Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 24. říjen 2020, 13:20

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 13:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. květen 2014
Nahoru
Mám v pc Kingston HyperX Predator 2x8 GB 3600 MHz (16 GB)

Môžem kupiť 2x16 GB 3600 MHz (32 GB)??

Alebo musím kupiť zase 2x8 (16 GB) ako tam mam teraz?


Doska mi podporuje 64 GB RAM takže to je jedno len 48 GB som ešte nevidel (to čislo) Vačšinou násobky 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024, 2048 atď...

Aspon rovných 50 GB keby bolo :-D

_________________
CPU : Intel Core i7 8700k@5.1 GHz RAM : Kingston HyperX Predator 16 GB 3600MHz Cooler : Noctua NH-D15 MB : Asus ROG MAXIMUS X Hero GPU : Asus Rog Strix 1080 Ti PSU : Seasonic focus plus 650W platinum SSD : Samsung m.2 960 500GB HDD : WD Red 2 TB CASE : Fractal Design Meshify C

Monitor : Asus Rog Swift PG279Q Keyboard : Gigabyte K85 Mouse : Razer deathadder elite


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 13:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Muze byt i mix ruznych velikosti. Ale samozrejme kazdy doporuci pro jistotu stejne moduly. Jestli koupis online, tak mas 14 dni na vyzkouseni a pripadne vraceni.

Nekdy spolu nefunguji i pameti skoro stejnych parametru a naopak funguji moduly, ktere krome typu (DDR3/4) nemaji spolecneho skoro nic dalsiho :)

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 13:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. květen 2014
Nahoru
Podľa mňa by to malo isť (su to rovnake RAM) značka typ model časovanie všetko len veľkosť väčšia nič viac.

Pozeral som 2x16 GB kit ma vyjde drahšie ako keď kupim 2x16 GB (ale nie kit okreme jedna 16 GB a druha 16 GB v dvoch baleniach) o 30 eur teda 900 SK na české tiež tak nejak asi...

_________________
CPU : Intel Core i7 8700k@5.1 GHz RAM : Kingston HyperX Predator 16 GB 3600MHz Cooler : Noctua NH-D15 MB : Asus ROG MAXIMUS X Hero GPU : Asus Rog Strix 1080 Ti PSU : Seasonic focus plus 650W platinum SSD : Samsung m.2 960 500GB HDD : WD Red 2 TB CASE : Fractal Design Meshify C

Monitor : Asus Rog Swift PG279Q Keyboard : Gigabyte K85 Mouse : Razer deathadder elite


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 13:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
zapoj akorat 8+16 na kanal, abys mel dual channel...

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 13:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. květen 2014
Nahoru
Ja mam teraz dual channel 2x8 GB

Ked kupim dalšie ramky 2ks tak bude quad channel tak to bude jedno ako zapojim lebo všetky sloty využijem.

_________________
CPU : Intel Core i7 8700k@5.1 GHz RAM : Kingston HyperX Predator 16 GB 3600MHz Cooler : Noctua NH-D15 MB : Asus ROG MAXIMUS X Hero GPU : Asus Rog Strix 1080 Ti PSU : Seasonic focus plus 650W platinum SSD : Samsung m.2 960 500GB HDD : WD Red 2 TB CASE : Fractal Design Meshify C

Monitor : Asus Rog Swift PG279Q Keyboard : Gigabyte K85 Mouse : Razer deathadder elite


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 13:40 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
No spis budes z toho mit asynchronous dual channel :)

_________________
<-MB-> Gigabyte Z490M Gaming X | <-CPU-> Intel i5 10400 <-RAM-> 16GB (2x8) GOODRAM IRDM PRO 3600 Mhz
<-NVME-> 512GB Adata XPG SX8200 Pro | <LCD> 27"AOC 27G2U <-GPU-> Gainward RTX 3080 Phoenix |
<-PSU-> Seasonic FOCUS Plus Gold 750W


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 13:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. květen 2014
Nahoru
takže??

_________________
CPU : Intel Core i7 8700k@5.1 GHz RAM : Kingston HyperX Predator 16 GB 3600MHz Cooler : Noctua NH-D15 MB : Asus ROG MAXIMUS X Hero GPU : Asus Rog Strix 1080 Ti PSU : Seasonic focus plus 650W platinum SSD : Samsung m.2 960 500GB HDD : WD Red 2 TB CASE : Fractal Design Meshify C

Monitor : Asus Rog Swift PG279Q Keyboard : Gigabyte K85 Mouse : Razer deathadder elite


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 14:08 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
LOL, na 8700K nikdy quad mít nebudeš, kup tam co chceš, akorát se pak ujisti aby každej kanál měl stejně paměti ve stejném pořadí, tzn třeba 8+16x8+16, aby to nebylo 8+8 a 16+16. Prostě aby to bylo symetrický a fungoval ti ideálně dual.


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 14:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. květen 2014
Nahoru
Aha čiže striedať to?

DIMM A1 - 8GB
DIMM A2 - 16 GB
DIMM B1 - 8 GB
DIMM B2 - 16 GB
Tak?

_________________
CPU : Intel Core i7 8700k@5.1 GHz RAM : Kingston HyperX Predator 16 GB 3600MHz Cooler : Noctua NH-D15 MB : Asus ROG MAXIMUS X Hero GPU : Asus Rog Strix 1080 Ti PSU : Seasonic focus plus 650W platinum SSD : Samsung m.2 960 500GB HDD : WD Red 2 TB CASE : Fractal Design Meshify C

Monitor : Asus Rog Swift PG279Q Keyboard : Gigabyte K85 Mouse : Razer deathadder elite


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 14:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
Jestli už máš dual channel (jakože asi jo), tak je prostě jen strčíš tam co jsou dírky...

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 14:35 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. květen 2014
Nahoru
No veď to ano číže na striedačku..

_________________
CPU : Intel Core i7 8700k@5.1 GHz RAM : Kingston HyperX Predator 16 GB 3600MHz Cooler : Noctua NH-D15 MB : Asus ROG MAXIMUS X Hero GPU : Asus Rog Strix 1080 Ti PSU : Seasonic focus plus 650W platinum SSD : Samsung m.2 960 500GB HDD : WD Red 2 TB CASE : Fractal Design Meshify C

Monitor : Asus Rog Swift PG279Q Keyboard : Gigabyte K85 Mouse : Razer deathadder elite


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 14:49 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
ano...

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 14:51 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. květen 2014
Nahoru
Lenže su to vysoke ramky a s mojim chladičom noo

_________________
CPU : Intel Core i7 8700k@5.1 GHz RAM : Kingston HyperX Predator 16 GB 3600MHz Cooler : Noctua NH-D15 MB : Asus ROG MAXIMUS X Hero GPU : Asus Rog Strix 1080 Ti PSU : Seasonic focus plus 650W platinum SSD : Samsung m.2 960 500GB HDD : WD Red 2 TB CASE : Fractal Design Meshify C

Monitor : Asus Rog Swift PG279Q Keyboard : Gigabyte K85 Mouse : Razer deathadder elite


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 18:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Jestli to jeste funguje, tak v programu CPU-Z (a zrejme i v mnoha jinych), je v sekci Memory, pod polozkou Channel # uvedeno, v jakem rezimu pameti aktualne pracuji (single, dual, quad).

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 21:58 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ne tím se řídit nedá, protože ti to neřekne jestli je dual symetrickej a na x99 to třeba detekuje jen podle počtu modulů, ala zapojiím je do dualu a pořád to hlásí quad.


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: st 8. leden 2020, 08:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. říjen 2005
Nahoru
K tomu zapojení různých velikostí - tohle jsem našel na Intel stránkách: https://www.intel.com/content/www/us/en ... %20channel

U dual-channelu s třemi moduly je ten obrázek špatně, nebo se mi to jen zdá? Nemá to být shora 4GB-nic-2GB-2GB ?


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: st 8. leden 2020, 08:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
No nesedi mi to s tim obrazkem nad tim s dualem a dvema moduly.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: st 8. leden 2020, 19:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
Bůhví v jaké době to vzniklo, když to ukazuje 2/4 GB moduly, každopádně je to jedno, člověk by se v tomhle měl řídit tím co doporučí výrobce desky.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: 48 GB RAM??
PříspěvekZaslal v: čt 9. leden 2020, 17:51 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Murun napsal:
K tomu zapojení různých velikostí - tohle jsem našel na Intel stránkách: https://www.intel.com/content/www/us/en ... %20channel

U dual-channelu s třemi moduly je ten obrázek špatně, nebo se mi to jen zdá? Nemá to být shora 4GB-nic-2GB-2GB ?


Ano ten obrázek je špatně. :)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.