Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je po 10. prosinec 2018, 09:44

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Mikrotik, LAN3 to WAN
PříspěvekZaslal v: po 26. únor 2018, 10:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2007
Nahoru
Zdravím, snažím se nastavit ale končí mi to chybovou hláškou. Potřeboval bych poradit jak přesměrovat LAN3 do WAN, včetně toho aby odtamtud bral DHCP.

Jinak LAN2 v WLAN zůstalo tak jak je, tedy přidelění adresy z routeru. Díky za rady.


 Profil  
 Předmět: Re: Mikrotik, LAN3 to WAN
PříspěvekZaslal v: po 26. únor 2018, 10:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. srpen 2008
Bydliště: Brno
Nahoru
musis vytvorit bridge, a dat vsechny porty do nej.

_________________
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri


 Profil  
 Předmět: Re: Mikrotik, LAN3 to WAN
PříspěvekZaslal v: po 26. únor 2018, 10:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2007
Nahoru
To už jsem udělal, z již vytvořenýho bridge jsem odstranil LAN3, vytvořil další poze s LAN3. Ale myslel jsem že tam ještě musím nějak nastavit NAT ve firevallu.


 Profil  
 Předmět: Re: Mikrotik, LAN3 to WAN
PříspěvekZaslal v: po 26. únor 2018, 11:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2007
Nahoru
Našel jsem nějaký návod na fóru Mikrotiku. Tam radí vytvořit druhou bridge a ta prý sama o sobě bude fungovat jako přepínač. To u mě ale nefunguje. Taky do té bridge nelze přidat wan port. Nicméně není ani v té co tam je základní. Takže asi automaticky.


 Profil  
 Předmět: Re: Mikrotik, LAN3 to WAN
PříspěvekZaslal v: po 26. únor 2018, 13:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2007
Nahoru
Zkouším kde co ale pořád nic. Bylo mi řečeno že tenhle router zvládne téměř vše. Pochybuju že by zrovna toto neměl zvládnout...

Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Mikrotik, LAN3 to WAN
PříspěvekZaslal v: po 26. únor 2018, 14:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. srpen 2008
Bydliště: Brno
Nahoru
Mozna by pomohlo kdybys poradne popsal co se snazis vlastne udelat, ctu si to ponekolikate a porad z toho nejsem uplne chytry.
Chces mit jenom bridge WAN-LAN2-LAN3? nebo mezi tim i NATovat?


Jinak s konfiguraci Mrkvotiku ti nejlip poradi asi na ispforum.cz

_________________
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri


 Profil  
 Předmět: Re: Mikrotik, LAN3 to WAN
PříspěvekZaslal v: po 26. únor 2018, 15:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2007
Nahoru
No potřebuji aby LAN3 byl průchozí do WAN. A to úplně, včetně požadavku na DHCP.
Zatímco LAN2 a WLAN bude klasicky, tak jak to teď dělá, přidělovat vlastní ip adresy z vlastního DHCPčka.

Zařízení Mikrotik hAP mini RouterOS v6.41.2


 Profil  
 Předmět: Re: Mikrotik, LAN3 to WAN
PříspěvekZaslal v: po 26. únor 2018, 16:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
DHCP 'zvenku' se resi pomoci DHCP-Relay.


 Profil  
 Předmět: Re: Mikrotik, LAN3 to WAN
PříspěvekZaslal v: út 27. únor 2018, 08:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2007
Nahoru
DHCP relay, nefunguje. Ale hlavně si nejsem jistej jestli je to to co potřebuju. Pokud budou procházet pakety z la3 do wan tak přece poběží DHCP z WANu ne?

U toho relay si taky nejsem jistej nastavením. Chce to zadat Local Address, tu ale přece ještě nemám.


 Profil  
 Předmět: Re: Mikrotik, LAN3 to WAN
PříspěvekZaslal v: út 27. únor 2018, 10:26 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2007
Nahoru
Tak už fakt nevím:
Vytvořil jsem druhou bridge do které jsem přiřadil LAN3, přiřemž ho odstranil z té první.
Vytořil jsem DHCP relay na druhou bridge s IP dhcp serveru na wan síti.

A stále to nefunguje.


 Profil  
 Předmět: Re: Mikrotik, LAN3 to WAN
PříspěvekZaslal v: út 27. únor 2018, 11:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
RDan napsal:
U toho relay si taky nejsem jistej nastavením.

Mikrotik Wiki


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.