Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 17. říjen 2019, 02:36

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Forwardování portů
PříspěvekZaslal v: čt 14. březen 2019, 17:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2008
Bydliště: Praha
Nahoru
Zdravim,

prosím, mám dotaz ohledně tohoto schématu zapojení sítě (viz. příloha).

Potřeboval bych nastavit na routeru I. forwardování na server, který leží v ,,další síti" za routerem II.

Prostě jednoduše řečeno, abych se dostal po zadání verejna_IP:3389 na server za druhým routerem (označení router II.).

Ke všem mám přístup. Je to jen vyhrazená síť pro jiného klienta a nechci aby zasahoval do sítě pod router I, byl jen ve své síti 172.16.1.x / případně jiná

Děkuji moc :)


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
ThinkPad T460 || i5-6300U Skylake | 8GB RAM | 256GB SSD | HD520 | W10 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Forwardování portů
PříspěvekZaslal v: čt 14. březen 2019, 17:55 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
Budeš si muset na routeru I udělat statickou routu na router II a potom nastavit normální port forward z I na II a na II na cílový stroj.
Tu 3389 máš vystrčenou do internetu?


 Profil  
 Předmět: Re: Forwardování portů
PříspěvekZaslal v: čt 14. březen 2019, 18:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2008
Bydliště: Praha
Nahoru
Holda napsal:
Budeš si muset na routeru I udělat statickou routu na router II a potom nastavit normální port forward z I na II a na II na cílový stroj.
Tu 3389 máš vystrčenou do internetu?


takže nějak takto?

1. povedu kabel ze switche do router II. do WANU

2. na router II. nastavím tunel s router I. na rozhraní WAN (něco jakože bude dostávat adresu v podobě např. 192.168.1.10)

3.na routeru II. nastavím NAT forwarding pro ten server ve smyslu:
192.168.1.10 port 3389 na 172.168.1.2 port 3389

4. na routeru I. nastavím NAT forwarding ve smyslu:
verejna_IP port 8887 na 192.168.1.10 port 3389

Chápu to tak správně?

samozřejmě nevystrkuji ven 3389 :)

_________________
ThinkPad T460 || i5-6300U Skylake | 8GB RAM | 256GB SSD | HD520 | W10 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Forwardování portů
PříspěvekZaslal v: út 19. březen 2019, 17:13 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
Nevim, jestli si rozumíme, na routeru I. přidat statickou routu do sítě toho routeru II.
https://www.samuraj-cz.com/clanek/tcpip ... smerovani/


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.