Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 20. říjen 2019, 03:56

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 69 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: st 24. duben 2019, 12:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. prosinec 2008
Nahoru
To, čo by sa hodilo pri ladení je mať možnosť vidieť rozptyl hodnôt počas dlhšej doby. To, že momentálne je SNR margin nejakých 7.3 je len informatívne. Tá rutina "stability adjustment" sa musí podľa niečoho riadiť a tipoval by som, že interne s tým rozptylom počíta. Musí vedieť min a max hodnotu, akurát programátori firmware si mysleli, že užívateľ to nepotrebuje vedieť.
Existuje dosť modemov kde je tento parameter nastavený fixne bez toho aby to malo nejake "auto". Bez možnosti vidieť schému toho modemu by som si tipol, že nastavenie na "auto" riadi útlm vstupného linkového zosilovača. Zaradením väčieho útlmu sa zníži úroveň interferenčných produktov, čo napomáha lepšiemu dekódovaniu signálu bez zbytočného riešenia opravy chýb, čo v konečnom výsledku znamená väčšiu rýchlosť. Tudíž tá voľba "auto" tam svoj význam určite má, zvlášť pri nízkom SNR margin. To, že sa dá tá automatika aj vypnúť je len dobre, pretože všetky automatiky majú väčší, či menší problém pri hraničných oblastiach regulácie.


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: po 20. květen 2019, 22:57 
Nováček
Nováček

Založen: 20. květen 2019
Nahoru
Zdravím.
Mohl by mi taky někdo znalý posoudit moje dsl?

Do nedaleké vsi s telefonní ústřednou nedávno zavedli 100 megabitovou rychlost, tak jsem si říkal, jestli to náhodou neumožnilo o trochu větší rychlost i u nás na vzdálenějším okraji, kde se nestavěly nové dslamy.
K ústředně v upgradované vsi mám délku vedení něco přes dva kilometry, k dslamu, pokud je linka připojená k němu, možná i pár metrů pod dva kilometry.
Cetin mapa mi ukazuje až 8 megabitů, ale když mi před nějakou dobou O2 nabízeli "pevný bezdrát" a já místo toho chtěl zrychlit dsl, řekli, že to nejde. Kecali?
Nebo je z tohohle výpisu poznat nějaký dobrý důvod, proč se linka nedá zrychlit aspoň na těch 8 nebo i víc, pokud to adsl2+ umožňuje?


Modulace DSL ITU G.992.5(ADSL2PLUS)
Režim dodatku ANNEX B
DSL Exchange(DSLAM) Broadcom

Line Stats Downstream Upstream
TCM On On
SNR Margin 26.3 dB 30.7 dB
Line Attenuation 28.9 dB 16.9 dB
Path Mode Interleaved Interleaved
Interleave Depth 224 4
Data Rate 6533 kbps 517 kbps
Max Rate 19684 kbps 1571 kbps
Power 17.2 dbm 12.3 dbm
INP 2.2 symbols 2.0 symbols
INP-SHINE - -
INP-REIN - -
CRC 19 0


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 25. květen 2019, 11:17 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
15-16Mbps ti to dá.. viac ne.

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 25. květen 2019, 15:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Pokud to ale podporuje karta na DSLAMu.
A O2 bude k vyšší rychlosti svolné jen tehdy, máš-li k Optimalu O2 TV (a to se nedělá na obchodním, ale na technické podpoře), respektive pro Aktiv se na ADSL automaticky nastavuje 16mbit/s profil.

_________________
Desktop: NZXT H440: Intel Xeon E5-1650v2 @ 4 GHz, Cooler Master Hyper 412S, Huanan X79Z 2.4E, Sapphire Tri-X R9 290X OC 8 GB @ 1105/6000 MHz, 24 GB QC DDR3 @ 1600 MHz CL11, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: po 27. květen 2019, 18:11 
Nováček
Nováček

Založen: 20. květen 2019
Nahoru
O2 TV nemám a nechci. Budu muset zjistit, jestli vyšší rychlost dostanu aspoň s tím dražším tarifem.
Jinak už zbývá jedině nemobilní LTE. Není tu ani žádná použitelná Wifi.


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 13:48 
Nováček
Nováček

Založen: 10. říjen 2019
Nahoru
DSL downstream 91519 kBit/s
DSL upstream 11517 kBit/s
System uptime
1 days, 1 hours, 41 minutes, 38 seconds
Transmission mode
VDSL2-17A Annex B
CRC errors
8
FEC errors
0
SNR (Down/Up) 13.8 / 26.6 dB
Attenuation (Down/Up) 6.5 / 10.5 dB

Aká je podľa vás kvalita tejto linky-spojenia je tam ešte priestor na zrýchlenie?
Dakujem


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 14:36 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
130Mb na downloade max.... ale to je fakt hruby odhad...

SNR by nemalo u VDSL klesnut pod 9dB

Ale potom tu máš VDSL3/V-PLUS, super-vector VDSL a pod. takže to ti nikto nepovie až prax.

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 14:45 
Nováček
Nováček

Založen: 10. říjen 2019
Nahoru
Takze hodnoty SNR a attenuation niesu hranicne a linka je ok?


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 16:06 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
jop

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 69 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.