Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 3. březen 2021, 04:17

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 928 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 47  další
Autor Zpráva
 Předmět: Intel Skylake-X a Kaby Lake-X (LGA 2066) - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: út 31. květen 2016, 14:35 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Wow! 6 kanál řadič a 3647 pinů?! Wow...(pro servery a nebo i pro desktop?)

http://www.overclock3d.net/articles/cpu ... 4_memory/1

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 3800X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: út 31. květen 2016, 14:37 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Tak schvalne $3000 za top i7 a $800 za nejslabsi? :twisted:

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gainward RTX 3080 ; MX500 500 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Xeon X5687, Radeon X850 XT, 4 GB DDR3, Win98SE; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Win98SE; Pentium III-S 1400, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, Win98SE & DOS
Retro PC: ThinkPad 600
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: út 31. květen 2016, 14:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2015
Nahoru
Akurát som to tu postoval :D

viewtopic.php?f=2&t=230123&p=9080225#p9080225


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: út 31. květen 2016, 15:17 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
PS: mám k tomu zdroji update, těch 3600+ pinů je pro serverové variace, desktop jich bude mít méně.

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 3800X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: út 31. květen 2016, 16:34 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2014
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Takže stejná situace jako 1151 ička vs Xeony :/

_________________
Oficiální Facebook OC profil -> Soutěže o hardware, zajímavosti a mnoho dalšího
Twitter - Bitcoin, mining...


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: út 31. květen 2016, 17:02 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Nitra-SVK
Nahoru
To, čo máme možnosť vidieť, teda LGA 3647, si myslím, že je predovšetkým nový socket pre Xeon Phi Knights Landing. Avšak, dávalo by to zmysel, že by chcel Intel zosúladiť obe platformy a tým Phi viacej integrovať (viac menej práve preto je jeho nová generácia už ako bootovateľný CPU), a Skylake-EP(-EX a čo tam ešte bude) bude zdielať spoločnú platformu. Prirodzený vývoj. Aj s Intel MIC.

Zámerne sa pozrite...
Obrázek
( http://www.overclock3d.net/articles/cpu ... 4_memory/1 )

Obrázek
( http://www.cnews.cz/roadmapa-xeonu-skyl ... ng-odlozen )

Prvá zmienka o 3647 je už pomerne dávna... z tweetu 20.11.2015...čo aj sedí... https://twitter.com/Prof_hrk/status/667610433176473600 ( https://twitter.com/k_nitadori/status/6 ... 9244055552 ) resp. Foxconn ( https://www.futureelectronics.com/en/Te ... 58446&IM=0 )

Nie? :)

_________________
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: út 31. květen 2016, 17:12 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano a už tehdy byla vidět první deska a reálnej fyzickej socket, ten novej xeon PHI je QPI a bude sedět na stejné QPI u MPS systémů na které sedí normální CPU, prostě do dalších socketů osadíš xeony PHI místo CPU.

Jednim dechem ale dodam, že to bude Xeon E7, ten je jinej (socketově a schopnostma) jak E5tka a z ní vycházející desktop I7mičky. U Skylake se spekuluje že E5 už vůbec nebude mít MPS ale jen single socket desky (dává to smysl s tim obrovskym počtem jader na CPU). MPS bude mít jen E7 tzn také úplně jinej socket. E5tka a I7mičky bez QPI by mohly bejt ihmo stejně velký jak ty dnešní i s těmi 6 kanály.


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: út 31. květen 2016, 17:50 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Nitra-SVK
Nahoru
Docente, neboli práve indície, že Skylake-EP (alebo čokoľvek, čo teda bude súhlasiť so skupinou CPU, kde spadá E5 2xxx) sa bude viac blížiť E7 či zotrvá na QPI a vzdiali sa tým od normálneho desktopu (teda -E)? Pretože týmto vravíš, že sa bude konať presný opak. Neviem, na zdroj si už nepamätám, len som vtedy tomu tak komplexne porozumel.

Inak, nebol pred pár rokmi taký šialené predtuchy, že by sa na jednom plošnom spoji mohla ocitnúť aktuálna výkonová architektúra x86 (v tomto prípade nadchádzajúca Skylake) spoločne s MIC ako kvázi menšími akceleračnými "jednotkami". To spoločne by tvorilo jeden celok. Ak započítame tendencie tam zapojiť nejakú 3D pamäť (L4 cache). Veľa mostíkov medzi jednotlivými skupinami jadier, tak taký dizajn socketu typu obdĺžnika môže sedieť a byť najoptimálnejším riešením.
Veď nakoniec, aké je určenie E5 2xxx ? Sú to predovšetkým výkonné výpočetné stanice pre menšie skupiny,resp. v skupine (superpočítačoch) tvoria jeden veľký celok (veď čokoľvek tvorené v TOP500 u Intelu je tvorené predovšetkým E5). E7 bývajú viac autonómne riešenia, alebo menší server, či databázu. Nie?

A kto vie, možno tam bude chcieť Intel voprať do tohto riešenia aj iGPU. :-D :lol: :mrgreen:

_________________
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: út 31. květen 2016, 18:14 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
GPU určitě ne, u server CPU nechceš GPU (i malej Xeon-D ho nemá), nechceš aby ti něco zasahovalo do paměti a kradlo prostupnost, leda že by mělo vlastní paměť. GPU co se dávaj na server desky jsou separé 2D only mini čipy s vlastní pamětí aby se vůbec nezasahovalo do RAM.

S zařazení E5tky máš špatně. E5tky je určená pro workstation a menší servery (takové ty typické podnikovky pro lokální servery a menší databáze.

E7mičky jsou pro velké databáze, mainframe a max výkon a škálování (nejvíce podporovanejch CPU a technologie pro rendundanci typu umře polovina RAM a stále jedem). Jestli někdo udělá cluster z E5 tak může, ale je to jako dělat cluster z PS3 nebo z tvé domácí E7mičky, ala to že něco spojíš na lan neznamená ideální cluster, postavit to na E7mičce by bylo mnohem lepší, problém je ale ekonomika, vše okolo E7 řve prachy, E5 desky jsou za polovic a CPU jsou taky výrazně levnější a jejich konfigurace bejvá jen o málo slabší. Pak tu taky máš sparcy a IBM power který jsou ještě o třídu cenově vejš jak E7.


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: čt 2. červen 2016, 18:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. květen 2015
Nahoru
Myslím že skôr ako nejakú iGPU tam napchajú KNL. ;)

https://regmedia.co.uk/2016/03/14/broadwell_fpga.jpg?x=1200&y=794

Inak niesú informácie o tom, či sa do toho socketu bude dať použiť aj niečo takéto?

Socket to je veľký dosť, na jeden die až príliš, tak že by začali používať MCM aj mimo on-package pamätí?


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: čt 2. červen 2016, 20:47 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
nějaké info je na benchlife.info, vbypadá to, že desktop by na tom s piny mohl být podobně jako toto:
Obrázek

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 3800X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: čt 2. červen 2016, 20:49 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Takže PCI-E 4.0 se konat nebude.... celkem zklamání, IBM ho má už teď.


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: čt 2. červen 2016, 20:52 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
To schema vypada jak z mspaintu... kdo vi, jak to vlastne bude. Fakt je, ze v dobe uvedeni SL-E to uz bude pomalu 6 let, co se placame na pci-e 3.0.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gainward RTX 3080 ; MX500 500 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Xeon X5687, Radeon X850 XT, 4 GB DDR3, Win98SE; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Win98SE; Pentium III-S 1400, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, Win98SE & DOS
Retro PC: ThinkPad 600
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: pá 3. červen 2016, 07:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. květen 2015
Nahoru
Očividne ani nemajú dôvod hrnúť sa do gen.4. Pri herných grafikách 3.0 bohato stačí, dokonca nieje problém ani s 2.0. A na HPC to je na druhej strane príliš pomalé, takže tam si každý používa vlastné rozhranie (Nvlink).

Procesory od IBM to majú myslím len kvôli CAPI, ale kto vie ako to bude pri CCIX.


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: pá 3. červen 2016, 08:49 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
No první PCIe 3.0, pokud se nepletu, měl v roce 2012 Ivy Bridge, takže 4 roky.

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 3800X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: so 4. červen 2016, 08:09 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2014
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Uměl to i SB, jen to chtělo SW patch


// http://www.tomshardware.com/news/intel- ... or=RSS-100

_________________
Oficiální Facebook OC profil -> Soutěže o hardware, zajímavosti a mnoho dalšího
Twitter - Bitcoin, mining...


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: so 4. červen 2016, 21:51 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
ale tam nebyl nativně PCIe 3.0:
Obrázek
http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... ge?start=2

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 3800X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: ne 5. červen 2016, 11:32 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Pci-e 3.0 umi jen SB-E, 1155 SB ne.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gainward RTX 3080 ; MX500 500 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Xeon X5687, Radeon X850 XT, 4 GB DDR3, Win98SE; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Win98SE; Pentium III-S 1400, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, Win98SE & DOS
Retro PC: ThinkPad 600
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: ne 5. červen 2016, 12:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano první CPU s plně funkčnim PCI-E 3.0 byl SB-E v revizi C0. Vzhledem k problémům VT-D u C0 a C1 (bylo to provázané s PCI-E, protože early B0 VT-D bug neměl) a absenci zařízení na kterejch PCI-E 3.0 testovat nakonec SB-E obecně nedostal certifikaci, takže se reportuje jen jako 2.0, ale 3.0 umí, zařízení si to musí ručně spustit. U Radeonů funguje 3.0 automaticky, u NV se musí použít minipatch nebo upravit registr, ale funguje to OK. Problém je u zařízení kde nic takového neni (třeba PCI-E SSD) které jedou stále jen 2.0.

Co se Skylake-E týče, tak je mi divná že IBM už PCI-E 4.0 ohlásila a Intel kterej by měl bejt hlavnim tvůrcem zatim ještě nic,.


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Skylake-E - infa a spekulace
PříspěvekZaslal v: ne 5. červen 2016, 15:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. září 2013
Bydliště: Praha - Klánovice
Nahoru
S DMI 2.0 byl bottleneck pri PCIe 2.0 a DMI 3.0 zase takovy boost neni, aby to utahlo PCIe 4.0 linky (PCH). Linky v CPU zase znamenaji zasadni zasah do CPU.


P.S.: Pri pohledu na na LGA 3647 se mi jako prvni vybavuje drevena kadibudka :)

_________________
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 928 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 47  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.