Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 8. březen 2021, 17:39

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Výpadky internetu, problém u mě nebo poskytovatele?
PříspěvekZaslal v: st 16. září 2020, 14:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. únor 2007
Nahoru
Mám ADSL od T-Mobile a neustále trpí na výpadky, někdy každý den, někdy i několikrát, někdy je týdny klid. Podle T-Mobile je linka v pořádku, ale technici se na to podívají a ozvou se. Měsíc pryč a nikdo nic.

Výpadky jsou od několika minut do několika hodin, i když poslední dobou vždycky jenom krátké. Internet se tváří připojený, ale prostě nefunguje. I na modemu svítí jak DSL, tak internet ok. Jedna nebo druhá LED zmizí až za dlouho, co opravdu nefunguje. Výměna routeru nepomohla.

Podle routeru je Line Status Connected, ale vypadá to takhle. Vzal jsem to několikrát během jednoho výpadku, pár minut po sobě.
upstream/downstream
Current Rate: 2236 / 23083 kbps
MAX Rate: 0 / 29759 kbps
SNR Margin: 0 / 0 dB
Line Attenuation: 0 / 21,2 dB
Errors: 0 / 0

upstream/downstream
Current Rate: 2236 / 23072 kbps
MAX Rate: 2846 / 29791 kbps
SNR Margin: 6,6 / 0 dB
Line Attenuation: 7,6 / 21,2 dB
Errors: 0 / 0

upstream/downstream
Current Rate: 2236 / 23094 kbps
MAX Rate: 2846 / 29991 kbps
SNR Margin: 6,5 / 9,2 dB
Line Attenuation: 7,6 / 21,2 dB
Errors: 0 / 0

Je to vždycky skoro stejné, jenom předevčírem mi to napsalo current rate 0 / 0 a errors 0 / 15758
Je něco co můžu zkusit z mojí strany? Prý mám špatné SNR Margin, majitel bytu říkal, že to zkoušel už řešit a že prý je tady moc připojení, nestíhá to a T-Mobile nemůže nic dělat. U mě skončili, protože to ani řešit nechcou, ale potřeboval bych vědět, jestli když přejdu k někomu jinému, tak nebude stejný problém. Dá se nějak ověřit nebo zjistit, jestli opravdu není problém u Cetinu?


 Profil  
 Předmět: Re: Výpadky internetu, problém u mě nebo poskytovatele?
PříspěvekZaslal v: st 16. září 2020, 15:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Nemáš tam někde i monitoring aktuálního datového toku? Jestli ti třeba jen něco nevytěžuje upload.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: Výpadky internetu, problém u mě nebo poskytovatele?
PříspěvekZaslal v: st 16. září 2020, 18:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. únor 2007
Nahoru
Statistika je tam očividně jenom pro wifi. Je to TP Link W9960, já vím, že to není žádná hitparáda. Jinak, co by mělo vytěžovat upload? Někdo se to děje i když přijdu domů, všechno vypnuté a Internet stejně nejde. Někdy padne, když mám připojený desktop, někdy když jsou připojené dva počítače a dva mobily.

A dělo se to i před tím, než jsem se přistěhoval. Jiný uživatel, jiný PC. Dělo se to vždycky, já to nějak toleroval, ale teď když jsem často doma, tak mě to začíná vytáčet.


 Profil  
 Předmět: Re: Výpadky internetu, problém u mě nebo poskytovatele?
PříspěvekZaslal v: pá 18. září 2020, 11:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. prosinec 2008
Nahoru
Keď technici hovoria, že je všetko v poriadku tak nebudú klamať. Zrejme je potrebné vedieť, že poskytovateľa nezaujíma ping niekde v internete, ale len ten, ktorý je na jeho sieti a infraštruktúre. Nemôžu predsa zodpovedať za ping iného poskytovateľa niekde na druhom konci internetu, zvlášt keď ti modem ukazuje 0/0 chýb.


 Profil  
 Předmět: Re: Výpadky internetu, problém u mě nebo poskytovatele?
PříspěvekZaslal v: pá 18. září 2020, 11:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Kontaktoval bych znovu poskytovatele s tracertem/speedtestem z inkriminované doby a požádal bych o preventivní přeportování na DSLAMu. S tím, že to dělá na více modemech.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: Výpadky internetu, problém u mě nebo poskytovatele?
PříspěvekZaslal v: ne 20. září 2020, 18:16 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
kdyžtak číslo/adresu do sz

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.