Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 17. listopad 2019, 23:27

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 17 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Nový router
PříspěvekZaslal v: po 10. prosinec 2018, 19:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. červen 2009
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Ahoj,
Potřeboval bych pomoc s výběrem routeru do bytu. Měl jsem X let nějaký starý Asus, ale odešel, tak potřebuji nový.

Byt je v panelovém domě o rozměru 80m2 a potřeboval bych ho pokrýt celý.
Přípojka je optika 100mbit.
Cena do 1500kč.
5Ghz Wifi by nebyla na škodu, již doma nemáme žádné zařízení, které by mělo 2.4Ghz, takže přemýšlím že bych mohl mít "ac" only. Otázkou je zda 5ghz pásmo pokryje celý byt.
Plánuji v budoucnu pořídit NAS a streamovat filmy z disku do TV přes DLNA ve 4k. Čili by bylo vhodné aby router měl gigabitové RJ45.


Prosím tedy o nějaký typ, popř. radu co by router měl splňovat a jaké by měl mít parametry.
Padl mi do oka tento:
https://www.alza.cz/tp-link-archer-c5-v ... 350720.htm

Díky

_________________
NTB: Dell Inspiron 7559 - CPU: Core i5 6300HQ ; RAM: 16 GB DDR4; GPU : GTX 960M 4GB; SSD: Samsung EVO 850 120GB
Phone: Samsung Galaxy S8
Watch: Garmin Fenix 5


 Profil  
 Předmět: Re: Nový router
PříspěvekZaslal v: út 11. prosinec 2018, 14:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2005
Bydliště: Kadaň
Nahoru
Mě kamarád doporučil toto:
https://www.alza.cz/netis-wf2780-d4473618.htm

Mám ho doma a pokrytí je na velice slušné úrovni.

_________________
PC1: 9900K, Extreme 4, 16GB 3,6 Tridentz, 500GB EVO 850, 2080 X Trio, Fractal R6, Acer Predator XB271HUbmiprz
HTPC2: 8600K, Z370-I Strix, 16GB 3,2 HyperX, 120GB ADATA, 1050 Ti GamingX, Fractal Nano S, MG248Q
https://www.twitch.tv/shamp1x
ignore: renek1


 Profil  
 Předmět: Re: Nový router
PříspěvekZaslal v: út 11. prosinec 2018, 20:13 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Tanzerouft
Nahoru
Já C5 mám a chová se to divně, občas se to zasekne a pak zase rozběhne, takže za mě nedoporučuju. Lepší asi budou pseudoprofi řešení jako mikrotik a ubiquitity...
https://www.alza.cz/ubiquiti-unifi-uap- ... 016827.htm

_________________

Humans have a ‘deep-seated urge to self-transcendence’, which can take toxic forms – alcoholism, addiction, the intoxication of nationalism and war, the mindless hedonism of Brave New World.


 Profil  
 Předmět: Re: Nový router
PříspěvekZaslal v: st 12. prosinec 2018, 19:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. červen 2009
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Ten ubi by nebyl špatný, ale potřebuji i LAN porty na budoucí stolní PC pro syna, popř nas.

Co tp Link archer c6? Je tam nějaký pokrok oproti C5?
Ten netsys zvazim.

_________________
NTB: Dell Inspiron 7559 - CPU: Core i5 6300HQ ; RAM: 16 GB DDR4; GPU : GTX 960M 4GB; SSD: Samsung EVO 850 120GB
Phone: Samsung Galaxy S8
Watch: Garmin Fenix 5


 Profil  
 Předmět: Re: Nový router
PříspěvekZaslal v: čt 7. březen 2019, 09:19 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 29. duben 2009
Bydliště: Praha
Nahoru
Ahoj,
prosím o radu s výběrem komponent na nové připojení netu. Zásuvka a router je umístěný na chodbě a PC je ve vedlejší místnosti - proto Wi-Fi (nelze provrtat zeď - panelový byt).
Na stávající připojení 50/5 Mb jsem používal router Asus RT-N12 D a kartu v PC TL-WN851ND.
Nyní budu připojení opět od CZnetu Fibernet 1000Mbit.
Plánuji koupit router TP-Link Archer C6 a kartu Gigabyte GC-WB1733D-I.
https://www.suntech.cz/produkt/474729-t ... ni-antena/
https://www.suntech.cz/produkt/468436-g ... mbps-pcie/
Moje otázka zní: Budu s těmito komponenty moci využívat max rychlost poskytovaného net připojení? Jasně že na max mohu zapomenou, že reálná rychlost bude asi jinde ...

Děkuji za info i případné rady.

_________________
MSI B85-G43 X Intel i7-4790 + Gelid Solution Tranquillo X MSI 760 OC Gaming X 2x4GB 1600MHz DDR3 HyperX Fury X Kingston SSD 128GB X Samsung HD103SI X Western Digital WD640AAKS X Seasonic S12G - 550 GOLD X Antec Three Hundred X Windows 10 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Nový router
PříspěvekZaslal v: čt 7. březen 2019, 11:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Odkdy nejde provrtat panel?


 Profil  
 Předmět: Re: Nový router
PříspěvekZaslal v: čt 7. březen 2019, 11:40 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 29. duben 2009
Bydliště: Praha
Nahoru
Provrtat samozřejmě jde, ale poté to bude technicky složitější neboť PC je na druhé straně místnosti a kabel by se musel "nějak tahat" přes kuchyňkou linku. Routerem také řešíme připojení mobilů a tabletů na net. Prostě zůstaneme u wifi.

_________________
MSI B85-G43 X Intel i7-4790 + Gelid Solution Tranquillo X MSI 760 OC Gaming X 2x4GB 1600MHz DDR3 HyperX Fury X Kingston SSD 128GB X Samsung HD103SI X Western Digital WD640AAKS X Seasonic S12G - 550 GOLD X Antec Three Hundred X Windows 10 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Nový router
PříspěvekZaslal v: čt 7. březen 2019, 13:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
tady mas recenzi Tp-linku (v2, netusim cim se lisi od v1 a kterou nabizi Suntech, tak si kdyz tak over...)
https://www.digitalcitizen.life/review-tp-link-archer-c6-v2-ac1200

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Nový router
PříspěvekZaslal v: čt 7. březen 2019, 14:36 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Tanzerouft
Nahoru
když nejde provrtat, tak použij powerline adaptér, wifi je vždy a všude na nic..

_________________

Humans have a ‘deep-seated urge to self-transcendence’, which can take toxic forms – alcoholism, addiction, the intoxication of nationalism and war, the mindless hedonism of Brave New World.


 Profil  
 Předmět: Re: Nový router
PříspěvekZaslal v: čt 7. březen 2019, 15:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. leden 2012
Nahoru
S powerline adapterem sem mel uplne stejnou rychlost jako s wifi takze o nicem. Mam rok novou elektroinstalaci... wifi 5.ghz vyresila problem v zarusenem miste rychlost je tak 3x vyssi

_________________
X370 Asus Crosshair VI Hero | Ryzen 2600 3.9GHz 1.28V | HyperX RGB 16GB 3200MHz | EVGA GTX 1070 FTW | Crucial MX500 500Gb | Evga G3 1000W | FD Define Meshify C blackout TG


 Profil  
 Předmět: Re: Nový router
PříspěvekZaslal v: čt 7. březen 2019, 15:44 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Tanzerouft
Nahoru
Tak když si koupíš hned ten nejlevnější. Z principu fungování těch technologií je tvoje rada nesmysl.

_________________

Humans have a ‘deep-seated urge to self-transcendence’, which can take toxic forms – alcoholism, addiction, the intoxication of nationalism and war, the mindless hedonism of Brave New World.


 Profil  
 Předmět: Re: Nový router
PříspěvekZaslal v: čt 7. březen 2019, 18:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. leden 2012
Nahoru
Jak muzes vedet jaky jsem kupoval? Ja nejsem clovek co setri na tom co kupuji .... nefunguje to proste

_________________
X370 Asus Crosshair VI Hero | Ryzen 2600 3.9GHz 1.28V | HyperX RGB 16GB 3200MHz | EVGA GTX 1070 FTW | Crucial MX500 500Gb | Evga G3 1000W | FD Define Meshify C blackout TG


 Profil  
 Předmět: Re: Nový router
PříspěvekZaslal v: út 7. květen 2019, 22:41 
Moderátor
Moderátor

Založen: 10. leden 2007
Bydliště: Vysocina - Jihlava
Nahoru
1000Mbit pres wifi? Routrem za 999kc? To je snad vtip a ne mysleno vazne,ze?
Tuto rychlost jen kabelem. Kabel tahat lze vzdy. Narky zakazniku... Buuu,to nejde,chci wifi, buuu.... Jsem slychal kazdej den a po prvnim podivani hned 2,3trasy a uplne schovany kabel. Je to jen o lenosti.

_________________
R7 1700 na vodě / 16GB DDR4 3200MHz / Vega 56 8GB / SSD Samsung m.2 EVO 500GB / X370 GAMING PRO CARBON


 Profil  
 Předmět: Re: Nový router
PříspěvekZaslal v: st 8. květen 2019, 19:09 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Tanzerouft
Nahoru
tímhle to gigo protlačíš...
https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 6a80HOyzl8
ale jinak je to sranda, proč se ptá někdo, kdo nechce znát odpověď.

_________________

Humans have a ‘deep-seated urge to self-transcendence’, which can take toxic forms – alcoholism, addiction, the intoxication of nationalism and war, the mindless hedonism of Brave New World.


 Profil  
 Předmět: Re: Nový router
PříspěvekZaslal v: st 8. květen 2019, 19:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
To si urcite pouzijes doma :D


 Profil  
 Předmět: Re: Nový router
PříspěvekZaslal v: st 8. květen 2019, 23:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Shaquille napsal:
tady mas recenzi Tp-linku (v2, netusim cim se lisi od v1 a kterou nabizi Suntech, tak si kdyz tak over...)
https://www.digitalcitizen.life/review-tp-link-archer-c6-v2-ac1200

Koukám naměřili prakticky to samý co mám doma s podobným (asus rt-ac1200g+, taky 300+867 Mbps) routrem, teda reálně 500+ Mbps ve stejný místnosti, o zeď vedle to je tak 400 (oni už to pak měří kromě toho top speedu asi s nic moc notebookem, já mám tohle z tabletu, lol...), pochybuju že v takovýhle cenový relaci půjde sehnat něco výrazně lepší, tady by se hodilo něco jako Archer C2300, zajímaly by mě výsledky, jestli si pořídil ten C6. :)

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Nový router
PříspěvekZaslal v: st 5. červen 2019, 10:38 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 29. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Vesel napsal:
S powerline adapterem sem mel uplne stejnou rychlost jako s wifi takze o nicem. Mam rok novou elektroinstalaci... wifi 5.ghz vyresila problem v zarusenem miste rychlost je tak 3x vyssi

Mas rok novou elektroinstalaci a nemas udelanou strukturovanou kabelaz site?!? Nechapu.
Vodu mas taktez privedenou pouze za dvere a dal po byte to nosis v kyblech, nebo ji mas zavedenou na mista kde je potreba?

Igoreso napsal:
1000Mbit pres wifi? Routrem za 999kc? To je snad vtip a ne mysleno vazne,ze?
Tuto rychlost jen kabelem. Kabel tahat lze vzdy. Narky zakazniku... Buuu,to nejde,chci wifi, buuu.... Jsem slychal kazdej den a po prvnim podivani hned 2,3trasy a uplne schovany kabel. Je to jen o lenosti.

Ono by to i slo, kdyz se pouziji vhodne pristupove body a vhodni klienti... bezneho uzivatele ale odradi vyssi cena


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 17 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.