Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 15. říjen 2019, 08:27

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 25 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: st 2. srpen 2017, 20:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
z niceho nic se me posledni tejden deje zvlastni vec, uplne vytuhne pripojeni k netu, aniz by se cokoliv "stalo", zadna chyba se neobjevi, jen proste uplne prestane jit komunikace, web se nenacita, ale ikona site je stale funkcni(blika), nejde poslat ping pres cmd, zustane viset na "odesílání", opet zadna chyba (skype zustane pripojenej, ale nejde nic poslat/prijmout)

v tu chvili nejde delat se siti vubec nic, nejde restartovat adapter ani ho zakazat, pokud ho zkusim vypnout, napise tuhle chybu - https://abload.de/img/chybaodpojovanip8s1n.png

pc nejde restartovat ani vypnout, zustane zaseknuty na "...odhlašování...", jediny reseni je hard reset

deje se to naprosto nahodne, nekdy minutu po zapnuti pc, nekdy hodinu, nezda se, ze by to bylo jakkoliv navazany na nejakou konkretni cinnost

deska Gigabyte GA-Z77-D3H s integrovanou sitovkou atheros ar8151, firewall ESS10 ale problem nastane i s uplne vypnutym firewallem i antivirem, drivery na sitovku reinstalovany

nejakej napad, kde by mohl bejt problem?

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: čt 3. srpen 2017, 08:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 27. leden 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Když to nastane zkus do CMD napsat ipconfig /release a potom ipconfig /renew
https://www.cs.cmu.edu/~help/networking/IP_renew.html
Případně si zkontroluj, jestli nemáš načatej Lan kabel.


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: čt 3. srpen 2017, 12:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
/release konfiguraci vymaze, ale ikona dole u hodin se porad tvari, ze je ok, centrum pripojeni hlasi, ze "pripojeno k internetu" a nasledny /renew se zasekne na "konfigurace protokolu" viz https://abload.de/img/cmd_nic0yso7.png

a jeste jsem si vsiml, ze tomu obcas predchazi chyba "obecna chyba" v pingu, pak jeste 4-5 odesle a potom se zasekne

kabel se na pohled zda v poradku a routerem to neni, druhy pc a wifi jedou bez problemu (zkusil jsem i prohodit porty), komunikace stale "blika" i u tohodle zaseknutyho pc a u ty statistiky "prijato a odeslano bajtu" u sitovyho adapteru obe cisla stale narustaji, jako kdyby komunikace fungovala, ale nic se neodesle (i podle zaznamu ve firewallu zadna komunikace neprobiha)

/edit > zkusil jsem restartovat router z druhyho pc a po tom, co najel, uz zaseknuty pc nebylo videt v pripojenejch zarizenich, ani nedostalo novou ip... takze chyba bude nejspis nekde v OS

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: čt 10. srpen 2017, 14:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
nejakej tip?

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: so 9. září 2017, 23:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
problem porad trva, zkusim koupit novou sitovou kartu, mozna je te v desce vadna

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: ne 10. září 2017, 07:18 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Jo, tou síťovkou bych asi začal, může být načatá po nějaké letní bouřce.

Asi před týdnem, byla nová aktualizace Eset Smart Security 10, nemohla tam nějaké problémové chování zanést ona?
Z mých zkušeností není chování s vypnutým ESS10 stejné jako s naprosto odinstalovaným.
Máš v tom ESS10 zapnuté LiveGrid?
(Mělo by být, jednou se neměl a dostala se mi tam nějaká "havěť".)

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: ne 10. září 2017, 08:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
problem mam uz mesic, takze tou aktualizaci to nebude, zkusil jsme doinstalovat i aktualizace OS, ale bez zmeny
live grid je zapnutej, navic se to stalo i s uplne smazanym esetem

ted jsem zjistil, ze pokud je ta sit v tomhle "zaseknutym stavu", nefunguje temer nic - napriklad kdyz pripojim usb zarizeni, nepripoji se, pc nereaguje na pripojeni sluchatek, takze to vypada, ze je neco nakopnuty na desce :(

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: ne 17. září 2017, 15:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
tak se to deje i po vymene sitovky, tzn ze problem je nekde v software :(

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: st 1. listopad 2017, 22:28 
Nováček
Nováček

Založen: 30. září 2012
Nahoru
netsh winsock reset


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: čt 2. listopad 2017, 22:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
nepomuze, zustane to zasekly

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: pá 3. listopad 2017, 14:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. prosinec 2008
Nahoru
Tipujem, ze ked vypnes skype tak sa to zasekavat nebude. Ak by to tak bolo, tak preskumaj ako je ten skype nastaveny. Davnejsie ked som to pozeral, tak defaultne to je nastavene tak, ze to robi ustrednu pre polovicu sveta.


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: pá 3. listopad 2017, 18:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
problem je v tom, ze pokud uz se to zasekne, skype nejde ukoncit (ani ukoncenim procesu), jaky konkretni nastaveni skype by na to melo mit vliv? vse je v defaultu, zapnuto upnp, detekce proxy automaticka a povoleny porty 80 a 443

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: pá 3. listopad 2017, 18:38 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
Co prohlížeč událostí, nic neukazuje v čase zaseknutí sítě?

_________________
<-MB-> ASROCK B450M Pro4 | <-CPU-> AMD Ryzen 2600 @ 4.2Ghz | <-RAM-> 16GB (2x8) DDR4 Kingston HyperX Predator 3200Mhz CAS16
<-SSD-> 120GB Kingston HyperX Fury (SYSTEM) + 512GB Adata XPG SX8200 Pro (GAMES) | 23.8" LCD Acer SA240YA
<-GPU-> Gigabyte Radeon RX 5700 (GAMING) 8GB | <-PSU-> be quiet! Pure Power 11 500W | <-CASE-> SilentiumPC Brutus M10
<< MEMBER of AMD RADEON VANGUARD team >>


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: pá 3. listopad 2017, 19:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
zkusim se podivat az se to zasekne, ale pokud tam neco skoci, melo by to tam byt videt i zpetne, ne? je tam toho videt hodne, na jakou kategorii se zamerit? https://abload.de/img/eventlog4usgi.png

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: út 14. listopad 2017, 18:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
ttx napsal:
Tipujem, ze ked vypnes skype tak sa to zasekavat nebude. Ak by to tak bolo, tak preskumaj ako je ten skype nastaveny. Davnejsie ked som to pozeral, tak defaultne to je nastavene tak, ze to robi ustrednu pre polovicu sveta.

no fakt ze jo, zda se, ze to bylo skypem, ted jsem ho nechal 3 dny vypnutej a nezaseklo se to, mozna jen shoda nahod, ale to se overi casem, zkusim ho nechat vypnutej jeste dyl

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: so 18. listopad 2017, 01:14 
Nováček
Nováček

Založen: 30. září 2012
Nahoru
cmd ako spravca a netsh winsock reset


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: ne 19. listopad 2017, 01:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
bez vysledku... skype jsem smazal a nahradil ho discordem, kam microsoft vkroci, tam sto let trava neroste, nechapu jak mohli skype tak strasne dojebat, od ty doby co ho vlastni, s nim byly jen problemy

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: ne 14. duben 2019, 13:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
tak problem je zpatky a skypem to neni, mam nainstalovanej eset internet security a je to skoro urcite zpusobeny tim, nekde je neco podelanyho... cim by se to dalo opravit? google na tohle zrovna mlci, zadnej porobnej problem nikde nemel

aktualizoval jsem OS a reinstaloval celej EIS na nejnovejsi verzi 12.1.34, stejne to cas od casu udela... nejcasteji se to zasekne, pokud spustim vic veci najednou (treba se pripojuje discord, steam, skype a do toho VPN), opet pak zbyva jen restart celyho pc - a zase se zasekne pouze odchozi komunikace - pokud totiz probihal hovor treba na discordu, ja tu druhou stranu stale slysim, ale ode me nic neodchazi

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: ne 14. duben 2019, 16:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Bydliště: Zlín
Nahoru
Neptal ses primo Esetu, zda si na to nekdo stezoval? Urcite maji nejake forum.

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|MSI GTX 1060 6GB|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
PC3: AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: ne 14. duben 2019, 16:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
na forech jsem nasel hromadu topicu o freezovani, ale vzdy to byla nejaka uplna hovadina, uplne jina podstata problemu... zkusil jsem dnes poslat ticket na podporu, ale na podpore software jsem se jeste nikdy nedobral vysledku, vzdycky povazujou zadatele za uplnyho idiota a ve vysledku si sami nevedi rady, takze doporuci reinstal OS, tak to presne nepotrebuju...

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 25 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.