Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je ne 22. červenec 2018, 01:12

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 7 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Datove rozvody - novostavba
PříspěvekZaslal v: ne 18. březen 2018, 09:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. leden 2005
Nahoru
Ahojte potřeboval bych poradit,
budu teď tahat po domě datový kabel SOLARIX CAT6A STP a mám pár otázek, dost to hoří :-D :cry: .

1. Je možné tendo kabel zapojovat do zásuvek a patchpanelu kategorie CAT6 případně CAT5E??
Je mi jasné že by to pak celé jelo v parametrech nejslabšího komponentu, což mi zatím nevadí.

2. pokud mám stíněný patchpanel, můžu tam zapojit i nestíněný kabel?

3. pro zapojení IP kamer napájených POE dát stíněný nebo radši UTP?

Díky:)

_________________
AMD Athlon XP 2600+@3200+, 512BM Ram/400, GF2 MX400/64MB, HDD Seagate 20BG/7200, HDD Maxtor 80GB/7200, DVD RW LG, DVD ROM Pioneer, Skystar 2, MB MSI KT6V-LSR, zdroj 350W


 Profil  
 Předmět: Re: Datove rozvody - novostavba
PříspěvekZaslal v: ne 18. březen 2018, 13:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. srpen 2008
Bydliště: Brno
Nahoru
1)
je jedno do ceho to zapojis pokud tam neplanujes provozovat 10Gbit, ale dej si pozor na konektory, 6A ma mnohem silnejsi vodice (https://www.broadbandbuyer.com/images/F ... cables.jpg) nez 5e a 6, takze normalni konektory na to nepasuji, potrebujes specialni pro 6a s hrebinkem a odsazenim vedlejsich vodicu
https://kenarah.files.wordpress.com/201 ... fb1a34.jpg
A taky nepasuje uplne kazdy, mam vyzkousene asi 3 druhy, a sedi jeden jediny, prave kvuli tloustce tech vodicu.

2)
muzes, nebude to stinene

3)
na kratsi vzdalenosti, pokud tam nemas soubeh se silovkou je to asi jedno

_________________
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri


 Profil  
 Předmět: Re: Datove rozvody - novostavba
PříspěvekZaslal v: čt 22. březen 2018, 00:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. leden 2005
Nahoru
Diky...
Takze zasuvky a patchpanel(keystony) budu davat radeji cat6A, switch 24x1gbit..
Taham i prazdne chranicky pro ripadne natazeni optiky v budoucnu.. :D :D

_________________
AMD Athlon XP 2600+@3200+, 512BM Ram/400, GF2 MX400/64MB, HDD Seagate 20BG/7200, HDD Maxtor 80GB/7200, DVD RW LG, DVD ROM Pioneer, Skystar 2, MB MSI KT6V-LSR, zdroj 350W


 Profil  
 Předmět: Re: Datove rozvody - novostavba
PříspěvekZaslal v: pá 23. březen 2018, 07:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
na nějakou optiku v budoucnu bych se vykašlal, natáhni si ji rovnou na spoje, kde využiješ 10gbit. SFP+ už má dneska i spousta levnejch síťovejch prvků

_________________
Přichází Cenzor!


 Profil  
 Předmět: Re: Datove rozvody - novostavba
PříspěvekZaslal v: po 26. březen 2018, 17:05 
Nováček
Nováček

Založen: 14. únor 2018
Nahoru
Kde prodávají LEVNÉ síťové prvky s SFP+? :shock: :shock: :shock:


 Profil  
 Předmět: Re: Datove rozvody - novostavba
PříspěvekZaslal v: út 27. březen 2018, 08:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. srpen 2008
Bydliště: Brno
Nahoru
https://www.ebay.com/itm/671798-001-HP- ... SwwPhWlC2g

_________________
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri


 Profil  
 Předmět: Re: Datove rozvody - novostavba
PříspěvekZaslal v: út 27. březen 2018, 11:59 
Nováček
Nováček

Založen: 14. únor 2018
Nahoru
Tak jestli se chceme bavit o použitých...

Fajn, síťovka je jedena věc a co ty ostatní prvky, o kterých byla řeč? Switche, routery, NASy?

Spoje síťovka - síťovka uděláš maximálně tak mezi dvěma nebo třemi zařízeními, pak tě to přestane bavit. Občas se to vyplatí, protože ti 10 Gb/s stačí jen někde, s tím souhlasím, ale rada ať rovnou dává domů optiku je prostě mimo.

Optika doma má smysl možná tak ve speciálních případech, ale rozhodně ne jako rozvod pro více koncových zařízení. Pochybuju i o přínosu 10 GB/s Ethernetu pro domácnosti, ale když už, tak ho rozhodně dělat na metalických kabelech, ne na optice.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 7 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.