Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 5. prosinec 2019, 16:03

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Modem pro slabý signál (chata)
PříspěvekZaslal v: po 19. srpen 2019, 13:40 
Nováček
Nováček

Založen: 19. srpen 2019
Nahoru
Zdravím,

vybírám nějaký modem na chatu, kam šoupnu svou SIMku. Aktuálně jsem to dělal tak, že jsem telefon připevnil držákem do auta na telefon ke sklu v horní části (nejlepší signál) a udělal jsem si z něj hotspot. Nyní sháním nějaké elegantnější a trvalé řešení. Hlavně proto, že mi to drancovalo baterku na telefonu.
Chtěl jsem to udělat ze starého telefonu (nějakej Asus). Sice to prý přijímalo LTE, ale reálná rychlost byla mizerná (asi 3 Mbit/s v centru Pardubic). Můj hlavní telefon je iPhone 8 a na ten jsem na chatě chytal něco okolo 8 Mbit/s – což neříkám, že je nedostačující, ale samozřejmě čím víc, tím líp. Zas musím brát v potaz, že na to mám hodně omezenej rozpočet, protože na chatě internet bude hlavně pro starší rodiče, kteří na tom budou brouzdat po internetu (zprávy, otevírací doby, recepty, ... Žádná videa ani stahování).
Chtěl bych se vejít do 2500 Kč.
Koukal jsem na nabídku a zaujaly mě tyto:
https://www.czc.cz/tp-link-tl-mr6400-wi ... 44/produkt
https://www.czc.cz/tp-link-m7200-lte-mo ... 12/produkt
Teď to beru fakt z laického hlediska, ale ten první mi přijde, že je spíš řešený na to, aby se někde postavil a tam nechal být. Ten druhý je spíše takový „do batohu“ a mám všude Wi-Fi.
Prioritou pro mě je rychlost internetu a dosah.
Ještě mám jednu otázku. O kolik jsou tato zařízení výkonnější. Jakou mohu čekat rychlost když ten iPhone měl 8 Mbit/s? Dá se nějak aspon naznačit: "Joo, bude to cca 2x rychlejší" nebo "Bude to zhruba stejné".

Děkuji za rady
Honza


 Profil  
 Předmět: Re: Modem pro slabý signál (chata)
PříspěvekZaslal v: po 19. srpen 2019, 14:10 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
A tu SIMku máš jakou, nějakou jen datovou? S jakou datovou službou? Nebo na telefonování, s nějakým datovým balíčkem?
(I) na tom může ta rychlost záviset.

A je to LTE SIMka?

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: Modem pro slabý signál (chata)
PříspěvekZaslal v: út 20. srpen 2019, 07:30 
Nováček
Nováček

Založen: 19. srpen 2019
Nahoru
No dali mi ji ve Vodafonu, že ji mám jako bonus k svýmu tarifu. Mám ten jejich studetský tarif "je to v tobě" nebo jak se to jmenuje. 10 GB (2GB navíc jako bonus)
SIMka je nová a LTE podporuje.
Prý na tom půjde i telefonovat (je to jiné číslo než to moje), ale že je to nevýhodné. Takže data se tahaj z mý hlavní SIM.


 Profil  
 Předmět: Re: Modem pro slabý signál (chata)
PříspěvekZaslal v: út 20. srpen 2019, 08:17 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Jo, tak co koukám, tam by ta rychlost neměla být tarifem omezena.
Takže bude záležet na technickém zařízení a síle a kvalitě signálu v místě příjmu.
S těmi zařízeními, co píšeš, zkušenost nemám.

Používal jsem USB modemy zapojené do routerů (pro LTE Vodafone K5150 nebo Huawei e3372h + D-Link DWR-116), z routerů přímo se SIM kartami Huawei B315 nebo stávající Vodafone B3000.
To vše ovšem ve větším městě (Hradec Králové).

Nějaké informace můžeš načerpat třeba tady:
https://www.lte-unas.cz/lte-v-praxi/testy-u-nas/

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: Modem pro slabý signál (chata)
PříspěvekZaslal v: út 20. srpen 2019, 08:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Citace:
asi 3 Mbit/s v centru Pardubic

Citace:
To vše ovšem ve větším městě (Hradec Králové).


Tu jizlivou poznamku sis mohl odpustit ;)


 Profil  
 Předmět: Re: Modem pro slabý signál (chata)
PříspěvekZaslal v: út 20. srpen 2019, 08:29 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Nebyla to jízlivá poznámka. Předpokládal jsem chatu mimo (město) Pardubice.
A záměrně jsem kriticky zautocenzuroval pojem velké město u HK na větší město v naprosto obecné rovině, bez vazby na cokoli.
Navíc nejsem rodilý hradečák a nějaká historická řevnivost je mi cizí.
Za těch 12 let, co bydlím v HK, nic takového nepozoruju.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.