Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 5. březen 2021, 18:33

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: O2tv od jiného providera
PříspěvekZaslal v: ne 6. prosinec 2020, 16:28 
Nováček
Nováček

Založen: 06. prosinec 2020
Nahoru
Dobrý den.Může prosím Vás int.provider nějakým způsobem blokavat nebo přibržďovat o2tv.Změnil jsem poskytovatele nebyl jsem ani před tím u O2,no a obraz je tak o 20 až 30%horší.
Díky za reakce
Franta


 Profil  
 Předmět: Re: O2tv od jiného providera
PříspěvekZaslal v: ne 6. prosinec 2020, 17:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Tak technicky se dá ledaccos, ale nevím, proč by to dělal.
Pokud jde o set-top box, připoj ho kabelem a prožeň ho resetem, aby si aktualizoval FW. Tam bývá největší brzdou právě WiFi. Seťák dynamicky přizpůsobuje rozlišení/bitrate dostupnému datovému toku. Taky si zkontroluj, že si nevytěžuješ konektivitu třeba nějakým cloudem (Onedrive, iCloud, Dropbox).

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: O2tv od jiného providera
PříspěvekZaslal v: ne 6. prosinec 2020, 17:48 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
O2TV je multicast/unicast, tedy UDP, tedy bez potvrzování, tedy bez potřeby mít volné pásmo v uploadu. Ale jako obvykle to chce kabel, jestli máš místního wifistu a/nebo STB připojený wifi tak velký špatný....

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: O2tv od jiného providera
PříspěvekZaslal v: ne 6. prosinec 2020, 17:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Ne v OTT režimu, tam je to normálně TPC/IP. Weslo mluví o IPTV režimu.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: O2tv od jiného providera
PříspěvekZaslal v: ne 6. prosinec 2020, 18:04 
Nováček
Nováček

Založen: 06. prosinec 2020
Nahoru
Jedu všechno přes kabel,STB jsem hodil do továrního nastavení.Internet je optika i ten předešlý byl.Kabel do STB jsem vyměnil,ale je to prostě horší.Zítra cinknu na jejich podpou aby sem poslali nějakého ferdu a kouknul do modemu.Já akorát tak vím že se tomu říká modem :oops:
Díky za Váš čas


 Profil  
 Předmět: Re: O2tv od jiného providera
PříspěvekZaslal v: ne 6. prosinec 2020, 18:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Podívej se, jaký bitrate Ti to bude ukazovat na kanálu 777.
Pak si v STB zkontroluj, že máš nastavenu kvalitu na HD (ne SD).
A nastav si obrazový výstup na 1080p, to ten seťák umí nejlépe (má hnusný 4K přepočet).

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: O2tv od jiného providera
PříspěvekZaslal v: ne 6. prosinec 2020, 18:26 
Nováček
Nováček

Založen: 06. prosinec 2020
Nahoru
Africké nebe ukazuje 540p25 a přeskakuje to na 720p25 A to ostatní nastavení mám přesně jak má být.


 Profil  
 Předmět: Re: O2tv od jiného providera
PříspěvekZaslal v: ne 6. prosinec 2020, 18:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Nejčastější příčinou je, že i když je tam strčený kabel, jede to přes WiFi, protože se to kdysi připojilo na WiFi. Zkontroluj v nastavení, že fakt jedeš přes kabel...
Druhou nejpravděpodobnější příčinou je ten vytížený trafik. Máš možnost si třeba v routeru zobrazit aktuální trafik na WAN?
Jo a ještě jak se to chová na PC v Chromu/Firefoxu? Pokud to na PC jede OK, může být prostě jen vadný seťák.
Až pak bych volal providerovi.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: O2tv od jiného providera
PříspěvekZaslal v: ne 6. prosinec 2020, 18:47 
Nováček
Nováček

Založen: 06. prosinec 2020
Nahoru
Jede to na kabel,to bylo první.Ta změna se projevila když mne připojil technik na jejich síť.Do té doby byl obraz jak vínko,modem je úplně nový(tp-link AC1200).Já si myslím že tam je něco špatně nastaveno,ale pro mne špaňelská vesnice :oops: https://www.2i.cz/i/VSlNz
https://www.speedtest.net/result/10542651432.png


 Profil  
 Předmět: Re: O2tv od jiného providera
PříspěvekZaslal v: ne 6. prosinec 2020, 19:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Tak to jsem zvědavý, co zjistíte.
Na PC se to teda chová OK?

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: O2tv od jiného providera
PříspěvekZaslal v: út 8. prosinec 2020, 22:36 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
pilarius napsal:
Ne v OTT režimu, tam je to normálně TPC/IP. Weslo mluví o IPTV režimu.

Fakt? Je to jisté? (jinak UDP je taky nad IP) Měl jsem za to, že vlastní stream je vždy UDP, možná MTP nebo tak něco...

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: O2tv od jiného providera
PříspěvekZaslal v: st 9. prosinec 2020, 00:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Můžu ještě zítra ověřit u fundovanějších, zdali je to TCP, pokud Tě to zajímá, ale UDP to rozhodně není, jelikož v OTT obraz nemůže kostičkovat (respektive pokud k tomu dojde, a téměř vůbec se to nestává, není to přenosem, ale buď na zdroji streamu, nebo u výstupu) a jelikož je v OTT značné zpoždění oproti IPTV (až v řádu mnoha desítek sekund).

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.