Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je so 18. listopad 2017, 20:10

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Skylake + PCIe 1394a + MAudio FW410 = lupání
PříspěvekZaslal v: st 5. červenec 2017, 11:32 
Nováček
Nováček

Založen: 06. říjen 2009
Nahoru
Zdravím,

není to tak dlouho, co jsem k vůli upgrade ze Soc. 775 na Haswell musel nehradit interní studiovou zvukovku PCI M-Audio Delta 1010LT - externí Firewire IEEE 1394a M-Audio FW410 - viz:

viewtopic.php?f=19&t=238369&hilit=maudio

a teď při přechodu na Skylake, už se můžu jít zase klouzat :-(

Musel jsem vyměnit PCI IEEE řadič, za PCIe , protože nová deska už ani nemá PCI a stejně mi externí IEEE zvukovka prská / lupe a to tak divně, že normálně windows zvuky to skoro nejde slyšet, muzika v klidu jakš/takš jak je tam hodně šlapáku a síla už to lupe a hlavně při videu to lupe.

Zkoušel jsem v BIOSu vypínat Hypertrading, PCIe jsem přepínal speed Gen1-Gen3, ve správci jsem vypnul časovač událostí s vysokou přesností, ale pořád to lupe.

Když pustím samostatné MP3 bez videa, lupne to jen občas, když jede video i z youtube, lupe to jak blázen.

Je to jako kdyby se to nějak hádalo s interní grafikou.

Nesetkal se s tím někdo ???? Prosím o pomoc ????

Konfigurace:
i7-6700k + Asus Maximus Ranger VIII + Kouwell KW-5101+ M-Audio FW410 + Win7 x64

Díky, J.


 Profil  
 Předmět: Re: Skylake + PCIe 1394a + MAudio FW410 = lupání
PříspěvekZaslal v: pá 7. červenec 2017, 12:56 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
Ahoj. Jak to lupání zní? co to dělá přesně? Vypozoroval jsi nějaké detaily?
Takhle z dálky mi to přijde jako nějaký konflikt hardwaru nebo rozpadlá synchronizace bůhví čeho. Když jsem si koupil novou pořádnou zvukovku, taky jsem s tím měl dobře týden práce a troubleshootingu, než jsem jí rozjel k plné spokojenosti.

První co bych udělal je, že bych jí zkusil někde jinde, jestli se v mezičase nerozbila. Pak bych zkusil, prohledat správce zařízení a v biosu "porochat" IO.

_________________
CPU: i5 3570 undervolt, MB: Asus P8B75, GPU: GB GTX 660OC, RAM Kingston 8GB 1600MHz DDRIII, SSD: Kingston V200+ 64GB, HDD: Seagate 1TB ST1000DM003, Case: Fractal Desigh ARC Mini.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Ati and nVidia people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: Skylake + PCIe 1394a + MAudio FW410 = lupání
PříspěvekZaslal v: ne 9. červenec 2017, 13:59 
Nováček
Nováček

Založen: 06. říjen 2009
Nahoru
Ahoj,
díky za radu, zvukovkou momentálně nemám kde jinde vyzkoušet, ale přežila toho už hodně a teď ležela na stole a ani se sní nehnulo.

Zkusím ještě vypojit interní napájení toho PCIe 1394a řadiče a zvukovku napájet externím zdrojem, ale tím to asi nebude.

Zní to takhle:

https://youtu.be/RTzQHzkgSJ4

Ale nevím, jestli to tam půjde slyšet, nedokážu to korektní posoudit....


 Profil  
 Předmět: Re: Skylake + PCIe 1394a + MAudio FW410 = lupání
PříspěvekZaslal v: po 10. červenec 2017, 17:34 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
Něco málo slyšet bylo. Tedy, to je hodně zvláštní, ale přijde mi to jako nějaké přerušení - hádání se o nějaký "resources" počítače. Určitě bych taky zkusil povypínat v BIOSu a pozakazovat ve správci zařízení zvukový HW krom toho, který zrovna používáš.
Řadič jestli to lze, tak do jiného slotu, grafárnu jestli to jde, zkusit do jiného slotu, pokud máš dvě, tak nazkoušku jednu ubrat, a všechno to hezky postupně po jednom, ať máš šanci problém izolovat.
Napájení externím zdrojem je také dobrý nápad, i když v tomto případě neočekávám, že by to pomohlo. Zkusit se musí vše...

_________________
CPU: i5 3570 undervolt, MB: Asus P8B75, GPU: GB GTX 660OC, RAM Kingston 8GB 1600MHz DDRIII, SSD: Kingston V200+ 64GB, HDD: Seagate 1TB ST1000DM003, Case: Fractal Desigh ARC Mini.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Ati and nVidia people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: Skylake + PCIe 1394a + MAudio FW410 = lupání
PříspěvekZaslal v: st 12. červenec 2017, 15:08 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Já se tak trochu bojim že zde bude ňáká nekompatibilita s platformou. Já jsem bojoval s podobnym problémem u profi PCI zvukovek, které fungovaly na deskách s native PCI. Desky bez native PCI občas blbly, ale desky s bridgem typu P67/Z77 PCI-E na PCI šly kupodivu většinou OK. Mám tu i risery s převodníkem PCI-E na PCI, jeden s PLX druhej s Asmedia čipem (ten Asmedia má trochu lepší kompatibilitu), ale nakonec se ukázalo že ty mi fungujou jen na deskách co stejně už maj své PCI. Když jsem je zkusil na X99 tak smůla. Audiotrak prodigi 7.1 wifi chraptila, E-MU 1616M vůbec nehrála. E-mu nenaběhla ani na X99 s native PCI (konflikt prostředků).

Kde mi to ale překvapivě jede dobře je Z270 s PCI (ASUS PRIME Z270-K) a Ryzen s B350+PCI (ASUS PRIME B350-PLUS). Takže tak no. Je to loterie a držet se desk co maj na sobě PCI sloty.


 Profil  
 Předmět: Re: Skylake + PCIe 1394a + MAudio FW410 = lupání
PříspěvekZaslal v: st 12. červenec 2017, 15:54 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: Praha 4
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Je to loterie a držet se desk co maj na sobě PCI sloty.

což ovšem u Skylake/Kaby Lake chipsetů už je minulost a vždycky to je externí čip...

_________________
Obrázek SAAB 9-5 Aero :inlove:
ignorelist: mimo jiné AllowedCry a rudá kremlobotí úderka (danny1691, ajtak, ulver a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Skylake + PCIe 1394a + MAudio FW410 = lupání
PříspěvekZaslal v: st 12. červenec 2017, 16:55 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano, mam na mysli těch s externim čipem a použít jej. Ty co totiž externí čip nemaj s tim v biosu/prostředky nepočítaj a převodníky pak nefungujou ok s některym HW, hlavně zvukovky (3DFX voodoočka do PCI m,i tam furt jely eghm... i výkon byl ok, ale ty nevyžadujou vyhrazené IRQ). Jak jsem pověděl, jmenoval jsem i desky s Z270 a B350 Asus s externim čipem kde my všechny starý zvukovky jedou OK. Věřim že kdyby se do tohoto slotu dal FW řadič a do něj tohle tam ku to pojede taky.


 Profil  
 Předmět: Re: Skylake + PCIe 1394a + MAudio FW410 = lupání
PříspěvekZaslal v: pá 14. červenec 2017, 20:42 
Nováček
Nováček

Založen: 06. říjen 2009
Nahoru
Ahoj, díky za příspěvky a omlouvám se za prodlevu. Nebylo kdy se do toho vrhnout, až do dnešního večera:

Zjistil jsem, že největší bordel dělá, když v BIOSu přepínám DMI Max Link Speed na GEN2 a GEN1 . To už je zvukově úplně v pytli, dokonce to má zvuk, jako když je nižší Sample Rate. Když je hodnota GEN3, je to nejlepší, avšak s praskáním.
Taky je horší, když v BIOSu přepnu CPU Core Ratio z Multi Core na Per Core. Pak to začne dělat, že Sample Rate kolísá během hraní i zvuku Windows, jako by byli opilé :-D

Také jsem zkoušel, vypínat napájení - to nic, dokonce se zvukovka napájí přes 1394a i bez napájení :-D

No a nejméně praskání je, když dám PCIe řadič hned do prvního slotu, asi má nejvyšší prioritu.

Stále tam však praskání je :-(


 Profil  
 Předmět: Re: Skylake + PCIe 1394a + MAudio FW410 = lupání
PříspěvekZaslal v: so 15. červenec 2017, 18:31 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
To zní opravdu blbě. Jako myslím špatně řešitelně, nebo neřešitelné kvůli kompatibilitě platformy :-(
Pořád ve mě byla jiskřička naděje, že je to něco jiného....

_________________
CPU: i5 3570 undervolt, MB: Asus P8B75, GPU: GB GTX 660OC, RAM Kingston 8GB 1600MHz DDRIII, SSD: Kingston V200+ 64GB, HDD: Seagate 1TB ST1000DM003, Case: Fractal Desigh ARC Mini.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Ati and nVidia people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: Skylake + PCIe 1394a + MAudio FW410 = lupání
PříspěvekZaslal v: so 15. červenec 2017, 18:33 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: Praha 4
Nahoru
možná debilní otázka - co zkusit 1) nějakou USB, cokoliv co máš po ruce? 2) integrovaný audiokodek?

_________________
Obrázek SAAB 9-5 Aero :inlove:
ignorelist: mimo jiné AllowedCry a rudá kremlobotí úderka (danny1691, ajtak, ulver a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Skylake + PCIe 1394a + MAudio FW410 = lupání
PříspěvekZaslal v: po 17. červenec 2017, 13:47 
Nováček
Nováček

Založen: 06. říjen 2009
Nahoru
Ahoj,
USB kartu zatím nemám, ale asi budu kupovat, jako náhradu za tuto Firewire 1394a. Momentálně jedu na interní HD Audio, protože mě to praskání už štvalo, externí zvukovku prodávám a budu kupovat nějakou podobnou na USB.

Jestli vyjde čas, zkusím někdy připojit na Firewire i starou miniDV kameru, ale řekl bych, že už je to prostě na nových architekturách bohužel mrtvé :-(

J.


 Profil  
 Předmět: Re: Skylake + PCIe 1394a + MAudio FW410 = lupání
PříspěvekZaslal v: čt 27. červenec 2017, 21:06 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
To je smutné. Záleží co se zvukem děláš.
Z PC věcí doporučím recenzenty nemilovaný Asus, a z Pro věcí pak iConnectAudio 2+

_________________
CPU: i5 3570 undervolt, MB: Asus P8B75, GPU: GB GTX 660OC, RAM Kingston 8GB 1600MHz DDRIII, SSD: Kingston V200+ 64GB, HDD: Seagate 1TB ST1000DM003, Case: Fractal Desigh ARC Mini.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Ati and nVidia people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum