Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 2. prosinec 2020, 07:45

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 69 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět: Re: !Pokud máte problémy se zvukovými kartami Creative!
PříspěvekZaslal v: so 10. listopad 2012, 12:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
A bez centru to funguje normálně? Jako bys chtěl taky jen 4.0... Jinak ten "digital/out_3" to je digital nebo analog? Protože jestli se snažíš pustit najednou i digi výstup i analog, tak to by moh bejt problém...

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: !Pokud máte problémy se zvukovými kartami Creative!
PříspěvekZaslal v: so 10. listopad 2012, 19:41 
Nováček
Nováček

Založen: 10. listopad 2012
Nahoru
Všechno funguje tak jak má (levy, pravy, levy zadni, pravy zadní, ) a na třetím výstupu pro center a woofer funguje jen center. Chci jen analog, digital nepotřebuju.


 Profil  
 Předmět: Re: !Pokud máte problémy se zvukovými kartami Creative!
PříspěvekZaslal v: út 1. duben 2014, 08:05 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Existují nějáké 100% funkční ovladače pro W XP SP3 pro OEM Soundblastery? Mám poměrně kuriózní problém u kamarádky na starém Sempronu s VIA chipsetem, náhodně přestává fungovat zvuk. Pořídil jsem s bazaru oem soundblaster, nicméně problém přetrvává.. existují nějáké spolehlivé alternativní ovladače?

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: !Pokud máte problémy se zvukovými kartami Creative!
PříspěvekZaslal v: so 26. duben 2014, 14:55 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
Zkus se podivat tu, ale nevim jestli je tam ta tvoje zvuk. karta: http://www.hardwareheaven.com/pax-drivers/


 Profil  
 Předmět: Re: !Pokud máte problémy se zvukovými kartami Creative!
PříspěvekZaslal v: po 25. červenec 2016, 20:21 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
Jen dodám i sem - Creative X-Fi 5.1 Pro pro USB má nedobře řešené napájení - konkrétně filtrační a blokovací kondíky na každém rohu. Na trošku zarušeném USB mi pískala až do bolehlavu. Po připájení lepší filtrace na 5V USB pískání zmizelo. Šetřej už fakt kde nemaj...

_________________
R5 3700X, Scythe Ninja 5, ASUS TUF Gaming B550M Plus, 32GB DDR4 3200MHz@3600MHz CL16 Crucial Ballistix Sport, Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: !Pokud máte problémy se zvukovými kartami Creative!
PříspěvekZaslal v: ne 19. únor 2017, 18:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
Dodám update - pro větší zesílení na PA použití se pískot zase objevil, a tentokrát už ufiltrovat nelze. Dodal jsem i silnější zemnění, pomohlo to o dost decibel, ale stále to tam je. Na sluchátkách není slyšet nic špatného. Takže pozor na to, kdyby z toho chtěl někdo stavět něco nestandartního jako já. V takovém případě se totiž hodí spíš jen jako levná záloha, nebo taky jako zarážka na dveře...

_________________
R5 3700X, Scythe Ninja 5, ASUS TUF Gaming B550M Plus, 32GB DDR4 3200MHz@3600MHz CL16 Crucial Ballistix Sport, Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: !Pokud máte problémy se zvukovými kartami Creative!
PříspěvekZaslal v: so 30. září 2017, 16:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. květen 2004
Bydliště: Soběslav
Nahoru
Jak mám nastavit Sound Blaster Z, aby fungoval subwoofer přes SPDIF? Zapojeno mám klasicky: SB Z - SPDIF - Receiver - 5.1 repro. Dokud sem jel na integrovanej realtek přes spdif, tak hrál normálně. Používal sem 5.1 jen na filmy, jelikož rec si to dekódoval sám, tzn passthrough v přehrávači, hry sem jel na stereo, který rec poslal do všech kanálů. Ve všech případech sub hrál. Teď ať nastavim SB Z jakkoli, tak sub je mrtvej.


 Profil  
 Předmět: Re: !Pokud máte problémy se zvukovými kartami Creative!
PříspěvekZaslal v: po 2. říjen 2017, 09:33 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
"You would need to have a subwoofer with a built in crossover to extract low frequencies for the subwoofer and push out the mids and highs to speakers such as your bose. Replacing your sub with another like the one you have would solve nothing.

You could also try to find a sound card that has an actual subwoofer output via 3.5mm"

"SoundBlaster does not make it obvious anywhere in their software or manuals, but the card only supports stereo output in either Dolby Live or Dolby DTS Connect formats. Both of these formats are only 2 channel. The next card up in Creative's lineup, the Soundblaster ZxR, has two additional formats, Dolby 5.1 and Dolby DTS Surround, which are surround sound. I played around with the "3D" effect on my Logitech Z906 speakers to convert the digital stereo input to 5.1 (yours should have this too) however I ultimately found that just using the analog outputs produced a better sound"

Vysvetlenie za vsetko... podla mna je hlavne problem v ovladacoch.. Skusaj ine ovladace, po forach a tak, pripadne nejake modnuty.

Otazne je ci reciever vobec dostava info o subwooferi..

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: !Pokud máte problémy se zvukovými kartami Creative!
PříspěvekZaslal v: po 2. říjen 2017, 09:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. květen 2004
Bydliště: Soběslav
Nahoru
Sub mám aktivní s volbou dělicí frekvence. V ovládacím panelu SB Z mám nastaveno dekódování do DTS a zvuk nastavenej na 5.1, přičemž všechny repro si můžu v tom panelu otestovat a kromě subu hrajou tak jak mají.
Na integrovanym realteku hrál sub vždycky, i když ze SPDIF lezlo jen stereo, nebo sem měl na W7 modnutý ovladače pro DD/DTS.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 69 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.