Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je čt 20. září 2018, 12:18

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 5. červenec 2006, 13:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. květen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
zdravim..mam desku DFI infinity a na ni integrovanou zvukovku 5.1.Pouzivam na ni ovladace NVIDIA NVMixer.Je v nem nastaveni hlasitosti pro kazdou repro bednu zvlast.Jenze kdyz mam vsechno na max zesileny tak pri poslouchani hudby bo divani se na film jak jsou ty Meřidla VU tak by nemeli bejt konce cerveny..mely by bejt zeleny max zluty ale ne cerveny..cerveny znamena ze je to prehluseny nebo co to vlastne znamena?Ma to nejakej vliv na kvalitu zvuku?Mam Genius SW-HF5.1 5000W a tam si jednotlivy bedny nastavuju sam.Muzu teda ignorovat ty ovladace a nechat vse na max a seridit si to primo na zesilovaci repraku??diky za odpovedi

_________________
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 18. březen 2007, 13:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. březen 2004
Bydliště: Praha 6
Nahoru
zdravim, jestli to teda chapu, tak nedocilim na tyhle integrovany zvukovce zvuku dolby digital 5.1 s koaxialnim kabelem?protoze se mi deje presne to co je tu psany, a to ze mi hrajou jen predni dva kanaly.jinak hraje vsech pet, ale kdyz dam test tak jen predni dva.vsude mi to pise 2CHannels, takze nemam moznost nastavit digitalni zvuk.jen je takovej jemnejsi, ale zase min basu.
abych teda docilil dolby digital, tak si musim poridit zvukarnu ktera to podporuje?

_________________
Deska: Asus P5N-E SLI, CPU: C2D E6750, chladi Zalman CNPS9700 , Ram: OCZ 4096MB DDR II 800MHz ) 5-5-5-18 , Grafika : ASUS 8800GTS 320MB , zdroj Seasonic 500W, LCD : Samsung syncmaster 226BW 22" , Mys : Logitech G7 ,Zvuk : M-audio revolution 5.1, Repro : Logitech Z-5500 ;)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 3. září 2007, 07:42 
Nováček
Nováček

Založen: 03. září 2007
Nahoru
zdravim.prosim poraďte.mám desku MSI nforce4 s integrovanou zvukovkou realtec AC97.mám op.systém Windows vista a nefunguje mi sound manager(modrožlutá ikonka na hlavním panelu).když na to kliknu tak se to nespustí.z toho vyplývá že si nemůžu přepnout ty tři výstupy(zelený modrý rúžový) na 5.1 poradtě mi prosím co mám dělat


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 3. září 2007, 12:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. květen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Wiseman_CZ napsal:
zdravim.prosim poraďte.mám desku MSI nforce4 s integrovanou zvukovkou realtec AC97.mám op.systém Windows vista a nefunguje mi sound manager(modrožlutá ikonka na hlavním panelu).když na to kliknu tak se to nespustí.z toho vyplývá že si nemůžu přepnout ty tři výstupy(zelený modrý rúžový) na 5.1 poradtě mi prosím co mám dělat


Musíš mít drivery od realteku TADY a už ti to půjde. Dávej pak bacha na automatický aktualizace protože v poslední době se objevila záplata od mrkvošrotu na realtek audio. Jenže po nainstalování nerozjedeš zvuk už vůbec..Pokud si už ale právě tu aktulizaci instalnul tak seš asi v háji. Mě aji kamošovi se to stalo a nepodačilo se nám zvuk 5.1 rozjet. Takže reinstall =)

_________________
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 2. říjen 2007, 20:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. listopad 2004
Nahoru
je nejak mozne aby hral 5.1 zvuk na realteku alc883 ?? nejak nemuzu nikde najit nastaveni jednotlivejch kanalu...nekde jsem cetl,ze je to dane a neda se to zmenit...diky za odpoved ...jakoukoli co se tyka tematu :) dik


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. leden 2008, 12:43 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
posledni dobou me pronasleduje jeden problem za druhym. Reinstalloval jsem Visty 32b. kvuli vymene gk. Pustim Winamp a hudba hraje, ale jen 2.0 na Geniusech 5.1. Inu, rikam si, jasny, to se dalo od stereo nahravky cekat. Stahnu drivery na AzaliaHD i s control panelem, nastavim vse jako pred reinstallem, ale ono se nic nedeje. Proste mi nereagujou ovladaci prvky control panelu krome hlasitosti a vyvazeni L/R. Ekvalizer, ruzna prostredi se nijak neprojevuji jak ve WMP, tak ve Winampu, coz by nevadilo, ale nejhorsi je, ze nefunguje Doplneni reproduktoru do 5.1 a tim padem porad hraju 2.0 i kdyz bych moc rad 2.1. I to bych prekousnul, jenze ted do tech 2 reproduktoru jde signal "oklesteny" o basy takze fakt vybornej zvukovej pozitek poslouchat nekde od 200Hz. Pritom pri testu reproduktoru co tam je se vsechny rozehraji. Nesetkal se s tim uz nekdo?

_________________
PC: i7 2600K@4,6 + 10 GB + GTX 1070 + SSD + WD Enterprise | Lenovo X230 | HTPC: i3 6100 + 8 GB + SSD | Net: klfree.net 950/500 MBit


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 14. únor 2008, 22:51 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2008
Nahoru
Ahoj lidi.. pls mam dotazk snazim se vyresit problem ale marne.
Mam zakladni desku MSI P4N SLI XE - http://global.msi.com.tw/index.php?func ... incat_no=1 s integrovanou zvukovkou RealTek ALC880 + Genius 5.1 reproduktory.
Posledni dobou se mi stava ze mi zvuky ktere jdou z Win (zvuky Windows, ICQ, atd ....) hraji pouze v prednich reprakach proste v tech ktery jsou momentalne zapojene v zelene zdirce na zvukovce. Ale v nastaveni zvukovky, Media Player, Winamp, jakekoli hry a dalsi soft tam to hraje ze vsech repraku. Uz si nevim rady jak to zprovoznit aby to slapalo jako driv.
Drive to delalo kdyz jsem mel od PC odpojenou webkameru. Po tom co jsem ji pripojil jelo to ze vsech. Ale ted ani to nepomaha.
Ovladace jsem dal nove jak zvukovka tak i webkamera projistotu- stale stejny problem.
A kdyz zkusim Dxdiag a tam Test rozhrani DirectSound:
- tak z prednich slysim zvuky s nastavenim: Ze Softwaerove vyrovnavaci pameti a
- a ze vsech reproduktoru: z Hardwaerove vyrovnavaci pameti

Uz si opravdu nevim rady...poradte prosim :? :( :( :(


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 19. únor 2008, 12:58 
Nováček
Nováček

Založen: 08. červenec 2007
Nahoru
Narazil jsem na podobny problem jako je vise popsany.Mam geniusy 5.1 a zvukovku realteck.Nainstaloval jsem posledni driveri na vistu a narazil jsem na to ze sice si nastavim posilene basy ale uz nikde v ovladacich nejsou podrobne nastaveni na nastaveni basu uz si s tim hraju 3 den a porad s tim nemuzu hnout nemate nekdo nejaky tip jak by se to mohlo dat vyresit.Predem moc dik.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 8. březen 2008, 18:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 01. březen 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
Dobrý den, jak mám 5.1 repro a nevím jak mám nastavit, aby ze všech reproduktorů šel stejné silný zvuk, protože je mám všechny u počítače a nemám je v rozlehlé konfiguraci teď mi de jakoby ze předních silnější zvuk a ztěch zadních slabší

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5.1GHz&1.35V + delid + NH-D14 | 16GB 2666MHz | EVGA GTX1080
970 EVO 250GB M.2 | WD 1TB SATA | Seasonic 550W FPG | FD Define C

Razer Basilisk, Cynosa, Kraken | Samsung 27" Curved


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení AC97 Realtec pro 5.1
PříspěvekZaslal v: po 28. červenec 2008, 11:25 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
No v tomhle směru mám trochu problém , protože at dělám co dělám nemůžu 5.1 pod Vistama Ultimate 64bit rozchodit. Zkoušel jsem i jiné ovladače, nejnovější co na webu Realtecu byly a nic. Zkoušel jsem i přemapovat v manageru výstupy a taky nic. V testu mi v 5.1 sluchadlech hrajou jen 4repro, střed a basy jdou strašně potichu , ale nejdou zesílit. V některých hrách ,např .Il-2 Sturmovik mi zvuk vysloveně vypadává i když jsem zkoušel různé varianty. Pod XP na stejném hardwaru šlo vše jak má tak nevim kde je zakopaný pes . :mrgreen:

_________________
AMD Athlon 64 X2 5000+Black Edition, Gigabyte GA-M790FX DQ6 (AM2), A-DATA Twinx 2x 1024 MB DDR2 Extreme Edition (800MHz), Sapphire HD 4870 512MB, ACER AL1916W [19" LCD] , HDD WD800JD CaviarXL, 80GB, 8MB, 7200rpm, SATA/150, WD2500JS SATAII, HL-DT-ST DVDRAM GSA-H30N


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení AC97 Realtec pro 5.1
PříspěvekZaslal v: po 28. červenec 2008, 14:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2008
Nahoru
ANTRAX napsal:
No v tomhle směru mám trochu problém , protože at dělám co dělám nemůžu 5.1 pod Vistama Ultimate 64bit rozchodit. Zkoušel jsem i jiné ovladače, nejnovější co na webu Realtecu byly a nic. Zkoušel jsem i přemapovat v manageru výstupy a taky nic. V testu mi v 5.1 sluchadlech hrajou jen 4repro, střed a basy jdou strašně potichu , ale nejdou zesílit. V některých hrách ,např .Il-2 Sturmovik mi zvuk vysloveně vypadává i když jsem zkoušel různé varianty. Pod XP na stejném hardwaru šlo vše jak má tak nevim kde je zakopaný pes . :mrgreen:
zkus dxdiag a tam nastavit hardwaerovou akceleraci... ja to v XP posunul o jedno policko doprava a uz vsechno jde jak maa.....trebas ti to pomuze


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení AC97 Realtec pro 5.1
PříspěvekZaslal v: út 29. červenec 2008, 07:03 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Tak že dxdiag jsem zkusil, ale Visty tam žádný nastavení hardwarové akcelerace nemají :D
Povedlo se mi to pak nastavit naprosto pro mě nelogickým způsobem, kdy jsem nastavil v manageru ,že používám repro 7.1(sluchadla jsou jen 5.1) a zrušil zatržení zadních a bočních repro a najednou se to rozběhlo tak jak má. Pochopitelně není to plnohodnotné 5.1, ale zvuk jde tak jak jsem si představoval což stačí :-D

_________________
AMD Athlon 64 X2 5000+Black Edition, Gigabyte GA-M790FX DQ6 (AM2), A-DATA Twinx 2x 1024 MB DDR2 Extreme Edition (800MHz), Sapphire HD 4870 512MB, ACER AL1916W [19" LCD] , HDD WD800JD CaviarXL, 80GB, 8MB, 7200rpm, SATA/150, WD2500JS SATAII, HL-DT-ST DVDRAM GSA-H30N


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení AC97 Realtec pro 5.1
PříspěvekZaslal v: so 22. listopad 2008, 18:11 
Nováček
Nováček

Založen: 06. červenec 2007
Nahoru
Zdravim mam takyto problem..mam repro Creative P5800 5+1 a zakladnu dosku s inegrovanou zvukovkou..doska je Gygabite K8 Triton series,GA-K8NF-9,nForce4-4x chipset ,,a integrovana funguje pomocou ovladaca AC97 Realtec ,,Repro mi slo celi cas od kupi PC na vsetkych kanaloch a to 5 + aj subwofer..no po dvoch rokoch..uz asi mesiac tomu je co mam taky problem ze mi centralny reprak prestal fungovat..,,idu mi iba ostatne 4 a basak..zistil som to..ze ak dam skusobny test..cez AC 97 tak ozve sa mi kazdy reprak aj s basakom a ten co nefunguje..len tak velmi tichucko..a to tak jak sa ozve subwofer da sa povedat..ak pustim pesnicky tak...vsetky preraky hraju aj so subwoferom..no ten centralny vobec nehraje...Skusal som poprepajat aj repraky ktore su zapojene do subwoferu (kable) a ak vymenil kabel centralneho repraka..s kablom nejakeho ienho repraka..tak ten centralny reprak..zacal ist no zas ten druhy nesiel..zistil som aj to.z.e pri prehravani pesniciek..ak mam taku strednu hlasitost nastavenu aj nieco...ten reprak nefunguje..ale ak to dam takmer na max..coz je uz vela na repraky..tak ten centralny reprak..niekedy vyda zo seba zvuk..no nejde plynulo..ale sem tam naskakuje...takmer vobec..nastavenia som neporusil v AC 97 mam nastavene na 6CH Speaker...viete mi poradit kde mohla nastat chyba..a ako ju opravit?..dakujem

_________________
Athlon 64 3.0(939),HIS Excalibur X800 XL 256MB,HDD Seagate 200GB+ externy HD Western Digital 500GB,Creative P5800 5+1,,LCD LG L1960TR 19´,,Razer Copperhead blue,Logitech G15+LCD(Blue)


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení AC97 Realtec pro 5.1
PříspěvekZaslal v: čt 24. leden 2013, 19:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 20. únor 2011
Nahoru
co jsem četl na první pránce tak se řešilo že přes optiku jde jen STEREO.
řeším problém :
připojím xonar k AV receiveru přes OPTIKU .
Přepnu na SPDIF a při puštění filmu mi to přepne na 5.1 zvuk
Ale když to chci nastavit na zvukovce na 5.1 tak mi to ukazuje pořád jen STEREO a v testu hrajou jen předky jen L a P
Hry co se dají nastavit na dom.kino nebo 5+1 tam jde jen stereo

_________________
MB: ASUS M4A89TD PRO/USB3 , CPU: AMD FX-8150 Bulldozer + SCYTHE SCNJ-3100 Ninja 3 Rev. B , GK: Sapphire Radeon HD 7770 1Gb GDDR5 ,Audio:ASUS Xonar DG+Yamaha RX-V450,RAM: Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP , HDD:Kingston HyperX Savage - 240GB + WD Caviar Blue EX - 1TB,LCDBENQ RL2240H,Zdroj:Seasonic S12II-620 620W ,Case:CoolerMaster Centuruion 590,Myš:A4tech X-718BK,Klávesnice:A4Tech B418, CZ,OS: Windows 10 X64


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.