Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 18. listopad 2019, 00:14

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Firmware Comtrend VR-3026e V2
PříspěvekZaslal v: út 24. červenec 2018, 09:40 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Kdo máte uvedený modem s připojením VDSL od O2, můžete se, prosím, podívat, jaký je v tom firmware, a napsat mi to sem?
I s těmi ostatními údaji v Device Info - Board ID atd.
Potřeboval bych to porovnat s tím, co má táta - a kde aktuálně řešíme problémy s nefunkčností VDSL.
Díky.

Edit: Na našem modemu tu vypadá takto:
Board ID: 96368MT-1341N3
Software Version: A641-406TO2-C04_R01.B2pvC038r1.d24m_2014-05-21
Bootloader (CFE) Version: 1.0.37-106.24-31
DSL PHY and Driver Version: B2pvC038r1.d24m
Wireless Driver Version: 5.100.123.0.cpe4.06L03.4

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: Firmware Comtrend VR-3026e V2
PříspěvekZaslal v: út 24. červenec 2018, 21:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Flashni tam FW z Techzóny, zkus to zapojit bez splitteru, pokud to dál nepojede, zavolej si na 800 02 02 02, tam z diagnostiky velmi pravděpodobně poznají, v čem je problém.

_________________
Desktop: NZXT H440: Intel Xeon E5-1650v2 @ 4 GHz, Cooler Master Hyper 412S, Huanan X79Z 2.4E, Sapphire Tri-X R9 290X OC 8 GB @ 1105/6000 MHz, 24 GB QC DDR3 @ 1600 MHz CL11, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: Firmware Comtrend VR-3026e V2
PříspěvekZaslal v: st 25. červenec 2018, 06:20 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Tam je ovšem firmware mnohem starší, z roku 2012.
A navíc má v názvu VR_3028e. :bigups:

Edit: Tak jsme tam ten firmware nahráli, a nepomohlo.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: Firmware Comtrend VR-3026e V2
PříspěvekZaslal v: st 25. červenec 2018, 17:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Tyhle modemy byly až na externí anténky totožné, proto stejný FW.

Zavolej si na ten helpdesk, od toho tam ti lidi jsou. Uviděj, jak se to chová (nebo pár dní zpátky chovalo) na lince, jestli to chybuje (nebo chybovalo) atd. Volání je zdarma (resp. v ceně služby :-D ).

_________________
Desktop: NZXT H440: Intel Xeon E5-1650v2 @ 4 GHz, Cooler Master Hyper 412S, Huanan X79Z 2.4E, Sapphire Tri-X R9 290X OC 8 GB @ 1105/6000 MHz, 24 GB QC DDR3 @ 1600 MHz CL11, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: Firmware Comtrend VR-3026e V2
PříspěvekZaslal v: čt 26. červenec 2018, 10:32 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Jo, dnes to chci dořešit, navečer budu mít i jiný modem (ZyXEL VMG1312-B30B) jako alternativu.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: Firmware Comtrend VR-3026e V2
PříspěvekZaslal v: čt 26. červenec 2018, 18:45 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Tak už to jede :) , obrovské díky Weslovi!
Konečně někdo znalý na svém místě - a bylo to hned. :thumbsup:

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: Firmware Comtrend VR-3026e V2
PříspěvekZaslal v: čt 26. červenec 2018, 18:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Super, ja uz z DSL služeb odpadnul, uz let to pres 10 let zpatky, co jsem konfiguroval DSLAMy a rukama mi proslo hodne modemu. Vsude, kde jsem bydlel, tak byla bud kabelovka nebo optika/ethernet, protože to byl jeden z pozadavku na byt.


 Profil  
 Předmět: Re: Firmware Comtrend VR-3026e V2
PříspěvekZaslal v: st 1. srpen 2018, 08:12 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Tak firmware je tam, zdá se, stejný, jak byl.
Tak buď se v tom souboru na Techzóně O2 skrýval stejný, nebo se od O2 následně dálkově aktualizoval.

Anebo se při ručním flashování neaktualizoval, protože byl starší (nedělal jsem to, tak nevím).

Podstatné je, že to jede.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: Firmware Comtrend VR-3026e V2
PříspěvekZaslal v: čt 31. leden 2019, 18:09 
Nováček
Nováček

Založen: 31. leden 2019
Nahoru
Dobry den

Mam stejny Comtrend 3026e v2 Board ID: 96368MT-1341N3, a snazim se pripojit do T-mobile VDSL.
Mam zaroven i aplikace DSL Manager ktera ma spravne nastavit modem. Aplikace modem podporuje, coz je tam uvedeno. Ale porzad dostavam zpravu ze "router contains unsupported firmware". Verzie firmware je A641-406TO2-C04_R01.B2pvC038r1.d24m_2014-05-21, jako i u TS. Co muzu s tim udelat?

Dik


 Profil  
 Předmět: Re: Firmware Comtrend VR-3026e V2
PříspěvekZaslal v: čt 14. únor 2019, 20:04 
Nováček
Nováček

Založen: 14. únor 2019
Nahoru
Nagant napsal:
Tak už to jede :) , obrovské díky Weslovi!
Konečně někdo znalý na svém místě - a bylo to hned. :thumbsup:


mohl bys sem prosim dat, jak jsi to nakonec rozchodil?

jsem uz z toho neustale padajiciho internetu nestastna (snad se mi to podari alespon odeslat)
pada to po chvilkach asi tak 2 mesice ale posledni tyden uz to vecer nejede treba i 4 hodiny...

diky!


 Profil  
 Předmět: Re: Firmware Comtrend VR-3026e V2
PříspěvekZaslal v: čt 14. únor 2019, 20:26 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Poslal jsem SZ, vše podstatné je ale v citaci. ;-)

Jen doplním, že to jede s tím Comtrendem, ZyXEL VMG1312-B30B šel jako záloha do skříně, posloužil jen ke zjištění, že modemem to fakt není, ale někde na straně poskytovatele, resp. v DSLAMu.

Připojeno je jedno PC, ethernet kabelem, občas i tablet přes WiFi.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: Firmware Comtrend VR-3026e V2
PříspěvekZaslal v: pá 15. únor 2019, 14:07 
Nováček
Nováček

Založen: 14. únor 2019
Nahoru
díky moc za info!!

(takze v podstate stejna situace, jako u me a taky tu mam ted na vikend jiny modem na vyzkouseni a uvidim...)


 Profil  
 Předmět: Re: Firmware Comtrend VR-3026e V2
PříspěvekZaslal v: so 6. červenec 2019, 19:25 
Nováček
Nováček

Založen: 06. červenec 2019
Nahoru
Ahoj,mohl bych poprosit o jestli by mi to nekdo také poslal? Moc děkuji


 Profil  
 Předmět: Re: Firmware Comtrend VR-3026e V2
PříspěvekZaslal v: ne 7. červenec 2019, 10:17 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Tanzerouft
Nahoru
Si ho stáhni.. https://www.o2.cz/osobni/techzona-modem ... cle=236875

_________________

Humans have a ‘deep-seated urge to self-transcendence’, which can take toxic forms – alcoholism, addiction, the intoxication of nationalism and war, the mindless hedonism of Brave New World.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.