PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Dolby Atmos - nejde zvuk pres AV receiver.
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=19&t=284309
Stránka 1 z 1

Autor:  noegon [ ne 20. září 2020, 15:42 ]
Předmět:  Dolby Atmos - nejde zvuk pres AV receiver.

Ahoj všichni,
Po rozkopání celého obývacího pokoje jsem doinstaloval repro pro základní konfiguraci Atmos 5.0.2 (subwoofer není potřeba). Mám hw: nVidia Shield Pro 2019 + netflix UHD předplatné, AV Onkyo nx555, repro Wharfedale (není podstatné). Když pustím film, co má Atmos stopu, mám na AV receiveru i možnost přepout režim na Atmos (když tam audio stopa Atmos není, nenabídne mi ji AV). Nicméně receiver začne "problikávat" - přikládám GIF. Přeskakuje mi tam Atmos a DD stopa. Ale nic neslyším. Ostatní režimy normál fungují. Prolezl jsem kde se co dalo, ale nenapadá mě, co by to mohlo být. Další krok je výměna AV rec., ale nechce se mi. Kdyby měl někdo nápad, sem s ním. Díky moc.

GIF ZDE https://makeagif.com/i/uw2LXm

Autor:  honzinc [ po 21. září 2020, 11:25 ]
Předmět:  Re: Dolby Atmos - nejde zvuk pres AV receiver.

ahoj, jiné hdmi kabely si asi zkoušel, že? Problém může být taky v shieldu a jeho nastavení, tam máš vše prolezlé? Když jsem měl ještě shield, tak jsem v audio nastavení musel mít 7.1, aby se mi pustilo atmos + další funkce jako passthrough do AVR.

Autor:  Durgroda [ po 21. září 2020, 12:24 ]
Předmět:  Re: Dolby Atmos - nejde zvuk pres AV receiver.

Ahoj. Pokud jsi prolezl vsechno nastaveni, a veris ze jsi vsechno zkusil, vcetme kabelu, tak reklamuj. Uz jsem se setkal s jednim AV od Onkya a snazili jsme se nastavit zvuk z TV a jine kabely nic, jina tv nic, vsechno nastaveni nic, a nakonec reklamace. A ted to jede. Pry tam odchazi nejakej cip. Jinak preju at se to povede.

Autor:  noegon [ ne 27. září 2020, 10:36 ]
Předmět:  Re: Dolby Atmos - nejde zvuk pres AV receiver.

Ahoj, díky za tipy. Nejde mi sem psát přes mobil (nějaká chyba DB). HDMI kabel jsem už zkusil vyměnit a nepomohlo. Zkusil jsem taky stáhnout nějaké videa, které ATMOS stopy mají, abych vyloučil problém na straně NETFLIXu. Výsledek je "stejný". Tj Atmos nejde, ale v tomto případě se mi ani možnost ATMOS režimu na AV nezobrazí (puštěno přes KODI, vybraná stopa ATMOS). Zajímavé je, že při zobrazení INFA (přes AV) se zobrazí na obrazovce zvuk IN: HDMI 2.0 a OUT 5.0.2, což je blbost samozřejmě. Jediné co se mi daří změnit je při jiném nastavení Shieldu (Upmix 2.0 to 5.1) tak se pak na obrazovce zobrazí IN: HDMI 5.1 , OUT 5.0.2. Ale to je samozřejmě něco, co není cílem. Spíše jen píšu pro zajímavost, jak kdybych nebyl schopen nijak pustit původní zvukovou stopu do AV.

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/