Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je st 12. prosinec 2018, 07:07

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: RAM pre Asus P6T Deluxe V2
PříspěvekZaslal v: čt 27. září 2018, 12:20 
Nováček
Nováček

Založen: 27. září 2018
Nahoru
Ahoj,

Mám následujúcu otázku.
Používam základnú dosku Asus P6T Deluxe V2 podpora Triple Channel
Mám v nej použité RAM Corsair XMS3 3x2gb
Možem do tejto základnej dosky vsunuť dalšie 2 rovnaké RAMky ? tým pádom by som mal 5x2gb
Zaplnil by som teda 5 slotov a jeden by zostal volný...neviem teda či by to nerobilo nejakú neplechu.

Vopred diky za odpoveď

Martin


 Profil  
 Předmět: Re: RAM pre Asus P6T Deluxe V2
PříspěvekZaslal v: čt 27. září 2018, 14:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Neplechu nejspis ne, jen se pripravis o triple channel, jehoz realny prinos je stejne jen v benchmarcich.


 Profil  
 Předmět: Re: RAM pre Asus P6T Deluxe V2
PříspěvekZaslal v: pá 28. září 2018, 09:41 
Nováček
Nováček

Založen: 27. září 2018
Nahoru
zsdx napsal:
Neplechu nejspis ne, jen se pripravis o triple channel, jehoz realny prinos je stejne jen v benchmarcich.


Ok diky, k tomuto sa mi nikdo nevedel vyjadriť ani v PC obchodoch :D skusim to teda kupiť tak snad sa nič neposerie :D


 Profil  
 Předmět: Re: RAM pre Asus P6T Deluxe V2
PříspěvekZaslal v: pá 28. září 2018, 12:37 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Neni to dobrej nápad, protože poslední 2GB budou mít jen rychlost singlu. Proč tam proboha nedáš rovnou všech 6 modulů?


 Profil  
 Předmět: Re: RAM pre Asus P6T Deluxe V2
PříspěvekZaslal v: pá 28. září 2018, 12:47 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Je to fuk. Když jsem s 1366 (a měl jsem stejnou desku) začínal, tak jsem měl jen jednu dvougigovku (stejně jako mám teď s coffee 1x16GB :lol:), pak jsem dokoupil druhou, pak jsem dokoupil další dvě a pak 2x4GB. Deska to chroupne no problem a RAM je stejně pro většinu lidí spíš o velikosti než o rychlosti.
Je pravda, že v manuálu se rozložení pro 5x RAM nepíše (narozdíl od 2, 3, 4 a 6), ale stejně si myslím, že to pojede. Přinejhorším ty RAM vrátíš nebo jednu dokoupíš (asi ideál).

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX770 WINDFORCE 3X 2GB ; DDR4: 1x16 GB Crucial Ballistix Sport LT Red 2666MHz ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Logitech G910 Orion Spectrum ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: RAM pre Asus P6T Deluxe V2
PříspěvekZaslal v: pá 28. září 2018, 12:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
To neni pravda, je důležitý mít aspoň simetrickej dual, tripple už nic nepřidá, ale pokud tam bude oblast paměti co poběží v singlu tak to má citelně negativní vliv na herní výkon CPU.

Pokud máš teď s coffe 1x16GB tak sorry ale připravil jsi se tak o 1/4 výkonu v CPU limited hrách.


 Profil  
 Předmět: Re: RAM pre Asus P6T Deluxe V2
PříspěvekZaslal v: pá 28. září 2018, 13:00 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Což jsou podle tebe jako který, když hraju v 2560x1440 na GTX770? :lol: Dalších 16GB přijde až bude potřeba.

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX770 WINDFORCE 3X 2GB ; DDR4: 1x16 GB Crucial Ballistix Sport LT Red 2666MHz ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Logitech G910 Orion Spectrum ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: RAM pre Asus P6T Deluxe V2
PříspěvekZaslal v: pá 28. září 2018, 13:41 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Žádný protože máš nevyrovnanej setup, ale ne každej to má takhle.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 0 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.