Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 6. květen 2021, 15:02

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 122 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: út 1. prosinec 2009, 13:46 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2009
Nahoru
Tak jsem vyzkoušel UPnP Test a poprvé to dopadlo takhle:

TEST 1 - Operating System Support - PASSED
TEST 2 - SSDP Service Running Check - PASSED
TEST 3 - SSDP Service Automatic Check - FAILED
TEST 4 - UPnPHost Service Running Check - PASSED
TEST 5 - UPnPHost Service Automatic Check - PASSED
TEST 6 - UPnP Framework Firewall Exception Check - PASSED
TEST 7 - Adapter #0 - 10.0.0.1 - PASSED
TEST 8 - Get External IP Address (Result: XX.XX.XX.XXX) - PASSED

Odkaz v programu na Help bohužel nefunguje, tak jsem si zagoogloval a našel nastavení registru po kterém už i test 3 passnul. Na hru to, dle očekávání, nemělo nejmenší vliv, kamarád se zase nemohl připojit :-D Ono to celkem dost na.ere, když si oba koupíme hru za 1000,- Kč a nemůžeme ji pořádně hrát :twisted: Předtím jsem dokonce odinstaloval NODa, takže už mám 1x AV a 1x FW a stejně to bylo k ničemu... Asi mám zakletý počítač :D

P.S. Vzpomínám si, že někde psali že by se nemělo najednou používat UPnP a port-forwarding/triggering, co je na tom pravdy?


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: út 1. prosinec 2009, 14:05 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
UpnP nepoužívám nemám k tomu důvěru.Takže nevím.Za nefunkčnost si bohužel můžeš sám - a návod jak opravit zprasený wokna/ bezpečnostní SW neznám.

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix 256GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: út 1. prosinec 2009, 15:22 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2009
Nahoru
Na základě čeho tak usuzuješ? Používání dvou antivirů na jednom počítači + problém s hrama = automaticky "zprasený" OS? Hmm, zajímavý názor... :shock: Myslím že kdybych se v prvním příspěvku tak nerozepsal (hlavně ohledně bezp. SW), tak by se tahle diskuze ubírala úplně jiným směrem :roll: Ono je velmi jednoduché napsat že uživatel si vlastně za všechno může sám, když už mě nic nenapadá a chci se ho zbavit, že? ;) Jen tak mimochodem - výše zmíněný problém s cod5 jsem měl už na starém winu, takže ve "zpraseném" OS zřejmě problém nebude.. Nevím jestli jsi to dobře pochopil z mého prvního příspěvku, není to tak že se na mě nenapojí NIKDO, ale VĚTŠINA lidí. NĚKOLIK MÁLO lidí se připojí zcela bez problémů. Přitom ti co se nenapojí na mě, tak se napojí bez problémů na někoho jinýho, takže u nich chyba asi taky není :!: :?


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: út 1. prosinec 2009, 15:46 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Na základě tohto že to ostatním tady ve vláknu funguje a také na základě toho že o síťích něco málo vím.
To že si měl stejný problém na starém Win nic nedokazuje jelikož lidé dělají stále stejné chyby.
Nechci se tě nijak zbavovat ale tady tak nějak není co dál řešit.
1)Víme že po nastavení přesměrování portu hra jede OK
2)Z toho vyplývá že pokud tobě nejede OK tak je někde u tebe chyba
3)Modem i připojení má normální a tedy dedukuji že problém je ve Win.
4)Vzhledem k tomu že ty si to nemyslíš tak není co řešit :) - víc ti pomoct nemůžu.

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix 256GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: út 1. prosinec 2009, 16:00 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 01. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Sentinel napsal:
Na základě čeho tak usuzuješ? Používání dvou antivirů na jednom počítači + problém s hrama = automaticky "zprasený" OS?....



Ano.
Odnistalaci ci zakazanim programu muze zustat bordel v registru. takze nejjednodussi reseni je bud rovnou na tvem na na jinem pocitaci udelat cistou instalaci OS a hry a zkusit. Pokud to nepojede mas problem na routeru/u providera . Pokud to pojede postupne pridavat jednotlive antiviry a dalsi balast. Jedine tak se doberes vysledku. proste cisty system a krok za krokem.

_________________
Asus Z170M, i7-6700k, Scythe Mugen Max, 16GB DDR4 Patriot, Gigabyte Gaming G1 GTX1070, 1x512GB SSD +3x 1TB NVME, TT Core V21 + Corsair RM650X , Corsair K100 MX Speed, Logitech G604, LG 27GL650F-B + 2x Dell P2717H, Sennheiser HD-595 + ModMic, Creative T20 II


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: út 1. prosinec 2009, 16:08 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Chybu u providera můžeme předem vyloučit :)

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix 256GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: út 1. prosinec 2009, 18:11 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2009
Nahoru
Weslo napsal:
Chybu u providera můžeme předem vyloučit :)

Je to trošku mimo téma, ale zmíním jeden případ, který před několika lety řešil jeden kamarád. Měl podobný problém jako já, ale ještě mnohem horší :) Nebyl schopen nejen zakládat, ale ani se prakticky nikam připojit, programy jako Azureus apod. mu vůbec nefungovaly, v pořádku byl jen prohlížeč, mail, ICQ. Po rozhovoru s operátorem ISP vyšlo najevo, že ISP kamarádovi blokuje jisté porty, které zřejmě využívaly dané aplikace. Nakonec to dopadlo změnou ISP a všechno fungovalo jak má :razz: Tím nechci říct, že Kyslíci dělají to samé mně, jen uvádím příklad, že hned něco předem vyloučit nemusí být nejšťastnější :)

wallot napsal:
Sentinel napsal:
Na základě čeho tak usuzuješ? Používání dvou antivirů na jednom počítači + problém s hrama = automaticky "zprasený" OS?....



Ano.
Odnistalaci ci zakazanim programu muze zustat bordel v registru. takze nejjednodussi reseni je bud rovnou na tvem na na jinem pocitaci udelat cistou instalaci OS a hry a zkusit. Pokud to nepojede mas problem na routeru/u providera . Pokud to pojede postupne pridavat jednotlive antiviry a dalsi balast. Jedine tak se doberes vysledku. proste cisty system a krok za krokem.


To beru jako poslední možnost (i když asi na 99% účinnou). Když se porouchá auto, tak se je nejdřív pokusíte opravit, nebudete přece hned kupovat nové :-D Každopádně díky za rady, víc už mi asi nepomůžete, takže půjdu o dům dál a zkusím štěstí jinde :)


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: út 1. prosinec 2009, 18:14 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 01. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
jednoduche. stahni si demo nejake aplikace co umi udelat image systemu jako treba acronis. udelej si image a muzes experimentovat. s tim ze puvodni system mas za par minut zpet. za hodku dve mas vyreseno bez zbytecneho laborovani.

_________________
Asus Z170M, i7-6700k, Scythe Mugen Max, 16GB DDR4 Patriot, Gigabyte Gaming G1 GTX1070, 1x512GB SSD +3x 1TB NVME, TT Core V21 + Corsair RM650X , Corsair K100 MX Speed, Logitech G604, LG 27GL650F-B + 2x Dell P2717H, Sennheiser HD-595 + ModMic, Creative T20 II


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: út 1. prosinec 2009, 18:33 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2009
Nahoru
J, díky, mám Microsoft Virtual PC 2007, Acronis je něco podobného?


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: út 1. prosinec 2009, 18:36 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Žádný solidní ISP žádné porty neblokuje.To dělají jen nějácí amatérští chudáci s Wi-fi nebo komunitní sítě.ISP může maximálně provoz třídit a upřednostňovat (v rámci zachování kvality služby) ale rozhodně ne blokovat.

Co se týče O2 tak ti můžu víceméně garantovat že ti žádný port neblokují :)


Acronis je něco úplně jiného ... je to nástroj pro diskové operace

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix 256GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: út 1. prosinec 2009, 19:25 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 01. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
acronis true image udela zalohu systemu ze ktere snadno obnovis.

virtual pc dela virtualni stroje a ve virtualu asi COD nespustis

_________________
Asus Z170M, i7-6700k, Scythe Mugen Max, 16GB DDR4 Patriot, Gigabyte Gaming G1 GTX1070, 1x512GB SSD +3x 1TB NVME, TT Core V21 + Corsair RM650X , Corsair K100 MX Speed, Logitech G604, LG 27GL650F-B + 2x Dell P2717H, Sennheiser HD-595 + ModMic, Creative T20 II


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: út 1. prosinec 2009, 23:15 
Nováček
Nováček

Založen: 01. prosinec 2009
Nahoru
CS tez problem se Strict mam router US Robotics Model #8000-02 procet sem to tu vsechny odkazy ale pro ten muj typ googloval sem a nikde nic. Proste se mi zda ze tam snad ani ty porty nemuzu nijak zadat... jestli nekdo nevi co s tim


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: st 2. prosinec 2009, 00:47 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 01. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
zkus si dat pocitac do DMZ. router USR to umi. pak uvidis jestli mas blbe nakonfigurovany router ci je problem nekde jinde. Nebo pripoj pocitac naprimo k modemu/WAN lince bez routeru.

vzdyt je to tak jednoduche.

Provider -> modem ci jiny prvek pro pristup k ISP - > router -> pc

Pokud vyloucim ze ISP neco blokuje, zacnu tim jednoduchym tedy primeho pripojeni pc k modemu pokud to pomuze je jasne ze mam blbe router. V pripade ze mam all in one modem/router dam pc do DMZ.
Pokud to nepomuze je problem na PC
ZKusim UPnP
Zkusim se zbavit bezpecnostnich aplikaci jako SW fireally ci antiviry.

jen si trosku rejpnu - joo neni nad to mit poradnej router a ne consumer grade krabicku kde se neda poradne nic nakonfigurovat a kdyz uz tak divne :) (vytaceni PPPoE z meho uzasneho Zyxelu trvalo nekolik minut, muj novy router to dela za par vterin se zyxelem v bridge modu) ikdyz na druhou stranu chapu ze 80ti radkovy skript na konfiguraci firewallu neni pro kazdeho a chvili me trvalo nez jsem do nej pronikl = vygooglil potrebna nastaveni :)

_________________
Asus Z170M, i7-6700k, Scythe Mugen Max, 16GB DDR4 Patriot, Gigabyte Gaming G1 GTX1070, 1x512GB SSD +3x 1TB NVME, TT Core V21 + Corsair RM650X , Corsair K100 MX Speed, Logitech G604, LG 27GL650F-B + 2x Dell P2717H, Sennheiser HD-595 + ModMic, Creative T20 II


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: st 2. prosinec 2009, 08:17 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
wallot napsal:
jen si trosku rejpnu - joo neni nad to mit poradnej router a ne consumer grade krabicku kde se neda poradne nic nakonfigurovat a kdyz uz tak divne :) (vytaceni PPPoE z meho uzasneho Zyxelu trvalo nekolik minut, muj novy router to dela za par vterin se zyxelem v bridge modu)

Popravdě nevím co ti na tom vadí ... stejně se to vytočí jen jednou - po spuštění modemu.Navíc kvalita odpovídá ceně (tj. drtivá většina lidí ho má za korunu)

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix 256GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: st 2. prosinec 2009, 09:20 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 01. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
no pokud trosku hapruje spojeni a je nutne restartovat modem (coz se teda u DSL deje a posledni dobou vic a vic diky pretizenosti site) tak to trva vecnost. a kazdej dsl modem/router co jsem mel se choval divne. asus neumel po vypadku spojeni udelat automatickou obnovu, zyxel byl silene pomalej a obcas potreboval restart (ale ted jiz par tydnu bezi v bridge modu a pohoda) a konfigurace zabezpeceni byla na obou neprehledna.

_________________
Asus Z170M, i7-6700k, Scythe Mugen Max, 16GB DDR4 Patriot, Gigabyte Gaming G1 GTX1070, 1x512GB SSD +3x 1TB NVME, TT Core V21 + Corsair RM650X , Corsair K100 MX Speed, Logitech G604, LG 27GL650F-B + 2x Dell P2717H, Sennheiser HD-595 + ModMic, Creative T20 II


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: st 2. prosinec 2009, 09:28 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Pokud hapruje připojení tak to rozhodně nelze řešit restartem modemu :D To je poněkud nesmyslné.
Přetížená síť se projevuje jak?

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix 256GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 16:42 
Nováček
Nováček

Založen: 14. prosinec 2009
Nahoru
Zdravim:)
Chci ten NAT rozchodit a mám takovej vtipnej problém. Nastavil jsem si podle návodu tu static ip jak je v jednom z těch návodů co jste tu psali. Poslední krok je zadat do vyhledávače svojí upravenou ip adresu a nastavit tam ty porty, aby se mi NAT otevřel. Problém je v tom, že když zadám tu svojí adresu do vyhledáváče, tak to najde akorát velký hovno a žadnýho poskytovatele a okýnko do kterýho mám zadat ten login a heslo...:( Fakt nevim co s tim. Prosím poraďte mi:)


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 18:20 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 01. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Weslo napsal:
Pokud hapruje připojení tak to rozhodně nelze řešit restartem modemu :D To je poněkud nesmyslné.
Přetížená síť se projevuje jak?


20Mbit kdyz jsem pred lety poridil byl modem pripojen na 19.5Mbit a behalo vse jak vino. Postupne vzdy po problemech s pripojenim CRa rychlost spojeni snizovaly a ted je to nejakych 14Mbit

Co se restartu tyce, pokud nefunguje "internet" tak restartuju modem a pak teprve resim.

Teda ted uz ne jelikoz mam pripojeni dve a kdyz nefunguje jedno prepne router traffic na druhe.



2 Faky: Porty nastavujes na routeru takze musis do prohlizece zadat IP routeru - v prikazove radce zadej ipconfig /all a pak do prohlizece zadej adresu kterou mas uvedenou u default gateway (vychozi brana) vetsinou 192.168.x.1

_________________
Asus Z170M, i7-6700k, Scythe Mugen Max, 16GB DDR4 Patriot, Gigabyte Gaming G1 GTX1070, 1x512GB SSD +3x 1TB NVME, TT Core V21 + Corsair RM650X , Corsair K100 MX Speed, Logitech G604, LG 27GL650F-B + 2x Dell P2717H, Sennheiser HD-595 + ModMic, Creative T20 II


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2009, 23:15 
Nováček
Nováček

Založen: 14. prosinec 2009
Nahoru
2 Wallot: Děkuju:) Bohůžel to má ještě jeden háček. Naběhne mi tam login a psw. Ale ten poskytovatel Mikrotik Webbox neni na tom seznamu toho návodu. Takže ať zkouším kombinaci loginu admin 1234 nebo třeba default default furt mi to píše invalid login..
Jinak mám StraightCore PSW-205 PoE Switch 5 port 10/100 PSW-205


 Profil  
 Předmět: Re: Modern Warfare 2 NAT: Strict
PříspěvekZaslal v: út 15. prosinec 2009, 00:35 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 01. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
ono by pomohlo kdybys popsal jak mas vyresenou konektivitu. pokud to dobre chapu jsi pripojen k Mikrotiku tveho "poskytovatele" a k tomu tezko dostanes pristup.

Na mikrotiku staci povolit Upnp - zeptej se tveho poskytovatele jestli je to ochoten udelat. Sam Mikrotik router pouzivam, upnp mam povolene a zadne problemy s tim nemam, ale je jasne ze to mam je pro sebe.

Jinak Mikrotik ma default login admin a bez hesla pokud si pamatuju :), ale pres webove rozhrani se upnp stejne neda nastavit to je tam spis pro monitoring. Ale pokud se tam pres nej dostanes, neni potom problem se tam dostat jinak a poladit to a pokud tam spravce nechal vychozi heslo tak si to asi i zaslouzi :)

_________________
Asus Z170M, i7-6700k, Scythe Mugen Max, 16GB DDR4 Patriot, Gigabyte Gaming G1 GTX1070, 1x512GB SSD +3x 1TB NVME, TT Core V21 + Corsair RM650X , Corsair K100 MX Speed, Logitech G604, LG 27GL650F-B + 2x Dell P2717H, Sennheiser HD-595 + ModMic, Creative T20 II


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 122 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.