Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 8. březen 2021, 02:00

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 248 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 22. prosinec 2007, 15:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. listopad 2007
Bydliště: Bratislava
Nahoru
Poradil by mi niekto so zdielanim internetu ?
Mam kablovy internet od chella kde je mozne registrovat jedno pc
1. PC - Windows Vista
-pripojeny k modemu
-2.sietova karta je v pc a je cez nu pripojene druhe pc
IP: 192.168.0.1
maska:255.255.255.0
Brana: NIC
DNS: NIC

2. PC - Windows XP
-Pripojeny k 1. PC cez sietovku
IP: 192.168.02
maska:255.255.255.0
Brana:192.168.0.1
DNS:192.168.0.1


Pc mozem vidiet vo workgroup, ale zdielane data mozem prezerat len na 2. PC z prveho pocitacu opacne to nejde screen:
Obrázek
Uvital by som pomoc cez icq: 246-523-648

DAKUJEM

_________________
7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 3. únor 2008, 15:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2006
Bydliště: Banská Bystrica
Nahoru
je NATovanie narocne na vykon? ako server by som pouzil 800 MHz Duron (mal by to zvladnut ale vykon ubera aj sestra ktora za tym pc sedi) a potrebujem aby pocitac za nim dosahoval rychlosti aspon 30 Mbps
Diki


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 30. březen 2008, 19:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. březen 2006
Bydliště: U Brna
Nahoru
Zdravim,
chtel bych se zeptat, jestli tento "set" http://www.nejlevnejsipocitace.cz/shop/air...d8149e8976
OvisLink WT-2000R + WT-2000USB bundle staci pro propojeni a sdileni internetu (popr. dat) mezi dvema PC? Bude muset byt zapnuto prvni PC, abych mel pristup k internetu na druhem?

Prvni PC s internetem ma Win Vista a druhe Win XP. Nevim jestli je problem propojit dve PC s jinym systeme pres WiFi... v tomto se totiz vubec nevyznam.. :oops:
Pokud by toto reseni neslo, muzete mi doporucit jinou variantu nejlepe ve stejne cene?
Diky za rady :wink:

_________________
http://www.kulturakriplu.net

Mainboard:Asus M2N-SLI DeLuxe CPU: AMD Athlon 64 X2 5600+ RAM: A-Data Vitesta EE 2x1GB 800MHZ Grafika: Sapphire ATI Radeon HD 2900 XT 512MB HDD: Western Digital Caviar SE16 320GB SATA II Mechanika: Samsung SH-S203B Skříň: Cooler Master Elite 331 Monitor: Samsung 20" SM 2032BW


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 26. květen 2008, 19:32 
Nováček
Nováček

Založen: 22. únor 2004
Nahoru
Dobrý den, jsem připojen k internetu prostřednictvím pevné linky v paneláku pomocí sítové karty. Mám ještě jeden počitač a chtěl bych tyto počítače spolu propojit, tak abych mohl surfovat ,když je jeden vypnutý nebo oba zapnutý (na obou současně),umožní mi to Switch, nebo budu muset koupit router? Pro každé PC budu mít svou IP adresu (od poskytovatele internetu).


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 26. květen 2008, 20:49 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
jestli máš jenom obyčejný ADSL modem, tak potřebuješ router
jestli máš mode+router v jednom, tak stačí natáhnout kabely

IP adresa je jenom jedna, ale vzhledem k NATu toho routeru se nepůjde dostat k těm PC v síti přes veřejnou IP (leda s port forwardingem)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 9. červenec 2008, 17:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. prosinec 2006
Bydliště: praha
Nahoru
Zdravim, resim vec, Pocitac pripojenej k siti klasicky pres LAN, deska ma WIFI AP, potrebuju, abych moh pristupovat z jinejch zazireni k internetu, kterej bude sditel ten pocitac, nechci slyset, ze je to reseni nanic, potom si koupim klasickej router a WIFI AP v jednom, ale ted to potrebuju vyresit takhle...

OS Win Vista business 64bit

diky za vsechny rady, pocitac je ten z podpisu. :wink:


 Profil  
 Předmět: Re: Jak sdílet připojení k Internetu ve Windows na více PC
PříspěvekZaslal v: út 30. září 2008, 14:31 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. listopad 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Čau,
asi před dvěma lety jsem byl na jedné odlehlé chatě, kde byla jen elektrika, ale internet (kabel ani wifi) ne. Někdo tam měl USB modem na připojení přes "mobil" (takové to mobilní připojení O2). A z toho vytvořil WLAN, aby se mohly napojovat notebooky.

Letos o Silvestru bych toto na jiné odlehlé chatě chtěl vytvořit já, ale vůbec netuším, co je pro to potřeba (samozřejmě ten USB modem).
Ale co pak? Nějaký router, který má připojení na WAN přes USB? Fakt netuším.

_________________
Threadripper 1950X @4GHz, RTX3090, 64GB RAM, 1TB NVMe SSD system, 1TB NVMe SSD RAID 0 video, 112TB RAID 6


 Profil  
 Předmět: Re: Jak sdílet připojení k Internetu ve Windows na více PC
PříspěvekZaslal v: st 1. říjen 2008, 19:56 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
X-COM napsal:
....

uměl to Asus WL-500g - ale něco dnešního nevím - zkusím pohledat
tx3rf napsal:
....

klasika - nastavit WLAN adaptéru IP z jiného rozsahu než má ethernet(a na Wi-Fi zařízení téže samozřejmě) a povolit sdílení - to je stejné už od Win2k

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: Jak sdílet připojení k Internetu ve Windows na více PC
PříspěvekZaslal v: po 3. listopad 2008, 11:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. prosinec 2005
Bydliště: HraKra
Nahoru
Zdravím, mám WiFi připojení s pevnou IP adresou a potřeboval bych pomocí tohoto: http://www.cybex.cz/D-Link-DI-524-WiFi-Router-4xLAN-1xWAN-80211g/produkt=8300445/ připojit k netu další PC (ne však vzduchem) a hlavně tak, aby to provider nepoznal. Půjde to vůbec?
Díky za každou odpověď.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak sdílet připojení k Internetu ve Windows na více PC
PříspěvekZaslal v: ne 30. listopad 2008, 22:59 
Nováček
Nováček

Založen: 30. listopad 2008
Nahoru
Tak jo,zkusím to napsat. Mám PC Asus,router Zcomax-2204A-TX a notebook.V PC je Windows XP a v noťasu Vista.Měla jsem to na seřízení v prodejně,kde jsem PC kupovala a tam mi řekli,že by měl internet fungovat i v notebooku.Jenže.Když dám kabel od netu do routeru a další kabel vede z routeru do pc,net šlape málokdy jak v pc,tak v noťasu.Nastavení IP adresy,atd.dám automaticky,jak mne to v té prodejně učili.Jakmile ale odpojím router od pc a kabel od netu připojím znovu k pc(včetně přenastavení IP adresy na původní),net šlape O.K.
Dotaz:1.je možný,že příjem ruší kabelová anténa,která je blízko PC(tedy i routeru)?Poněvadž,když zapojím router do zásuvky,televize,kterou mají děti ve vedlejším pokoji začne mít špatný signál.
2.router je asi v poho,pač ho měřili-byla jsem ho totiž reklamovat,že to je tím.
Omlouvám se.jestli je to nesrozumitelné nebo nedostačující pro konzultaci takto na dálku,ale už si nevím rady.Moc dík-komukoli

Oooouuu :-D Moc se omlouvám.Nemám Asus,ale AMD Athlon-XP.Já tomu vážně nerozumím. 8-)


//Fifi: Odstraněny OT posty. Sloučen dvojpost.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak sdílet připojení k Internetu ve Windows na více PC
PříspěvekZaslal v: po 1. prosinec 2008, 08:33 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Praha, Ostrava, Brno, Bratislava
Nahoru
Pro vyřešení problému je třeba nastavit IP adresu poskytovanou ISP na WAN rozhraní routeru. Pokud chceš mít dynamicky přidělované adresy ve Tvé lokální síti, bude nutné na LAN rozhraních nastavit DHCP. Pokud tak router neučiní automaticky, bude nutné nastavit směrování mezi jednotlivými rozsahy IP adres manuálně. Všechna nastavení routeru se budou provádět v jeho webovém rozhraní. Tedy zadáním příslušné IP do prohlížeče (viz manuál). Pokud nějakému pojmu nerozumíš, pokus se jej najít třeba na wiki. Na závěr nezapomeň ověřit, že Tvé počítače nemají nastavenu pevnou IP adresu, ale že fungují v režimu DHCP klienta.


 Profil  
 Předmět: Re:
PříspěvekZaslal v: so 6. prosinec 2008, 14:34 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
Koro napsal:
je NATovanie narocne na vykon? ako server by som pouzil 800 MHz Duron (mal by to zvladnut ale vykon ubera aj sestra ktora za tym pc sedi) a potrebujem aby pocitac za nim dosahoval rychlosti aspon 30 Mbps
Diki

pozdě ale přece - používám na NATování router s celeronem 633MHz, využití CPU se pohybuje kolem 6%

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Jak sdílet připojení k Internetu ve Windows na více PC
PříspěvekZaslal v: út 23. prosinec 2008, 22:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. duben 2007
Bydliště: Ústí nad Orlicí
Nahoru
zdravim, mam wifi kartu zyxel g-302 v3 a nemuzu na ni natrvalo nastavit 802.11g...

stale si strida b z g a proto mam prenosovou rychlost stale 1 a ne 54 jak podporuje format G...

_________________
V dnešní době je těžké být největším debilem, konkurence je veliká!
MB Asus Z77-A CPU QuadCore Intel Core i5-3470 +Noctua NH-U12F GPU MSI R9 270X HAWK 2GB RAM Crucial 8 GB DDR3-1600 SSD Samsung 840 EVA 120GB HDD 2x Seagate HDD Baracuda 3TB ZDROJ Enermax MODU82+ 525W CASE Fractal Design Define 4+window + Noctua NF-S12 MONITOR Samsung P2470HD + Philips 55PUS8303


 Profil  
 Předmět: Re: Jak sdílet připojení k Internetu ve Windows na více PC
PříspěvekZaslal v: st 14. leden 2009, 16:25 
Červená karta
Červená karta

Založen: 14. leden 2009
Nahoru
MAOrh napsal:
zdravim, mam wifi kartu zyxel g-302 v3 a nemuzu na ni natrvalo nastavit 802.11g...

stale si strida b z g a proto mam prenosovou rychlost stale 1 a ne 54 jak podporuje format G...



zkousel jsi software ke karte nebo jiny ovladace?

_________________
NB HP Compaq nx7000 a chystám se na Apple MacBook


 Profil  
 Předmět: Re: Jak sdílet připojení k Internetu ve Windows na více PC
PříspěvekZaslal v: so 11. duben 2009, 08:33 
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím

Založen: 03. říjen 2008
Bydliště: Třinec
Nahoru
Prosím o radu jak přípojit notas k netu. Základna je PC s OS Vista připojení internetu modem. Notas taktéž OS Vista sice síť našla ale zaboha nenaběhne internet. Zapojeno přes síťovku.

_________________
Gigabyte GA-M56S-S3, AMD Athlon X2 6000+ 3.35GHz Box, 2x1GB Extreme Edition 839Mhz, ATI RADEON ASUS 3870x2 1GB, HDD 500GB, zdroj 500W.
Monitor: LCD 22'' Acer V223HQb Full HD, Windows 7 Ultimate 32-bit CZ
Alergie: zombux


 Profil  
 Předmět: Re: Jak sdílet připojení k Internetu ve Windows na více PC
PříspěvekZaslal v: so 11. duben 2009, 17:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Mrkni sem, zda nenajdeš co potřebuješ:
http://windowshelp.microsoft.com/Windows/cs-CZ/Help/0959890d-110d-4442-bbe3-85860ba386471029.mspx

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Jak sdílet připojení k Internetu ve Windows na více PC
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2009, 17:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. duben 2007
Bydliště: Trutnov
Nahoru
Zdravím Vás,

mám následující problém

pořídil jsem si internet do baráčku, firma nainstalovala na střechu anténu a do domečku mi dala krabičku (wifi?) s jedním portem... odtud vede kabel do 5ti posrt switche a od tud do mého stolního PC s OS WXP.... ve win je nastaveno získat adresu přes DHCP a internet mi funguje..

koupil jsem si NTB s OS WXP a zapojil jsem ho do switche a taktéž jsem nastavil "získat IP adresu z DHCP serveru) po restartu mi XP v NTB napíšou že nemohly získat IP adresu


pls poraďte řešení...


 Profil  
 Předmět: Re: Jak sdílet připojení k Internetu ve Windows na více PC
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2009, 18:40 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
buďto se domluv s tvým poskytovatelem aby ti přiděloval 2 adresy nebo si pořiď router

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: Jak sdílet připojení k Internetu ve Windows na více PC
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2009, 18:41 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Protoze mas krabicku APcko (asi patri provozovateli) a ten si hlida pridelovani IP podle MAC.
Takze ten switch nahrad routerem.

_________________
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530


 Profil  
 Předmět: Re: Jak sdílet připojení k Internetu ve Windows na více PC
PříspěvekZaslal v: pá 8. květen 2009, 09:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. duben 2007
Bydliště: Trutnov
Nahoru
omlouvám se zapoměl jsem dodat že před formatem disku v NTB inet šel několik měsíců... kluci od poskytovatele mi to byli nastavit.... po formatu a nainstalování origo čerstvě koupených WXP home to přetalo fungovat... ale ted se jaksi nemají k tomu znovu přijít a nastavit...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 248 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.