Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 26. únor 2020, 12:21

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: čt 25. duben 2019, 13:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. červenec 2004
Bydliště: Pustiměř
Nahoru
Mám v plánu jít k O2, zde na venkově moc možností není a mají ted akci.

Když se dívám přes jejich www na rychlost tak u mě je jen 20/2,
přitom brácha který bydlí kousek ode mě, vzdušnou čárou 70m může mít 50/5.
Vím jak vedou kabely. Ten stejný kabel co vede k bráchovy, pokračuje k rozvodné skříni která je kousek od mýho baráku a z ní vede kabel ke mě.

Dle mě to je jen v nastavení v té skříňi nebo se pletu?

Můj dotaz zní, jak přimět O2 aby zvedli rychlost na oněch 50/5.
PS.: není zde někdo kdo dělá na vyšší pozici v O2 aby to "popohnal" ?


A vedlejší dotaz, tento modem mi bude stačit ? Nechci brát od nich za 1700kč.

TD-W8980B - mam ho lacineji

_________________
***MSI Z370 SLI PLUS***i7-8700***2*16GB 2666@3200 MHz***1080 Ti


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: čt 25. duben 2019, 14:39 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Se to tady řešilo milionkrát.
Nejde vůbec o nastavení ve skříni, jde o to, kolik toho ta metalika u Tebe dá.O2 naopak chce aby to bylo co nejvíc, aby z tebe měla větší marži, protože náklady s rychlostí (u těchto služeb) nerostou.

Ten údaj je podle parametrů naměřený automaticky, je možné, že je to u Tebe jinak, nebo je tam opravdu problém a víc to nejede. To se nedá nějak dopředu říci. Uvidíme až ti to zřídí.
navíc mají Optimal (20Mbit) a Aktiv (50Mbit), takže o nic nejde, když to půjde víc, rádi Ti to změní jistě..

_________________
Není nám dovoleno vědět vše.


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: čt 25. duben 2019, 15:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Citace:
Ten údaj je podle parametrů naměřený automaticky

A jak to na jeho pripojce namerili, kdyz se k nim teprve chysta jit?
Hadam, ze bere udaje z mapy na Zrychlujeme Cesko.


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: čt 25. duben 2019, 16:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. červenec 2004
Bydliště: Pustiměř
Nahoru
No ja vim kolik mi daj, to uz sem psal, 20 mb. Vic prej nejde. Ale nechapu proc, viz jak sem psal, bracha je na stejny lajne, stejna metalika, nerikejte mi ze na 70m to nejde.

_________________
***MSI Z370 SLI PLUS***i7-8700***2*16GB 2666@3200 MHz***1080 Ti


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: čt 25. duben 2019, 18:22 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
zsdx napsal:
Citace:
Ten údaj je podle parametrů naměřený automaticky

A jak to na jeho pripojce namerili, kdyz se k nim teprve chysta jit?
Hadam, ze bere udaje z mapy na Zrychlujeme Cesko.

Linky se měří automatem už asi 15 let, zcela nezávisle na tom, jestli je na konci někdo připojený nebo ne.
tnema napsal:
Ale nechapu proc, viz jak sem psal, bracha je na stejny lajne, stejna metalika, nerikejte mi ze na 70m to nejde.

Dostupná rychlost se určuje podle útlumu. Pokud je moc vysoký, nebude to fungovat. Je možné, že máš na kabelu nějáký problém, který to způsobuje, nebo do toho kabelu teče, nebo dalších milion věcí.

_________________
Není nám dovoleno vědět vše.


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: čt 25. duben 2019, 21:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Až ti zavedou tu dvacítku, zavolej si na 800 02 02 02, volba číslo 4, oni ti to přeměří a třeba ti budou i schopni říct, jestli to fakt nejde a proč. Může to být jen chyba v systému, ale můžeš tam mít třeba tenčí drátky, nebo může kolem vést elektrické vedení, které indukuje rušení.
Ten rozdíl 70 metrů může dělat hodně. Aktiv se zpravidla nabízí max. do kilometru (a obvykle nad 700-800 metrů už stejně nemá smysl, protože to jede reálně jen 30).

_________________
Desktop: NZXT H440: Intel Xeon E5-1650v2 @ 4 GHz, Cooler Master Hyper 412S, Huanan X79Z 2.4E, Sapphire Tri-X R9 290X OC 8 GB @ 1080/6000 MHz, 24 GB QC DDR3 @ 1600 MHz CL11, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: pá 26. duben 2019, 07:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. červenec 2004
Bydliště: Pustiměř
Nahoru
řešil jsem to se známým co dělá u O2, je to jen o tom kolik do toho pustí, čili kabely , rušení apod je cajk.
Říkal mi že tj o tom jim furt volat, samozřejmě mi to řekl mimo O2 linku,
je prej možné že ta rchlost se třeba za 3 měsíce může navýšit.

Takže moje domněnky se potvrdili,
jde to ale někomu se nechce....

_________________
***MSI Z370 SLI PLUS***i7-8700***2*16GB 2666@3200 MHz***1080 Ti


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: pá 26. duben 2019, 07:47 
Nováček
Nováček

Založen: 31. leden 2019
Nahoru
Měl jsem to podobně. Když jsem šel k O2, tak mi nabízeli taky jenom 20/2 a přitom kamarád, který bydlí 100 metrů vedle měl tenkrát snad ještě 40/4. Mě to bylo nějak jedno, protože 20/2 mi stačilo. Asi po půl roce mi přišla sms s nabídkou na vyšší rychlost. Právě na to 50/5. Myslím, že když na ně přitlačíš, tak to půjde hned.


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: pá 26. duben 2019, 12:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Objednávka jde založit mimořádně přes back office, i když se v Moje O2 nenabízí. Založ si přes linku, nebo sám v Moje O2 požadavek. Jestli máš potvrzeno, že dráty to zvládnou, nebude to problém.

_________________
Desktop: NZXT H440: Intel Xeon E5-1650v2 @ 4 GHz, Cooler Master Hyper 412S, Huanan X79Z 2.4E, Sapphire Tri-X R9 290X OC 8 GB @ 1080/6000 MHz, 24 GB QC DDR3 @ 1600 MHz CL11, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: st 8. květen 2019, 19:11 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
tnema napsal:
řešil jsem to se známým co dělá u O2, je to jen o tom kolik do toho pustí, čili kabely , rušení apod je cajk.

Aha, tak to bude zřejmě někdo , kdo ví o čem mluví. Škoda, že ho nenapadlo si aspoň přečíst principy xDSL na wiki

_________________
Není nám dovoleno vědět vše.


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: pá 26. červenec 2019, 05:49 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
presne tak. dsl je uz tak vysponovana skoro na max kdyz si vemes ze to je tazeny po xx let starych rozvodech po telekomu... ja treba jsem nemel jinou moznost nez O2, protoze tu proste nic jineho neni (ani wifi). prijel technik, odzkousel a rekl, ze mam stesti, protoze kdybych mel barak co ma soused vedle, mam smulu s cimkoli vyssim nez 20mbps. a to je soused jen cca 50m daleko. ted to realne jede 21/1.8 . sousedovy 7/0.4 ...


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: pá 26. červenec 2019, 20:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2012
Bydliště: Králíky (UO)
Nahoru
V O2 jsou tupci. Já mám na vesnici od T-Mobile 20M za 399 Kč. Když u nás konečně bylo už VDSL, zavolal jsem do TM o zrychlení(měl jsem ADSL) Do 20 minut hotovo a běželo VDSL. Příbuzný je u O2, o 15m dál , prý to není možné, prostě tomu nevěřili, prej kecám. Nakonec mu to také zrychlili, ale takových blbostí co kolem toho nakecali. Nahlásil O2 výpověď, řekl že u TM mu tu rychlost daji bez problémů a pak se teprve ledy hnuly.... Trvalo to cca týden, že prý musí zažádat o volný slot. Prý měl štěstí, byl poslední... TM operátor se tomu jenom smál... Jinak problém s navýšením rychlosti od O2 u nás na vesnici mělo více lidí....


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: pá 26. červenec 2019, 22:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
Vem to od bráchy na půl a přes zahradu si natáhni lajnu:P

_________________
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: so 27. červenec 2019, 08:00 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Waleron napsal:
V O2 jsou tupci. Já mám na vesnici od T-Mobile 20M za 399 Kč. Když u nás konečně bylo už VDSL, zavolal jsem do TM o zrychlení(měl jsem ADSL) Do 20 minut hotovo a běželo VDSL. Příbuzný je u O2, o 15m dál , prý to není možné, prostě tomu nevěřili, prej kecám. Nakonec mu to také zrychlili, ale takových blbostí co kolem toho nakecali. Nahlásil O2 výpověď, řekl že u TM mu tu rychlost daji bez problémů a pak se teprve ledy hnuly.... Trvalo to cca týden, že prý musí zažádat o volný slot. Prý měl štěstí, byl poslední... TM operátor se tomu jenom smál... Jinak problém s navýšením rychlosti od O2 u nás na vesnici mělo více lidí....

Já celkem chápu, že když někdo neví o co jde tak to vypadá divně. Nicméně:
Tobě to zrychlili, protože už si zřejmě byl na VDSL DSLAMu s ADSL profilem (umí to oboje).
Příbuzný mohl být klidně na staré ADSL kartě/DSLAMu a tam to je třeba fyzicky přepojit a překonfigurovat, což zabere nějaký čas.

Možná Tě to překvapí, ale ne všechno na světě je jednoduché.

_________________
Není nám dovoleno vědět vše.


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: so 27. červenec 2019, 08:15 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
musíš se zkrátka připojik k nejsilnější lidské síťi :lol:

_________________
"Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: so 27. červenec 2019, 10:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2012
Bydliště: Králíky (UO)
Nahoru
Tak já netvrdil, že je to jednoduché. Pro O2 to je jednoduché, "NEJDE TO", a zákazník to neřeší, jelikož jim věří. Až když člověk začal požadovat ukončení služeb, začali se o to zajímat...


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: ne 28. červenec 2019, 17:11 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
to ja mam treba smulu, cca 200m ode me je zbrusu novej dslam propojenej optikou s pateri, ale ja mam pesek. mam tu sem zavedenej kabel s velkym utlumem... cili 20/2mbps :/


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: ne 28. červenec 2019, 17:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak lopatu, krumpac, novy kabel a jedem :D


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: po 29. červenec 2019, 16:00 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Flegy napsal:
to ja mam treba smulu, cca 200m ode me je zbrusu novej dslam propojenej optikou s pateri, ale ja mam pesek. mam tu sem zavedenej kabel s velkym utlumem... cili 20/2mbps :/

Na 200m tomu fakt nevěřím, na tuhle vzdálenost funguje normálně 250Mbit... kdyžtak číslo přípojky/adresu do SZ... eventuelně se to dá přepojit...

_________________
Není nám dovoleno vědět vše.


 Profil  
 Předmět: Re: O2 internet - jak je donitit aby zvedli rychlost
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2019, 17:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. červenec 2004
Bydliště: Pustiměř
Nahoru
U mě se to již díky bohu vyřešilo, čokoládová parta už kopá jak divá. 20 min práce, 20 min sedí :-)
Do 14 dní je optika rdy.

_________________
***MSI Z370 SLI PLUS***i7-8700***2*16GB 2666@3200 MHz***1080 Ti


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.