Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 13. prosinec 2019, 16:41

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 69 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: !Pokud máte problémy se zvukovými kartami Creative!
PříspěvekZaslal v: po 25. říjen 2004, 08:37 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Uherské Hradiště
Nahoru
Jsou všeobecně známá fakta o ovladačích Creative pro karty jako SoundBlaster Live!, SoundBlaster 128 nebo Audigy - neúměrná velikost, špatná funkčnost, problémy při instalaci a spusta dalších. Proto doporučuji použít alternativní ovladače ze stránky http://www.kx.webz.cz/ .
Možná se ochudíte o "bombastické" efekty rock, pop a podobné, ale na druhou stranu získáte 100% kompatibilitu, možnost nastavit každý reproduktor zvlášť a zmizí praskání.

Jak ale odstranit praskání pokud se vám nelíbí KX Drivery? Může pomoci zakázání používání mikrofonu, line-in vstupu a dalších vstupů/výstupů, které aktuálně nepotřebuje vaše zvuková karta k životu. Zakázat je můžete přímo ve Windows nebo v ovladačí Creative

_________________
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 25. říjen 2004, 09:55 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
ještě doplním - karty Live! jsou hodně vybíravé, vyplatí se laborovat s jejich umístěním v PCI slotech, mě se vyplatilo píchnout Live 5.1 do druhého PCI slotu (odshora). souvisí to se sdíleným IRQ na PCI slotech. s originálními drivery nemám žádný problém :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 30. listopad 2004, 23:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. červen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
mam Live! Value 256 a s orig. fachala pomalu a v nekterych hrach bylo ve zvuku praskani... s Kx mam vyssi vykon (znatelne) ale nejde MIDI prehravani


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 18. prosinec 2004, 20:34 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
mam audigy 1 a vzdycky slo vsecko v pohode nakopnul sem drivery z cd potom upg z netu a pohodicka ale ted mi ten jejich blbej soft pise ze nenasel zadny creative hw a ze se instalace vypne....
ale rucne tam ty drivery dat dou.... ale potom mi to bezi jen jako stereo..... a nejde udelat upg driveru
tak poradte plz


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 18. prosinec 2004, 21:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. červen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
BonnScott napsal:
mam audigy 1 a vzdycky slo vsecko v pohode nakopnul sem drivery z cd potom upg z netu a pohodicka ale ted mi ten jejich blbej soft pise ze nenasel zadny creative hw a ze se instalace vypne....
ale rucne tam ty drivery dat dou.... ale potom mi to bezi jen jako stereo..... a nejde udelat upg driveru
tak poradte plz


zkusil bych vypnou integrovanou zvukovku (jestli je zapnuta) a taky zkontrolovat IRQcka, jinak jestli mas XP SP2 tak kamarad mel s ovladaci pro audigy na nich problemy


 Profil  
 Předmět: cool
PříspěvekZaslal v: so 18. prosinec 2004, 23:21 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
cool sp2 mam tak mi povez ja kto vyresit
jak sem tu a nejen tu uz mockrat psal preruseny mam vyreseny,
integrovana je vypnuna,, nejsem zadna lama.... vzdycky mi ta karta fungovala jen ted zacala kravit. nejspis to bude tou sp2 tak mi povez jak na to


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 18. prosinec 2004, 23:22 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
ono de totiz o to ze driv se karta jeste nez ji system nasel jakejkoliv driver hlasila jako sb neco neco
ale ted se hlasi jako multimedialni adapter..... proto ji mozna ty hloupi drivery nechtej poznat,, kdyz tam dam WDM tak mam smulu uplne


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 19. prosinec 2004, 11:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. říjen 2003
Nahoru
Bylo mi to líto, ale po tejdnu laborování jsem musel Audigy2 vykopnout! Až do upgrade fungovala výborně!? Na Wsp1 si ji po čistý intalaci systém v pohodě našel, šla naistalovat i chvíli fugovala!) Pak to začalo hláškama, že nenašel žádny SB Audigy hardware a konec! Nepomohlo zapojení do ostatních PCI, jiné ovladače orig.ovladače, přeistalace ovladačů čipsetu, ani nová intalace Win s naistalováním nejnovějších ovladačů zvukovky...Zkusím ještě ty KX drivery co doporučuje Hades

_________________
Core2 Q6600@ 3.2Ghz/Arctic Freezer 7pro * GIGABYTE MB Sc 775 P35-DS4 * 4x1GB Patriot DDRII 800Mhz * GIGABYTE 8800GTS 512 * WD 500GB/16MB SATA AAKS * CHIEFTEC DA-01BD * Enermax Liberty 500W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 28. leden 2005, 13:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Někde v Brně
Nahoru
Uz jste nekdo zkousel ty KX drivery na ty novy SB Live 24-bit, PCI, OEM ,mozna nejsou tak novy :-D Na tech KX... strankach v seznamu podporovanych zvukovek neni, aspon podle chipu CA0106 - DAT

_________________
Amd 3800X2,ASUS M2N32-sliDELUXE, 2x 2Gb DDR667Mhz Kingstone, WD 250Gb 16Mb SATAII,Hitachi 500Gb SATAII, ATi Radeon X4850, Enermax Liberty 500W


 Profil  
 Předmět: hmm.Ja sem totalne v riti
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2005, 20:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
To ja mam smulu protoze mam soundblaster live 1024! a na nich kx blbnou jak hovado.No a win hlasi ze je to multimudialni adapter misto toho nazvu zvukovky jak driv ale to je sp2.A diky tomu nejde vubec center a subwofer u 5.1 beden genius sw-5.1 value.Podle vsech by mel jit ale taky vetsina ma novy zvukovky a tu co mam to je vykopavka z 1998 a to je jedna z nej karet ty doby.No jo je stara proste musim new kartu.Nejspis tu soundblaster 24bit bulk.Je levna a kvalitni a nebo audigy 2 tak do 1500,-kc vic bych ani do zvukovky nedal.poradte jen jakou zvukovku k temto bednam a taky aby byla kvylitni.

_________________
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 12. březen 2005, 09:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Chtel bych dodat ze u karet live!1024 a 256 tyto ovladace sou na hovno pokud chcete 5.1 zvuk.Staci prehodit Digital out na 3 vystupni pro centr a subw... Ale pokud to nepude tak se s tim rozlucte nadobro protoze ani jedna z techto karet nepodporuje 5.1 ale 4.1.Podarilo se mi to nastavit aby to jelo ale vysledek nestal za moc.Vetsi uroven sumu,namaha to procak,bere si to navic pamet asi 5-10Mb na ramce.Takze nejlip investovat do new karty.Tak sem to udelal vcera ja.Stalo se mi kdyz sem tu new zvukovku koupil ze u placeni (stala 700,- s dph) kdyz sem platil 1000kou tak me misto 300kc vratili 700kc. :-D

_________________
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. duben 2005, 08:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. září 2004
Bydliště: Přerov
Nahoru
Mám takovej prolém, mám SB Live!1024 4.1, jedná se konkrétně o praskání. Vím ře se to tady řešilo, ale na tohle jsem konkrétně nikde nenarazil. Jedná se o to že normálně je všecko v pohodě, zvuk krásnej, čistej. Ale když si zapnu nějakej z efektů (např. auditorium, chapel, concert hall apod.) tak se začne ozývat to protivny praskání.
Nemá někdo s tímhle skušenost, děsně mě to štve :evil:

_________________
GigaByte Z97X-Gaming Core i5-4570 2×4GB DDR3 Corsair Asus GeForce GTX 760 (2GB) Zdroj Fortron AURUM 80+Gold 600W Transcend SSD 370 128GB, HDD Seagate 2GB + WD 1GB Windows 8.1


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. duben 2005, 16:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
mel sem 1024ku a tento problem sem nemel.Ale jestli mas Win XP tak environmental studio a take demo pracuji spatne

_________________
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 12. červen 2005, 15:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. červen 2005
Nahoru
Mam Audigy 2NX, ty kx ovladače nejsou určený pro mojí zvukovku. Občas slyšim v repproduktorech praskání, potřebuju zjistit jestli by mi jejich použití pomoho


 Profil  
 Předmět: Re: !Pokud máte problémy se zvukovými kartami Creative!
PříspěvekZaslal v: čt 28. červenec 2005, 20:45 
Nováček
Nováček

Založen: 28. červenec 2005
Nahoru
HADES napsal:
Jsou všeobecně známá fakta o ovladačích Creative pro karty jako SoundBlaster Live!, SoundBlaster 128 nebo Audigy - neúměrná velikost, špatná funkčnost, problémy při instalaci a spusta dalších. Proto doporučuji použít alternativní ovladače ze stránky http://www.kx.webz.cz/ .
Možná se ochudíte o "bombastické" efekty rock, pop a podobné, ale na druhou stranu získáte 100% kompatibilitu, možnost nastavit každý reproduktor zvlášť a zmizí praskání.

Jak ale odstranit praskání pokud se vám nelíbí KX Drivery? Může pomoci zakázání používání mikrofonu, line-in vstupu a dalších vstupů/výstupů, které aktuálně nepotřebuje vaše zvuková karta k životu. Zakázat je můžete přímo ve Windows nebo v ovladačí Creative


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 9. srpen 2005, 20:31 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
Jde použít s KX drivery i programy od Creativu?...používam recorder, wav studio.
trápí mě totiž praskání v nových hrách (Toca2...) a vypadávání určitých zvuků (GTA:SA).thx

_________________
note:Acer Aspire 5920G (t7300, 2gb, m8600gt, 750gb + HP 2465 OS: MS Windows 7 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64


 Profil  
 Předmět: Nefungující zkuvovka Audigy LS na ASUS K8V
PříspěvekZaslal v: út 11. říjen 2005, 07:31 
Nováček
Nováček

Založen: 06. říjen 2005
Nahoru
Koupil jsem si novou desku a procesor (ASUS K8V, AMD Sempron 64 2500+). Nejde mi však na ní Audigyna. Projevuje se to tak, že jakmile ji zasunu do ASI JAKÉHOKOLIV slotu PCI tak se objeví je a pouze logo BIOSU a desce se dál prostě nechce, jednouše řečeno to zatuhne. Na ostatních počítačích jsem ji ještě nezkoušel. Prosím Vás tedy o radu co s tím, abych nemusel používat ten kodek s odporným zvukem.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. listopad 2005, 19:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. únor 2005
Nahoru
Pise se tu ze SB live! 1024 je 4.1 ale jak a kam mam zapnout subwoofer? v ovladacich od creativu pro XP(origo ovladace ke karte jsou nejsou pro XP) je jen moznost zapnuti 4reproduktoru


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 15. únor 2006, 23:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. červenec 2005
Nahoru
zdravim ,

vlastnim tudletu kartu http://pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=3624&Itemid=49&limit=1&limitstart=3 viz foto dole ( vystupy)
sound blaster 5.1 emu10k1-jff

nevim jak se zapojenim beden 5.1 konkretne tyhle bedny http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31011 ( vim nic moc :( )

vystupy u beden jsou 3 jacky - front, rear, sub+centrala.
nemohl by mi nekdo poradit kam je strcit napr front - zelenej. apod?? samozrejme sem to zkousel atak nejak bez uspechu :( ( zvukovka funguje ) a bedny taky protoze je mam docasne zapojeni na intergrovany zvukovce na desce dfi..7.1 dekuju za radu


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 16. únor 2006, 12:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. únor 2005
Nahoru
modry vystup-cerny konektor-rear 2ch
zeleny vystup-zeleny konektor-front 2ch
ruzovy vystup-oranzovy konektor-sub+center


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 69 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Google [Bot] a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.