Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je út 25. září 2018, 05:06

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: pá 2. březen 2018, 11:48 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Pokud bude nekdo resit stejny problem jako ja, tak by se mu mohla hodit neprijemna zkusenost s neinformovanim zakazniku o zmenach od O2.


Jak to vsechno bylo:

U mamky jsem stary modem Huawei HG622u - shit - nastavil do bridge a nechal pripojeni vytocit Asusem RT-R18U. Tzn z O2 modemu jsem udelal defacto redukci z telefonni linky na ethernet.

Vse fungovalo do minule nedele.
Mamka mi v 21h vecer vola, ze ji prestal fungovat internet.

Po chvili badani jsem zjistil, ze na Huawei najednou sviti symbol internet(coz je spatne)
Vzhledem k tomu ze na nem byla vypnuta wifi, schvalne, tak mamka sice dostavala wifi z Asusu ale uz ne internet. A nebyly tam zbytecne 2x wifi site...

Resil jsem to s technickou podporou a nejdrive se me snazili obalamutit ze doslo k factory resetu na Huawei a proto mi to nejelo.

Ja na ne, nenene, vse ostatni na modemu vcetne pristupu na nej je prenastavene.

Po 10 minutach chatovani s technickou podporou se me priznali, ze menili rychlost.

Takze co bylo nejdulezitejsi? Prepinali rychlost z ADSL na VDSL a modem se diky tomu z bridge prepnul do vychoziho stavu a poskytoval pripojeni on.

Sdelil jsem jim, ze by bylo vhodne aby informovali o takovychto zmenach zakazniky.

Sice je fajn, ze byla navysena rychlost z puvodnich 8mbit na cca 22Mbit, ale kdybych nebyl IT, tak si asi neporadim.

Ne kazdy ma ty jejich modemy jako jedinny prvek. Ja jsem to tak mel i u predchoziho Huawei hg520i.


Z toho plyne jedinne.
Pokud nemate jen default jeden modem, ale napr neco silnejsiho za nim a prestalo neco takto fungovat, je velice pravdepodobne, ze ve vasi lokalite doslo k navyseni rychlosti a modem se prepnul do standardniho modu...v mem pripade se zrusil Bridge a nastavilo se pripojeni na default, ostatni hodnoty na modemu zustaly jak jsem si nastavil sam.
Tj vypnuta wifi, heslo na web pristup apod...

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 3. březen 2018, 13:53 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2013
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Weslo napsal:
Tak určitě se plán rozvoje řídí podle křiklounů na FB :roll:


Vážně si to takhle pochopil? :mrgreen:


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 3. březen 2018, 20:41 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Tanzerouft
Nahoru
Butch: Tohle je důsledek toho, že zákazníci nechtějí nic řešit. Proto si operátoři nechají dát do modemu podporu protokolu TR-069, aby mohli všechno řešit za zákazníka. No a pak se najdou takoví jako ty, kteří jsou vyjímky, co potvrzují pravidlo. Oni tvojí paní matku v rámci optimalizace zřejmě nejdříve přepojili na VDSL kartu, a protože karta detekovala kombinaci správných parametrů, CPE a produktu, tak automat konal. Ty jakožto jeden z milionu, který používá bridge si byl prostě statisticky nezajímavý :) A proč by upozorňovali zákazníky, když v běžném případě zákazník vůbec migraci nezaznamená?

Drinker:Vážně si to tak napsal...

_________________

Intel i3 6100 3700Mhz Skylake | MSI Z170A G43 PLUS | 2x4GB DDR4 2666Mhz Kingston HyperX Fury Black |MSI Nvidia GTX 1060 6GB OC | Kingston V300 120GB | WD Green 1TB | Samsung 3TB | SilentiumPC BRUTUS M10 | Fractal Design Integra 450W | Win 10 Home


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: ne 4. březen 2018, 12:50 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Brno, Prešov
Nahoru
a hlavne, jeden zo stastlivcov :D

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.