PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=17&t=217617
Stránka 1 z 2

Autor:  Quakes [ ne 4. leden 2015, 12:20 ]
Předmět:  T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

Nemá někdo náhodou ASUS DSL-AC68U a ADSL o t-mobile, už několik dní se snažím tuto kombinaci rozběhnou a zatím bez úspěchu. ADSL už má delší dobu a starý modem na lince běhá bez problému.
Zkoušel jsem automatické rozpoznání, ruční nastavování i výběr předefinovaného nastavení pro ADSL od t-mobile a vždy to skončí stavem odpojeno. Kontrolka DSL na modemu normálně svítí, ale kontrolka připojení k internetu ne a internet nejde. Aktualizoval jsem i firmware na nejnovější verzi a stále nic.

Autor:  Nagant [ ne 4. leden 2015, 14:10 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

Máš nastaveny správné parametry připojení (PPPoE LLC atd.)?
http://www.t-mobile.cz/podpora/technick ... yout=false

A co tam bylo původně za ADSL router?

Autor:  Quakes [ ne 4. leden 2015, 18:07 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

Všechna tato nastavení jsem tam samozřejmě měl a nastavila mě to i automatika a jsou i v profilu nastavení t-mobile které je tam na výběr. Starý ADSL router mám D-Link DSL-2741B.
Možný problém je ten, že těch nastavení pro DSL je tam mnohem více než tato základní.

Autor:  Nagant [ ne 4. leden 2015, 18:37 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

A v nějakém logu něco není?

A co splitter - je od původního routeru, nebo od nového?
A je určitě správně zapojený?
Ale to asi ano, pokud se to samo nějak nastavilo.

V manuálu bohužel o možných parametrech na straně WAN nic není.

Autor:  Quakes [ ne 4. leden 2015, 19:42 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

Splitter jsem zkoušel původní i ten od ASUS routeru, zaráží mě právě to že to podle kontrolky chytá ADSL signál, ale internet nejede. Zítra se ještě pokusím sem hodit nějaké obrázky nastavení.

Autor:  Weslo [ po 5. leden 2015, 08:54 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

PPPoE LLC, VPI 8 VCI 48 a alespoň nějáké username a pass, nic víc bys potřebovat neměl

Autor:  Quakes [ po 5. leden 2015, 11:48 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

Takto to nastavila automatika
Obrázek

Takto je podrobné nastavení
Obrázek

Takto je ještě další nastavení DSL, zkoušel jsem i ADSL2 bez + a annex B/J a řadu dalších možných kombinací
Obrázek

Tato vypadá stav - odpojeno, bohužel jsem u Asusu nenašel nějakou podrobnou diagnostiku která by ukázala v čem je problém
Obrázek

Ještě jeden poznatek, když zkouším ASUS router a pak tam zapojím svůj starý D-Link, tak trvá načtení DSL linky poměrně dlouhou dobu.

Autor:  Weslo [ po 5. leden 2015, 15:49 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

U nás je Annex B
Jediné co si nepamatuju jistě je service category, zkus s tím zaexperimentovat...
máš pří T-Mobile (LLU) nebo T-mobile přes O2?

Autor:  Quakes [ út 6. leden 2015, 00:05 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

ADSL jede přes kabely O2.
Service category je několik nastavení, ale při jiném nastavení ještě vyskočí další kolonky kam se zadávají číselné hodnoty a to naprosto netuším jaké zadat.

Autor:  r34ktor [ út 6. leden 2015, 00:13 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

A nejedeš už náhodou na VDSL?

Autor:  Quakes [ út 6. leden 2015, 00:41 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

Na VDSL nejedu a ani o něj nemám zájem z důvodu známé podstatně horší odezvy.

Autor:  r34ktor [ út 6. leden 2015, 00:45 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

Čili pro jistotu - pokud zpět zapojíš starý D-Link, tak to jede?

Autor:  Quakes [ út 6. leden 2015, 01:08 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

Ano přesně tak, na starém D-Linku mě to jede normálně a zrovna přes něj aktuálně jedu. Ten Asus jsem chtěl z důvodu lepší Wi-Fi a Gigabit Ethernetu a dalším vychytávkám.
Asi nezbude než jej vrátit ve 14 denní lhůtě.
Možná se jedná o vadný kus jinak už nevím.
Dneska jsem ještě testoval přímé připojení bez Splitteru, abych dostal nejkvalitnější signál ale stále to stejné. Nechal jsem jej vždy i několik minut v klidu zda se náhodou nechytne. Už jsem i několikrát udělal kompletní reset routeru a nově nastavil, ale nic nepomohlo.

Autor:  CageJ [ út 6. leden 2015, 01:28 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

chyba moze by v tom LLC
potom skus Annex A a B
tu modulaciu nastav hybridnu ak sa da
vypni NAT, SRA a bitswap ADSL
na druhom obrazku mas typ WAN: WAN (ATM)

ATM sa pouzivalo pri neflatovych tarifoch, ake moznosti mas na vyber tam?

Autor:  r34ktor [ út 6. leden 2015, 01:48 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

Ano, chtělo by to vypsat všechny dostupné možnosti u voleb Typ WAN, Typ připojení WAN a Režim zapouzdření.

Také vyzkoušej jméno a heslo O2 - O2/O2.

Autor:  Quakes [ út 6. leden 2015, 02:31 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

potom skus Annex A a B
zkoušel jsem všechny možné varianty, je jich tam asi 6-7

tu modulaciu nastav hybridnu ak sa da
hybridní také jde a je tak nastavená v základu a také jsem zkoušel

na druhom obrazku mas typ WAN: WAN (ATM)
ATM sa pouzivalo pri neflatovych tarifoch, ake moznosti mas na vyber tam?
na výběr je pouze ADSL a VDSL

Autor:  CageJ [ út 6. leden 2015, 11:18 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

scren by pomohol

ine Annex sa u nas ako A a B nepouzivaju.. B-cko byva standard, ale niekde v lazoch to moze byt aj A-ckove, ma svoje opodstatnenie.. (uz som to videl)
take A-cko je standard v UK

urob screen z toho WANU a tu modulaciu nechaj na hybridnu, tam to nevadi, len to bude dlhsie startovat..
+ urob screen z toho okruhu LLC, LLU?! ...

Autor:  Nagant [ út 6. leden 2015, 13:59 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

Ještě mne napadá, nemohlo by tam být
PPP over ATM VCMUX (PPPoA), VPI/VCI=8/48 ?

Autor:  Tomak_CZ [ út 6. leden 2015, 18:30 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

co třeba firmware , koukám, že pro tento asus jich má 18... dal bych ten nejnovější a poté nastavil...

Autor:  Weslo [ út 6. leden 2015, 22:54 ]
Předmět:  Re: T-mobile ADSL na ASUS DSL-AC68U

Nešilte, PPPoA už je po smrti, stejně jako Annex A. Pošli do SZ číslo přípojky pokud znáš...

Stránka 1 z 2 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/