Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 26. únor 2021, 20:17

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 129 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2021, 03:31 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Ten dinosaur je určitě lepší volba než smartbox. Ping kam máš nestabilní? Ping přece nic neměří...

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2021, 09:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
SB pořizovat nemusíš, ale bylo by lepší comtrenda nechat v bridgi a pořídit si pořádný moderní router/WiFi AP. Jinak myslíš asi jitter, ne ping. To může být dané vytížením linky.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2021, 11:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Weslo napsal:
Ten dinosaur je určitě lepší volba než smartbox.

Potvrzuji. SB mi treba nahodne odpojuje nejen wifi, ale i LAN porty.


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2021, 11:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. květen 2015
Nahoru
díky za tip, chvílí jsem to prostudoval tak jedno z možnosti je viz. schéma zapojení na obrázku?

https://www.imgup.cz/image/L79W


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2021, 11:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Já to myslel tak, abys do něj připojil jen ten router/WiFi AP, takhle to není bridge, ale modem+switch či modem+router. Klidně můžeš i takhle, ale bridge je objektivně lepší (výkon).

zsdx: Máš patrně vadný kus, já se s tím nesetkal.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2021, 12:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. květen 2015
Nahoru
našel jsem ještě tenhle návod, tak to zkusím.
rekapitulace:
z VDSL zásuvky do Comtrendu
Comtrend síťový kabelem do routeru/WIFI AP s nastavení(https://comtrend.michnzee.net/#bridge)
Router/Wifi AP a zapojit síťový kabel do PC
je to tak?


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2021, 14:35 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Tenhle návod funguje. Měl jsem to tak dlouho. Samozřejmě nejlepší způsob by bylo jak to co uvádějí předřečníci tak terminátor, ale nevím jakou máme v tomhle teď politiku. Zkusím zjistit...

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: po 22. únor 2021, 17:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. květen 2015
Nahoru
Tak jsem to udělal podle návodu, Wifi a internet už jde pouze z nového Routeru / Wifi AP. Na Comtrendu svítí pouze Power, Lan1(jde do Routeru) a DSL/VDSL. Přepokládám že je to dobře :oops: . Jen otázka přes 10.0.0.138 už se nedostanu do nastavení Comtrendu ze žádného portu tj dobře nebo špatně :idea:


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: po 22. únor 2021, 21:16 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Je to dobře. Obojí.

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 129 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.