Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je so 23. červen 2018, 13:51

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Power Line 230V
PříspěvekZaslal v: čt 14. prosinec 2017, 13:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2015
Bydliště: City of Pilsen beer
Nahoru
Ahoj, máte někdo zkušenosti s použítím Power Line 230V? Potřebuji mít internet primárně v obýváku ale kabel mám v ložnici, musel bych kabel složitě táhnout přes dvě místnosi tak jsem myslel že bych využil tohle řešení.
Nejsem si ale jistý jestli přes to bude připojení plnohodnotý, desktop, hraní po síti atd.


 Profil  
 Předmět: Re: Power Line 230V
PříspěvekZaslal v: čt 14. prosinec 2017, 13:27 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
Podle toho jak mas mit rychly internet. Delaji se ruzne rychla (cti draha) reseni. Idealni je, kdyz jsou zasuvky na jedne fazi, tam je velka sance, ze to bude makat. Pak uz jen vybrat dostatecne rychle adaptery. Ale nepocitej s tim, ze co je na krabici, tak rychle to pojede a mimo to, je to celkem drahe reseni. Dve diry do zdi jsou daleko levnejsi reseni.

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět: Re: Power Line 230V
PříspěvekZaslal v: čt 14. prosinec 2017, 13:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2015
Bydliště: City of Pilsen beer
Nahoru
Je to drahé no, nejlevnější stojí cca 1000kč. Připojení mam 100mb/s tak pomaleji to snad nepůjde když bude mít v parametrech např. 500mb/s co myslíš?


 Profil  
 Předmět: Re: Power Line 230V
PříspěvekZaslal v: čt 14. prosinec 2017, 17:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. říjen 2004
Bydliště: Tábor
Nahoru
Nevím na jaké PowerLine jsi se koukal, ale většinou ty levnejší kolem 1000 Kč budou mít 10/100Mbps Ethernet Port. Ta rychlost 500 Mbps bude max. teoretická rychlost jakou budou ty adaptéry komunikovat mezi sebou a není zárukou, že ti to pojede všude těch 100Mbps (vlastní zkušenost).

Pro mě asi nejotravnější u Powerline byly mikrovýpadky. I najedné fázy se prostě čas od času stalo, že přestaly komunikovat. Buď se muselo počkat 0,5-1,5min. až naskočí nebo odpojit a znovu zapojit do zásuvky (případně zakázat a povolit port we windows) pokud jsem nechtěl čekat než se to samo naskočí.
A při připojení k PC ještě šance, že ti šum z el. sítě půjde do zvukovky. To se dá vyřešit připojením do něčeho co má odrušovací filtr. (např. odkaz)
Ping to přidávalo v mém případě jen nějaké 3-4ms průměrně, takže nic co bych zaznamenal.

Takže suma sumárum, nebýt těch mikrovýpadků tak by to bylo OK. Ten šum se dá případně řešit. Jinak kabel je prostě kabel. Levnější, ve většině případů rychlejší a spolehlivější řešení.

_________________
Core i7 4790K | Asus Z97-Deluxe(NFC & WLC) | 16GB Kingston DDR3 1866 | Gainward Phoenix GTX 1070@GS 2050/9800Mhz | Crucial M550 256GB | 2x Samsung 850 EVO 500GB | WD Green 3TB | EVGA SuperNOVA 1000 T2 Titanium 1000W | Fractal Design Define R5


 Profil  
 Předmět: Re: Power Line 230V
PříspěvekZaslal v: pá 15. prosinec 2017, 10:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2015
Bydliště: City of Pilsen beer
Nahoru
Jasný no kabel je kabel, ještě to přehodnotím.. díky za rady :idea:


 Profil  
 Předmět: Re: Power Line 230V
PříspěvekZaslal v: út 16. leden 2018, 16:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. červenec 2006
Nahoru
tackleberry napsal:
Pro mě asi nejotravnější u Powerline byly mikrovýpadky. I najedné fázy se prostě čas od času stalo, že přestaly komunikovat. Buď se muselo počkat 0,5-1,5min. až naskočí nebo odpojit a znovu zapojit do zásuvky (případně zakázat a povolit port we windows) pokud jsem nechtěl čekat než se to samo naskočí.

Jak často se to stávalo?

_________________
CPU |i5-2500k@4.5GHz
GPU |MSI GeForce GTX 1060 6GT OC
RAM|
Kingston 16GB@1600MHz
MB|
Asus P8P67


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.