Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 8. březen 2021, 02:15

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 129 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: ne 1. listopad 2020, 09:28 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Je to odstup signálu od šumu, jak píší předřečníci, čím víc, tím lépe. Jinak jak je výše vidět, já mám doma SNR 6,4dB, a IPTV chodí bez problémů, opraví to vyšší vrstvy...

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: po 2. listopad 2020, 12:56 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
u rodičov už pod 6dB ak to náhodou klesne, tak šumí ... ale linka nespadla ani keď spadlo ku 1,5dB :D

_________________
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 3070-8G-OC; CoolerMaster ML500; iPhone Xr 128GB


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: po 2. listopad 2020, 18:00 
Nováček
Nováček

Založen: 02. listopad 2020
Nahoru
Zdravím měl bych dotaz mám modem : ZTE H267A tarif 50/5 Mbps do nedávna bylo spojení na lince perfektní ovšem postupně se linka zhoršuje (viz porovnání na fotce kdy levá strana je rychlost spojení při zřízení linky a pravá strana aktuální spojení) aktuálně mám tedy na lince 34 Mbps reálně měřená rychlost cca 25-30 Mbps. Nějaký tip co to může dělat nebo někdo s podobnou zkušeností ?

https://ctrlv.cz/lhbY

_________________
Sharkoon TG5 | ASUS ROG STRIX B450-E | AMD Ryzen 7 3700X (costum loop) | Zotac GeForce GTX 1070Ti AMP Edition 8G | Samsung SSD 970 EVO NVMe - (500GB) | Samsung SSD 850 EVO - (250GB) | Kingston UV500 (240GB) | WD-Green WDC10EARS-00Y5B1 (1TB) | Barracuda ST4000DM004-2CV04 (4TB) | Hitachi HTS54757A9E384 (750GB) | Kingston HyperX Fury Black 4x8GB (32GB) DDR4 | Seasonic S12II-520 520W | Windows 10


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: po 2. listopad 2020, 18:32 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
Podla mna ti znizili rychlost a to ZTE by som vyhodil.. od koho mas net?

T-Mobile VDSL?
Doma na Slovensku mám u rodičov cez Telekom tento: Sercomm Speedport Plus a je dosť citlivejší než ZTE.

_________________
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 3070-8G-OC; CoolerMaster ML500; iPhone Xr 128GB


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: po 2. listopad 2020, 18:49 
Nováček
Nováček

Založen: 02. listopad 2020
Nahoru
CageJ napsal:
Podla mna ti znizili rychlost a to ZTE by som vyhodil.. od koho mas net?


Internet je od O2.
O novějším modemu bych uvažoval pokud by byl dostupný bonding což kabelově je ale ústředna má vyhořelý port takže vlastně není dle vyjádření technika cetinu.

Každopádně stále se mi nezdá samovolná změna parametrů linky a to včetně stability https://ctrlv.cz/Encn kdy rozdíl je fakt obrovský viz graf testů.

Aktuálně zvažuji ještě o konkurenci kde jsem dostal nabídku 60 GHz spoj 200/200 Mbps.

_________________
Sharkoon TG5 | ASUS ROG STRIX B450-E | AMD Ryzen 7 3700X (costum loop) | Zotac GeForce GTX 1070Ti AMP Edition 8G | Samsung SSD 970 EVO NVMe - (500GB) | Samsung SSD 850 EVO - (250GB) | Kingston UV500 (240GB) | WD-Green WDC10EARS-00Y5B1 (1TB) | Barracuda ST4000DM004-2CV04 (4TB) | Hitachi HTS54757A9E384 (750GB) | Kingston HyperX Fury Black 4x8GB (32GB) DDR4 | Seasonic S12II-520 520W | Windows 10


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: po 2. listopad 2020, 19:12 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
DSLAM jistě nemá jen jeden port :roll: i když je pravda, že pro bonding musí být určitá kombinace volných portů na dvou kartách.
Kdyby si měl bonding, tak máš terminátor a tedy modem vůbec nepotřebuješ.
Změna parametrů je v metalické síti zcela normální, až přejdeš na wi-fi tak se budeš divit, jak se parametry spojení rychle mění a jaký to má vliv. Konečně se stačí podívat do ceníku, sami přiznávají, že ti to půjde spíš tak asi třetinou...
https://www.raab.cz/webfiles/document/c ... ik2020.pdf

Můžu se pozeptat, kdyžtak do SZ adresu

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: po 2. listopad 2020, 20:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
ZTE H267A blbne na rDSLAMech - má problém s retransmisí. Snad na to výrobce časem dodá FW opravu. To je jedna možná varianta.
U O2 Ti to taky může rozhodit to, když se změní profil AR1 na AR4, což se u O2 děje, pokud je na přípojku doobjednána IPTV. Vidím, že se změnilo SNR, takže je to možné. O2 k variantě internetu "Stříbrný" přidává IPTV "Modrá" zdarma. Pomůže nechat si změnit "O2 TV Modrá" na "O2 TV Air Modrá" - tím se vrátí profil AR1. (To platí samozřejmě pro kteroukoliv IPTV bez toho "Air".)
O2 plánuje bonding zavést v prosinci, snad to vyjde. Pak by sis ZTE nechal jako router. Jako router to vůbec není špatná krabička.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: po 2. listopad 2020, 20:54 
Nováček
Nováček

Založen: 02. listopad 2020
Nahoru
pilarius napsal:
ZTE H267A blbne na rDSLAMech - má problém s retransmisí. Snad na to výrobce časem dodá FW opravu. To je jedna možná varianta.
U O2 Ti to taky může rozhodit to, když se změní profil AR1 na AR4, což se u O2 děje, pokud je na přípojku doobjednána IPTV. Vidím, že se změnilo SNR, takže je to možné. O2 k variantě internetu "Stříbrný" přidává IPTV "Modrá" zdarma. Pomůže nechat si změnit "O2 TV Modrá" na "O2 TV Air Modrá" - tím se vrátí profil AR1. (To platí samozřejmě pro kteroukoliv IPTV bez toho "Air".)
O2 plánuje bonding zavést v prosinci, snad to vyjde. Pak by sis ZTE nechal jako router. Jako router to vůbec není špatná krabička.


Vím že dělali nějaké změny v tarifech takže je klidně možné že se aktivovala O2 TV zkusím to pohledat ale cena je stále stejná.

Mám na to zte napojené cca 30 zařízení přenos cca 7TB dat za měsíc a běhá bezproblémů.

_________________
Sharkoon TG5 | ASUS ROG STRIX B450-E | AMD Ryzen 7 3700X (costum loop) | Zotac GeForce GTX 1070Ti AMP Edition 8G | Samsung SSD 970 EVO NVMe - (500GB) | Samsung SSD 850 EVO - (250GB) | Kingston UV500 (240GB) | WD-Green WDC10EARS-00Y5B1 (1TB) | Barracuda ST4000DM004-2CV04 (4TB) | Hitachi HTS54757A9E384 (750GB) | Kingston HyperX Fury Black 4x8GB (32GB) DDR4 | Seasonic S12II-520 520W | Windows 10


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: čt 3. prosinec 2020, 22:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. leden 2016
Bydliště: Praha
Nahoru
ahoj otazka na ten bonding od O2, mam 50 pri mereni jsem mel synchro kolem 70 tak jsme doufal ze to bonding dotahne na tu 100 a prej to nejde chjo

_________________
CPU: i7-8700K 5Ghz/RAM:G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) 3600/MB:asus maximus X hero /win10/Chladic: Kraken X52:GK:rtx gigabyte 3080 xtreme:Case:Cooler Master HAF X: Zdroj:Corsair RM850i:Monitor: ASUS PG348Q


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: čt 3. prosinec 2020, 23:55 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Weslo napsal:
Tedy doporučuji (velmi důrazně, dokud jsou porty)

asi už nejsou... Chce to kombinaci portů na dvou různých kartách DSLAM

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: pá 4. prosinec 2020, 06:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. leden 2016
Bydliště: Praha
Nahoru
dik za info zase stara pisnicka :)) posledne kdyz me prevadely na 50 tak nejdrive ze to nejde i technik rikal to nepujde, pak zavolal neco zkusim a najednou to slo)))

_________________
CPU: i7-8700K 5Ghz/RAM:G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) 3600/MB:asus maximus X hero /win10/Chladic: Kraken X52:GK:rtx gigabyte 3080 xtreme:Case:Cooler Master HAF X: Zdroj:Corsair RM850i:Monitor: ASUS PG348Q


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2021, 08:56 
Nováček
Nováček

Založen: 10. únor 2021
Nahoru
Zdravím všechny,
jako většina zde diskutujících se snažím zrychlit svou 20/2 linku. Já ji mám od T-mobile. :oops: Na webu T-mobile po zadání adresy mi to hlásí, že mě nemůžou připojit (přitom už 5 let u nich jedu na ADSL/VDSL 8) ). O2 mi nabízí "AŽ" 50 nebo 100 Mbit/s . Ale zjevně ptáčka lapají...
Ptal jsem se na bonding, ale T-mobile a CETIN se odkazují na mapu zrychlujemecesko.cz, s tím, že linka neslňuje parametry... :sad:
Mohl by mi, prosím, někdo říci, zda na mé lince viz odkaz https://tomcak.cz/www/DSL.png lze navýšit rychlost alespoň na 50/5? Jde mi o upload - dle měření nyní 1.3 Mbit/s. Stačilo by mi kolem 5ti.. Download je pro mé potřeby dostatečný. Žádný wifi poskytovatel k nám nevidí a mobilní sítě jsou tady taky se signálem na štíru...


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2021, 12:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Na téhle lince s tímhle útlumem určitě ne.
O2 nejspíš nabízelo "5G"/WTTX, tj. vzduchem.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2021, 20:57 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Jestli tam má nějáký srajda modem, tak by 55/5 s terminátorem po dvou párech mohlo být...


Hoď mi do SZ adresu/číslo linky, uvidíme... koukám, že máš ASUS DSL-AC68U, to neznám, jak to chodí (možná bude vědět pilarius?)

Jinak já mám na 100Mbitu a terminátoru útlum 16dB..

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2021, 23:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Tenhle modem na linkách vídám, nevybavuji si, že by nám někde odepisovali, že by byl nějak problematický. Asusy obecně ale mívají občas problémy s retransmisí a na profilech se pak kvůli nim odkonfigurovává.

Co se týče těch mobilních sítí, tak jedna věc je mobil, jiná věc je externí směrová anténa namířená správným směrem.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: čt 11. únor 2021, 11:46 
Nováček
Nováček

Založen: 10. únor 2021
Nahoru
T-mobile (ani O2) mě nechtěli převést z ADSL (8Mbit) na VDSL (20Mbit). Nakonec jsem se snimi dohodl tak, že si sám na vlastní náklady pořídím modem a na mou zodpovědnost mě přepnou na VDSL. Koupil jsem na doporučení tento modem od Asusu a funguje z mého pohledu obstojně. Dříve jsem měl na ADSL Zyxel nejdříve od O2 a pak od T-mobile a déle, než dva roky nevydržel ani jeden a wifi na LAN pokryla stěží přízemí... Po přepojení na VDSL mi to dosud frčí na cca 20Mbit, resp. down/up 18/1.3 Mbit/s.


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: čt 11. únor 2021, 12:08 
Nováček
Nováček

Založen: 10. únor 2021
Nahoru
Model mého modemu je ASUS DSL-N17U. Něco na té retransmisi může být, četl jsem o tom i zde https://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=924&t=1303487 V současné době mám G.INP na modemu zakázaný... Zkusím povolit a uvidím...


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: čt 18. únor 2021, 09:12 
Nováček
Nováček

Založen: 18. únor 2021
Nahoru
Ahoj,

mám VDSL připojení od O2. K DSLAMu to mám cca 500m. Modem TP-Link TD-W9960 mi ukazuje tyto hodnoty:
Upstream Downstream
Current Rate (kbps) 10239 65606
Max Rate (kbps) 23384 84403
SNR Margin (dB) 15.1 6.3
Line Attenuation (dB) 5.4 13.3
Errors (pkts) 0 0


Mám stabilní 60Mbps, ale zajímá mě jestli je možné dosáhnout na těch 80?
Co jsem tak pročítal internet a tady forum, tak jsem pochopil, že to možné není - je tam asi nutná nějaká rezerva, mám pravdu?

Tedy dá se říct, že jsem na maximu linky? Nebo kdybych vyměnil modem tak to bude lepší - zkusil jsem i Zyxel VMG3625-T50B, ale bylo to stejné.

Děkuji


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: pá 19. únor 2021, 11:27 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Tvoje linka by dala i 250Mbit, poptej terminátor, pojede to významně lépe.

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: ADSL/ VDSL - parametry linky
PříspěvekZaslal v: so 20. únor 2021, 01:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. květen 2015
Nahoru
Mohu se zeptat jaký VDSL modem je vhodný pro internet od o2 50/5Mbs, občas zlobí signál, ping mám nestabilně hlavně v noci. Už několik x jsem kontaktoval podporu, když to vypadlo úplně tak to prý byla údržba, ale pokaždé když jsem nahlásil chybu přes systém, tak mi to vyhodnotí jakože vše je ok a chyba je na moje straně, pravda je že mám starého dinosaura Comtrend VR-3026e v2. Ptal jsem se ohledně Bondingu, prý nejde a mohou zvýšit pouze na 100Mbs, ale jestli chci mít stabilní internet tak musím pořídit ten jejich smart box.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 129 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.