Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 3. březen 2021, 10:43

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Pomoc ohladom pripojenia routru za UPC modem
PříspěvekZaslal v: st 26. srpen 2020, 19:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. prosinec 2013
Nahoru
Ahoj..potreboval by som poradit..mam modem od UPC...a zakupil som si vlastny router.
Upc modem chcem prehodit nastavit cisto ako modem a nie wifi...
Nasledne ked to nastavim na rezim modem..a do prveho portu napojim kabel..ktory nasledne pripojim do noveho routru tak do routru proste nejde net...vie mi niekto poradit kde robim chybu?

Router je TP-Link Archer C6 a upc modem je COMPAL rady CH7465LG

za kazdu radu vopred dakujem


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc ohladom pripojenia routru za UPC modem
PříspěvekZaslal v: st 26. srpen 2020, 21:08 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
To ti povi webove rozhrani routeru. Tam mj. zjistis, zda mas na WAN pridelenou adresu.
Rozsahy adres v rezimu bridge (jak ty rikas modem) a router se navic u toho Compalu lisi.


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc ohladom pripojenia routru za UPC modem
PříspěvekZaslal v: st 26. srpen 2020, 21:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. prosinec 2013
Nahoru
Takze to mam okukat v routri TP-Link?


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc ohladom pripojenia routru za UPC modem
PříspěvekZaslal v: st 26. srpen 2020, 21:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Jasne! V Compalu toho v tu chvili moc nevykoukas...


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc ohladom pripojenia routru za UPC modem
PříspěvekZaslal v: st 26. srpen 2020, 21:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
smht napsal:
Ahoj, keď tam adresa pridelená nebude? Že sa tak sprosto pýtam ale na totok som úplná lama

Tak to bude nekde chyba.
Proc se do toho vlastne poustis? Nestacilo by jen vypnout Compalu wifi a dat TP-link jako cil DMZ?


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc ohladom pripojenia routru za UPC modem
PříspěvekZaslal v: čt 27. srpen 2020, 06:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. prosinec 2013
Nahoru
Lebo keď compalu hodím do módu (modem) a nahodíme to do tplinku tak do tplinku nejde žiaden net, púšťam sa do toho kvôli tomu že ťa compala strašne blbne, je to proste čínsky shit


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc ohladom pripojenia routru za UPC modem
PříspěvekZaslal v: pá 28. srpen 2020, 10:01 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Tp link je taky Čína fyi.
Jinak kabel z compalu dáš do WAN portu tp linku a tam pro něj nastavis automatické nebo dynamické získání IP adresy.
Problém je beztak, že ho dáváš do jiné díry.
Stejně bys měl postupovat i v režimu router u compalu, akorát už by byla zátěž i na něm a bylo by lepší tp link nastavit jako AP.
Pokud jsi něco měnil, doporucim nejdříve tovární nastavení na obou.


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc ohladom pripojenia routru za UPC modem
PříspěvekZaslal v: pá 28. srpen 2020, 17:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. prosinec 2013
Nahoru
V cera som dal obe továrne nastavenia, compala som hodil do britch módu, použil som prvý port a router som nastavil s dynamickú ip, neurobilo to nič, vôbec mi to nejde rozbehať a to som sa s tým babral 2hodky, áno na sieť som mantak,tej nerozumiem.Napriek tomu prepojiť jeden kábel cez dve zariadenie viem mno s nejakého dôvodu to nefunguje.TP link som hodil aj do AP módu ale nepomohlo, proste tam stále nejde net cez to link


 Profil  
 Předmět: Re: Pomoc ohladom pripojenia routru za UPC modem
PříspěvekZaslal v: pá 28. srpen 2020, 19:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Když máš modem v režimu bridge, tak musíš routeru nastavit statickou IP adresu ze stejného rozsahu, ve které je IP adresa modemu a stejnou masku podsítě.

U routeru pak povol DHCP pro LAN, IP adresy by měly být v jiném rozsahu, jedná se o vnitřní síť pod NAT.

Na mobilu a v PC si pak nech IP adresu a adresu DNS serveru přidělovat automaticky z DHCP pro LAN.

Případně sem postni screenshoty nastavení IP adres modemu a routeru.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.