Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 8. prosinec 2019, 00:49

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 59 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 26. březen 2007, 18:13 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
Vraana napsal:
..já jsem naprostá lama!

naprostá lama být nemůžeš, tady na PCT už jedna osoba je a tu nebudu jmenovat, každej ví.. :roll:

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. listopad 2007, 14:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
Ja mam podobny, a predsa iny problem. Mne totiz rovnako ako pri zvukovke na zakladovke, ako aj pri pouziti X-Fi Gamer robi nasledovnu vec :
1) zvuk cez konektory priamo na karte/zakladovke ide bez rusenia.
2) zvuk cez konektory na prednom paneli je uz ale ruseny aktivitou pocitaca.

Je teda zjavne, ze sa niekde na kabli naindukuje nejake rusenie, otazkou je ako sa toho zbavit. Jednou moznostou je samozrejme pouzivat iba zadne konektory, to ale nie je riesenim ale obchadzanim problemu :-).

Za napady vopred dakujem


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. listopad 2007, 14:38 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 18. září 2005
Bydliště: Kopřivnice
Nahoru
faugusztin napsal:
Ja mam podobny, a predsa iny problem. Mne totiz rovnako ako pri zvukovke na zakladovke, ako aj pri pouziti X-Fi Gamer robi nasledovnu vec :
1) zvuk cez konektory priamo na karte/zakladovke ide bez rusenia.
2) zvuk cez konektory na prednom paneli je uz ale ruseny aktivitou pocitaca.

Je teda zjavne, ze sa niekde na kabli naindukuje nejake rusenie, otazkou je ako sa toho zbavit. Jednou moznostou je samozrejme pouzivat iba zadne konektory, to ale nie je riesenim ale obchadzanim problemu :-).

Za napady vopred dakujem

co mas za case? levne smejdy mivaji ne moc solidne resenou konstrukci jednotlivych prvku

_________________
nevidany: Mimochodem tvou diagnózu zná kdekdo Bandito... Bohužel je to neléčitelný.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. listopad 2007, 15:08 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
[CZ]mike napsal:
co mas za case? levne smejdy mivaji ne moc solidne resenou konstrukci jednotlivych prvku


Vid podpis, mam Antec Solo. To lacny smejd teda nie je :-).


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. listopad 2007, 19:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. srpen 2005
Bydliště: Ústí n.L.
Nahoru
Takže máš předražený šmejd.... :wink:

Kupte ferritové kroužky, kabely k audiokonektorům (pokud délka stačí) aspoň 3x protáhněte a....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 22. listopad 2007, 17:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. prosinec 2004
Bydliště: Ružomberok, SK
Nahoru
No tak pridam tu dalsiu skuenost s praskanim odsranitelnu asi len reinstalom Winu... vyzera to na bug v DX ... vsetky zvuky ktore idu pomocou DirectSound praskaju ... naposledy sa to nedalo vyriesit inak len reinstalom winu ... a teraz ma caka to iste ... Gates by sa mal zamysliet a konecne urobit nieco poriadne ked uz chce za to tolko korun ... brat si priklad napr z Linuxu ... :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. leden 2008, 15:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. říjen 2006
Bydliště: Japan
Nahoru
nevite nekdo co muzu mit za problem, kdyz mi praska v bednach pri vypnuti a zapnuti systemu? jako by tam byl nejakej proud navic nebo co, delaji mi to zvukovky v obou pci a dve ruzne, tak nevim co s tim, interni to nedela.... diky za odpoved


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 13. duben 2008, 10:54 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. listopad 2006
Bydliště: Tábor, Plzeň
Nahoru
chlapi, pro vsechny keri maji problem s praskanim integrovane zvukovky(delali mi to vsecky ALC882), tak staci mutnout PC BEEP a je to v poho :twisted:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. duben 2008, 13:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. listopad 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Zdravím, mám stejný problém jako faugusztin. Audio přez konektor je krásně čisté ale přez přední konektor člověk slyší rušivé zvuky podle toho jak pc pracuje (harddisk, nebo když se hýbe okny ve windows). Je jasný že to bude špatně stíněný kabelem nebo tak něco jelikož z deska vede nad grafickou kartou. Nějaký nápady jak docílit kvalitního zvuku i ze předního konektoru ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. duben 2008, 16:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
odpověděl sis sám, špatný kabel, zkus change nebo odstínit :) pokud to nepomůže, chyba je jinde 8-)

_________________
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. duben 2008, 16:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. říjen 2003
Nahoru
No uplne klidne to taky muze byt tim, ze se ti potkavaj smycky nekde v elektrice.. obzvlaste u NTB je to naprosto bezne, pokud je zesik i PC na stejnem okruhu..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 24. duben 2008, 09:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. listopad 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Sattero napsal:
odpověděl sis sám, špatný kabel, zkus change nebo odstínit :) pokud to nepomůže, chyba je jinde 8-)


Nj ale jak odstínit ? Dávat tam ocelovou trubku se mi fakt nechce :-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 24. duben 2008, 10:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Alobal víceméně dokáže taky dobře odstínit, i když bude namotán na kabelu (izolaci, nikoli vně kabelu kolem mědi)... Aspoň otestovat jestli to trochu pomůže :)

_________________
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13


 Profil  
 Předmět: Re:
PříspěvekZaslal v: čt 9. říjen 2008, 14:15 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 18. srpen 2008
Bydliště: Chýnov
Nahoru
postel114 napsal:
chlapi, pro vsechny keri maji problem s praskanim integrovane zvukovky(delali mi to vsecky ALC882), tak staci mutnout PC BEEP a je to v poho :twisted:

Hej dík za radu fakt to pomohlo.
BTW:(Sry za ot) Ty jseš z Tábora? ja jsem z Chýnova :wink: 8-)


 Profil  
 Předmět: Re: Jak odstranit praskání zvukové karty při práci disku
PříspěvekZaslal v: po 5. leden 2009, 00:22 
Nováček
Nováček

Založen: 05. leden 2009
Nahoru
Zdravím potřeboval bych poradit. přepl jsem ACPI na standardní PC a teď nejsem schopen nainstalovat svůj záložný SATA disk WD4000KS ve správci zařízení mi to píše "Toto zařízení nenalezlo dostatek prostředků, které by mohlo použít. (Kód 12) Chcete-li zařízení používat, budete muset zakázat některé jiné zařízení v tomto systému." Najel jsem na zařízení podle připojení a zkazal jsem 2 zařízení ze 3 na IRQ 11 .Instaloval jsem drivery od WD i od základní desky MSI raid sata apod. Když jsem v BIOSU zakázal ACPI a dal jsem reinstal WIN nainstaloval se mi MPS což můj problém neřešilo. Můžete mi někdo poradit jak přinutit WIN aby našel SATA HDD.Ještě upozorňuju že druhej HDD systémový je IDE ATA ... dííky za pomoc


 Profil  
 Předmět: Re: Jak odstranit praskání zvukové karty při práci disku
PříspěvekZaslal v: so 27. únor 2010, 23:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. duben 2007
Nahoru
čaute mám taky podobný problém, třeba když si pustím film a přeskočím na nějakou pasáž tak jakoby "škubne" zvuk a pak už hraje normálně, ale někdy to dělá i bez toho a náhodně. mám mutnutý všechny vstupy i výstupy co jsou nepotřebný a nainstaloval jsem poslední realtek ovladače


 Profil  
 Předmět: Re: Jak odstranit praskání zvukové karty při práci disku
PříspěvekZaslal v: po 26. duben 2010, 19:50 
Nováček
Nováček

Založen: 26. červen 2008
Nahoru
Mám stejný problém. (Jako ti o pár príspěvků nahoru) Vzadu je zvukovka krásně čistá ale ve předu to ve výstupu děsně praská a škrká, kabel je totiž dost krátkej a de skrz větrák na procesoru, přičemž je taky položenej na grafice...

To omotání do alobalu fakt pomůže, nebo to byl jenom vtip?

Ten feritovej kroužek tam mám, ale musel bych všechny kabely odpojit a znova připojit abych to skrz něj mohl protáhnout.... vážně to to škrkání odstraní, nebo je alobal spolehlivější?? I když ted o tam tak uvažuju a omotávat to asi nebudu moct, už takhle ten kabel vystačí jen tak tak


 Profil  
 Předmět: Re: Jak odstranit praskání zvukové karty při práci disku
PříspěvekZaslal v: pá 20. srpen 2010, 20:58 
Nováček
Nováček

Založen: 20. srpen 2010
Nahoru
Zdravím tu všechny

mam malý problém.. jmenujese nepříjemné praskání zvuku v notebooku :( :(
pokaždé když spustím hudbu, tak při poslechu slyším praskání atd, štve mě že nemohu kvalitně poslouchat zvuk i když mi běží ostatní programy a součastně.

máte někdo návrh co s tímhle jevem ?

sestava
HP Pavilion dv7-3190ec
Intel Core i7
Předinstalovaný OS: Windows 7 Home Premium 64xbit
nVidia GeForce GT 230M
Velikost operační paměti [MB]: 4096
Zvuková karta-nezištěno :cry:


 Profil  
 Předmět: Re: Jak odstranit praskání zvukové karty při práci disku
PříspěvekZaslal v: so 21. srpen 2010, 06:54 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
Může to bejt i tím, že ti NB dost hřeje..Jaké máš teploty?
Ještě zkus nahodit nějaké jiné ovladače na zvuk kartu, jestli teda jsou.
Dělá to od začátku? Nebo se to začalo projevovat až teď?

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
 Předmět: Re: Jak odstranit praskání zvukové karty při práci disku
PříspěvekZaslal v: ne 5. červen 2011, 11:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. červen 2006
Nahoru
Mne sa tento problém začal pred pár dňami objavovať na PC s integrovanou Realtek zvukovkou. Praská to iba pri prehrávaní hudby a videa. Skúšal som rôzne prehrávače aj reinštalovať ovládače, či vypnúť ostatné vstupy na zvukovke, ale nič z toho nepomohlo. Napadá niekoho ešte nejaká možná príčina?

//edit: Nepomohlo ani vypnutie PC Beep v registroch ako niekto spomínal vyššie. Dočítal som sa, že to môže byť spôsobené výkyvmi v sieti, lenže toto sa prejavuje iba pri prehrávaní hudby čo je celkom zvláštne...

Skúšal som aj slúchadlá a je to počuť tak isto výrazne aj keď stíšim zvuk na PC a pridám na reproduktoroch.

_________________

CPU: Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz, MB: Gigabyte EP45-DS3L, RAM: A-DATA 4 GB 800 Mhz DDR2, GPU: Saphire ATi Radeon HD4670 512MB DDR3, HDD: WD Caviar Blue 500GB, Mechanika: Samsung SH-S203F


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 59 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.