Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 3. březen 2021, 04:19

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 517 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2012, 17:47 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
..taky na to musis mit i chlazeni aby ty vysoke teploty pak zvladalo a psal jsi ze je to sestavena PC sestava - tam bude BOX chladic a tyhle 4-jadra topi hodne, sam mam (viz podpis) a horko tezko se to chladi pak.......
Něco si o tom přečti, tohle je +- obdobný postup: http://pctuning.tyden.cz/navody/upravy-pretaktovani/7412-jak_na_to-pretaktovani_procesoru_core_2_duo

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2012, 19:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Jenže k taktování musí být také vhodná deska.
A sestavy od HP zrovna moc podrobná nastavení BIOSů neumožňují.
Máš možnost změnit frekvenci FSB, frekvenci pamětí a napětí procesoru?


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2012, 23:05 
Nováček
Nováček

Založen: 30. prosinec 2012
Nahoru
Právě mně spíš zajímá, na kolik to mohu nataktovat s tím chlazením jaké mám. Typ základní desky je v tom obrázku z CPU-Z. A popravdě do BIOSu se umím akorát dostat, takže netuším co tam jde a nejde nastavovat :-( (v nejlepším případě bych byl rád, kdybych se to zde dozvěděl.) ;-)


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2012, 23:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Ty to zřejmě pořád nechápeš.
Ano, k taktování musím mít slušné chlazení, paměti, zdroj a taky desku.
No a tady si myslím, že bude konec.
Desky od HP (ať už jim je vyrábí kdokoliv) jsou velmi stabilní. Mimo jiné proto, že na nich nikdo nic než úplně základní věci nenastaví.
Takže je to taková stabilita jako na hřbitově - nemůžeš to změnit i kdybys chtěl.


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: po 31. prosinec 2012, 17:27 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
Citace:
Dostal jsem se k tomu tady až teď /práce/


to Lokomotiva: JJ máš recht, je to bohužel tak..
to Glex: ty máš za úkol pročíst si ten odkaz z PCT ohledně taktování a nahodit tady nějaké fotky jak vypadá ten tvůj BIOS, jinak ti už neporadím(e) ani ťuk :mrgreen:

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: po 31. prosinec 2012, 18:02 
Nováček
Nováček

Založen: 30. prosinec 2012
Nahoru
Nuž dobrá, zkusím vyfotit bios foťákem :? a dam foto. Třeba z toho něco vykoumáš :roll:


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: po 31. prosinec 2012, 18:07 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: Holešov
Nahoru
nenataktujes nic box je na taktovani slaby a ta deska ti urcite zadne taktovani nedovoli, jako ostatne vsechny loooow desky v sestavach (vetsinou to ani nejsou normalni desky urcene k prodeji ,ale co nejlevnejsi vykastrovane desky pro takovehle sestavy aby vyrobce co nejvic usetril)

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: út 1. leden 2013, 13:55 
Nováček
Nováček

Založen: 30. prosinec 2012
Nahoru
Tady máte odkaz na BIOS. Myslím, že by mnohým stačila ta první stránka ale pro jistotu dávám všechny. Snad se s tím dá něco dělat. :nervous:
http://imageshack.us/photo/my-images/405/biosc.jpg/


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: út 1. leden 2013, 14:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Já opravdu nepatřím k těm, kdo druhým rádi sdělují špatné zprávy, ale na téhle desce nepřetaktuješ nic.
Podstatná je tu kapitola Advanced, kde nezměníš frekvenci generovanou chipem desky, násobič frekvence pamětí ani napětí procesoru.


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: út 1. leden 2013, 15:23 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
Citace:
..jak píše Lokomotiva.. :|


Tady to ještě jedině zkusit přetaktovat softwarově - SYSTOOL
Obrázek

stahuj tu: http://www.techpowerup.com/systool/

ale asi to nemá smysl, jedině sehnat (starší) desku (P35/45) a vyměnit, ale to zase pak nebude ten Windows legální (změna desky), SLIMLINE sestavy od HP tam mají tuším malé mATX desky (a tam to taky není žádný zázrak)..zkus to softwarově, co ti to bude dělat :wink:

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: út 1. leden 2013, 15:33 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: Holešov
Nahoru
nekdy to tu vymenu desky vezme bez problemu,pokud ne staci zavolat na microsoft,ja bych se na to vykaslal ,protoze do te male skrine zadny poradny chladic nedas,odvetrani skrine take urcite za nic nestoji,takze i kdybys mel desku na taktovani tak te uzemni teploty

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: út 1. leden 2013, 15:39 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
U Q9300 tě těžko uzemní teploty..... Ten by i s boxem šel tak na 3,6Ghz. Kdyby to dala deska...


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: út 1. leden 2013, 16:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: Holešov
Nahoru
i v te male spatne vetrane skrini ? to si nemyslim

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: út 1. leden 2013, 16:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
45nm Core2 vůbec netopěj, kor tenhle podvoltovanej ořezanej Quad s polovinou L2 vypnutou....


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: út 1. leden 2013, 20:26 
Nováček
Nováček

Založen: 30. prosinec 2012
Nahoru
SysTool mi nejde spustit :evil: (Driver not found).
Nemůže to být tímto ? "SysTool will only work on Windows 2000/XP/2003 (64 bit versions are supported)."
Když mám Win7 (64-bit).
Jak diskutujete o chlazení... tak si myslím, že i kdyby to mělo nějakých 60°C tak by to nemuselo vadit. Ale i tak, hned vedle větráčku na chladiči je průduch skříně, takže by to nemuselo topit uvnitř. (můj názor)


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: st 2. leden 2013, 17:55 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
Zkus ten systool spoustet jako administrator a dej tomu kompatibilitu na XP apod. - Zkousej treba se to chytne, ja ted nejsem doma, takze to nemuzu stahnout a zkusit to u sebe na Win7 x64....

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: st 2. leden 2013, 19:49 
Nováček
Nováček

Založen: 30. prosinec 2012
Nahoru
Vypadá, že se to nespustí, za žádnou cenu. :evil: Nějaký alternativní program není ? :?


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: čt 3. leden 2013, 10:30 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
Glex napsal:
Vypadá, že se to nespustí, za žádnou cenu. :evil: Nějaký alternativní program není ? :?

..našel jsem ještě jakýsi ClockGen,
Obrázek
ale ten neznám a nikdy jsem nepoužíval a nevím, jestli ti taky pojede, tady máš odkaz v CZ z PCT: http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=4244&catid=22&Itemid=

Kód:
i když neumí to co špičkové BIOSy, 15-20% výkonu ještě zvládne a to rozhodně není málo!

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
 Předmět: Re: Přetaktování: Intel Core 2 Quad Q9300
PříspěvekZaslal v: ne 6. leden 2013, 15:22 
Nováček
Nováček

Založen: 30. prosinec 2012
Nahoru
Tak ani tento program nechce fungovat. Jedna verze (asi novější) se spustí ale v "menu" jsou pouze dvě možnosti. Clocks a Options. S těmi asi nic moc neudělám :cry: . A starší verze opět nejde spustit (zase hlásí nějaký problém s ovladačem, jako SysTool).
Snaha byla, za což vám všem velice děkuji ale asi nechám počítač, jak byl do teď. :(


 Profil  
 Předmět: Re: Poradte jak nataktovat Q9550!!!
PříspěvekZaslal v: ne 17. únor 2013, 00:32 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
SLI napsal:
:D


Hm tipnu si. Vratil jsi se nakalenej z hospody a jako prvni co te napadlo bylo otevrit 2,5 roku starej thread :-D. Resp 2,5 roku od posledniho prispevku :-)
PCT neni ksichtknizka voe :-D

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 517 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.