PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

Nastavení AC97 Realtec pro 5.1
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=19&t=24109
Stránka 2 z 2

Autor:  Kynio [ st 5. červenec 2006, 12:19 ]
Předmět: 

zdravim..mam desku DFI infinity a na ni integrovanou zvukovku 5.1.Pouzivam na ni ovladace NVIDIA NVMixer.Je v nem nastaveni hlasitosti pro kazdou repro bednu zvlast.Jenze kdyz mam vsechno na max zesileny tak pri poslouchani hudby bo divani se na film jak jsou ty Meřidla VU tak by nemeli bejt konce cerveny..mely by bejt zeleny max zluty ale ne cerveny..cerveny znamena ze je to prehluseny nebo co to vlastne znamena?Ma to nejakej vliv na kvalitu zvuku?Mam Genius SW-HF5.1 5000W a tam si jednotlivy bedny nastavuju sam.Muzu teda ignorovat ty ovladace a nechat vse na max a seridit si to primo na zesilovaci repraku??diky za odpovedi

Autor:  the_macik [ ne 18. březen 2007, 12:42 ]
Předmět: 

zdravim, jestli to teda chapu, tak nedocilim na tyhle integrovany zvukovce zvuku dolby digital 5.1 s koaxialnim kabelem?protoze se mi deje presne to co je tu psany, a to ze mi hrajou jen predni dva kanaly.jinak hraje vsech pet, ale kdyz dam test tak jen predni dva.vsude mi to pise 2CHannels, takze nemam moznost nastavit digitalni zvuk.jen je takovej jemnejsi, ale zase min basu.
abych teda docilil dolby digital, tak si musim poridit zvukarnu ktera to podporuje?

Autor:  Wiseman_CZ [ po 3. září 2007, 06:42 ]
Předmět: 

zdravim.prosim poraďte.mám desku MSI nforce4 s integrovanou zvukovkou realtec AC97.mám op.systém Windows vista a nefunguje mi sound manager(modrožlutá ikonka na hlavním panelu).když na to kliknu tak se to nespustí.z toho vyplývá že si nemůžu přepnout ty tři výstupy(zelený modrý rúžový) na 5.1 poradtě mi prosím co mám dělat

Autor:  Kynio [ po 3. září 2007, 11:10 ]
Předmět: 

Wiseman_CZ napsal:
zdravim.prosim poraďte.mám desku MSI nforce4 s integrovanou zvukovkou realtec AC97.mám op.systém Windows vista a nefunguje mi sound manager(modrožlutá ikonka na hlavním panelu).když na to kliknu tak se to nespustí.z toho vyplývá že si nemůžu přepnout ty tři výstupy(zelený modrý rúžový) na 5.1 poradtě mi prosím co mám dělat


Musíš mít drivery od realteku TADY a už ti to půjde. Dávej pak bacha na automatický aktualizace protože v poslední době se objevila záplata od mrkvošrotu na realtek audio. Jenže po nainstalování nerozjedeš zvuk už vůbec..Pokud si už ale právě tu aktulizaci instalnul tak seš asi v háji. Mě aji kamošovi se to stalo a nepodačilo se nám zvuk 5.1 rozjet. Takže reinstall =)

Autor:  cuir [ út 2. říjen 2007, 19:26 ]
Předmět: 

je nejak mozne aby hral 5.1 zvuk na realteku alc883 ?? nejak nemuzu nikde najit nastaveni jednotlivejch kanalu...nekde jsem cetl,ze je to dane a neda se to zmenit...diky za odpoved ...jakoukoli co se tyka tematu :) dik

Autor:  Holda [ pá 25. leden 2008, 11:43 ]
Předmět: 

posledni dobou me pronasleduje jeden problem za druhym. Reinstalloval jsem Visty 32b. kvuli vymene gk. Pustim Winamp a hudba hraje, ale jen 2.0 na Geniusech 5.1. Inu, rikam si, jasny, to se dalo od stereo nahravky cekat. Stahnu drivery na AzaliaHD i s control panelem, nastavim vse jako pred reinstallem, ale ono se nic nedeje. Proste mi nereagujou ovladaci prvky control panelu krome hlasitosti a vyvazeni L/R. Ekvalizer, ruzna prostredi se nijak neprojevuji jak ve WMP, tak ve Winampu, coz by nevadilo, ale nejhorsi je, ze nefunguje Doplneni reproduktoru do 5.1 a tim padem porad hraju 2.0 i kdyz bych moc rad 2.1. I to bych prekousnul, jenze ted do tech 2 reproduktoru jde signal "oklesteny" o basy takze fakt vybornej zvukovej pozitek poslouchat nekde od 200Hz. Pritom pri testu reproduktoru co tam je se vsechny rozehraji. Nesetkal se s tim uz nekdo?

Autor:  Devil... [ čt 14. únor 2008, 21:51 ]
Předmět: 

Ahoj lidi.. pls mam dotazk snazim se vyresit problem ale marne.
Mam zakladni desku MSI P4N SLI XE - http://global.msi.com.tw/index.php?func ... incat_no=1 s integrovanou zvukovkou RealTek ALC880 + Genius 5.1 reproduktory.
Posledni dobou se mi stava ze mi zvuky ktere jdou z Win (zvuky Windows, ICQ, atd ....) hraji pouze v prednich reprakach proste v tech ktery jsou momentalne zapojene v zelene zdirce na zvukovce. Ale v nastaveni zvukovky, Media Player, Winamp, jakekoli hry a dalsi soft tam to hraje ze vsech repraku. Uz si nevim rady jak to zprovoznit aby to slapalo jako driv.
Drive to delalo kdyz jsem mel od PC odpojenou webkameru. Po tom co jsem ji pripojil jelo to ze vsech. Ale ted ani to nepomaha.
Ovladace jsem dal nove jak zvukovka tak i webkamera projistotu- stale stejny problem.
A kdyz zkusim Dxdiag a tam Test rozhrani DirectSound:
- tak z prednich slysim zvuky s nastavenim: Ze Softwaerove vyrovnavaci pameti a
- a ze vsech reproduktoru: z Hardwaerove vyrovnavaci pameti

Uz si opravdu nevim rady...poradte prosim :? :( :( :(

Autor:  Neogen [ út 19. únor 2008, 11:58 ]
Předmět: 

Narazil jsem na podobny problem jako je vise popsany.Mam geniusy 5.1 a zvukovku realteck.Nainstaloval jsem posledni driveri na vistu a narazil jsem na to ze sice si nastavim posilene basy ale uz nikde v ovladacich nejsou podrobne nastaveni na nastaveni basu uz si s tim hraju 3 den a porad s tim nemuzu hnout nemate nekdo nejaky tip jak by se to mohlo dat vyresit.Predem moc dik.

Autor:  Mirek E. [ so 8. březen 2008, 17:48 ]
Předmět: 

Dobrý den, jak mám 5.1 repro a nevím jak mám nastavit, aby ze všech reproduktorů šel stejné silný zvuk, protože je mám všechny u počítače a nemám je v rozlehlé konfiguraci teď mi de jakoby ze předních silnější zvuk a ztěch zadních slabší

Autor:  ANTRAX [ po 28. červenec 2008, 10:25 ]
Předmět:  Re: Nastavení AC97 Realtec pro 5.1

No v tomhle směru mám trochu problém , protože at dělám co dělám nemůžu 5.1 pod Vistama Ultimate 64bit rozchodit. Zkoušel jsem i jiné ovladače, nejnovější co na webu Realtecu byly a nic. Zkoušel jsem i přemapovat v manageru výstupy a taky nic. V testu mi v 5.1 sluchadlech hrajou jen 4repro, střed a basy jdou strašně potichu , ale nejdou zesílit. V některých hrách ,např .Il-2 Sturmovik mi zvuk vysloveně vypadává i když jsem zkoušel různé varianty. Pod XP na stejném hardwaru šlo vše jak má tak nevim kde je zakopaný pes . :mrgreen:

Autor:  Devil... [ po 28. červenec 2008, 13:43 ]
Předmět:  Re: Nastavení AC97 Realtec pro 5.1

ANTRAX napsal:
No v tomhle směru mám trochu problém , protože at dělám co dělám nemůžu 5.1 pod Vistama Ultimate 64bit rozchodit. Zkoušel jsem i jiné ovladače, nejnovější co na webu Realtecu byly a nic. Zkoušel jsem i přemapovat v manageru výstupy a taky nic. V testu mi v 5.1 sluchadlech hrajou jen 4repro, střed a basy jdou strašně potichu , ale nejdou zesílit. V některých hrách ,např .Il-2 Sturmovik mi zvuk vysloveně vypadává i když jsem zkoušel různé varianty. Pod XP na stejném hardwaru šlo vše jak má tak nevim kde je zakopaný pes . :mrgreen:
zkus dxdiag a tam nastavit hardwaerovou akceleraci... ja to v XP posunul o jedno policko doprava a uz vsechno jde jak maa.....trebas ti to pomuze

Autor:  ANTRAX [ út 29. červenec 2008, 06:03 ]
Předmět:  Re: Nastavení AC97 Realtec pro 5.1

Tak že dxdiag jsem zkusil, ale Visty tam žádný nastavení hardwarové akcelerace nemají :D
Povedlo se mi to pak nastavit naprosto pro mě nelogickým způsobem, kdy jsem nastavil v manageru ,že používám repro 7.1(sluchadla jsou jen 5.1) a zrušil zatržení zadních a bočních repro a najednou se to rozběhlo tak jak má. Pochopitelně není to plnohodnotné 5.1, ale zvuk jde tak jak jsem si představoval což stačí :-D

Autor:  HIISS [ so 22. listopad 2008, 17:11 ]
Předmět:  Re: Nastavení AC97 Realtec pro 5.1

Zdravim mam takyto problem..mam repro Creative P5800 5+1 a zakladnu dosku s inegrovanou zvukovkou..doska je Gygabite K8 Triton series,GA-K8NF-9,nForce4-4x chipset ,,a integrovana funguje pomocou ovladaca AC97 Realtec ,,Repro mi slo celi cas od kupi PC na vsetkych kanaloch a to 5 + aj subwofer..no po dvoch rokoch..uz asi mesiac tomu je co mam taky problem ze mi centralny reprak prestal fungovat..,,idu mi iba ostatne 4 a basak..zistil som to..ze ak dam skusobny test..cez AC 97 tak ozve sa mi kazdy reprak aj s basakom a ten co nefunguje..len tak velmi tichucko..a to tak jak sa ozve subwofer da sa povedat..ak pustim pesnicky tak...vsetky preraky hraju aj so subwoferom..no ten centralny vobec nehraje...Skusal som poprepajat aj repraky ktore su zapojene do subwoferu (kable) a ak vymenil kabel centralneho repraka..s kablom nejakeho ienho repraka..tak ten centralny reprak..zacal ist no zas ten druhy nesiel..zistil som aj to.z.e pri prehravani pesniciek..ak mam taku strednu hlasitost nastavenu aj nieco...ten reprak nefunguje..ale ak to dam takmer na max..coz je uz vela na repraky..tak ten centralny reprak..niekedy vyda zo seba zvuk..no nejde plynulo..ale sem tam naskakuje...takmer vobec..nastavenia som neporusil v AC 97 mam nastavene na 6CH Speaker...viete mi poradit kde mohla nastat chyba..a ako ju opravit?..dakujem

Autor:  koupi [ čt 24. leden 2013, 18:21 ]
Předmět:  Re: Nastavení AC97 Realtec pro 5.1

co jsem četl na první pránce tak se řešilo že přes optiku jde jen STEREO.
řeším problém :
připojím xonar k AV receiveru přes OPTIKU .
Přepnu na SPDIF a při puštění filmu mi to přepne na 5.1 zvuk
Ale když to chci nastavit na zvukovce na 5.1 tak mi to ukazuje pořád jen STEREO a v testu hrajou jen předky jen L a P
Hry co se dají nastavit na dom.kino nebo 5+1 tam jde jen stereo

Stránka 2 z 2 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/