Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je st 26. září 2018, 14:36

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: switch zpomaluje program
PříspěvekZaslal v: st 5. září 2018, 17:08 
Nováček
Nováček

Založen: 28. únor 2013
Nahoru
Dobrý den, máme ve firmě 2 PC, který sou spojeny do sítě. Na počítači A je nainstalovaný databázový program, který je používán i počítačem B. Dále je na počítači A 5ti portový switch tp-link 10/100 Mbps do kterého je zapojen platební terminál, počítač A a kabel do modemu. Pak už je jen modem a do něj zapojen switch, dsl a počítač B. Pokud jsme neměli platební terminál a tudíž nepotřebovali ani switch tak vše fungovalo, ale ted je program z počítače B strašně zpomalený, program neodpovída a spustí se třeba až na potřetí. Pokud to zapojim zpět napřímo, tak vše relativně funguje tak jak má. může se ten switch s něčim ze sítě hádat (s modemem), nebo by pomohlo koupit výkonější switch 10/100/1000Mbps? Počítač A funguje bez problému i se switchem. Modem je od O2 ZTE ZXHN H267A

zapojení:
https://www.imgup.cz/image/L8gB


 Profil  
 Předmět: Re: switch zpomaluje program
PříspěvekZaslal v: st 5. září 2018, 21:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Zapoj na zkousku PC B do stejneho switche jako PC A. Vyzkousej s/bez terminalu.


 Profil  
 Předmět: Re: switch zpomaluje program
PříspěvekZaslal v: čt 6. září 2018, 08:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Ten switch muze byt opravdu nevykonny a brzda. Pri malem poctu zsrizeni doporucuji mit je vsechny pripojene na stejnem sitovem prvku. Videl bych to na novy 1Gbit switch, do nej obe PC i terminal, teda za predpokladu, ze ten modem nema dostatek vlastnich LAN portu. Jinak vse zapojit primo do modemu a zbavit se zbytecneho switche.

_________________
PC1: CPU: Intel Core i5 2500K, MB: ASRock Z77 Extreme4, GPU: XFX RX 480 Backplate Black Edition OC, RAM: 2x 8 GB DDR3 1600, HDD: Intel 320 - 80 GB + Intel 535 - 480 GB, Case: Fractal Design Define XL R2, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, Monitor: Dell P2416D

PC2: CPU: AMD Kaveri A10-7700K, MB: ASUS A88XM-PLUS, RAM: Kingston 2x4GB DDR3 1866, HDD: Intel 520 - 120 GB, Case: SilverStone SST-PS09B, PSU: Be quiet! Pure Power L8 300W


 Profil  
 Předmět: Re: switch zpomaluje program
PříspěvekZaslal v: čt 6. září 2018, 09:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Muj tip - nechce se mu tahat dalsi kabel ;)


 Profil  
 Předmět: Re: switch zpomaluje program
PříspěvekZaslal v: čt 6. září 2018, 09:32 
Nováček
Nováček

Založen: 13. září 2017
Nahoru
Jsou vsechny pocitace a terminal ve stejne siti?


 Profil  
 Předmět: Re: switch zpomaluje program
PříspěvekZaslal v: pá 7. září 2018, 02:59 
Nováček
Nováček

Založen: 28. únor 2013
Nahoru
bez terminálu jsem to zkoušel už dřív a bez efektu... připojit PC B do switche je komplikovaný, protože PC mam v jiném patře.. jediné a asi nejjednodušší co můžu udělat je dát modem k PC A kde je telefonní zásuvka a tím se zbavit switche.. ve stejné síti by to snad mělo být, počítače se normálně vidí, tiskárna se dá ovládat z bou PC, takže pokud v tom není jiný háček, tak by to mělo být ok...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Google [Bot] a 5 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.