PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Výběr gigapitového switche
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=17&t=259101
Stránka 1 z 1

Autor:  Denis77 [ ne 8. říjen 2017, 09:15 ]
Předmět:  Výběr gigapitového switche

Dobrý den.
Vybírám gigabitový switch, alespoň 24 portový s managementem a čím více čtu, tím více váhám, pro který se mám rozhodnout. Aby se switch vešel do skříně, potřeboval bych, aby byl na hloubku max. okolo 200mm.

Moji kandidáti jsou tito:

TP-LINK T1600G-28TS
Cisco SG220-26
Netgear GS724T
Popř. nějaké HP

Nemáte někdo s něma zkušenosti a dokázali by jste mi prosím poradit?

Předem Vám děkuji.

Autor:  woodydaocas [ st 11. říjen 2017, 19:21 ]
Předmět:  Re: Výběr gigapitového switche

zkusenost bohuzel nemam, ale s dovolenim bych se take zeptal na switch.

Ja shanim jenom neco mensiho, protoze zacinaji dochazet porty z routeru :) takze bych rad jeden kabel z nej, co jde k memu hlavnimu pc, zapojil do switche a (roztrojil) k nemu pridal i smart TV (kvuli DLNA, prave z toho pocitace) a take PS4.
viz obrazek:
https://gfycat.com/FormalAmbitiousBighornsheep

Funguje takto zapojene DLNA z PC1 do TV1 a hlavne, TV2?
Co to udela s pingy, hlavne na PC1 ?
switch vlevo musi zustat, protoze stb je v siti providera internetu vlastne
(dale je v routeru zapojene jeste PC2, ale to neni pro dotaz dulezite)
Diky za jakekoliv rady a zkusenosti

Autor:  zsdx [ st 11. říjen 2017, 20:57 ]
Předmět:  Re: Výběr gigapitového switche

Switch ma na ping nemeritelny dopad, na DLNA to tez nema vliv.

Autor:  woodydaocas [ st 11. říjen 2017, 21:05 ]
Předmět:  Re: Výběr gigapitového switche

diky za odpoved
a co treba NAT a presmerovani portu ?
Pokud bych chtel treba presmerovat port z internetu, musel jsem to doted udelat na routeru, samozrejme.. nyni se stane co, jak switch pozna, jestli ma poslat na PC1, TV1, nebo PS4 ?
Musim takto nastavit presmerovani i na switchi, nebo jak potom dal postupovat ?

Autor:  zsdx [ st 11. říjen 2017, 21:17 ]
Předmět:  Re: Výběr gigapitového switche

Switch je opravdu plug&play, nic nenastavujes (tedy u tech domacich nemanagovatelnych).

Autor:  Denis77 [ út 27. duben 2021, 17:46 ]
Předmět:  Re: Výběr gigapitového switche

Zdravím Vás,
rád bych navázal na tohle mé staré téma a opět požádal o radu. Doposud používám k plné spokojenosti switch Cisco SG220-26, ale 26 portů začalo být málo, tak bych potřeboval upgrade.
Ano, nabízí se volba Cisco SG220-50, ale trošku se obávám hlučnosti větráku (výrobce udává 40,3dB) a také bych se nezlobil, kdyby se našlo nějaké levnější řešení, než je tohle Cisco, ale přitom by neutpěla spolehlivost. Chtěl bych ještě připomenout - potřeboval bych, aby byl switch na hloubku max. do 210mm.

Co například tyhle?
D-Link DGS-1210-52
TP-LINK JetStream T2600G-52TS
Netgear GS750E
ZYXEL GS1900-48

Děkuji Vám za Vaše rady.

Autor:  Shaquille [ st 28. duben 2021, 09:29 ]
Předmět:  Re: Výběr gigapitového switche

Se Zyxely a Netgeary mam dobre zkusenosti.
Tady najdes spoustu recenzi na Netgear (na Zyxel a ostatni pravdepodobne taky...)
https://www.amazon.com/NETGEAR-50-Port- ... op?ie=UTF8

Autor:  Denis77 [ ne 16. květen 2021, 07:05 ]
Předmět:  Re: Výběr gigapitového switche

Do finále jsem nakonec zařadil tyto dva switche:

CISCO SG220-50
NETGEAR GS348T

Poradíte mi prosím , který vybrat?

Děkuji Vám

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/