Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 3. březen 2021, 03:08

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 1494 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: so 21. květen 2016, 13:53 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2009
Bydliště: SVK - Košice
Nahoru
doska/zdroj, asi v nicom inom to nebude... inak by to musela byt sialena zhoda okolnosti

inak

DOC_ZENITH napsal:
výtuh je tak tvrdej že nefunguje ani reset tlačítko na desce, musí se natvrdo vypnout, a v době výtuhu ani nejdou hodiny

normalne az mi zabehlo jak mi to smiene prislo tvoj popis :D

_________________
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1909 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S20+
Time Spy: 11 610


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: so 21. květen 2016, 18:22 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Zdroj určitě ne, už na něm jely mnohem, náročnější sestavy (tahnul i doomsday machine), a je fuk jestli tam dam svou podvoltovanou 970tku nebo dvě 480tky do SLI, šance na výtuh je stále cca stejná.

A s tim nefunkčnim resetem si nedělam srandu, to že by nefungovalo reset tlačitko při vytuhlym OS to jsem zažil na pár MSI shitkách, ale u Asusu nikdy ne. Protože já si ani nemyslim že vytuhnul OS, ale southbridge. Tve to je nápad ještě jsem si nehrál s fgrekvencí a voltážema do SB. Zkusim.


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: so 21. květen 2016, 18:52 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
a co SSD/HDD?

_________________
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 3070-8G-OC; CoolerMaster ML500; iPhone Xr 128GB


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: so 21. květen 2016, 19:07 
Černá karta
Černá karta

Založen: 25. listopad 2013
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
A s tim nefunkčnim resetem si nedělam srandu, to že by nefungovalo reset tlačitko při vytuhlym OS to jsem zažil na pár MSI shitkách, ale u Asusu nikdy ne.


Mel jsem M6G, M7G a ted x99-A a na vsech se mi to delo pri nestabilnim OC. Ted naposled nekdy pred tejdnem kdyz jsem nahodil novej BIOS a novej MIE driver tak OC uncore zacalo bejt nestabilni a musel jsem pridat napeti. Nestabilita se projevila presne takovymto vytuhem bez funkcniho tlacitka reset.

_________________
as


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: so 21. květen 2016, 19:14 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2014
Bydliště: Olomouc
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
A s tim nefunkčnim resetem si nedělam srandu, to že by nefungovalo reset tlačitko při vytuhlym OS to jsem zažil na pár MSI shitkách, ale u Asusu nikdy ne. Protože já si ani nemyslim že vytuhnul OS, ale southbridge. Tve to je nápad ještě jsem si nehrál s fgrekvencí a voltážema do SB. Zkusim.


U RE5 celkem klasika při OC. Reset nejde, ale retry button/safe boot jo.

Stalo se mi tu už xkrát, insta shutdowny jsou většinou malej input, případně blbej peak ve zdroji, ale to jsem neměl jak měřit.

_________________
Oficiální Facebook OC profil -> Soutěže o hardware, zajímavosti a mnoho dalšího
Twitter - Bitcoin, mining...


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: so 21. květen 2016, 19:49 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2009
Bydliště: SVK - Košice
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Zdroj určitě ne, už na něm jely mnohem, náročnější sestavy (tahnul i doomsday machine), a je fuk jestli tam dam svou podvoltovanou 970tku nebo dvě 480tky do SLI, šance na výtuh je stále cca stejná.

A s tim nefunkčnim resetem si nedělam srandu, to že by nefungovalo reset tlačitko při vytuhlym OS to jsem zažil na pár MSI shitkách, ale u Asusu nikdy ne. Protože já si ani nemyslim že vytuhnul OS, ale southbridge. Tve to je nápad ještě jsem si nehrál s fgrekvencí a voltážema do SB. Zkusim.

jasne v pohode, to asi len kvoli cestine mi to prislo smiesne ked som si to precital, alebo neviem, nic v zlom fakt :D
prides na to, lepsieho ako Docenta tu nemame :)
na doske musi byt nejaka komplikacia, to je v podstate najtazsie debuggovatelny komponent

_________________
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1909 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S20+
Time Spy: 11 610


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: so 21. květen 2016, 20:49 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
CageJ napsal:
a co SSD/HDD?

Ne, určitě ne. Když se za chodu odpojí disk kde je OS či selže řadič, systém je chvíli tuhej (myš se stále hejbe) a pak se zhroutí do odpovídajícího BSOD, tohle je instant. Uvidim, od poslední změny jsem zatim stable.


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: st 25. květen 2016, 16:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Poslušně hlásím, že jsem snížil rychlost RAM na 2133MHz (XMP profile 2). Měl jsem problém při spuštění Win10 on 2200MHz.
Tady čtu:
http://www.overclock.net/t/1558449/vari ... eviews/630
"Edit: It actually seems like broadwell's IMC doesn't really handle speeds over 2133mhz.."
:?
Alespoň tedy zkusím později ostřejší časování. I když mám pocit, že už jsem to zkoušel a s CL10 jsem asi nenabootoval... to je pro mě částečně zklamaní.
CPU jsem dal 1.33V a všude stabilní, ten problém byl zatím jen po restartu či spuštění PC.

Takže nejspíš RAM, nebo přesněji řečeno paměťový řadič CPU.


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: st 25. květen 2016, 16:22 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jo něco takového jsem taky slyšel, 2200 nevim, protože mě to blbne jak už jsem psal dříve když použiju 100Mhz paměťovou děličku, má to pak problémy postovat, s 133 je o chlup vyšší výkon i 0 problémů s pamětí, tzn pro mě 2133, nad 2133 jsem vůbec nepostnul, i těch 2133 je pro mě ale dost vítězství protože jsou to cheapest 1600Mhz paměti. Stejnak ale, jediná hra kde to škálovalo s pamětí byl Fallout 4, ostatní co jsem zkoušel se vešly komplet do L4 a naměřil jsem 0 rozdíl mezi 1066Mhz a 2133Mhz.


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: čt 26. květen 2016, 17:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Hoj, tak já jsem při 2200 normálně jel právě, ale Win se mi jednou načetl nějak prapodivně. Takže jsem šel cestou snížení na 2133. Načetlo se jen okno s možností restartovat/vypnout. Jinak paměti po krátkém testu jely i na CL10-13-13-30... 1T a 2133 1.6V v poho, uvidím dál. ;-)


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: ne 29. květen 2016, 16:55 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
OK, tak už jsem stable, hrabal jsem se snad ve všem a nakonec se ukázalo že to byla obecná nestabilita NB v CPU. Jak L3 cache tak CPU byly lehce unstable. Tak lehce že prime, OCCT, a obecně testy nikdy nic neprokázaly a pád pří hraní nastal jen cca jednou za 2 dny konstant hraní což se strašně těžko lokalizuje.

Nakonec jsem ale zjistil, že mi padá (a nebo způsobí ten typickej total výtuh) můj avisynt SVP převaděč videa do vyšších FPS. A s jeho pomocí jsem to nakonec konečně odladil. U L3 cache stačilo zvednou voltáž z 1,25 na 1,275 a jádro už se mi zvedat nechtělo tak jsem šel o 100Mhz níže na 4,2Ghz při 1,375v a nyní rock stable. Benchmark a stress test stable bylo 1,35v, ale enkodér padal.


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: ne 29. květen 2016, 17:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Netroufám si tvrdit, že jsem rock stable, ale zatím mi stačí 1.33V on 4,2GHz. Nebyl problém ani na 1.25V, ale pro sichr jsem nastavil 1.33V

A nyní jsi OC RAM nad 2133 asi nevyzkoušel, co? Já vím, máš 1600 moduly, takže 2133 je super. :)

Edit: teď koukám, že mi vypadla číslice u napětí, jaké by možná stačilo na takt 4.2, pochopitelně ne 1.25V, ale 1.325V ;-)


Naposledy upravil kesi dne ne 29. květen 2016, 18:34, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: ne 29. květen 2016, 17:21 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ne, ale jak jsem řikal, nad 2133 nepostnu, a 2133 je rock stable.


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: ne 29. květen 2016, 22:01 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 20. říjen 2009
Nahoru
Este vyskusaj encoding cez x265, vraj pouziva AVX instrukcie :)


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: po 30. květen 2016, 02:13 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Právě že AVX bylo stable, to že se všechny moderní testy šíbujou na AVX (ala max výtop) je právě to proč mi byly total k ničemu a bylo to v nich stable.


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: po 30. květen 2016, 02:58 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2009
Bydliště: SVK - Košice
Nahoru
ono stale sa ukazuje ze 100% stabilitu vzdy a vsade vobec neni take lahke a samozrejme dosiahnut a uz vobec nie po nejakych syntetickych testoch... nakoniec to aj tak padne pocas beznej prevadzky...
u mna je to na 99.99% stabilne ked vydrzi minimalne 30 dni bez jedineho problemu... niekedy vsak ani to nepomohlo a uz som mal aj take ze pol roka v pohode, potom som nainstaloval novu hru ani 10 minut netrvalo kym to padlo do BSOD...
ono aj tu vidno ze Intel sakra vie co robi ked nastavuje relativne konzervativne stock frekvencie, hoci nie je vynimocne vytiahnut z cipu aj o 1Ghz viac...
odhliadnuc od vyssej spotreby tu 100% stabilitu 24/7 je tazke garantovat...

_________________
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1909 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S20+
Time Spy: 11 610


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: po 30. květen 2016, 11:55 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tohlento BSOD v ne full loadu je známá věc už od Sandyho, ale mě právě vykolejiolo to že tohle ten Broadwell vůbec nedělal, BSOD nebylo nikdy, byl to instant hard-freeze (někdy i blackscreen), při kterym se i zastavily sys hodiny eh... no nic, každopádně už to mam za sebou a vim kde byl problém.


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: po 30. květen 2016, 11:56 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
no a kde? pamate?

_________________
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 3070-8G-OC; CoolerMaster ML500; iPhone Xr 128GB


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: po 30. květen 2016, 12:26 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Koukni o pár postů vejš, byla to kombinace lehké nestability L3 a jádra v non-AVX testech.


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Haswell/Haswell refresh/Broadwell 2014 - infa, nov
PříspěvekZaslal v: so 2. červenec 2016, 16:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Zkoušel jsem v biosu nebo XTU nastavit frekvenci eDRAM na 2000MHz, jen na zkoušku. Bohužel bez výsledku, XTU i HWiNFO ukazuje stále 1800MHz, takže Cinebench už jsem ani nezkoušel, na mé desce to změnit nejde.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 1494 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.