Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 3. březen 2021, 10:45

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Nemůžu zprovoznit NAS přes modem
PříspěvekZaslal v: pá 18. prosinec 2020, 19:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2011
Bydliště: Dubí u Teplic
Nahoru
Zdravím, mám problém ohledně připojení krabičky která má fungovat jako NAS. Jedná se o tuhle krabičku z Aliexpressu https://a.aliexpress.com/_mt8SGEp a modem mám Smart box od O2 problém je v tom že když krabičku připojím do modemu tak ji modem nepřiřadí IP adresu a když to udělám ručně tak se odpojí krabička a nic prostě se neděje a bez toho nemůžu krabičku zprovoznit z aplikace na mobil a ani z Windows. V manuálu se sice píše že to mám zapojit do routeru ale ten nemám a je divné proč by modem neuměl udělat to samé. Snažil jsem se domácí úložiště řešit i přes USB ve Smart boxu ale soubory tam jen dám ale nemůžu je mazat tak jsem to chtěl řešit jinak ale to taky jaksi nejde.

_________________
CPU: Intel Core i9 9900K, Základní deska: MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon, RAM: 4x8GB DDR 4 Kingston HyperX RGB XMP 3200MHz, GPU: MSI GeForce RTX2080 Ti Gaming X Trio 11 GB, Zdroj: EVGA Supernova 750 G3, Disk: ADATA SX8200 Pro 2TB + Seagate FireCuda - 2TB SSHD, Monitor: Dell S2716DG - 27" G-sync, OS: Windows 10 Pro 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Nemůžu zprovoznit NAS přes modem
PříspěvekZaslal v: pá 18. prosinec 2020, 20:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Tak na LAN je ten modem v roli routeru, takže máš zapojeno do routeru.
Nechápu, proč by to nepřidělovalo IP. Nezapojuješ to do LAN2/TV portu?

Co se týče USB přímo v SB, mělo by to jet přes FTP, takže nerozumím, proč by nešlo mazat. Kde je zkoušíš mazat a co ti to hlásí?

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: Nemůžu zprovoznit NAS přes modem
PříspěvekZaslal v: pá 18. prosinec 2020, 21:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2011
Bydliště: Dubí u Teplic
Nahoru
Ne ne zapojil jsem ji mimo ten konektor který je určen pro TV a stejně nic prostě v aplikaci smartboxu vidím že se připojilo zařízení do lan ale je bez IP adresy když kliknu na tu položku IP adresa tak ji můžu buď vyplnit ručně nebo tam můžu zaškrtnout použít dynamickou IP adresu ale ať udělám jedno nebo druhé tak se zařízení přesune Mezi odpojené a nic se neděje tak že ji nevidí ani oficiální aplikace té Q2 a ani Windows aplikace.

A co se týče USB u SB tak tam se mi to rozhodit nepodařilo prostě zapojím disk se přihlásí ve Windows a sítě tam se na něj dostanu i nakopiruju soubor ale už ho nevymažu prostě jen mi to dovolí přejmenovat ani nabídka odstranit tam není když na soubor kliknu pravím tlačítkem. Vím že tam je možnost FTP ale ten je jen čtení toť vše nijak to změnit nejde. Zkoušel jsem tam i profil na čtení a zápis vytvořit něco se sice vytvořilo ale nic to neudělalo a profil ani nešel smazat furt to házelo chybu tak jsem to musel resetovat do továrka.

_________________
CPU: Intel Core i9 9900K, Základní deska: MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon, RAM: 4x8GB DDR 4 Kingston HyperX RGB XMP 3200MHz, GPU: MSI GeForce RTX2080 Ti Gaming X Trio 11 GB, Zdroj: EVGA Supernova 750 G3, Disk: ADATA SX8200 Pro 2TB + Seagate FireCuda - 2TB SSHD, Monitor: Dell S2716DG - 27" G-sync, OS: Windows 10 Pro 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Nemůžu zprovoznit NAS přes modem
PříspěvekZaslal v: pá 18. prosinec 2020, 21:49 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Asi pátej komentář:
The device does not correspond to the description, streaming video is not transmitted to either the TV or the computer. Samba doesn't work. You can only get remote access to files on the disk. Watch online only from the phone. Be careful!!!

prostě to vyhoď a kup si z druhý ruky opravdový NAS. Bude stát asi tak stejně...

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: Nemůžu zprovoznit NAS přes modem
PříspěvekZaslal v: pá 18. prosinec 2020, 23:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2011
Bydliště: Dubí u Teplic
Nahoru
Ano ten komentář jsem četl taky ale on se aspoň dostal dál jak já ten příštup tam asi měl ale já ho nemám vůbec ani snaha prostě :D . Jinak asi jo no koupit jedině něco od Synology nebo nevím jestli existuje ještě něco jiného. Když Smart box se s FTP odmítá bavit i když by to umět měl.

_________________
CPU: Intel Core i9 9900K, Základní deska: MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon, RAM: 4x8GB DDR 4 Kingston HyperX RGB XMP 3200MHz, GPU: MSI GeForce RTX2080 Ti Gaming X Trio 11 GB, Zdroj: EVGA Supernova 750 G3, Disk: ADATA SX8200 Pro 2TB + Seagate FireCuda - 2TB SSHD, Monitor: Dell S2716DG - 27" G-sync, OS: Windows 10 Pro 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Nemůžu zprovoznit NAS přes modem
PříspěvekZaslal v: so 19. prosinec 2020, 06:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Můžeš to připojit i přímo do PC, abychom neřešili dva krámy najednou.
FTP umí tvůj PC, do toho smartbox tahat nemusíš. Bohužel jsem na ali nenašel žádný manuál, kde bychom se dozvěděli default IP, pokud to vůbec něco takového má.

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: Nemůžu zprovoznit NAS přes modem
PříspěvekZaslal v: so 19. prosinec 2020, 07:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2011
Bydliště: Dubí u Teplic
Nahoru
Jako jo PC to zřejmě asi umět bude ale chtěl jsem to právě i kvůli televizi v obýváku kde to převážně obývá máma abych hodil něco na ten disk od sebe z pokoje a ona aby si to v TV přehrála zkrátka abych furt nechodil s diskem sem a tam.

Jinak oficiální stránka výrobce je tady http://www.airdisk.cc třeba něco objevíš. Jen ať jsem nevyhodil 1000 Kč zbytečně.

_________________
CPU: Intel Core i9 9900K, Základní deska: MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon, RAM: 4x8GB DDR 4 Kingston HyperX RGB XMP 3200MHz, GPU: MSI GeForce RTX2080 Ti Gaming X Trio 11 GB, Zdroj: EVGA Supernova 750 G3, Disk: ADATA SX8200 Pro 2TB + Seagate FireCuda - 2TB SSHD, Monitor: Dell S2716DG - 27" G-sync, OS: Windows 10 Pro 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Nemůžu zprovoznit NAS přes modem
PříspěvekZaslal v: so 19. prosinec 2020, 09:58 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Našel jsem jen tohle, snad ti to k něčemu bude https://www.airdisk.cc/document/28.html

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: Nemůžu zprovoznit NAS přes modem
PříspěvekZaslal v: so 19. prosinec 2020, 14:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2011
Bydliště: Dubí u Teplic
Nahoru
Zkusím použít tu IP jak je v tom návodu ale i tak je to divný v manuálu co jsem dostal k tomu tak tam se jen píše abych to připojil k routeru a přes aplikaci nastavil ale ta aplikace tu krabičku právě nevidí kvůli chybějící IP

_________________
CPU: Intel Core i9 9900K, Základní deska: MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon, RAM: 4x8GB DDR 4 Kingston HyperX RGB XMP 3200MHz, GPU: MSI GeForce RTX2080 Ti Gaming X Trio 11 GB, Zdroj: EVGA Supernova 750 G3, Disk: ADATA SX8200 Pro 2TB + Seagate FireCuda - 2TB SSHD, Monitor: Dell S2716DG - 27" G-sync, OS: Windows 10 Pro 64bit


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.