Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je ne 16. prosinec 2018, 01:06

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: 2x4 + 2x8 ??
PříspěvekZaslal v: čt 29. listopad 2018, 13:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. květen 2012
Nahoru
Ahoj potřeboval jsem navýšit pamět.

Sehnal jsem tedy 2x8 KIT Crucial Ballistix sport 1600 CL9 .

Stejné moduly které mám (2x4 KIT Crucial Ballistix sport 1600 CL9)

Mohu nakombinovat oba kity dohromady, nebo mám použít pouze 2x8 ..?

Pokud je mohu nakombinovat tak předpokládám dát 8+4 na čtení a 8+4 na zápis..??

Niky jsem to neřešil, tak se raději ptám.

Díky za radu.


 Profil  
 Předmět: Re: 2x4 + 2x8 ??
PříspěvekZaslal v: čt 29. listopad 2018, 13:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Na jednu sadu budes jen zapisovat, ale nic z ni cist a z druhe budes jen cist, ale nic ke cteni do ni nezapises? :D

Pokud to bude fungovat stabilne, tak ano, 12GB na kanal. Ktery slot je ktery bude v manualu k desce.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: 2x4 + 2x8 ??
PříspěvekZaslal v: čt 29. listopad 2018, 14:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. květen 2012
Nahoru
Zivan napsal:
Na jednu sadu budes jen zapisovat, ale nic z ni cist a z druhe budes jen cist, ale nic ke cteni do ni nezapises? :D

Pokud to bude fungovat stabilne, tak ano, 12GB na kanal. Ktery slot je ktery bude v manualu k desce.


Trochu nechápu na co se vlastně ptáš.. :?

Otázka zněla jasně mohu použít oba kity dohromady, nebo dát pouze jeden 2x8..

Pokud nevíš, tak se prosím zdrž hlasování a nech odpověď na někom kdo s tím má zkušenost.

Na to abych rozeznal sloty nepotřebuji manuál od desky..jsou barevně odlišené.

Děkuji


 Profil  
 Předmět: Re: 2x4 + 2x8 ??
PříspěvekZaslal v: čt 29. listopad 2018, 14:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. únor 2011
Nahoru
Fungovat budou v dual channel pokud jak píšeš jsou stejné a mají stejné frekvence. mělo by to být 8+8 a 4+4

_________________
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: HyperX Predator DDR4 16GB 3200MHz; GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING TRIO; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + SSD Samsung 850 EVO 1000GB + SanDisk SSD Ultra 3D - 2TB; HDD: Toshiba E300 3TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5 Blackout Edition Window; LCD: ASUS ROG PG279Q; KEYBOARD: Logitech Gaming Keyboard G510; MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum; HEADPHONES: Logitech G430; OS: Win 10 Home 64 FPP


 Profil  
 Předmět: Re: 2x4 + 2x8 ??
PříspěvekZaslal v: čt 29. listopad 2018, 14:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Pepe3dx napsal:
Zivan napsal:
Na jednu sadu budes jen zapisovat, ale nic z ni cist a z druhe budes jen cist, ale nic ke cteni do ni nezapises? :D

Pokud to bude fungovat stabilne, tak ano, 12GB na kanal. Ktery slot je ktery bude v manualu k desce.


Trochu nechápu na co se vlastně ptáš.. :?

Otázka zněla jasně mohu použít oba kity dohromady, nebo dát pouze jeden 2x8..

Pokud nevíš, tak se prosím zdrž hlasování a nech odpověď na někom kdo s tím má zkušenost.

Na to abych rozeznal sloty nepotřebuji manuál od desky..jsou barevně odlišené.

Děkuji

On ti ale odpovedel. Narazi na tvou zminku cteni/zapis o kterem pises...
12GB na kanal a bude to makat

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: 2x4 + 2x8 ??
PříspěvekZaslal v: čt 29. listopad 2018, 15:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. květen 2012
Nahoru
OK díky za tipy..dám tam tedy všechny. Alespoň budu moc vypnout virtualku. Pokud to tedy má smysl ve win 10..ještě to progooglim... :)


 Profil  
 Předmět: Re: 2x4 + 2x8 ??
PříspěvekZaslal v: čt 29. listopad 2018, 15:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Pepe3dx napsal:
Otázka zněla jasně ...

No to právě nezněla, máš tam navíc otázky dvě. No a ta druhá je blbost, která mě pobavila. Pokud ti reakce vadi, tak nepis kraviny a je po problemu :)

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: 2x4 + 2x8 ??
PříspěvekZaslal v: čt 29. listopad 2018, 15:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. květen 2012
Nahoru
Zivan napsal:
Pepe3dx napsal:
Otázka zněla jasně ...

No to právě nezněla, máš tam navíc otázky dvě. No a ta druhá je blbost, která mě pobavila. Pokud ti reakce vadi, tak nepis kraviny a je po problemu :)


Já tu žádný "problém" nevidím..jen tu diskutujeme jestli jsi si nevšiml.. :roll:

Jediný problém zřejmě budeš mít Ty s počtem příspěvků k získání druhého větráčku.. :)


 Profil  
 Předmět: Re: 2x4 + 2x8 ??
PříspěvekZaslal v: čt 29. listopad 2018, 16:08 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Citace:
předpokládám dát 8+4 na čtení a 8+4 na zápis..??

Tocite se kolem tohoto, pepiku. Tak nam vysvetli, jak bys to chtel zaridit - at se my 'jednovetrackovy' necemu priucime.


 Profil  
 Předmět: Re: 2x4 + 2x8 ??
PříspěvekZaslal v: čt 29. listopad 2018, 22:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Pepe3dx napsal:
OK díky za tipy..dám tam tedy všechny. Alespoň budu moc vypnout virtualku. Pokud to tedy má smysl ve win 10..ještě to progooglim... :)


Virtualku nevypínej, je to zbytecne a porad se najdou SW, které bez toho korektne nefunguji. A nevadi to ani SSD disku i přes zazitej opacnej naror. Maximalne ji snížit rucne, pokud mas male SSD na system.

_________________
PC1: CPU: Intel Core i5 2500K, MB: ASRock Z77 Extreme4, GPU: XFX RX 480 Backplate Black Edition OC, RAM: 2x 8 GB DDR3 1600, HDD: Intel 320 - 80 GB + Intel 535 - 480 GB, Case: Fractal Design Define XL R2, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, Monitor: Dell P2416D

PC2: CPU: AMD Kaveri A10-7700K, MB: ASUS A88XM-PLUS, RAM: Kingston 2x4GB DDR3 1866, HDD: Intel 520 - 120 GB, Case: SilverStone SST-PS09B, PSU: Be quiet! Pure Power L8 300W


 Profil  
 Předmět: Re: 2x4 + 2x8 ??
PříspěvekZaslal v: pá 30. listopad 2018, 00:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. květen 2012
Nahoru
killerek napsal:
Pepe3dx napsal:
OK díky za tipy..dám tam tedy všechny. Alespoň budu moc vypnout virtualku. Pokud to tedy má smysl ve win 10..ještě to progooglim... :)


Virtualku nevypínej, je to zbytecne a porad se najdou SW, které bez toho korektne nefunguji. A nevadi to ani SSD disku i přes zazitej opacnej naror. Maximalne ji snížit rucne, pokud mas male SSD na system.


Ouk thx :thumbsup: :thumbsup:


 Profil  
 Předmět: Re: 2x4 + 2x8 ??
PříspěvekZaslal v: ne 2. prosinec 2018, 14:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. květen 2012
Nahoru
Hmm tak ty ramky 2x8 tam nejdou..nejsou v QVL a hazí to snima BSOD.. :evil: :evil:

A navíc jsem musel reinstal WIN protože to totálně zamrzlo a nešlo to ani opravit z bitové kopie.

Kurva a to vypadaj nachlup stejně..akorát jedny vyrobený v USA a jedny v Číně.

Takže je zkusím prodat, nebo vyměnit.. :sad:

V MemTestu ani jedna chyba..takže jim nic není a jsou ještě dva roky v záruce.

Jen ta moje deska je prostě nevezme kva.. :cry:


 Profil  
 Předmět: Re: 2x4 + 2x8 ??
PříspěvekZaslal v: ne 2. prosinec 2018, 15:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
hms, presne tyhle černý Crucial Ballistix sport jsem mel ve stejny sestave, 2x4 + 2x8 a ani za boha to nepostlo, jen pipani... v kombinaci 8+4 to slo, 4+4, 8+8 taktez, ale jak se to namichalo, tak ani tuk, deska GA-Z77-D3H

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: 2x4 + 2x8 ??
PříspěvekZaslal v: ne 2. prosinec 2018, 15:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2009
Bydliště: Praha 10
Nahoru
Pepe3dx napsal:
Hmm tak ty ramky 2x8 tam nejdou..nejsou v QVL a hazí to snima BSOD.. :evil: :evil:
Jen ta moje deska je prostě nevezme kva.. :cry:

A jakou máš desku?
Dokáže vůbec adresovat 8 GB velké paměťové moduly?


 Profil  
 Předmět: Re: 2x4 + 2x8 ??
PříspěvekZaslal v: ne 2. prosinec 2018, 17:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. květen 2012
Nahoru
GA-Z77X-UD3H jj dokáže..ale tyhle moduly prostě zrovna nepodporuje.. :sad:

Ale je zajimavý, že to snima skoro dva dny šlo, než to začalo padat do BSOD.. :?

V QVL jsou tyhle moduly napsaný na 1333Mhz ale na tomhle taktu to provozovat nechci.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 0 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.