Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 9. prosinec 2019, 22:09

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 59 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: Jak odstranit praskání zvukové karty při práci disku
PříspěvekZaslal v: čt 25. listopad 2004, 21:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. duben 2004
Nahoru
Zdravim.

Nevíte někdo, jak vyřešit problém, kdy se z integrovaný zvukovky ozývá tiché praskání při práci IDE disku? Setkal jsem se s tím snad u každý VIA desky, kterou jsem měl (jinou jsem neměl, tak nevím). SATA disk slyšet není, když nainstalím PCI zvukovku, tak bez problému...

//Přesun do Zvuku - TomV

_________________
Athlon XP Barton 2500+ -> Mobile Athlon XP až 3200+(5,5 až 11 * 200)
Sapphire Radeon X1600 AGP
ASUS A7V600-X, 2x1GB Kingston
SATA Seagate 160GB, PATA Hitachi 120GB, LG GSA-4163
3R Systems Air Black, T-Balancer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 26. listopad 2004, 10:09 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. leden 2004
Bydliště: Borg Cube
Nahoru
Co takhle ztlumit všechny vstupy (line-in, aux-in, ...), většinou to pomůže :wink:

_________________
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 26. listopad 2004, 11:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. duben 2004
Nahoru
Borg napsal:
Co takhle ztlumit všechny vstupy (line-in, aux-in, ...), většinou to pomůže :wink:


Tybrďo jsi fakt dobrej! Nebo spíš já jsem naprostá lama! Fakt to pomohlo, konkrétně to byl vstup Phone. A já to řeším už takovou dobu... :oops:

Thx a lot :up:

_________________
Athlon XP Barton 2500+ -> Mobile Athlon XP až 3200+(5,5 až 11 * 200)
Sapphire Radeon X1600 AGP
ASUS A7V600-X, 2x1GB Kingston
SATA Seagate 160GB, PATA Hitachi 120GB, LG GSA-4163
3R Systems Air Black, T-Balancer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 17. prosinec 2004, 19:07 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. září 2004
Bydliště: Přerov
Nahoru
Je celkem bezny "fix" vypnout (mutnout) vsechny nepouzivane vstupy, uz je proto, aby ti treba pri poradne hlasitosti nesumelo v bednach, takhle:

Obrázek

:wink:

_________________
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 29. leden 2005, 00:05 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 28. září 2003
Bydliště: HK
Nahoru
Taky mě začala nová ZS zničehonic "lupat" . Mutnutí vstupů nepomohlo. Nicméně pomoh tento patch http://www.georgebreese.com/sites/georg ... /#CREATIVE

Zvukovka mně běží už půl dne bez jakéhokoliv "lupnutí".

Vypadá to, že tento patch, který odstraní "turbo mode", opravdu funguje..

díky bohu...

_________________
show must go on..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 4. únor 2005, 09:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. červen 2004
Bydliště: Slovensko - BA
Nahoru
Pokial sa toto deje niekomu, kto ma na doske codec ALC650 od realteku odporucam vyskusat najnovsie ovladace (a369)
www.realtek.com.tw

_________________
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim


 Profil  
 Předmět: THX THX THX
PříspěvekZaslal v: čt 26. květen 2005, 08:30 
Nováček
Nováček

Založen: 26. květen 2005
Nahoru
kua chlopi díky moc,
ty woe tenhle problem mne iritoval takovou dobu a přitom taková 3,14čovina - ja su lama lol :)))

BTW: tohle je super gutaz forum YEAAAH

_________________
jo byt enym lama co schani info Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 7. únor 2006, 08:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. říjen 2004
Bydliště: Chomutov, hnedka vedle GeorgeTownu
Nahoru
2 shadow: zmiňuješ se tady o "turbo modu" .. vlastním taky zvukovku Audigy 2 ZS na základce A7N8X - E Deluxe .. a tohleto lupání při práci mího SATA disku mě taky trápí .. chci taky skusit nainstaloval ten patch - ale popravdě nevim co to je tenhle "turbo mod" ??

_________________
AMD Athlon XP 3000+, 2x256 + 512 DDR RAM (by Kingstom), Ge-Force FX 5900 XT 128 MB, ASUS A7N8X - E Deluxe =>zatim bez OC


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 6. březen 2006, 15:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 19. duben 2005
Nahoru
TO EGRES: skusal som najnovsie ovladace, ale nejak mi to nepomohlo. Skor sa to zhorsilo. Furt tam je take piskanie. Mam dosku co je v popise nForce2 a alc650 integrovanu zvukovku. Sa mi zda, ze kym som mal len SATA disk, tak to bolo v pohode. Ale teraz som dokupil ATA a zacalo to nechutne piskat. Da sa to odstranit, ci radsej nejaku zakladnu soundblaster za liter. Inak, ake mate skusenosti s Creative Sound Blaster AUDIGY SE
Kód:
http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=205&product=14257
tych 100dB s/š vyzera doverihodne. Alebo je lepsia stara znama Creative Sound Blaster Live! 24-bit

_________________
NB: HP nc6220 EA766UC#AAB Centrino 1,86 GHz, 1GB RAM, 60GB hatachi, Intel GPU, 1400x1050, combo Matshita Multibay II CDRW/DVD
----------------------------
AMD AthlonXP 2000+ Thoroughbred B0, MSI K7N2 Delta ILSR, 512MB dual RAM 400MHz, SATA Seagate 80GB, ATA Maxtor 160GB, Radeon 9200 128MB, combo CD-RW/DVD Toshiba R-1312B


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 9. březen 2006, 15:56 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. říjen 2004
Bydliště: Chomutov, hnedka vedle GeorgeTownu
Nahoru
ještě taková maličkost .. zatim jsem neskoušel žádný peče a podobný věcičky ... ale u většiny her jsem se zbavil lupáním tím, že jsem vypnut funkci - CMSS - je v EAX consoli ... zařizuje mix zvuku ze sterea do všech reproduktorů ...

_________________
AMD Athlon XP 3000+, 2x256 + 512 DDR RAM (by Kingstom), Ge-Force FX 5900 XT 128 MB, ASUS A7N8X - E Deluxe =>zatim bez OC


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 26. březen 2006, 18:53 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2006
Nahoru
mám desku od DFI viz níže zvuk mi jde v pohodě akorat v Battlefield 2 mi zvuk hrozně praská a chraptí neví někdo čim to je ?

_________________
CPU AMD 3700+ San Diego 1MB L2 s939 RAM Kingmax 2x512 MB(2,5-4-4-7 217MHz) 1T MB DFI LP UT NF4Ultra-D GPU Sapphire Atlantis ATI Radeon X1600XT 256MB HDD1x Maxtor DiamondMax 10 200GB SATAII-300 1x Samsung SpinPoint P Series 120GB 8MB zdroj Forton 400W



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 9. červen 2006, 06:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. duben 2006
Bydliště: 25km od Brna (Tišnov)
Nahoru
na ASusech A7V600 a A7V8X-X jde taky slyšet různý chroupání a tak když jede disk a stačí zamutovat HLAVNĚ ten phone...sice netuším co je to za vstup ale je to on co zanáší bordel do zvuku


 Profil  
 Předmět: praskani pri hrach
PříspěvekZaslal v: so 10. červen 2006, 15:04 
Nováček
Nováček

Založen: 18. říjen 2005
Nahoru
Zdravim potreboval bych poradit s praskanim pri hraní konkretne hry Call of Duty ale i u Knight online. Kdyz prehravam hudbu ve WMP 10 tak vse vpoho ale kdyz se pripojim do hry tak to proste praska:/ Mam integrovanou zvukovku a do dnes to nedalo. Zkousel jsem ztlumit naky ty vstupy a nic:( dekuji za radu
Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 28. červenec 2006, 22:24 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 02. červen 2003
Bydliště: Černý Důl
Nahoru
A porad dokola. :D Praskani zvukovek visicich na virtualnich IRQ. Vnutte svemu zvukovemu hardvare jedinecne a FYZICKE IRQ a mate naveky veku po praskani. Neni se cemu divit, kdyz ta zvukajda visi na virtualnim IRQ casto s ovladaci VGA, IDE a kdovi ceho vseho ze to sumi a praska. Nastavte si ovladac PC na "Standardni PC", zvukajdu posadne do nesdilenyho PCI slotu a je po problemu. A jeste elegantneji to jde vyresit pri instalaci windows, kdy v biosu zakazete podporu ACPI.

Edit - toto se netyka jen zvukovek fyzicky osazenych v PCI slotu. Tyka se to i integrovanych zvukovek na deskach. Proste je to zarizeni PCI, tvrde pozadujici samostatne a fyzicke IRQ.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. srpen 2006, 14:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2006
Nahoru
Halen napsal:
A porad dokola. :D Praskani zvukovek visicich na virtualnich IRQ. Vnutte svemu zvukovemu hardvare jedinecne a FYZICKE IRQ a mate naveky veku po praskani. Neni se cemu divit, kdyz ta zvukajda visi na virtualnim IRQ casto s ovladaci VGA, IDE a kdovi ceho vseho ze to sumi a praska. Nastavte si ovladac PC na "Standardni PC", zvukajdu posadne do nesdilenyho PCI slotu a je po problemu. A jeste elegantneji to jde vyresit pri instalaci windows, kdy v biosu zakazete podporu ACPI.

Edit - toto se netyka jen zvukovek fyzicky osazenych v PCI slotu. Tyka se to i integrovanych zvukovek na deskach. Proste je to zarizeni PCI, tvrde pozadujici samostatne a fyzicke IRQ.


Mohl bys napsat přesnej postup jak to udělat pro méně zkušené


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 9. srpen 2006, 18:13 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 02. červen 2003
Bydliště: Černý Důl
Nahoru
Ano, napisu. Pokud u toho neni preinstalace windows, postup je nasledujici

Najet Start -> Nastaveni -> Ovladaci panely -> System -> Hardware -> Spravce zarizeni ----> Najit polozku "Pocitac" a ovladac zmenit z "XXX" na "Standardni PC". Pote restart, probehne vlna preinstalace ovladacu (prece jen budou nyni skutecne tam, kde jsou fyzicky umistene), znovu restart.
Opakovat postup az do Spravce zarizeni. Najet do menu, zaskrtnout volbu "Zobrazit skryta zarizeni". Zkontrolovat, jestli nektere zarizeni neni zdvojeno, popripade nefunkcni. Pote zvolit ve Spravci zarizeni v menu volbu "Prostredky podle typu" -> "Pozadavek preruseni" a zkontrolovat, na kterych IRQ je ktere zarizeni. Cilem snahy je dostat zvukove zarizeni na samostatne IRQ (u PCI karet vlozenim do nesdileneho PCI slotu, u on-board zvukovek nastavenim v biosu). Vedlejsim nemilym efektem tohoto kroku mohou byt konflikty, pokud je PC doslova prospikovano ruznymi PCI kartami. Doporucim zakazat v biosu nepouzivane zarizeni, typicky seriove porty, paralelni port, v pripade PCI zvukajdy on-board zvukovku atd. Dalsi zmena je neprilis vyznamna, je nutne PC vypinat power buttonem. Na nekterych pocitacich sice lze na karte "Moznosti napajeni" zapnout polozku "Vylepsene rizeni spotreby", ale, vetsinou zustane tato polozka skryta (a nevim, priznam se, jak ji "zviditelnit", mozna zasahem do registru. Tolik k uprave pri existujici instalaci windows.

Pokud se odhodlate preinstalovat windows, tak je pred instalaci nutne v biosu zakazat podporu ACPI. Pote se wokna nainstaluji s ovladacem "Standardni PC", na karte rizeni spotreby je nutne zapnout "Vylepsene rizeni spotreby" a zkontrolovat obsazeni IRQ.

Nejenomze umisteni zvukoveho zarizeni na samostatne a fyzicke IRQ odstrani 99% sumu a brumu a praskani, ale prijemnym zjistenim bude vyssi vykon pocitace, obzvlast ve hrach a to i o nekolik FPS.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 3. leden 2007, 19:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. březen 2005
Bydliště: Mladá Boleslav / Praha
Nahoru
Mám podobnej problém na notebooku asus a6km - integrovaná zvukovka realtek ALC650. Problém asi bude, že v biosu toho moc nenastavim, ale chtěl bych s tim něco udělat, celkem mě to štve. Nějakej nápad? :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 6. leden 2007, 14:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. březen 2005
Bydliště: Mladá Boleslav / Praha
Nahoru
Ještě mě napadlo, mělo by teoreticky pomoct zakázání zařízení, který sdílej irq se zvukovkou ve správci zařízení? U mě konkrétně modem (nepoužívám), firewire (nepoužívám) a wi-fi (používám :-( ). Já to zkoušel a zlepšení 0, ptám se jenom abych věděl, jestli třeba chyba neni někde jinde...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2007, 00:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. srpen 2006
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Nahoru
Halen napsal:
Ano, napisu. Pokud u toho neni preinstalace windows, postup je nasledujici

Najet Start -> Nastaveni -> Ovladaci panely -> System -> Hardware -> Spravce zarizeni ----> Najit polozku "Pocitac" a ovladac zmenit z "XXX" na "Standardni PC". Pote restart, probehne vlna preinstalace ovladacu (prece jen budou nyni skutecne tam, kde jsou fyzicky umistene), znovu restart.


Jde tohle i ve Win98? Buď jsem slepej, nebo to tam nejni. "Počítač" se tu nedá změnit, ve vlastnostej jsou akorát prostředky.


 Profil  
 Předmět: Live!
PříspěvekZaslal v: po 26. březen 2007, 18:00 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 25. listopad 2006
Nahoru
Jelikož moje Live! -ka taky trochu sumi, rozhodl jsem se ze to zmenim taky na FYZ. IRQ. Jen nevim jak změnit typ toho ovladače a na standartní PC
Skoncil jsem nekde tady:Obrázek


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 59 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.