahoru
Kabelem to bohužel nejde.. už jsem se na to ptal a bez šance:(

Jediné co mě ještě napadá je přidání opakovače - viz upravený obrázek.

Pomohlo by to?


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
ZÁKLADNÍ DESKA: ASUS P7P55D PRO, PROCESOR:Intel Core i5-750 BOX, GRAFICKÁ KARTA: Saphire Ati radeon 5850, RAM: Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz, DISK1: Samsung SpinPoint F3 3.5" 500GB, DISK2: Samsung EcoGreen F2 3.5" 1TB, Chladič disku(2x): Acutake Dark Disc 2 Pasive HDD Cooling, Chladič procesoru: Cooler Master Hyper 212 Plus, Zdroj: Seasonic S12II-500 500W Bronze, Bedna: Cooler Master Sileo 500


 Profil  
 Předmět: Re: Wifi - propojení 2 bytů - bez signálu
PříspěvekZaslal v: st 6. prosinec 2017, 11:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Neratovice
Nahoru
To je ob 1 patro dolů? Nepůjde to ani tak, co zkusit ethernet přes 230V ?
https://www.alza.cz/sitove-prvky/sitove ... 851699.htm

_________________
PC1: Xeon X3470 2.93 GHz @ 3.6 - 4 GHz (OC /w EIST&Turbo) | Asus P7P55D PRO | Corsair H100i GTX | 16GB DDR3-1800 Kingston HyperX | EVGA GeForce GTX 970 SC GAMING ACX 2.0 | Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Lite-On iHAS124 | Audigy2zs + DTT2200 | SilentiumPC M60W case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 1280MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg | Asus Zenbook UX32LN, Haswell-ULT Core i3-4010U, 8GB DDR3, Crucial M550 512GB SSD, GeForce GT 840M, 13.3" FullHD IPS | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | NAS: Asrock N3150DC-ITX | 4GB DDR3L-1600 Crucial | Mach Extreme 8GB SLC USB3.0 | 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | OpenMediaVault | Lian Li PC-Q28B Mini-ITX Cube | 65W DC adapter


 Profil  
 Předmět: Re: Wifi - propojení 2 bytů - bez signálu
PříspěvekZaslal v: st 6. prosinec 2017, 11:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. prosinec 2008
Nahoru
Neviem ako router + USB wifi co si vybral, ale dost dobre vysledky sa daju dosiahnut s Mikrotik RB951G-2HnD a USB wifi Asus N-14 a to pre jednu specialitu, ktora je ojedinela. Obidva veci obsahuju antenovy predzosilovac, ktory umoznuje preklenut vacsi pocet stien. Zaruku na funkcnost ti samozrejme neda nikto a to ani vyrobca, ktory to vyraba. Ako to bude fungovat bude zavisiet na chybovosti prenasaneho signalu, ktory sa zvysuje poctom stiem a okolitym rusenim a hodne zalezi aj na tom ako kvalitne je napisany ovladac pre wifi kartu.


 Profil  
 Předmět: Re: Wifi - propojení 2 bytů - bez signálu
PříspěvekZaslal v: st 6. prosinec 2017, 11:54 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. leden 2006
Bydliště: Slavkov U Brna
Nahoru
Přesně tak, ob 1 patro.

Na tohle zařízení jsem se díval, ale myslel jsem, že to pracuje pouze v rámci "bytového" okruhu a přes pojistky se to dál nedostane - v podstatě přes dvoje - i v dalším bytě.

Nebo se pletu? Pokud by to problém vyřešilo, tak bych neváhal a koupil bych to.

_________________
ZÁKLADNÍ DESKA: ASUS P7P55D PRO, PROCESOR:Intel Core i5-750 BOX, GRAFICKÁ KARTA: Saphire Ati radeon 5850, RAM: Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz, DISK1: Samsung SpinPoint F3 3.5" 500GB, DISK2: Samsung EcoGreen F2 3.5" 1TB, Chladič disku(2x): Acutake Dark Disc 2 Pasive HDD Cooling, Chladič procesoru: Cooler Master Hyper 212 Plus, Zdroj: Seasonic S12II-500 500W Bronze, Bedna: Cooler Master Sileo 500


 Profil  
 Předmět: Re: Wifi - propojení 2 bytů - bez signálu
PříspěvekZaslal v: st 6. prosinec 2017, 12:44 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
Vim, ze jsi rikal, ze neni moznost, ale...

a/ mate stoupacku a tou to musi jit protahnout
b/ pokud nemate spolecne stoupacky, tak na chodbe urcite vede nejake UPC nebo jakakoliv jina lista a do ni bych to pribalil a do toho byt pak uz je nasledne udelal odbocku

Je to aspon cihlove? Jestli je to beton, zapomen uplne

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět: Re: Wifi - propojení 2 bytů - bez signálu
PříspěvekZaslal v: st 6. prosinec 2017, 14:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Neratovice
Nahoru
johny67 napsal:
Přesně tak, ob 1 patro.

Na tohle zařízení jsem se díval, ale myslel jsem, že to pracuje pouze v rámci "bytového" okruhu a přes pojistky se to dál nedostane - v podstatě přes dvoje - i v dalším bytě.

Nebo se pletu? Pokud by to problém vyřešilo, tak bych neváhal a koupil bych to.

Teoreticky to projde i přes jističe, ale samozřejmě, že se rychlost drasticky sníží :( To by chtělo vyzkoušet. Jinak jak radí Don.
Anebo jiná wifi varianta - oba vystrčit anténu ven za okno a namířit proti sobě, pokud máte přímou viditelnost, sice to nebude ideální, ale mělo by to fungovat (nebo teda rovnou hodit kabel po fasádě :mrgreen: )

_________________
PC1: Xeon X3470 2.93 GHz @ 3.6 - 4 GHz (OC /w EIST&Turbo) | Asus P7P55D PRO | Corsair H100i GTX | 16GB DDR3-1800 Kingston HyperX | EVGA GeForce GTX 970 SC GAMING ACX 2.0 | Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Lite-On iHAS124 | Audigy2zs + DTT2200 | SilentiumPC M60W case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 1280MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg | Asus Zenbook UX32LN, Haswell-ULT Core i3-4010U, 8GB DDR3, Crucial M550 512GB SSD, GeForce GT 840M, 13.3" FullHD IPS | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | NAS: Asrock N3150DC-ITX | 4GB DDR3L-1600 Crucial | Mach Extreme 8GB SLC USB3.0 | 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | OpenMediaVault | Lian Li PC-Q28B Mini-ITX Cube | 65W DC adapter


 Profil  
 Předmět: Re: Wifi - propojení 2 bytů - bez signálu
PříspěvekZaslal v: st 6. prosinec 2017, 17:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. leden 2007
Nahoru
Pokud mas telefon s androidem stahni si apku wifi analyzer od farproc, zjistis ktera pasma jsou obsazena, vyberes co nejmene zatizenou, dale umi zmerit i silu signalu a holt budes litat po byte a zjistovat kde je dobrej signal
Jedine co me napada routr soupnout k oknu a usb wifi taky oknu protoze sousedka mela wifi ve 4 patre a sel signal chytnout za barakem na hristi.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum