Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 27. červenec 2021, 11:45

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 122 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: út 15. březen 2011, 08:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno (& UH)
Nahoru
zkus pouzit nejake testy rychlosti a zmerit si svuj upload, protoze se obavam ze se jedna spis o pomale, nekvalitni pripojeni, nez o chybu v nastaveni. treba dsl.cz, rychlost.cz, speedtest.net. pak napis jakou rychlost uploadu ti to ukazuje.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: út 15. březen 2011, 08:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. leden 2005
Nahoru
Tak jsem provedl test a výsledky jsou následující:

Download na všech serverech +- 10Mbit/s
Upload dsl.cz - 2Mbit/s
Upload rychlost.cz a speedtest.net shodne 1Mbit/s

_________________
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: st 6. duben 2011, 09:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. září 2009
Nahoru
zdar potrebuju poradit mam router TP link TL-WR340G, neco malo sem uz tady o tom cetl ale i tak si nevim rady potrebuju nejak nastavit porty, na baraku mam antenu ze ktere jde kabl do nejakeho routru nebo co to je(od poskytovatele) a z nej mam napojeny ten muj wifi routr, net mi jde bez problemu to tu neresim, jen nevim jak mam nastvit porty, je to kvuli hre( je potreba nastavit port 7917),mam nastavenou dynamickou IP, jde o noveho assassina, hodne lidi s tim ma problemy a novy patch tomu nepomohl tak snad pomuze toto, dik moc za pomoc


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: st 6. duben 2011, 09:31 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno (& UH)
Nahoru
http://portforward.com/
najdi si svuj model routeru, najdi si program hru pro kterou to chces nastavit, pokud tam nebude pouzij nejakou podobnou hru, postup je v 99% pripadu stejny. precti si navod i s obrazkama a udelej to podle nej.

pozor, potrebujes na to mit pristup do routeru ktery nastavujes, tzn. znat admin heslo pokud jsi za 2ma routerama, pravdepodobne je jako router zapojeny jen jeden z nich a t en druhy funguje jen jako AP. pokud by routovali oba dva, tak musis nastavit oba. a potrebujes mit verejnou ip adresu, pokud chces aby se nejaci spoluhraci pripojovali k tobe.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: st 6. duben 2011, 09:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. září 2009
Nahoru
kdyz tam ta hra neni,a zadna se ji nepodoba, tak asi v moznosti custom application si vytvorim svou ze? a do TCP napisu asi ten port ale nevim co je to UDP


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: st 6. duben 2011, 10:29 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno (& UH)
Nahoru
kdyz tam ta hra neni, muzes pouzit jakoukoliv navod jinou hru jak jsem psal, jen tam napises jine cislo portu. UDP vyplnovat nemusis, pokud to ta hra nevyzaduje.

zkus treba tento: http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/TP-Link/TL-WR340G/Half_Life.htm


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: st 6. duben 2011, 10:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. září 2009
Nahoru
dik za rady, byl dost cenne, uz me to jde jak ma:)


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: st 6. duben 2011, 11:51 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno (& UH)
Nahoru
neni za co, preju uspesne hrani :borg:


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: so 4. červen 2011, 17:24 
Nováček
Nováček

Založen: 06. únor 2011
Nahoru
Mám problém s porty na DC++, jsem připojený přes optickou síť, kterou převádí na Ethernet gateway, ke které jsem klasicky připojen kabelem. Nicméně jsem PASSIVE a port checkery mi ukazují uzavřené porty. Poradí někdo? Nebo se nedá nic radit (blokuje mi to ISP)?


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: po 6. červen 2011, 08:43 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Máš veřejnou adresu?
Pokud ano, máš ji na gatewayi nebo na PC?

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS TUF GAMING B550M PLUS |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix 256GB M.2 | CoolerMaster Q300L | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: čt 17. listopad 2011, 20:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. květen 2009
Bydliště: Praha
Nahoru
Poradil by mi nekdo prosim,jak nastavit porty pro Battlefield 3
Nemam s tim vubec zadnou zkusenost. V nastaveni sem to nasel,ale nejsem si jistej jak to tam mam nahazet.
Chci to aspon zkusit,porad me to odpojuje (Timed Out)

TCP: 80, 443, 9988, 20000-20100, 22990, 17502, 42127
UDP: 3659, 14000-14016, 22990-23006, 25200-25300

http://imageshack.us/photo/my-images/443/portycd.jpg/

Potreboval bych nekoho kdo tomu trochu rozumi a poradi mi,jestli nehrozi nejaky riziko.

samozrejme sem neco nasel,ale nechce se mi do toho moc hrabat kdyz tomu nerozumim.

http://portforward.com/

navic moje zarizeni sem tam nenasel AirOS ubiquiti , NanoStation5 (wifi 5Ghz)
Diky

/vyreseno ,nepomohlo.

_________________
4670K@ 4.4GHz l MSI RTX 2070 SUPER GXT l EIZO EV2780-BK
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST l 2xSSD


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: út 31. leden 2012, 15:45 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
Potřebuju poradit s přesměrováním portů v domácí síti. Mám nějaké takovéhle uspořádání
Kód:
mikrotik -> switch -> switch 1gpbs -> síťový disk
                   -> wifi router TP-link WR741ND -> noťas přes wifi

a potřebuju z toho noťasu se dostat na síťový disk přes win sdílení (smb)
mikrotik má ip xxx.xxx.56.1 a všechny pc za ním pak ip xxx.xxx.56.1xx
síťový disk má ip xxx.xxx.56.120
wifi router má ip xxx.xxx.56.89, kabel je připojen do WAN
v LAN nastavení v něm je nastaveno xxx.xxx.255.1 a vše připojené k němu bezdrátově pak má ip v tomto rozsahu.
noťas má ip xxx.xxx.255.103

díky

_________________
note:Acer Aspire 5920G (t7300, 2gb, m8600gt, 750gb + HP 2465 OS: MS Windows 7 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2012, 11:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. duben 2010
Nahoru
Ak som spravne pochopil schemu, tak pre WAN rozhranie TP-Linku je predsa NAS-ko directly connected (z pohladu routovania - ak nemas nejak riesene VLAN-ky na switchoch), takze na to aby si sa dostal na NAS by malo stacit "explorer \\XXX.XXX.56.120" pripadne ak chces namapovat ako sietovy disk tak bez toho "explorer"

Existuje nejaky dovod, preco mas aktivny router vo vnutri siete ? Ak nie, tak skus nastavit TP-link cisto ako access point

_________________
Gigabyte GA-970A-UD3, 16GB ECC DDR3, AMD FX6300, Xigmatek Loki, Asus HD7770 DirectCU, Intel 330 180GB / Seagate 7200.14 1.5TB + 2TB, Corsair CX400, CM 330K (mod), Philips 235PQ2EB + 231P4QPY, Windows 10 x64 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: st 1. únor 2012, 12:16 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
Včera večer jsem s tím laboroval a asi bude problém v tom noťasu resp tabletu (android 3.2), protože jiný noťas s windows se přes tp-link výš na síťový disk s xxx.xxx.56.110 dostane. z toho tabletu se na tuto ip sice propinguju, ale na síťový disk se nepřipojí :(
nevím, jestli důvod existuje, protože ten mikrotik přiděluje lan zařízením ip z rozsahu xxx.xxx.56.xxx a ještě bezdrátovým z rozsahu xxx.xxx.35.xxx nejen mně ale i dalším lidem/domům
ten tplink jsem pořídil před časem hlavně kvůli telefonu abych nezhoršoval příjem z mikrotiku.

_________________
note:Acer Aspire 5920G (t7300, 2gb, m8600gt, 750gb + HP 2465 OS: MS Windows 7 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: pá 1. březen 2013, 17:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2004
Nahoru
Ahoj, prosím o radu s otevřením portů pro multiplayer.

Konkrétně Windows 7, P660HW-T3 v2 a Fifa13

Ač jsem naprostý laik tak se mi vždy porty podařilo nějakým způsobem otevřít. Po výměně modemu ale bohužel, stále mám omezující firewall. V minulosti jsem postupoval :

1/zjištění IP adresy modemu
2/vstup jako admin
3/v nat otevření příslušných portů
4/v security vypnutí firewallu

V tuto chvíli si nejsem jistý hned několika věcmi

1/ v nat při otvírání jednotlivých portů mám dát do kolonky Server IP Address kterou ip adresu? 90.180.115.60 kterou zjistím přes web, nebo 10.0.0.2, kterou zjistím přes IP config
2/ stačí porty otevřít v modemu, nebo i ve windows v nastavení firewallu ač jsem to nikdy předtím nedělal, ale zde je to popsáno https://help.ea.com/article/opening-tcp-or-udp-ports-for-connection-issues
3/ měl bych firewall ve windows vypnout? Nikdy jsem myslím nevypínal
4/ v čem dalším by to mohlo být? Mám pocit, že jsem dříve v nastavení modemu v UPnP aktivoval i Active the Universal Plug and Play(UPnP) Feature, ale nejsem si tím jistý

Předem díky za jakékoli rady, už opravdu nevím. :( Otvírám příslušné porty dle návodu na ea : https://help.ea.com/cz/article/what-online-ports-should-i-open-for-fifa-13

_________________
MB: Gigabyte GA-965P-DS4 - Intel P965 CPU: Intel C2D E6400 @ 3.2 GHz RAM: Geil DIMM 2048MB DDR II 800MHz Kit (5-5-5-12) VGA: MSI NX7900GTO @ 700/1600


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: st 18. září 2013, 09:04 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 09. září 2005
Bydliště: Ostrava
Nahoru
IP adresa je adresa tvého pc , tzn. 10.0.0.2 . U tvého modemu potom v security - general vypnout firewall (active firewall odznač). Windows firewall bych vypl, nikdy mi nebyl k užitku. UPnp na to asi nemá vliv...

_________________
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: čt 1. srpen 2019, 22:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. září 2005
Nahoru
Dají se otevřít porty i když nemám veřejnou IP?
Měl jsem do teď UPC kde nebyl problém si otevřít porty pro xbox live, abych měl NAT type OPEN.
Teď mám LTE od Vodafonu a i přes to, že nastavím v routeru statickou IP pro xbox a forwarduju všechy porty které by mohl xbox live vyžadovat, tak mám stále NAT type STRICT, takže si v podstatě nezahraju mulťák.

Kámoš tvrdí, že bez veřejné IP to nepůjde, je to opravdu tak, nebo mi něco někde může blokovat router či firewall?

Na střeše mám LTE anténu, ze které vede kabel do modemu a z něj přímo kabel do xboxu.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: pá 2. srpen 2019, 08:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Oterit porty klidne muzes, ale co tam chces smerovat, kdyz nemas verejnou IP a NAT provadi uz tvuj poskytovatel?
IPv4 adres je malo, tak proc si to komplikovat, rika si VF.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: pá 2. srpen 2019, 11:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. listopad 2005
Nahoru
Pokud nemas verejnou a potrebujes ji, tak si ji muzes koupit za par USD mesicne. Zadny jiny reseni neni.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak otevřít NAT? - Pomoc s přesměrováním portů
PříspěvekZaslal v: pá 2. srpen 2019, 11:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. září 2005
Nahoru
Jo to vím, mě šlo jen o to jestli to je pouze tím, připlatit si není problém.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 122 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.