Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 2. červenec 2020, 07:22

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 90 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 27. červen 2020, 18:55 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Rád bych tady místní osazenstvo seznámil s výsledkem mé cca dvoměsíční anabáze s Terminátorem a bondingem.
Původní stav - 20/2Mbit VDSL 1 pár
Aktuální stav - 100/10Mbit VDSL 2páry

Tedy doporučuji (velmi důrazně, dokud jsou porty) zkusit přejít na bonding, na stejné lince je běžný nárůst rychlosti velmi výrazný a nevýhody nejsou defakto žádné, snad kromě tedy dvou krabičkového řešení

Při použití terminátoru se parametry linky můžou (ale nemusí) poměrně drasticky zlepšit, jak už píšu výše, na stejné lince jsem dosáhnul 5x vyšší rychlosti...

Dotazy vítány, pokud to jen trochu půjde, pokusím se to vyřešit :)

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |2x 8GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Dell U2410 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 27. červen 2020, 19:12 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
oo to fakt.. screen z modemu?

A aký modem ?

Čiže máš 2 linky (4 drôty) do jedného modemu? Tak???
Ale to skoro nikdy nie je možné kvôli portom na linke ne?

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 27. červen 2020, 21:21 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Screen s modemu nemám, až budu v práci zkusím postnout obrázek z DSLAMu.

modem = Terminátor (Je to převodník metalika -> 1Gbit Ethernet.)
https://www.root.cz/clanky/vdsl-bonding ... minatorem/
2 linky jsou dva páry tj. 4dráty, ano. Dovnitř jdou 2 páry, ven jde 1Gbit Ethernet na 2. vrstvě.
Celé to je zapojeno do RouterBOARD 962UiGS-5HacT2HnT vytáčející PPPoE, kdyby někdo měl problém s konfigurací pro PPPoE dejte vědět..

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |2x 8GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Dell U2410 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 27. červen 2020, 21:26 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Moje otázka je jasná, kde jsou 4 dráty??? :mrgreen: Nebo to nepotřebuje 4 dráty? No každopádně je to přežitý, ale ledaskde by se to hodilo, to je pravda. Jen jestli víš kolik cca přípojek je po 2 párech. Moc to nikde nejde vidět.


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 27. červen 2020, 21:32 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Každému , kdo má doma telefonní přípojku vede do objektu víc než jeden pár (většinou,vyjímky jsou a budou), mě konkrétně jde domů 3xn 0,4, tedy 3 páry po 0,4mm.
Nikde to není vidět, to souhlasím....

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |2x 8GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Dell U2410 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 27. červen 2020, 21:55 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
No ale musia byť tiež voľné sloty na DSLAMe?
Teoreticky sú všetky páry od skrinky/stlpu už obsadené, nie?

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 27. červen 2020, 22:11 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Všechny páry jsou připojené na hlavní rozvod.
některé se propojují skrze ranžíry do ISDN, některé do PSTN (dnes MSAN, neboli VoIP), některé do datové sítě pomocí DSLAM
DSLAM vypadá tak nějak takhle:
http://market.huawei.com/hwgg/access/en ... a5300.html
Hlavní rozvod vypadá nějak takhle:
https://images.app.goo.gl/fRboEEVApRAVaLQR6
ranžír vypadá tak nějak takhle
https://images.app.goo.gl/3femGp3tshhv8mbb7

reálně je obsazeno něco mezi 33% - 66% sítě, jak kdy a jak kde...

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |2x 8GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Dell U2410 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: ne 28. červen 2020, 14:05 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
No u rodičov na Slovensku je to tak 95-100%... na ulici ti už ani linky nezriadia... tiež tam nechcú kvôli šumu (a vraj starým linkám, BTW cca 15 rokov) VDSL spustiť, ale všetky ulici na okolo majú. Holt riešenie žiadne, tak tam "valí" 15mbps....

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: ne 28. červen 2020, 15:44 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Sorry Weslo, trochu jsem pomotal páry a dráty dohromady :roll: Nicméně asi je více lépe, tedy že je z čeho vybírat :)

Co jsem přečetl dva články na rootu, je to celkem zajímavá služba. Za 30kč pronájem terminátoru to vypadá vážně dobře.
Jak jsem pochopil, tak ale záleží na operátorovi, jestli službu umožňuje nebo ne? Případně jestli víš, kteří bonding (ne)umožňují, případně kde se to dá zjistit. A že je určená pouze pro přechod z 20->50 a 50->100. Teda je nutné přejít na vyšší službu? Jde mi o to, jestli je možné toto využít i pro stávající tarif, kde např "až" 50mbit jede sotva 30. Nebo tohle jde úplně mimo isp a všechno řeší pouze cetin?


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: ne 28. červen 2020, 20:39 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
kromě velké trojky to umějí snad všichni.
Záleží na CETINu, jak to zřídí, primárně je to určeno proto, zvýšit rychlost na linkách, kde to po jednom páru nejde, nebo jde málo.
terminátor funguje i s jedním párem ovšem.
Já měl taky až 50Mbit, před terminátorem cca 30Mbit, teď 55/5, otestoval jsme stovku, jede to, v pondělí přecházím..
CETIN to má od ledna jeko wholesale nabídku, kromě velké trojky by to všichni měli umět zadat...

https://www.root.cz/clanky/terminator-o ... 50-mbit-s/

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |2x 8GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Dell U2410 | MAZDA enthusiast


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 90 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 7 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.