Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 16. duben 2021, 02:00

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Mesh do 2 podlažního domu
PříspěvekZaslal v: po 29. březen 2021, 20:01 
Nováček
Nováček

Založen: 24. červen 2010
Nahoru
Ahoj,
chtěl jsem se tu poradit ohledně ideálního zasíťování velkého 2 podlažního domu s terasou. V domě jsou měděné rozvody, žádný ethernet, strop je železobeton, přívod WAN je z antény zhruba do prostřed prvního podlaží, rozloha jednoho podlaží je cca 150m2, internet je max 20-40Mbs bezdrátový (optika nebo telefon v domě nejsou), všichni sousedi jsou daleko, takže rušení nehrozí.

Chtěl jsem se zeptat co by jste doporučili?

Hledal jsem nějaký mesh systémy, ale čistě jen Wifi systémy se bojím, že to nepokryjí dostatečně, viz odkaz:
https://www.alza.cz/tp-link-deco-m43-pack-d5586319.htm?fbclid=IwAR0t0BQuIc_qIqIsnNHRV7o_lRnhpD94zw6sPwJQzCWQaST7gSJu0RRsMO0#parametry

Dále mě napadlo mít mesh s možností powerline?
https://www.alza.cz/tp-link-deco-p9-3-pack-d5774393.htm?o=1

V poslední řadě jsem se zde v jiném vláknu dočetl o Ubiquiti amplify, což ale taky chápu že je děláno přes powerline?
https://www.czc.cz/ubiquiti-amplifi-gamer-s-edition/255346/produkt?gclid=Cj0KCQjw9YWDBhDyARIsADt6sGYdH4w-aVipt7R-H2oOSFPNzBDcFuhZ0SFANJaSOpSn08uj-oCZimcaAhI8EALw_wcB

Chtěl jsme se zeptat co by jste poradili? Dům je tvaru L a terasa je v nejvzdálenějším možném místě. Kolik je fází / okruhů el. sítě v domě netuším :-(


 Profil  
 Předmět: Re: Mesh do 2 podlažního domu
PříspěvekZaslal v: po 5. duben 2021, 19:30 
Nováček
Nováček

Založen: 19. leden 2014
Bydliště: Usti nad Orlici
Nahoru
A neni amplify jen router s 2 "opakovacema"? kazdopadne na powerline si dej bacha aby jsi to mel vsecko na jedne fazy. Doma sem s tim trosku zapasil..


 Profil  
 Předmět: Re: Mesh do 2 podlažního domu
PříspěvekZaslal v: út 6. duben 2021, 09:15 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
chtelo by to spise promerit a videt v realu, ale mam vyborne zkusenosti s https://www.czc.cz/ubiquiti-unifi-ac-long-range/195449/produkt?
Umi procovat i jako extender. V prvnim patre bych napojil na stavajici router a ve spodnim (pokud je tam aspon nejaky signal), bych napojit druhe jako extender. Mesh umi. Pripadne, pokud by byl signal slabsi, tak bych pridal jeste 3.
Powerline je taky reseni, ale to by chtelo zkusit v praxi. Prijde mi, ze to funguje u kazdeho jinak. Mam dobre zkusenosti s https://www.czc.cz/devolo-dlan-550-duo- ... 75/produkt? (libi se mi, ze je pruchozi a "nezabere" celou zasuvku).

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Mesh do 2 podlažního domu
PříspěvekZaslal v: út 6. duben 2021, 18:44 
Nováček
Nováček

Založen: 24. červen 2010
Nahoru
Shaquille napsal:
chtelo by to spise promerit a videt v realu, ale mam vyborne zkusenosti s https://www.czc.cz/ubiquiti-unifi-ac-long-range/195449/produkt?
Umi procovat i jako extender. V prvnim patre bych napojil na stavajici router a ve spodnim (pokud je tam aspon nejaky signal), bych napojit druhe jako extender. Mesh umi. Pripadne, pokud by byl signal slabsi, tak bych pridal jeste 3.
Powerline je taky reseni, ale to by chtelo zkusit v praxi. Prijde mi, ze to funguje u kazdeho jinak. Mam dobre zkusenosti s https://www.czc.cz/devolo-dlan-550-duo- ... 75/produkt? (libi se mi, ze je pruchozi a "nezabere" celou zasuvku).


K powerline jsem zjišťoval více a je to ve 2-3 fázích ten okruh kde bych to napojoval, takže tam bdue výrazný pokles.

Stávající router je 10 let starý, takže bych i ten budu kupovat nový a to právě řeším jak to celé udělat když jdu do nového. Nějaký tip na router?


 Profil  
 Předmět: Re: Mesh do 2 podlažního domu
PříspěvekZaslal v: st 7. duben 2021, 13:35 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Ubiquiti EdgeRouter X k tomu jedno AC LR AP pro horni patro. Pak druhe AC LR AP pro dolni patro
pres powerline. Pokud nemuzes tahat kabel, tak toho jinak asi moc nevymyslis.
Pokud ve spodnim patre budes mit aspon nejaky signal, muzes pouzit AP jako extrender (nejsem si ted jistej, jestli AC LR AP umi i extrender, nebo az Pro verze (ta je draha).
Vyrazny pokles bude, ale jinak to neudelas...

Za me idealni provrtat strop a napojit AC LR AP pro spodni patro pres PoE do routeru a dat ho pod strop. (LED se da vypnout), takze to bude dost nenapadne, nebude to videt. Ale chapu, ze vrtat strop se ti asi nechce.

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Mesh do 2 podlažního domu
PříspěvekZaslal v: čt 8. duben 2021, 09:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Nahoru
apopisde napsal:
A neni amplify jen router s 2 "opakovacema"? kazdopadne na powerline si dej bacha aby jsi to mel vsecko na jedne fazy. Doma sem s tim trosku zapasil..


to má řešení - https://www.conrad.cz/p/allnet-powerlin ... max-986260

Zkušenost s tím nemám, ale do domu si to plánuji do roka nebo do dvou dát.

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|Gainward RTX 3060 Ti Ghost|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|Samsung 970 EVO Plus 2TB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
Retro PC AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.