Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 5. březen 2021, 16:51

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Priorita adaptéru - win10
PříspěvekZaslal v: st 28. říjen 2020, 19:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
máme vytvořenou vpn síť, pingáme na sebe v pohodě, já mám ip 192.168.1.200, kámoš 192.168.1.201

ale nikdy se nevidíme v žádné hře v LAN, prostě se nespojíme... podezírám jedno nastavení, který ve windows 10 nemůžu najít, ve windows 7 se nachází v centrum síťových spojení > upřesnit > upřesnit spojení a vypadá takhle https://abload.de/img/vstiekqujik.png

tam je naprtosto nezbytné, aby byla virtuální adaptér jako první připojení, aby se staré hry pokusili vždy směřovat komunikaci do téhle VPN

nemá někdo tušení, kde se tohle nastavení nachází ve win10 a nebo proč se prostě ve hrách nevidíme? vyzkoušen grim dawn, heroes, warcraft 3 a nic.

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Priorita adaptéru - win10
PříspěvekZaslal v: st 28. říjen 2020, 21:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Spise hledej v nastaveni VPN split tunneling a ten vypni. Pripadne, jestli VPN jdou na pevno nastavit routy.

Jinak Grim Dawn by ti mel jit naprimo pres net i bez VPN.


 Profil  
 Předmět: Re: Priorita adaptéru - win10
PříspěvekZaslal v: st 28. říjen 2020, 21:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
vim, ze grim dawn jde i pres servery, my ho používáme na test právě tý LAN a vpn, ale ono nám to nejde nikde :(

VPN je rozjetá přes openVPN, mikrotik router https://www.czc.cz/mikrotik-rb2011uias- ... 92/produkt

ja mam neverejnou ip, kamos kterej hostuje server ma verejnou

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Priorita adaptéru - win10
PříspěvekZaslal v: st 28. říjen 2020, 21:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Zkus tohle reseni s pridanim routy pro VPN ve Win10:
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=135700


 Profil  
 Předmět: Re: Priorita adaptéru - win10
PříspěvekZaslal v: čt 29. říjen 2020, 10:25 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 16. srpen 2009
Nahoru
Kdysi jsme pouzivali programek forcebindip


 Profil  
 Předmět: Re: Priorita adaptéru - win10
PříspěvekZaslal v: čt 29. říjen 2020, 19:07 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Myslím že to bude tohle:
Nastavení - Síť a internet - Stav -> Změnit možnosti adaptéru -> right click - vlastnosti - IPV4 (u vpn Sítě - IPV4) - Upřesnit - tam by měla být metrika, to chce odškrtout automaticky a napsat číslo. nevím teď přesně, jestli vyšší nebo nižší je vyšší priorita, ale nejspíš 1 = nejvyšší. Nejspíš to budeš muset nastavit na obou adaptérech.


 Profil  
 Předmět: Re: Priorita adaptéru - win10
PříspěvekZaslal v: pá 30. říjen 2020, 17:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
prioritu přes metriku jsme zkoušeli, bohužel to buď systém, nebo hra, neumí přečíst - třeba heroes 3 hned zobrazuje LAN adresu sítě, ve které vyhledává hry a u mě na win 7 se tam korektně zobrazuje VPN adresa, ale kámošovi na win10 to tam pořád zobrazuje jeho LAN, případně veřejná WAN, místo jeho vlastní VPN, kde je také připojený (VPN a jeho LAN jsou 2 různé sítě)

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Priorita adaptéru - win10
PříspěvekZaslal v: pá 30. říjen 2020, 19:35 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Problém bude potom jedině v MK.
killerek napsal:
Zkus tohle reseni s pridanim routy pro VPN ve Win10:
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=135700

Tohle jsi zkoušel?


 Profil  
 Předmět: Re: Priorita adaptéru - win10
PříspěvekZaslal v: pá 30. říjen 2020, 20:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
nene, úplně se v tom nevyznám, vpn jsme nakonfigurovali podle https://www.youtube.com/watch?v=WzApPczmA_c a i tak to bylo vcelku divoký a chtělo to spoustu laborování metodou pokus-omyl, kdy jsme prostě hrabali na všechno možný, až dokud to nedělalo to, co mělo, takže je klidně možný, že tu vpn máme prostě blbě udělanou, původní plán byl, že to bude rovnou připojovat do jeho interní LAN, ale tak to prostě nefungovalo... při jiným pokusu to zase byla VPN PPTP, která umožní jen "jednoho uživatele v síti" pro připojení do jiné, takže to taky nebylo ono

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Priorita adaptéru - win10
PříspěvekZaslal v: pá 30. říjen 2020, 20:30 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
No když to čtu... Proč jednoduše nepoužijete hamachi?


 Profil  
 Předmět: Re: Priorita adaptéru - win10
PříspěvekZaslal v: pá 30. říjen 2020, 23:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
to nefunguje, ani třeba radmin nebo gameranger, je nutný, aby to nainstalovalo vlastní TAP, jinak si s tím oldschool lan hry neporadí

jediný podobný, co kdy fungovalo, bylo tunngle, který je už ale pár let zrušený...

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.