Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 27. červenec 2021, 10:08

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Jaky kabel pouzit pro zapojeni telefonni zasuvky?
PříspěvekZaslal v: st 7. červenec 2021, 09:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2004
Bydliště: Teplice
Nahoru
Ahoj, delam rekonstrukci baraku a potrebuji nove natahnout kabel od "telecom" skrinky co mam u branky az k telefonni zasuvce, kde mam ADSL modem.

1. dotaz - stavebni firma bez konzultace se mnou natahla klasicky UTP CAT6e datovy kabel. Lze pouzit dva draty z nej misto toho, abych tahal jiny kabel?

2. dotaz - Pokud nelze pouzit CAT6e kabel, jaky kebl poridit?

Delka trasy je cca 20 metru.

Diky za rady!


 Profil  
 Předmět: Re: Jaky kabel pouzit pro zapojeni telefonni zasuvky?
PříspěvekZaslal v: st 7. červenec 2021, 09:32 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Za mě úplně v pohodě.


 Profil  
 Předmět: Re: Jaky kabel pouzit pro zapojeni telefonni zasuvky?
PříspěvekZaslal v: st 7. červenec 2021, 10:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Bez problému lze.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, XFX SWFT309 AMD Radeon RX 6700XT 12G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: Jaky kabel pouzit pro zapojeni telefonni zasuvky?
PříspěvekZaslal v: st 7. červenec 2021, 11:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Jestli ti to ukoncili zasuvkou a mas i telefon/spliter, tak muzes pouzit tenhle kabel:
https://www.alza.cz/premiumcord-telefon ... 35.htm?o=1


 Profil  
 Předmět: Re: Jaky kabel pouzit pro zapojeni telefonni zasuvky?
PříspěvekZaslal v: st 7. červenec 2021, 12:20 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
Případně i RJ11 jde dát do RJ45

_________________
>>Komplexní služby návrhu a správy vašeho IT<<


 Profil  
 Předmět: Re: Jaky kabel pouzit pro zapojeni telefonni zasuvky?
PříspěvekZaslal v: st 7. červenec 2021, 15:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2004
Bydliště: Teplice
Nahoru
Díky za rychlé reakce. Jen se ujistím, že jsem správně vysvětlil co mám na mysli :) Jde mí přímo o dvojlinku, která je připojená do telefonní zásuvky (zakončení RJ-11), viz obrázek.

Idela je použít jeden pár z UTP kabelu místo této originál telefonní dvojlinky.

Potažmo se chci ještě vrhnout do zkoumání něčeho, čemu O2 říká "bonding". Jestli tomu dobře rozumím, mělo by se jednat o propojení dvou telefonních přípojek, využil bych tedy dva ze čtyř párů v rámci jednoho UTP kabelu.


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b


 Profil  
 Předmět: Re: Jaky kabel pouzit pro zapojeni telefonni zasuvky?
PříspěvekZaslal v: st 7. červenec 2021, 17:47 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Však jo, je to v pohodě.
Bonding nevím přesně, myslím, že to celé vyřeší cetin (modem se myslím pronajímá), ale to ti bude muset říct někdo znalejší nebo s terminátorem doma :)


 Profil  
 Předmět: Re: Jaky kabel pouzit pro zapojeni telefonni zasuvky?
PříspěvekZaslal v: st 7. červenec 2021, 21:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Přesně tak, na bonding se využívají 2 páry v RJ45. Zařizuje to přímo Cetin společně s instalací Terminátora.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, XFX SWFT309 AMD Radeon RX 6700XT 12G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: Jaky kabel pouzit pro zapojeni telefonni zasuvky?
PříspěvekZaslal v: čt 8. červenec 2021, 17:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Teoreticky, když použiješ dva páry z RJ-45 na to ADSL připojení, tak by při využití zbývajících dvou párů pořád měl fungovat 100Mbit přenos. Tedy pokud něco takového nějak využiješ. Ideální by byl nějaký originální rozbočovač, pokud existuje, ale dá se to i nabastlit.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: Jaky kabel pouzit pro zapojeni telefonni zasuvky?
PříspěvekZaslal v: čt 8. červenec 2021, 20:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Proc (a co) by bastlil, kdyz jde o drat ze sloupku na hranici pozemku do baraku?
Jinak potrvzuji prvni dve odpovedi - Cat6e na VDSL muzes klidne pouzit.


 Profil  
 Předmět: Re: Jaky kabel pouzit pro zapojeni telefonni zasuvky?
PříspěvekZaslal v: čt 8. červenec 2021, 20:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Hele nevím, ale ty zbývající 2 páry může využít teoreticky klidně i jako kabel ke zvonku, nebo třeba jako elektronického vrátného.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: Jaky kabel pouzit pro zapojeni telefonni zasuvky?
PříspěvekZaslal v: čt 8. červenec 2021, 20:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Teoreticky klidne, ale treba ja mam ten sloupek az za plotem a pekne daleko od vrat/branky.


 Profil  
 Předmět: Re: Jaky kabel pouzit pro zapojeni telefonni zasuvky?
PříspěvekZaslal v: čt 8. červenec 2021, 20:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Já mám ten sloupek zase hned u branky. Ale to asi nebyla hlavní pointa. Tak třeba se to info bude autorovi tématu někdy k něčemu hodit.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: Jaky kabel pouzit pro zapojeni telefonni zasuvky?
PříspěvekZaslal v: po 12. červenec 2021, 23:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2004
Bydliště: Teplice
Nahoru
Díky všem za pomoc! Jedná se mi jen a pouze o připojení telefonní zásuvky. Využiji tedy jeden pár, druhý teoreticky v záloze na potenciální bonding.
Dnes jsem ale mluvil s lidmi z O2 a prý je v mé lokalitě možné realizovat 250 MBit/s na jedné dvojlince bez bondingu (no, uvěřím, až uvidíme) po výměně modemu. Až budu mít hotovou rekonstrukci, vyzkouším.

_________________
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b


 Profil  
 Předmět: Re: Jaky kabel pouzit pro zapojeni telefonni zasuvky?
PříspěvekZaslal v: po 12. červenec 2021, 23:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
O2 má data víceméně stejná jako Zrychlujemecesko.cz, takže si to můžeš sám ověřit tam. Plus tam je na mapce zrychlování vidět i to, kde se nachází nejbližší rDSLAM.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, XFX SWFT309 AMD Radeon RX 6700XT 12G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.