Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 8. březen 2021, 04:57

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 140 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 11:30 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Č.Budějovice
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
wector: RH si stanovil podmínky, který není jednoduchý splnit. Sám použil GF7 SLI, nastavil si max. detaily, max. AA/AF, co jeho hardware umí a změřil framerate. A chce, aby někdo dodal screenshoty s vyšší kvalitou a minimálně stejným framerate. V tom je kámen úrazu. Protože abys dosáhl vyššího framerate i kvality, bylo by třeba CrossFire a přestože je v prodeji, není momentálně nikdo, kdo by ho měl k dispozici. Taky stojí za povšimnutí, že s tímhle požadavkem přišel až poté, co s na PCT CF testovalo. Asi aby byla jistota, že to skutečně nikdo nezopakuje. Vymysli si vlastní pravidla a nemůžeš prohrát :wink: Kdyby si byl tak jistý, jak tvrdí, hodil by výsledky z jedný karty, což je konfigurace, kterou používá a která zajímá 99% uživatelů.

Krom toho si pořád mele svou a zatím nebyl schopný odpovědět ani na jeden věcný argument, pouze uráží ostatní.

_________________
Nejlepší moderátor ve výslužbě


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 12:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červen 2005
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
Petr Štefek s omezením na minimálně 60FPS souhlasil a screenshoty dodá. Také jsme se dohodli na screenshotech z Battlefield 2, Quake 4 a Serious Sam 2. Akorát to nebude hned, já i on máme i jinou práci..

Btw, u screenshotů pod 60FPS mohu použít 32x SLI FSAA, na to se ATI rovněž nechytá, ale to dělat nechci, 60FPS je na high-end kartu dle mého minimum ;-)

Ale těch pár screenshotů z HL2 sem nikdo nedává z jednoho prostého důvodu - jsem si JISTÝ, že je někdo udělal, zabere to 10 minut, porovnal je, zjistil že ATI má oproti NVIDIA humusový obraz, a tak raději mlčí.. Lepší důkaz jsem ani nepotřeboval :-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 12:41 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Č.Budějovice
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
radekhulan napsal:
Ale těch pár screenshotů z HL2 sem nikdo nedává z jednoho prostého důvodu - jsem si JISTÝ, že je někdo udělal, zabere to 10 minut, porovnal je, zjistil že ATI má oproti NVIDIA humusový obraz, a tak raději mlčí.. Lepší důkaz jsem ani nepotřeboval :-)

Dobře, víš co? Když jde o kvalitu, zajímal by mě screenshot kvality z 3DMarku 2005/GeForce7 SLI. Konkrétně "Filtering & AA" s nastavením:

MipMap coloring: off
Texture Type: High Quality
Geometry Type: Triangle

Magnification filter: Anisotropic
Minification filter: Anisotropic
MipMapping: Linear
Current Filter Type: Trilinear Anisotropic

AntiAliasing Level: 0
AntiAliasing Quality: 0
Anisotropy Level: 16
Lod Bias: 0.0
Distance & Angle: 0

(prostě max. kvalita, pouze bez AA)

V driverech klidně vypni všechny optimalizace, pouze nastavení AA/AF nech na 3DMarku. Je to záležitost na 2 minuty.

_________________
Nejlepší moderátor ve výslužbě


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 12:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červen 2005
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
no-X napsal:
Dobře, víš co? Když jde o kvalitu, zajímal by mě screenshot kvality z 3DMarku 2005/GeForce7 SLI. Konkrétně "Filtering & AA" s nastavením:


Ve 3DMark05 nejde dělat "saves" jako ve hrách, takže bohužel to nejde porovnat, nikdy neuděláme stejné místo... Moje "saves" pro HL2, hru hrubě optimalizovanou pro ATI, ovšem máš, takže do toho :-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 12:52 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 10. červen 2005
Bydliště: In a galaxy, far, far away...
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
no-x: Ja se opet musim zastat RH:
Test CF, 26.10.2005 http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=5560&Itemid=44

Vyzva RH, 1.10.2005 http://hulan.cz/blog/item/soutez-o-nejlepsi-kvalitu-obrazu-half-life-2

Vezmu-li v uvahu urcitou problevu mezi napsanim a uverejnenim testu, tak stejne dojdu k tomu, ze 25 dni je dost dlouha, aby se ty screeny stacily udelat... A ze pouzil SLI? Nekomu to prijde jako podraz, me to prijde jako vyuziti moznosti - nebo by si do recenze Opteronu 144 nezahrnul OC? To je taky vyuziti moznosti... Ze ATi nezvladne ruzny AA, AF a kdovi co jeste pri 60fps je problemem ATi, pro me je to jenom vymluva, stejne jako to, ze se CF neda sehnat.

Jednou tu vsichni tvrdi, ze ma ATi lepsi obraz, tak to dokazte, nehledejte porad vymluvy. Ja to beru takhle: RH dal na web svuj nazor, ze ma nVidia lepsi obraz nez ATi a oprel se o sve screen-shoty. Proti nemu se postavili lide z PCT a tvrdi, ze ma lepsi kvalitu obrazu ATi, ale uz to nemaji cim dokazat.

Uprimne me je celkem u (_._), jak to dopadne, mam 6600GT, obraz mam urcite horsi a taky ziju ;)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 13:09 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Č.Budějovice
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
radekhulan napsal:
no-X napsal:
Dobře, víš co? Když jde o kvalitu, zajímal by mě screenshot kvality z 3DMarku 2005/GeForce7 SLI. Konkrétně "Filtering & AA" s nastavením:


Ve 3DMark05 nejde dělat "saves" jako ve hrách, takže bohužel to nejde porovnat, nikdy neuděláme stejné místo... Moje "saves" pro HL2, hru hrubě optimalizovanou pro ATI, ovšem máš, takže do toho :-)

Pokud použiješ uvedené nastavení, lze to porovnat. Je to pouze tunel s texturou dřeva. Takže pokud se nebudeš posouvat a uděláš screenshot z původního místa, není s porovnáním problém :-)

_________________
Nejlepší moderátor ve výslužbě


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 14:31 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
Jsem ochoten udelat na X1800XT ty screeny z HL2, nevim sice s jakym fps ale v ramci moznosti jedne karty je udelam klidne.Akorat az o vikend, jsem mimo mesto a vratim se az v patek vecer a nemam HL2 doma, musim sehnat ale o vikend je to realne.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 15:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červen 2005
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
OBR napsal:
Jsem ochoten udelat na X1800XT ty screeny z HL2, nevim sice s jakym fps ale v ramci moznosti jedne karty je udelam klidne.Akorat az o vikend, jsem mimo mesto a vratim se az v patek vecer a nemam HL2 doma, musim sehnat ale o vikend je to realne.


Super. Nastav ATI drivery jak uznáš za vhodné, ale zachovej min 60FPS.. Taková je dohoda i s Petrem Štefkem.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 16:59 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Č.Budějovice
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
Screenshot ze 3DMarku05 nebude?

Trochu mi to připomíná tvojí předchozí reakci:
Citace:
Ale těch pár screenshotů z HL2 sem nikdo nedává z jednoho prostého důvodu - jsem si JISTÝ, že je někdo udělal, zabere to 10 minut, porovnal je, zjistil že ATI má oproti NVIDIA humusový obraz, a tak raději mlčí.. Lepší důkaz jsem ani nepotřeboval

... jen s opačným výsledkem :)

_________________
Nejlepší moderátor ve výslužbě


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 17:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červen 2005
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
no-X napsal:
Screenshot ze 3DMarku05 nebude?


já čekám na tebe a stále nic, chceš abych reagoval na tvůj screenshot z ATI, a pořád zde není, dej sem screenshot z 3DMark05 ať vím které místo, a já to doplním..

také zde pořád nejsou screenshoty z HL2, moje saves jsem sem dával už včera..

Jak jsem říkal, těch pár screenshotů z HL2 z ATI sem nikdo nedává z jednoho prostého důvodu - jsem si JISTÝ, že je někdo udělal, zabere to 10 minut, porovnal je, zjistil že ATI má oproti NVIDIA humusový obraz, a tak raději mlčí.. Lepší důkaz jsem ani nepotřeboval..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 18:10 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 29. květen 2003
Bydliště: Orlová-Lutyně
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
Ukazka shimmeringu na 7800GTX, ovladace 81.94 implicitni nastaveni, WoW nastaven na maximalni detaily.

Video (3.3MB) stahujte zde.

Snizenim rozliseni a kompresi se to velmi zlepsilo ale v originalu je "mravenceni" VELMI neprijemne. A nepomaha ani LOD clamp. Paradoxne je ve wow lepsi srazit filtrovani na minimum protoze toto velmi rusi.

_________________
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 18:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červen 2005
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
miho napsal:
Ukazka shimmeringu na 7800GTX, ovladace 81.94 implicitni nastaveni


ach jo, tak si ty ovladače nastav na High Quality místo na Quality, zapni si TPAA, a pak to otestuj ;-) NVIDIA provádí v Quality módu optimalizace, které mohou mít v některých hrách (WoW) za výsledek shimmering, řešení je přepnutí na High Quality. Osobně to mám nastaveno jako Global Settings, stejně tak jako drtivá většina hráčů co preferují kvalitu obrazu nad výkonem... Nemyslím si, že bys byl tak tupý a nevěděl to, jen se snažíš o demagogii ;-)

Doporučil bych skutečně udělat místo demagogie screenshoty z HL2, veřejnost už ztrácí naději v objektivnost PCT.cz ;-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 18:46 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Č.Budějovice
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
Obrázek

Klikneš na toto tlačítko, odsouhlasíš rozlišení (1024*768), nastavíš přes F-klávesy a +/-, co jsem vypsal výše:

Citace:
MipMap coloring: off
Texture Type: High Quality
Geometry Type: Triangle

Magnification filter: Anisotropic
Minification filter: Anisotropic
MipMapping: Linear
Current Filter Type: Trilinear Anisotropic

AntiAliasing Level: 0
AntiAliasing Quality: 0
Anisotropy Level: 16
Lod Bias: 0.0
Distance & Angle: 0

(prostě max. kvalita, pouze bez AA)

V driverech klidně vypni všechny optimalizace, pouze nastavení AA/AF nech na 3DMarku. Je to záležitost na 2 minuty.


A přes F12 uděláš screenshot, který najdeš v adresáři "3DMark05\screenshot". Podrobnější návod s obrázky ti momentálně neudělám, jedu právě na Matroxu. Ale myslím, že takhle je to srozumitelný dost, není na tom co zkazit :-)

_________________
Nejlepší moderátor ve výslužbě


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 19:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červen 2005
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
no-X napsal:
Podrobnější návod s obrázky ti momentálně neudělám, jedu právě na Matroxu. Ale myslím, že takhle je to srozumitelný dost, není na tom co zkazit :-)


V tom případě nemá smysl screenshot dělat, není to s čím porovnat (jedině s tvým Matroxem) ;-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 19:16 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Č.Budějovice
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
Ale je. Udělej screenshot na G70 a já srovnání při identickým nastavení na ATině zajistím. Jak, to je moje věc. Ale teď to vázne na tobě. Zatím vidím jenom výmluvy, výmluvy a výmluvy. :)

_________________
Nejlepší moderátor ve výslužbě


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 19:18 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 29. květen 2003
Bydliště: Orlová-Lutyně
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
Ver mi, ze ac jsem to predtim nezduraznil, jsem testoval vselicos. Prepnuti na high quality pomuze jen nepatrne a TPAA x4 v zasade jen maskuje problem a navic take situaci zcela neresi (HQ + 4x supersampling video zde).

Navic verim, ze tak vazne artefakty by se nemely v defaultnim nastaveni ovladacu objevit. Ovsem tvuj nazor, ze to je zcela v poradku, ti neberu.

_________________
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 19:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červen 2005
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
no-X napsal:
Ale je. Udělej screenshot na G70 a já srovnání při identickým nastavení na ATině zajistím. Jak, to je moje věc.


Navrhl jsi to, dodej tedy screenshot, já udělám pak ten samý. Kecáš jen ty, já dodal screenshotů už mraky, ty 0.

Nehledě na to, že dělat screenshot na high-endové kartě bez FSAA a TPAA je kravina, ale pokud si od toho něco slibuješ, co je VIDĚT v reálné hře, pak ok ;-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 19:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červen 2005
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
miho napsal:
Navic verim, ze tak vazne artefakty by se nemely v defaultnim nastaveni ovladacu objevit. Ovsem tvuj nazor, ze to je zcela v poradku, ti neberu.


S tímto rozhodně souhlasím, default nastavení NVIDIA ovladačů má k ideálu daleko, já si po každé instalaci Forceware nastavuji kvalitu na High Quality, dále TPAA On, Gamma AA On a Negative LOD Bias na Clamp, jinak tam mírný shimmering může být v určitých hrách vidět. Poté se "shimmeringem" problém není...

V pár hrách si k tomu také nastavuji 32x SLI FSAA :-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 19:51 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Č.Budějovice
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
radekhulan napsal:
no-X napsal:
Ale je. Udělej screenshot na G70 a já srovnání při identickým nastavení na ATině zajistím. Jak, to je moje věc.


Navrhl jsi to, dodej tedy screenshot, já udělám pak ten samý.

Čeho se bojíš?
radekhulan napsal:
Kecáš jen ty, já dodal screenshotů už mraky, ty 0.

Stanovil sis vlastní pravidla a hodil link na screenshoty. To je všechno. Ale když bys měl dodat screenshot, který neodpovídá přesně tvým pravidlům, vyhýbáš se tomu jak můžeš. Jestli si seš s kvalitou obrazu G70 tak jistý, dodej screenshot. Na mě to působí tak, že screenshot už dávno máš, ale bojíš se, že by mohl vypadat hůř než ten z ATiny. Takže opět výmluvy, výmluvy a výmluvy :-)
radekhulan napsal:
Nehledě na to, že dělat screenshot na high-endové kartě bez FSAA a TPAA je kravina, ale pokud si od toho něco slibuješ, co je VIDĚT v reálné hře, pak ok ;-)

Bavíme se o kvalitě anizotropní filtrace. Proč do toho taháš antialiasing?

_________________
Nejlepší moderátor ve výslužbě


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. listopad 2005, 19:54 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červen 2005
 Odpovědět s citací Reportovat tento příspěvek Nahoru
no-X napsal:
Bavíme se o kvalitě anizotropní filtrace. Proč do toho taháš antialiasing?


Kvalitu AF vidíš skvěle zde:
http://hulan.cz/blog/item/verejna-vyzva ... ctuning-cz

Až dodáš screenshot, udělám jej také, přestože AF 16x + AA 0x je v reálné hře hovadina.. A čekám také na screenshoty z HL2, zatím se tu jen mele pantem, a skutek příznivců ATI utek...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 140 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Můžete zakládat nová témata v této sekci
Můžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.