Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 3. březen 2021, 04:27

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 1309 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 66  další
Autor Zpráva
 Předmět: Taktování procesorů Intel
PříspěvekZaslal v: pá 17. říjen 2003, 22:03 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 02. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
Z důvodu množení threadů typu "OC P4 2,4@2,8GHz" otevírám tento thread pro dotazy ohledně tohoto FAQ a taktování CPU Intel obecně. V případě nějakého specifického problému nastavení BIOSu nebo problému s deskou položtě dotaz do sekce desek pro CPU Intel. Než založíte nový thread, hledejte zda už neexituje thread probírající Vaší desku.

Předpoklady pro pohodové taktování:
1. Je třeba kvalitní základní deska. Z běžne prodávných značek lze doporučit ASUS, ABIT, ze sféry levnějších pak například Gigabyte, MSI. Desky od Intelu jsou sice stabilní a precizně provedené, ale taktovat na nich nelze. Také u některých značkovch počítačů nejsou v BIOSu přístupné žádné ladičské menu. Intel poskytuje nově utilitu na taktování, ladění a testování systému pro tyto desky. Můžete si ji stáhnout zde.
2. Je třeba pořádný chladič! BOX chladiče stačí většinou na mírné, střední (někdy i docela slušné) přetaktování. Jsou poměrně kvalitní a zespodu asi pokarbonované. Nicméně pro hardcore OC je dobre sahnout po necem z produkce Zalmanu ci Thermaltaku. Pokud máte tray procesor a nechcete utracet moc penez za chladič pak jsou dobré a cenově přístupné chlaďiče Spire. Pro všechna PIII lze naprosto doporučit Spire Falcon Rock II/Whisper Rock IV. Když kupujete nový procák P4, tak radši BOX... tak dobrý chladič za tuto minimální cenu neseženete. U CPU P4 Prescott je chadic uz dost hlucny, investuje do lepsiho. AC Freezer by mohla byt dobra volba. Megatest chladičů pro P4, Test 4 univerzálních chladičů, Chlazení P4 se 140W
2.a) Použijte mezi chladič a procesor nějakou kvalitnější pastu. Nemusí to být hned AC ceramic, ale růžové/zelené žvýkačky co používal třeba dříve hojne Cooler Master opravdu nejsou dobré. Čím vyšší tepelná vodivost, tím lepší.
3. Dobrý case je základem úspěchu. Zdoj naležato nahoře a odsavný větrák udělají své. Rozhodně se vyplatí investovat pár korun byť do levného casu, který tyto vymoženosti má. Doporučuji, pokud nemáte mnoho peněz asi nějaký 3R, či podobný Pokud chcete investovat, pak skvělé casy vyrábí mnoho výrobců... Namátkou Chieftec, Thermaltake, Cooler master, AOpen (doporucuji AOpen H700B 350W) a další. Správná cirkulace vzduchu je základ a bez něj vám vaše přetaktované CPU nemusí uchladit ani sebelepší chladič. Potřeba je taky dost silny zdroj, P4 dost zere a nejaky 300W noname vam sestavu nemusi utahnout. Pro P4 jsou idelani zdroje ENERMAX se silnou 12V vetvi. Ovsem postaci i solidni Fortron nebo AOpen pripadne Chiftec, 550W LC, EC pro P4 radeji od 400W nahoru.
4. U P4 si vypněte HT a "falesny" PAT (tzn. technologii chovajici se jako PAT na deskach s i865)

Taktování CPU
U procesorů rady Pentim, Pentium MMX, Pentium Pro je na 99% odemčený násobič. Stačí naswitchovat podle návodu na desce správnou frekvenci a jede se :) MMX jdou taktovat velice dobre, obyč pentia hůř.

U všech ostatních procesorů vyrobených po srpnu 1998 je násobič zamčený (kromě pokusných králiků onačených ES). Taktuje se pouze zvyšováním FSB. Při zvedání FSB se zvedá také frekvence PCI a pamětí. PCI by nemělo být vyšší než 38 MHz. To většina zařízení zvládne. Novější desky mají PCI/AGP lock, takže to zapněte a tím si zamknete frekvence PCI a AGP na defaultních hodnotách 33/66MHz. Taktuje se pomalu po krocích. O něco se zvedne frekvence a nechá se proběhnout nějaký test který CPU zatíží. Stačí i několikrát za sebou puštěný 3D mark. Pokud je CPU stabilní, zkusí se přetaktovat o kousek výs. Při prvním náznaku nestability se zvedne v BIOSu napětí. Pro Copperminy se nemusíte bát ani napětí 1,9V, pro novější jádra pak není dobré překročit hranici 1,65V u NW resp. 1,5V u Prescotta. Informace o průrazných napětích jsou v info threadu o CPU. Jakmile se zdá že jsme dosáhli nejvyšší možné frekvence se slušnou voltáží a nepřílš vysokou teplotou při zátěži (do 70°C u Prescotta, 60°C u P4 NW a tualatinu, starší CPU snesou i teploty vyšší, ale více než 65°C by taky mít něměly. Duty cycles se u P4 zacinaji vlkádat po 70°C, Prescott ma tuto hranici nastavenou individualne) pustíme program Prime 95(nebo obdobný zátěřový test) a pustíme několikahodinový torture test a test krátkých a dlouhých bloků. Pokud to PC přežije a neslitne, pak je stabilni :) Pokud něteré měridlo hlásí příliš vysokou teplotu je na místě ji zkontrolovat i fyzicky. Sáhněte na chladič, pokud je vařící tak je něco spatně. Měl by být nanejvýše teplý :) . Pokud je příliš studený a PC se kouše, pak je možná na místě zkontrolovat jeho správné uchycení. Nové Prescotty umožňují snížení násobiče na 14! Tím pádem můžete mít větsí FSB!!!

Maximální frekvence co se dají z různých procesorů vyždímat najdete zde.

Obecně se dá říci, že maxima jednotlivých jader při běžném chlazení jsou:

P III/Celeron Coppermine - 1200 MHz
P III/Celeron Tualatin - běžně 1600 MHz, někdy i kolem 1800 MHz
P IV/Celeron Wilamette - kolem 2,2 - 2,3 GHz, vetšinou jen 2 GHz
P IV/Celeron Northwood - do 3,5 GHz
Celeron D - dobry kus i 3,8 GHz :)

PRŮRAZNÁ NAPĚTÍ
Průrazné napětí 0,09 mikronu - 1,55V
Průrazné napětí 0,13 mikronu - 1,75V
Průrazné napětí 0,18 mikronu - 2,10V
Průrazné napětí 0,25 mikronu - 3,00V
Průrazné napětí 0,35 mikronu - 3,70V


Paměti
Záleží na tom, jaké máte paměti. Pokud jsou to lepší OCZ, Corsairy, Kingstony pak si můžete dovlit nastavit paměti MHzově "výš". Pokud máte něco slabšího (PQI, Seitec atd...), tak je nastavte níž... při taktování se jim zvedne frekvence zaroveň s FSB a proto jsou k dispozici různé děličky, trocha teorie

SNDS
- nebojte se. potkalo to par magoru co zadratovali CPU na šíleném napětí a pak jim shořel. Pokud u NW nepřekročíte 1,65V pak se nemáte čeho bát.

Podrobný návod na taktování procesorů Intel PIV najdete zde (i865PE, i875P) a zde (i955X+přehled chipsetů a procesorů)

Hodně štěstí

ICE
edit by mhl: opraveny "mrtvé" odkazy, přidány informace


Naposledy upravil ICE dne ne 3. prosinec 2006, 00:20, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 11. únor 2006, 19:51 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 17. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Z důvodu množení threadů typu "OC P4 2,4@2,8GHz" otevírám tento thread pro dotazy ohledně tohoto FAQ a taktování CPU Intel obecně. V případě nějakého specifického problému nastavení BIOSu nebo problému s deskou položtě dotaz do sekce desek pro CPU Intel. Než založíte nový thread, hledejte zda už neexituje thread probírající Vaší desku.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 18. únor 2006, 18:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. červenec 2004
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Chtel bych se zeptat jaky je prurazny napeti u Intel Pentium D 820,nebo spis nejaky rozumny... Mam to na vodniku a nepreleze 45st,tak tp chci trochu vystavit :-D ... No vzhledem k tomu ze tam jsou 2x Prescott 2.8Ghz,tak by melo mit 1.55v - vic jak 1.45v bych sam do Prescottu nepoustel,ale stejne neni to nejak moc? Kdyz to ma na default 1.25v?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 18. únor 2006, 19:27 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. březen 2005
Bydliště: Mladá Boleslav
Nahoru
já myslim že 1,45V je v pohodě, klidně bych zkusil i 1,5V


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 18. únor 2006, 19:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. červenec 2004
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Gr8 Vivec napsal:
já myslim že 1,45V je v pohodě, klidně bych zkusil i 1,5V

Jn dik za nazor sam mam svyho Prescotta,kterej ma default 1.37 ,tak tam je to jasny tam se toho nebojim,ale tohle ma 1.25,tak jsem myslel ze je na tom trochu jinak... ale snad je to v poho... chladim to vodou ,tak uvidim kolik da... A jeste nevis jak to mam zatizit? Staci spustit 2x Prime95?? Uz si to automaticky kazdej ten prime zatizi kazdy jadro zvlast??? Nebo pripadne nejakej jinej zatezovej test? DIk


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 28. únor 2006, 10:31 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Chtel bych se zeptat - Cim overclocknout CPU Celeron II 633MHz?
Zakladka je ECS P6BAT-B
Vetrak si nepusti CPU na vic jak 41°C (ted mi tam bezelo super_pi, ktery na 32M po 10ti minutach provedlo neplatnou operaci a bylo ukonceno) a ted tam bezi Prime95 a drzi se to pod 41°C (po chvilce testovani to spadne na 38°C), takze s chlazenim snad nebude problem (a ten vetrak ma asi 500RPM jeste v zasobe)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 3. březen 2006, 21:57 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 17. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
OndraSter napsal:
Chtel bych se zeptat - Cim overclocknout CPU Celeron II 633MHz?
Zakladka je ECS P6BAT-B
Vetrak si nepusti CPU na vic jak 41°C (ted mi tam bezelo super_pi, ktery na 32M po 10ti minutach provedlo neplatnou operaci a bylo ukonceno) a ted tam bezi Prime95 a drzi se to pod 41°C (po chvilce testovani to spadne na 38°C), takze s chlazenim snad nebude problem (a ten vetrak ma asi 500RPM jeste v zasobe)

Četl si tenhle FAQ?


 Profil  
 Předmět: OC CelD 2,26GHz
PříspěvekZaslal v: so 4. březen 2006, 00:38 
Nováček
Nováček

Založen: 03. březen 2006
Nahoru
Cauky,
mam malé dilema. Snazim se taktovat celerona 2,26 pomocí CoreCentre ve win. V pohode ho taktnu na 3,06GHz a SuperPI (1M za 56s) a v pohodě drzi a nepada (klidne 6xPI a drzi) ale jakmile zapnu nejakou hru tak zatuhne (dela to i kdyz ho znednu jen ja 2,4). Opravdu nevim co s tim je (VCore default 1,375V a pri 1,475V to pada taky).

Sestava:
MSI848P neo-V,CelD 2,26(90nm,Prescott,17x133),2xDDR400 256MB,80GB seagate, N6600GT(AGP).

Dekuji za vsechny rady


 Profil  
 Předmět: Re: OC CelD 2,26GHz
PříspěvekZaslal v: so 4. březen 2006, 15:32 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Jirka_CZE napsal:
Cauky,
mam malé dilema. Snazim se taktovat celerona 2,26 pomocí CoreCentre ve win. V pohode ho taktnu na 3,06GHz a SuperPI (1M za 56s) a v pohodě drzi a nepada (klidne 6xPI a drzi) ale jakmile zapnu nejakou hru tak zatuhne (dela to i kdyz ho znednu jen ja 2,4). Opravdu nevim co s tim je (VCore default 1,375V a pri 1,475V to pada taky).

Sestava:
MSI848P neo-V,CelD 2,26(90nm,Prescott,17x133),2xDDR400 256MB,80GB seagate, N6600GT(AGP).

Dekuji za vsechny rady


no kazdopadne bych netaktoval pres corecentr ale primo z biosu, muze to byt podle me i tim, navic nikdy nevis co to provede,

taky je mozny ze to padani her bude VGA, mas zamkle AGP/PCI

_________________
CPU: Intel Core i7 8700K @ 4700MHz / 1.224V - all cores AVX COOLER: Noctua NH-U12S MB: MSI Z370M PRO AC RAM: HyperX 2x 8GB DDR4 3200 CL16 VGA Gainward GTX1070 8GB SSD / HDD: WD Black 512GB M2 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fracral Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 24" IPS BenQ BL2411PT 1920x1200 REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM Xornet KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 10 Pro 64
Obrázek
Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 4. březen 2006, 17:36 
Nováček
Nováček

Založen: 03. březen 2006
Nahoru
AGP/PCI lock mam zapnute, ale diky pres ten bios to jeste zkusim.

//edit mhl, promazano OT, tohle neni databaze OC, tady se řeší problémy


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 7. březen 2006, 22:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. únor 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
ak sem poprve taktoval a dostal sem se s mim celeronem 2,4Ghz na 3Ghz ale Vcore mam nastaveny na 1.900V , kdyz dam min tak to to nejde.. CPU-Z mi hlasi kolem 2.00V spis pres 2V.. zda se mi to nak hodne.. poradite cim to muze byt?
max sem se dostal na 3150Mhz a to uz to asi po 5 minutach spadlo..

desku mam Asus P4P800SE


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. březen 2006, 14:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. únor 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Mam P4 640 3,2 GHz s jadrem Prescott a v cpu-z mi to ukazuje 2809.9 MHz a napeti skace 1,32V-1,42V multiplier x 14.0 kdyz otevru nejakou slozku a donutim procesor pracovat tak se objevi 3211,2 Mhz s napetim 1,44 V multiplier x 16.0...je to normalni nebo je nekde problem?

Zkousel jsem ho i taktovat a dostal jsem se na hodnotu 3,84 Ghz vydrzel i 4,00 Ghz ale to uz neumesli pameti... Teploty mam s box.chladicem 33 v klidu a 50 pri zatezi(pri zakladnim taktu 3,2GHz)

Po pretaktovani na 3,84 se teplo ty zvedly o 5-7 stupnu(37,57) a v cpu-z mi to skace 3332Mhz - 3382,9Mhz. Bus speed se zvedlo z 800 na 960Mhz a FSB z 200 na 240Mhz...je to v poradku muzu to tak nechat?Napeti jsem nezvedal...

_________________
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. březen 2006, 14:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Nitra-SVK
Nahoru
lukas85 napsal:
Mam P4 640 3,2 GHz s jadrem Prescott a v cpu-z mi to ukazuje 2809.9 MHz a napeti skace 1,32V-1,42V multiplier x 14.0 kdyz otevru nejakou slozku a donutim procesor pracovat tak se objevi 3211,2 Mhz s napetim 1,44 V multiplier x 16.0...je to normalni nebo je nekde problem?

Zkousel jsem ho i taktovat a dostal jsem se na hodnotu 3,84 Ghz vydrzel i 4,00 Ghz ale to uz neumesli pameti... Teploty mam s box.chladicem 33 v klidu a 50 pri zatezi(pri zakladnim taktu 3,2GHz)

Po pretaktovani na 3,84 se teplo ty zvedly o 5-7 stupnu(37,57) a v cpu-z mi to skace 3332Mhz - 3382,9Mhz. Bus speed se zvedlo z 800 na 960Mhz a FSB z 200 na 240Mhz...je to v poradku muzu to tak nechat?Napeti jsem nezvedal...

nie,to nie je problem,ale naopak,velke Plus.Ked nie prosesor vytazeny na 100% ale napr. na 10% sa automaticky podtaktuje na 2,8Ghz(14x nasobic)a znizi napatie.To ma dosledok na spotrebe procesora.A tym si setris na spotebe elektriky
Technologia sa nova EIST(Enhanced Intel SpeedStep),znizuje nasobic na 14x (u 65nm procesorov na 12x),a znizuje napatie o cca. 0,1V

Max. pretaktovanie s Boxom u serie 6x0 je tych 3,8-4,0Ghz

A pri 3332Mhz - 3382,9Mhz mas jake napatie?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. březen 2006, 18:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. únor 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Citace:
A pri 3332Mhz - 3382,9Mhz mas jake napatie?


Porad stejne napeti skace mezi 1,32-1,42 V A co ty teploty?Slysel jsem jak se tu bavily ze u desek P5L...od asusu je spatne umistene teplotni cidlo...???

_________________
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. březen 2006, 22:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Nitra-SVK
Nahoru
lukas85 napsal:
Citace:
A pri 3332Mhz - 3382,9Mhz mas jake napatie?


Porad stejne napeti skace mezi 1,32-1,42 V A co ty teploty?Slysel jsem jak se tu bavily ze u desek P5L...od asusu je spatne umistene teplotni cidlo...???
nechaj to tak,nech to napatie skace,cidlo,to neviem,nemam taku dosku.Este k teplote,max teplota 640 je okolo 65 stupnov takze este v pohode.

//edit mhl, promazano OT, tohle neni databaze OC, tady se řeší problémy


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 17. březen 2006, 23:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. srpen 2005
Bydliště: SR : VK, CR:Brno
Nahoru
Mám tu jednu zostavu s Celeronom 700 (66,6*10,5), bohužial cipset nepoznam, nemam ju konkretne teraz tu, problem je v tom ze v biose nie je ziadna moznost OC :lol: , je mozne tento CPU pretaktovat z Win softom?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 30. březen 2006, 20:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2006
Bydliště: Slovensko
Nahoru
Tak možné je všeličo, ale ako dlho to vydrží teda netuším :-D .....no podľa mňa sa to ani neoplatí

_________________
MB Gigabyte GA-965P-DS3, CPU Core 2 Duo E2140@2700MHz 1,376V real, CPU cooler Scythe Mine + Xilence 120mm, GPU MSI RX2600XT 512MB DDR3, RAM A-DATA Vitesta EE 2x1024MB 800+@899MHz 5-5-5-15 2V , HDD Maxtor DiamondMax10 300GB S-ATA, mechaniky hp dvd840i, Sony DW-D22A, zvukovka Audigy SB 4, krysa Logitech G5, klávesnica Genius KB-29e, repro 5.1 Elta 8880 CLS, sluchátka Icemat audio white siberia, case Aerocool ExtremEngine 3T BBA, zdroj Enermax Liberty 500W, LCD 20'' LG L2000C BF


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 20. duben 2006, 07:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 19. březen 2005
Bydliště: Kosice
Nahoru
havk napsal:
Mám tu jednu zostavu s Celeronom 700 (66,6*10,5), bohužial cipset nepoznam, nemam ju konkretne teraz tu, problem je v tom ze v biose nie je ziadna moznost OC :lol: , je mozne tento CPU pretaktovat z Win softom?
Ak nema ziande moznosti OC v BIOS-e, pozri an dosku ci ma mozost menit aspon frekvenciu zbernice 66/100/133. ked ano, tak mu nastav natvrdo 100MHz FSB a (snad) pojde cez jeden gigac :roll:

_________________
Gigabyte EP35-DS3 rev. 2.1, iC2D E8400 @ 3.6GHz, Corsair XMS2 4GB RAM, ATi HD2400Pro, 24" Samsung 245B


 Profil  
 Předmět: Dotaz od začátečníka
PříspěvekZaslal v: čt 20. duben 2006, 16:30 
Nováček
Nováček

Založen: 20. duben 2006
Nahoru
Mám P4 Prescotta, 3Ghz. Zkoumám tady a přemýšlím, jestli se zvýšení taktu na cca 3,5Ghz projeví na hrách? Mám 1GB DDR RAM a grafiku ATI9600 256MB... Přiznám se že jsem čekal větší nárůst kvality u her, měl jsem popelnici :-D Vyplatí se tedy zvednout takt? Jak se to může projevit u her, tedy jestli o procenta, nebo desítky procent.. Já vím, není na to extatní odpověď, ale alespoň rámcově...

Díky moc :oops:


 Profil  
 Předmět: Re: Dotaz od začátečníka
PříspěvekZaslal v: čt 20. duben 2006, 20:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 19. březen 2005
Bydliště: Kosice
Nahoru
Faethor napsal:
Mám P4 Prescotta, 3Ghz. Zkoumám tady a přemýšlím, jestli se zvýšení taktu na cca 3,5Ghz projeví na hrách? Mám 1GB DDR RAM a grafiku ATI9600 256MB... Přiznám se že jsem čekal větší nárůst kvality u her, měl jsem popelnici :-D Vyplatí se tedy zvednout takt? Jak se to může projevit u her, tedy jestli o procenta, nebo desítky procent.. Já vím, není na to extatní odpověď, ale alespoň rámcově...

Díky moc :oops:

Vymen grafiku, a ani nebudes potrebovat taktovat :) a uvidis potom ten rozdiel pri hrach.

_________________
Gigabyte EP35-DS3 rev. 2.1, iC2D E8400 @ 3.6GHz, Corsair XMS2 4GB RAM, ATi HD2400Pro, 24" Samsung 245B


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 1309 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 66  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.