Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 18. červen 2021, 01:53

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: st 5. květen 2021, 08:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. září 2004
Bydliště: Slovakia
Nahoru
Zdar, mam medzi dvoma budovami natiahnuty kabel asi 50m, tvrdy outdoorovy eth kabel, na oboch stranach gigabitove switche TP-Link TL-SG-108. Na konci zdrojoveho switchu mam normalnych 1000Mbit, ale na druhej strane uz len 100. Kde moze byt problem? Zle nacvaknute koncovky alebo?

_________________
CPU: AMD Ryzen 5 5600X MB: ASUS TUF Gaming B550-Plus, RAM: 4x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO Plus 1000GB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: st 5. květen 2021, 09:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Tezko ti muze na jednom konci kabelu switch signalizovat 100 a na druhem 1000, rychlost je po cele delce kabelu stejna.
Zkus jine porty.


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: st 5. květen 2021, 10:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Pelhřimov
Nahoru
Jiná rychlost na obou stranách se mi taky nezdá, ale mně tohle (100 místo 1000) dělala špatná koncovka

_________________
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
"dammit how long does this gps take to get a Lock on a satellite?!?! The sky is, like, right there!"


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: st 5. květen 2021, 10:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. září 2004
Bydliště: Slovakia
Nahoru
zsdx napsal:
Tezko ti muze na jednom konci kabelu switch signalizovat 100 a na druhem 1000, rychlost je po cele delce kabelu stejna.
Zkus jine porty.


Upresnim to, mame gigovy internet, realna rychlost je niekde medzi 300-500Mbit. Tolko dosiahnem na jednej strane. Na druhej iba do 100

_________________
CPU: AMD Ryzen 5 5600X MB: ASUS TUF Gaming B550-Plus, RAM: 4x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO Plus 1000GB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: st 5. květen 2021, 11:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
Ako kontrolka na switch signalizuje 100mbit na jednom konci a 1000 na druhom? To by som sa cudoval ze to vobec funguje.


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: st 5. květen 2021, 11:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. září 2004
Bydliště: Slovakia
Nahoru
Neee, tam je kontrolka iba jedna...Proste na jednom konci nameram na speedtest 300-500Mbit a na druhom uz len do 100

_________________
CPU: AMD Ryzen 5 5600X MB: ASUS TUF Gaming B550-Plus, RAM: 4x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO Plus 1000GB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: st 5. květen 2021, 12:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
Tak bude pravdepodobne vadny kabel alebo koncovka. Pretoze 100mbit potrebuje len 4 droty kym 1gbit potrebuje vsetkych 8. Velmi pravdepodobne je niekde vadny kontakt. Tu by sa zisiel tester na ethernet alebo aspon ohm meter a postupne skontrolovat jednolive droty. Na to ale treba mat na druhej strane skratovane kontakty.


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: st 5. květen 2021, 12:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. září 2004
Bydliště: Slovakia
Nahoru
Skusal som to testerom, sice lacna shitka z ciny, ale preslo vsetkych 8 kontaktov

_________________
CPU: AMD Ryzen 5 5600X MB: ASUS TUF Gaming B550-Plus, RAM: 4x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO Plus 1000GB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: st 5. květen 2021, 13:51 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Těch 50m může být dost. Kabel je CAT5E nebo CAT6? Zkusil bych to s kratším kabelem, případně znovu nakrimpovat oba konektory.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: st 5. květen 2021, 14:34 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Cat5e šlape gigabitem na 100+m. Takže konektory nebo nevhodný (případně poškozený) kabel.


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: st 5. květen 2021, 18:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Natural: 100+ je odvazne tvrzeni, kdyz sem zaznamenaval problemy od 95 metru.

RomanOn: Testujes to na stejnem zarizenim a se stejnym kabelem? Dej si ty switche k sobe pres jiny kabel a otestuj to. Tim budes vedet, kde je problem.


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: čt 6. květen 2021, 13:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. září 2004
Bydliště: Slovakia
Nahoru
Akurat som to bol skusat s testerom, vsetkych 8 kontaktov mi prebliklo normalne. Zo switchu v budove 1 pripojeny pocitac vykazuje rychlost speedtestu cca 400Mbit takze vystupny switch je ok. V budove 2 som napriamo na kabel napojil notebook a uz mam len do 100Mbit. Takze vada switchu v budove 2 je vylucena. Uz to vidim asi len na tu dlzku kabla..

Kabel je Solarix cat5e

Este doplnujuca otazka. Na testeri je este okrem cislic 1-8 aj kolonka G, teda zrejme ground kablik. Ten mi dava ze pripojeny neni, je to chyba?

Este som si vsimol ze kablu medzi dvoma budovami velmi dlho trva, nez zacne na switchi blikat niekolko sekund nic, az potom zacne svietit kontakt.

_________________
CPU: AMD Ryzen 5 5600X MB: ASUS TUF Gaming B550-Plus, RAM: 4x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO Plus 1000GB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: čt 6. květen 2021, 13:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2009
Bydliště: Cheb
Nahoru
Ten notebook když si klikneš na vlastnosti adaptéru, nemáš tam náhodou 100MBit? Hooodně notebooku se šidí a dávají tam jenom 100MBit porty...

_________________
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: R7 3700X|X470 Taichi|32GFlareX@3600CL14|5700XT|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB/Bykski|SimRacing Seat///PC2: G4560|Z170Gaming7 EK|8G2133|RX550|Custom water loop///NAS: Synology 1515+


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: čt 6. květen 2021, 14:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. září 2004
Bydliště: Slovakia
Nahoru
Ne, notas dava 450+/450+ Mbit v budove 1.
Prave som podla cisel na kabli meral vzdialenost, tak maximalne by to malo byt 75m.


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
CPU: AMD Ryzen 5 5600X MB: ASUS TUF Gaming B550-Plus, RAM: 4x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO Plus 1000GB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: čt 6. květen 2021, 14:33 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
pouzij nejaky test na propustnost site
https://www.raymond.cc/blog/network-ben ... ork-speed/

pak jedine zmerit ztraty kabelu, ale na to nebudes mit vybaveni.

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: čt 6. květen 2021, 17:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
RomanOn: Zeptam se znova: Testujes to na stejnem zarizenim a se stejnym kabelem? A rozepisu: Kdyz chces mit validni test, tak vemes notebook/desktop a jeden kabel; pripojis se do switche 1 a pak se pripojis do switche 2 a porovnas. Hlavne je dulezite ve Windows zkontrolovat, ze se sitovka chytla na 1 Gbit a ne treba 100 Mbit. Test z ruznych zarizeni a z ruznym kabelem neni validni. Kdyz to vyzkousis spravne, tak jsou dve moznosti a to kabel mezi switchema nebo jeden z tech switchu ma problem bud celkove nebo jen na propojovacich portech. Jsou to levnoucke switche a dle jejich manualu, tak tvoje 8 port verze ani neindikuje LEDkou rychlost narozdil od 16 portove verze.

Ten levny tester ti vetsinou nezjisti, jestli nema kazdy par jiny utlum nebo tam nemas zkrat.


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: pá 7. květen 2021, 12:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Nacvakal bych znovu ty koncovky, to je oprava za 20 korun. Teda pokud máš k dispozici krimpovací kleště.

Pak asi příliš velký útlum na kabelu, případně to může být způsobovat i nekompatibilní / nekvalitní switch.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: pá 7. květen 2021, 16:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. září 2004
Bydliště: Slovakia
Nahoru
Jey napsal:
Nacvakal bych znovu ty koncovky, to je oprava za 20 korun. Teda pokud máš k dispozici krimpovací kleště.

Pak asi příliš velký útlum na kabelu, případně to může být způsobovat i nekompatibilní / nekvalitní switch.

Switch je dobry ked z neho idem 450+Mbit na kompe. Jakmile ale dam komp do kablu ktory z neho ide v druhej budove tak ide do 100. Takze chyba je jednoznacne v kabli alebo koncovkach. Vsetko ostatne mozem vylucit.

_________________
CPU: AMD Ryzen 5 5600X MB: ASUS TUF Gaming B550-Plus, RAM: 4x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO Plus 1000GB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64


 Profil  
 Předmět: Re: 100Mbit namiesto 1000
PříspěvekZaslal v: pá 7. květen 2021, 18:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Aha, ono to z toho popisu nebyl zrovna zřejmé. Samozrejmě předpokládám, že testuješ pořád stejný port.

Tak nacvakej znovu ty koncovky a pokud to nepomůže, zjistíš že není dobrý kabel, nebo switch není dobrý.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.